Contador arról is nyilatkozik, hogy van lehetősége csapatot váltani. Azt mondja, hogy oda akar menni, ahol 100%-os támogatottságot élvezhet. Azt mondja a Caisse a legjobb lehetőség, amit választhat, de nem könnyű egyességre jutni.
Amúgy az a Liquigasos sor tényleg brutális lenne, de szerencsétlen Nibaliék már így is feszengnek, hogy ők nem akarnak segítők lenni, erre megkapnák a mostani mezőny legjobb GT menőjét? Szerintem megostromolnák a Liquigas székházát :)
Úúh, talán ezért volt Basso olyan rezignált, mikor a Giro prezentáción bejátszották az interjút Vele :S
Már az is meglepett, h nem volt ott, holott eddig határozottan állította, h biztosan indul májusban. Viszont Bercivel kapcsolatban lassan nem lesz olyan csapat, akit ne hoztak volna hírbe a leszerződtetési szándékkal kapcsolatban.
Nyilvánvaló, hogy akarata ellenére marasztalni nem szerencsés. Ugyanakkor az az elvárás is jogos, hogy amennyit beleinvesztáltak az után elvárható némi hűség...
Ami a csapat jövőjét illeti, valszeg középcsapat lesznek. Az új igazolásokkal versenyeket fognak nyerni (még ha nem is háromheteseket), többet nem lesznek elsők a WC ranglistán, de több kazah versenyző fog lehetőséget kapni.
Nem vagyok benne biztos, hogy a csapat lenne az, amely többet veszítene a válással...
Amúgy, ha választani kéne, akkor én is a Garmint választanám a helyben, vagy a maradást. Egyébként ne adjunk minden hírnek alapot, mert az, hogy állítólag ide meg oda szeretne menni, meg hírbe hozzák ezzel, meg azzal a csapattal, az nem jelenti, hogy el is megy, és el is akar menni. Őtőle még olyan nyilatkozatot nem olvastam mióta nagyjából rendeződött az Astana helyzete, hogy el akar menni. Eddig a legutolsó az volt, hogy Fran leül a kazahokkal, és eldöntik, hogy mi is legyen, mik a célok 2010-re, aztán utána döntenek.
Igazából azt mondom, hogyha nagyon menni akar, akkor hadmennyen. Erőszakkal nem lehet és nincs is értelme ott tartani. Én igazából az Astana jövője miatt aggódók, de ha jól tudom jövőre háromszorosan is biztosítva vannak, hogy ott legyenek, az összes rangos versenyen, amennyiben megkapják november 20-ig a PT liszencet.
1. 2008-ban ők is aláírták azt a bizonyos szerződést, amely szerint 2009-ben és 2010-ben kötelező meghívni őket a GT szervezők versenyeire
2. Megnyerték a 2009-es World Calendart, mint csapat, így szintén automatikus jogaik vannak.
3. Két éve semmilyen doppingeset nem volt a csapat tájékán, tehát erre sem lehet hivatkozni
Itt pedig egy nagyon friss (szinte még meleg), az AFP úgy tudja, hogy Contador spanyol csapatban szeretne versenyezni, de mindenképpen elhagyná az Astanát.
Bajban a ló..... :-) Aki már átélt bármilyen revíziót vagy auditot, az tudja, hogy hiánypótlás nélkül nem is az igazi. :-) Ugyanez van minden évben, csak nem volt ilyen jelentősége, mert nem volt téma Contador lelépése.
Azért szarakodnak, mert sok pénz forog fenn (még egy kis csapat esetén is közel 10 milla Ajró), és ilyen esetben előre kell szarakodni és nem utólag sopánkodni. A kollégák az Ernst & Young-nál szépen passzusról passzusra mennek és ha hibádzik egy vessző, beleíratják. Ennyi.
Ha nálunk is így előre szarakodnának, valszeg kevesebb pénz folyna szana meg szét...
Az UCI egyik embere azt nyilatkozta, hogy ők úgy állnak a dologhoz, és ez a szabály azért van, hogyha a versenyző úgy érzi, hogy nincs biztonságban a pozíciója (vagyis problémákkal küzd a csapat), akkor eldönthesse, hogy akar-e maradni. Egyébként az, hogy nem teljesítettek mindent, ahhoz annyi is elég, ha valahol hiányzik egy aláírás, tehát ez az 5 csapat valószínűleg megkapja a ProTour licenszet, mert ezek olyan dolgok amik pótolhatóak november 20-ig.
Bár mint említettem volt, meglepne, ha nem lenne aláírt előszerződésa Albertonak az új csapattal. Feltéve természetesen, hogy a távozás mezejére kíván lépni...
Még jó, hogy nem Ángel Edo menedzseli őt is, mert tuti, hogy a Shackba adná el. :-)
"5 csapat bajban; Contador szabadon igazolható Diavetítéshez kattints a képre A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) licencadó bizottsága a héten vizsgálta felül a ProTour csapatok 2010-es nevezéseit. A szabályok értelmében a legmagasabb osztályú gárdáknak október 20-ig kellett bemutatniuk a 2010-es szezon részletes költségvetési tervét, a megfelelő bankgaranciákat és legalább 12 aláírt versenyzői szerződést. A kerékpáros világszövetség közleménye szerint az Astana, a Caisse d'Epargne, a Saxo Bank, a Sky és az Eusktaltel-Euskadi nem felelt meg első körben az előírásoknak. Ezen gárdáknak november 20-ig lesz lehetőségük a hiánypótlásra. Az UCI szabályai értelmében azon versenyzők, kiknek csapatai nem felelnek meg első körben a kritériumoknak, következmények nélkül felbonthatják élő szerződésüket. Ennek értelmében Alberto Contador is szabadon eligazolhat az Astana gárdájától."
Mit szarakodnak már? Vagy hagyják a csapatokat, vagy tiltsák el, és kész! Kinek van szüksége erre a szórakozásra???
The UCI has confirmed speculation that under its regulations, Spanish rider Alberto Contador is free to leave Astana and look for another team for 2010.
Ezt az Euskaltelből szemezgetést azért tegyük erőteljest zárójelbe. Baszk kerékpáros számára nincs nagyobb tisztesség, mint az Euskaltelben versenyezni. Önként eljönni onnan igen nagy fordulat bárki karrierjében, jellemzően olyan kerekesek teszik, akik már megtették a magukét a csapatért.
Ráadásul így eljönni, a csapatot cserbenhagyva örök szégyen lenne az illetőre és családjára nézve, valószínű mindenestül fel kellene adni a gyökereit...
A Caisse egyszerűbb ügy lehet, de azért azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy amit Contador megtehet, azt nem feltétlen teheti meg egy vízhordó is. Egy ilyen döntés előtt alaposan mérlegelni kell, hogy nem lesz-e negatív hatással a későbbi karrierjére. Nem túl jó ajánlólevél ugyanis, ha valaki így lép le...
Levevre miert engedte el Davist? Amugy most olvasom Grivkot, De la Fuentet es Simonit is. Erdekes hirek. Nagyon le vagyok laradva a hirekkel, pedig latom zajlik az elet.
Egyébként most már én is ezt támogatnám, de attól függetlenül, ha valaki még hiányozna, akkor emiatt a záradék miatt a Caisse-ból, vagy az Euskaltelből tényleg lehetne szemezgetni. Vinoék pedig tudják, hogy csak akkor tarthatják meg, ha eleget tesznek a kérésének. Mondjuk kíváncsi vagyok Franék mit fognak tárgyalni velük.