Keresés

Részletes keresés

Flanell Creative Commons License 2008.06.20 0 0 749
Köszi!
Sajnos, ez a legnagyobb előnyük, a korábbi egészen ízetlen, még éretten sem túl jó, és a későbbi is csak akkor zamatos, mikor már túlérett.
Előzmény: napalm. (748)
napalm. Creative Commons License 2008.06.20 0 0 748
gyönyörűek!
Előzmény: Flanell (746)
Flanell Creative Commons License 2008.06.20 0 0 747
A Springtime felirat 2 sorral lejjebb.
Előzmény: Flanell (746)
Flanell Creative Commons License 2008.06.20 0 0 746
Mozo! Így a képek alapján is fenntartod a fajtanév-azonosításokat?

Madeleine Pouyet

Ez már pótlásként saját oltvány.

Springtime
napalm. Creative Commons License 2008.06.16 0 0 745
köszi.
tafrinás leveleket majd lecsipegetem (már amit elérek;) ), egybekötve egy kis ritkítással.
Előzmény: Flanell (744)
Flanell Creative Commons License 2008.06.15 0 0 744
Látom, dolgozott a tafrina. (Középső kép.)
Én az ilyeneket le szoktam szedni, mert a szél nem viszi el őket, aztán érés előtt az esőtől fekete levet engednek, ami megfogja a barackot, csúnya látvány.

Szép termés lesz, helyenként már ritkítani is kellene, főleg a nektarinon érnek össze a szemek már most.

Én is fotózta ma, de már nincs erőm a fotók kicsinyítésére-körbevágására.
Előzmény: napalm. (742)
napalm. Creative Commons License 2008.06.15 0 0 743
t
Előzmény: napalm. (742)
napalm. Creative Commons License 2008.06.15 0 0 742

na lőtem;)

nekem még odébb van az érés.

napalm. Creative Commons License 2008.06.14 0 0 741
szép.
valamikor lövök én is pár képet.
Előzmény: kardhal01 (740)
kardhal01 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 740
A Redhaven ennyire bírta kinőni a tafrinát.

napalm. Creative Commons License 2008.06.12 0 0 739
ok.
csak közelítőleg gondoltam pl. milyen vegyszereket milyen fenológiai állapotban használsz.
Előzmény: Mozo66 (731)
Flanell Creative Commons License 2008.06.12 0 0 738
Megáll az ész! Most a magyaron is 25 perces van! :)
Előzmény: Flanell (737)
Flanell Creative Commons License 2008.06.12 0 0 737
A szlovákon van 20 perces is, a magyaron csak 2-2,5 órás.
Előzmény: Flanell (736)
Flanell Creative Commons License 2008.06.12 0 0 736
Előzmény: taormina1 (735)
taormina1 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 735
Hol látható ez a magyar-szlovák radar?
Előzmény: Flanell (734)
Flanell Creative Commons License 2008.06.12 0 0 734
Nálam meg a szárazság a gond.
Az elmúlt 4 hétben kétszer esett egy kevés a barackosban, de azok nem értek le a gyökérzónába, legfeljebb a virágokéba. A koraiak még elvannak a tartalékkal, de a nyárnak nekiindulni jobb lenne kicsivel nedvesebb földdel. Bár, ha jól néztem előbb a magyar és szlovák radart, ma délelőtt még lehet valami.
Előzmény: Mozo66 (733)
Mozo66 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 733
Igen ... igaz , hogy előbb indult meg a virágzás , de nálam a 2 hétig meg is állt a dolog , mert jött a hideg . Az érés kezdése a virágzástól számítva nem minden évben azonos időtartam és valóban a fa terheltsége is sokat számít az érés indulásában . Nálam a Springtime még jó 1 hét múlva fog csak igazán indulni. Csak most már minél kevesebb eső kellene , de most megint esett ..igaz csak nagyon kevés , de szerintem lesz eső a napokban .
Előzmény: Flanell (732)
Flanell Creative Commons License 2008.06.11 0 0 732
Érdekes, nálad vagy 2 héttel előbb virágzott, és tegnap nálam is beindult a szezon.
Másik érdekesség, hogy a két legkorábbi 7-10 nap különbséggel szokott érni, de tegnap mindkettőről szedtem egy kicsit. A korábbin nagyon sok van, ez hátráltatta az érést, a másikon meg nagyon kevés van, ezért előbb érik (tavaly ezt kapta el a tafrina, és nagyon lerobbant, de már szép).
Előzmény: Mozo66 (731)
Mozo66 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 731
Egyszer már írtam , hogy a permetezés az csak egy része a technológiának , kiragadva az egészből nem sokat ér . Amúgy semmi különös , meg kell előzni a tafrinát és ennyi , utána rovarölőzés , hogy tetvek és egyéb bogarak ne lepjék a gyümölcsöt . És amit mindig írok , a lombtrágyázás ...persze ésszel .

Most már csak az ilyen szép napokért rimánkodom , mert az eső meg a hideg nagyon nem kellene . Ma 20 láda barackot szedtem , most kezd a korai beindulni , de ha hétvégére megint bejön az eső , nem tudom milyen lesz ...íztelen .
Előzmény: napalm. (730)
napalm. Creative Commons License 2008.06.09 0 0 730
köszi.
tegnap nem sikeredett mert mire elindultam volna eleredt az eső.....
Mágus!
nem tennéd közre a permetezési naplódat?
nagyon kíváncsi vagyok a technológiádra;)
Előzmény: Mozo66 (729)
Mozo66 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 729
Persze , csak nem a növekedésre , hanem a termésképzésre ... káliummal .
Előzmény: napalm. (728)
napalm. Creative Commons License 2008.06.07 0 0 728
érdemes még ilyenkor lombtrágyázni?
Flanell Creative Commons License 2008.06.03 0 0 727
Nagyon okos dolog koronába oltani a kajszit.
Ha egy idősebb, földszinten oltott kajszinak gutaütés vagy egyéb ok miatt elszárad egy nagy ága, akkor a törzs megfelelő oldalán is elhal egy csík, ami az elhalt részbe vitte a tápanyagot. (Nekem is van egy huszonéves kajszim, ami így néz ki, 10 éves kora körül a fa 2/3-a leszáradt gutaütés következtében, és a törzs azóta sem tudta igazán kiheverni.)
Ha koronában van oltva, akkor ágelhalás esetén a szilva törzs könnyebben körülnövi magát, és mechanikailag erősebb marad.

Olvastam egy könyvben, hogy a szerző által ismert évszázados kajszik kivétel nélkül mind koronába vannak oltva, a szilva törzs minden tekintetben ellenállóbb. Én is ezt használom.
Előzmény: artamira (725)
artamira Creative Commons License 2008.06.03 0 0 726
Ő az egyik
artamira Creative Commons License 2008.06.03 0 0 725
Nagyon köszönöm a kielégítő választ!
Nem veszek katalógusból, maradok a kereskedésnél. Kösz mozo, kösz flanell. Egyébként van a közelünkben egy öreg kertészmérnök akinek van kereskedése, saját maga oltja a gyümölcsfákat én tavaly vettem tőle két kajszit amit magas törzsre oltott be. Az alany mirobalán szilva - nálunk ugyanis elég kötött a talaj - tehát a fának a törzse teljes egészében szilva és csak a koronától kajszi, mit szóltok hozzá, én azelött ilyet nem is hallottam. Azt mondta az öreg , hogy így sokkal kevésbé lesz beteg. Mozo 66 által adott linken is azt olvastam, hogy a gutaütés a fa törzsén támad leginkább. Úgy, hogy nagyon valószínű összel felkeresem.
Mégegyszer köszi. Megérte erre a forumra csatlakoznom.
Előzmény: Mozo66 (718)
Mozo66 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 724
Nem kerestem vissza , csak őszibarack fajtákban nagyvonalakban képben vagyok .

Madeleine Pouyet ... pontosabban .
Előzmény: Flanell (723)
Flanell Creative Commons License 2008.06.02 0 0 723
Valószínű, hogy tényleg Madlene lesz a korai. (Honnan tudtad? Visszakerested a tavalyi képeimet?) Tényleg el van repedve a legtöbb magja, és illatos, de az íze nulla, csak a koraisága volt az értéke a teszkó előtti időkben. Már csak másfél öreg fa van, meg pár 2-3 éves oltvány.
Még az a jellemzője, hogy rosszul termékenyül (az idei év kivétel), és nagyon gyengén hajt, talán még 20 cm sincs az extrém módon megnyúlt legnagyobb hajtása. :) Aztán év végéig behozza a lemaradását, év közben nem kell gyümölcsöt nevelnie. Lisztharmatra fogékony.
Előzmény: Mozo66 (722)
Mozo66 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 722
Az a Springtime lesz és ami előbb érik az a Madlene Poujet .. ha jól írom a nevét . Nekem is volt , de kivágtam őket , az egy nagyon régi fajta , valamikor az 1800-as évek végéről . Olyan gyenge a magja , hogy el lehet rágni és mind el van repedve .

Na én ettől a fajtától kaptam kedvet a barackhoz . Viszont isteni az illata , egyiknek sincs olyan mint annak . Az íze sem rossz , csak nem szabad sokat rajt hagyni , én nagyon szerettem , sajnáltam is mikor kivágtam őket ..... egyet igazán hagyhattam volna mutatóba , de már késő . Az érett együtt a Starcresttel . Most van egy másik korai fehér a Primerose . Várom , hogy mikor érik , nem lesz olyan korai mint a Starcrest , de a Springtime-nál előbb fog érni .... gondolom én .
Előzmény: Flanell (719)
Mozo66 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 721
A Sharka fertőzés a levéltetvekkel terjed , ezért írtam , hogy a rendes kezelésnél , amit a levéltetvek kordában tartása jelent . most 1 korai fán látok gyenge foltosodást néhány barackon , de azért nem szeretném ha az összes ilyen lenne .

A rózsabogár nálam is jelentős tényező , talán az idén kevesebb van belőlük , de repkednek rendesen , és a szaguk az tényleg förtelmes , na ettől a bogártól undorodom is rendesen . Ma egy érdekes kinézetű , hosszúkás poloskafélét láttam , mindjárt kettőt is , remélem nem veszik be magukat a gyümölcsösbe .
Előzmény: Flanell (720)
Flanell Creative Commons License 2008.06.02 0 0 720
Felénk szinte minden csonthéjas sharka-fertőzött, de kajszinál csak némi enyhe foltosodás látható a gyümölcsön, ha nem ismered a betegséget, nem is veszed észre, sem ízben, sem eltarthatóságban, sem semmilyen formában nem okoz problémát, tapasztalatom szerint.
Őszibaracknál kissé erősebb a foltosodás némely fajtánál, de azt is csak hozzáértők veszik észre.
Nálam csak szilvánál okoz gondot, a levelek is fejletlenek, foltosak.
Előzmény: artamira (717)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!