Mikimouse,Elcon,Helpdesk.
Köszi a reagálást NT P-P P-MP. A DIVA kártya közvetlenül az NT-re magy rá. A komplet gépet elhozták a számítógép boltból, ahol egy P-Mp NT-n kipróbálták amikor összerakták. Jó volt. Elhozták a vásárlóhoz. Ahol az adott pillanatban nem volt ISDN. Nosza bele egy analóg modem. ISDN NT közben felszerel, de egy P-P -os, közvetlen rácsatlakozva, csak a PC-re, és a dolog nem működik. Lehet, hogy az analóg modem installálásával valamit kinyírtak, és azért nem megy. De esetleg feltételeztem, hogy a P-P P-MP közötti különbség is okozhat gondot.
Ha olyan tök mindegyí egy ISDN eszköznek, hogy milyen NT-re megy rá, akkor miért van, hoyg egyes alközpontok csak P-P-re tehetők, vagy külön meg kell neki adni, hoyg P-P vagy P-MP. Ráadásul egy ISDN vizsgáló telefonnál is meg kell adni valami TEI=0 ha P-P és TEI automatikust haP-MP, mert ha nem jól adtam meg, akkor hívást sem lehet kezdeményezni róla (sync hiba),Ebből gondolom azt, hogy nem csak a befelé irányuló hívásoknál számít a P-P vagy P-MP mód.
Mikimouse honlapján lévő ISDN anyagok egy részét már átnéztem kösz.
RVS-COM Lite igénylésével kapcsolatban honlapunk Hírlevél oldalán valóban szerepelt egy ideig, hogy az igénybejelentést nálunk is le lehet adni, ezt mi továbbítjuk a MATÁV-nak.
A MATÁV jogászai által szabott keret nekünk is gátat vetett, azaz a MATÁV csak írásban, aláírással ellátott igénybejelentést fogad el.
Ennek -gondolom- nem lenne értelme, hiszen a program térítésmentesen kerül az előfizetőhöz, de mivel a tulajdonjogot a MATÁV magánál tartja, kellhet a cetli, hogy később esetleg visszakövetelhesse. De ez csak spekuláció.
Ami tény: amint letisztázódott, hogy az ELCON NT1+2ab+V24 tulajdonosoknak közvetlenül a Gamaxnet Kft postázza a szoftvert, a nálunk összegyűlt igénybejelentéseket továbbítottuk a Gamaxnetnek, akik az adatok alapján megkeresik/ték az előfizetőket, az aláírt papíros miatt.
Az igénylők fordulhatnak a MATÁV-on kívül közvetlenül is az alábbi helyekre:
ELCON V24 tulajdonosok: Gamaxnet Kft - (061) 372-7186
Intracom Netmod tulajdonosok: Fornax Rt - (061) 457-3060
Siessetek, mert van talán valami határidő is!
szilva: Ingyenes letöltés téma
Azt ugye te is sejted, hogy -bár a szoftvert a felhasználók végülis térítésmentesen kapják, de- a programért valaki fizet a gyártónak.
Esetünkben az RVS-COM Lite programot a MATÁV vásárolta meg az RVS Datentechnik cégtől.
És bár ennek Magyarországon nem nagy kultúrája van, de az ilyen ingyenes letöltésnél (warez) a gyártó esne el jogos bevételétől.
Az tény, hogy van tökölődés, de az előfizetők csak megkapják... ingyé...
Mellesleg mind az Intracom, mind az ELCON meg tudná oldani -ha a meg nem nevezett távközlési szolgáltató így rendelné-, hogy a szoftver gyártáskor az NT dobozába kerüljön; alanyi jogon, mint PC-kártyáknál.
Üdv:
Kiss Olivér
ELCON Systemtechnik
kiss@elcon-system.hu
www.elcon-system.hu
Mikimaus:
>Az ini-fileokból azért az AT&F sorokat ne felejtsétek kijavítani AT&W0 (vagy ami kell) átjavítani!
AT&Z0-ra gondoltal ugye. Annak nem lenne sok ertelme, hogy az AT&F altal megzakkantott beallitast jol beleirjuk a flash-be, aztan mar az se mukodjon.
Egyebkent csak a kilepesi sort kell kijavitani, a masik maradjon, mert kulonben az RVS-COM fog esetleg furan viselkedni (nem talalja a kalyhat, ahonnan el kell indulnia).
És dögöljek meg, ha ez önreklám (lassan inkább blama!)... :-)))
Egy kis segítség az ISDN megismeréséhez.
ISDN cikkek a "Híradástechnika" c. folyóirat 1996. augusztusi számából.
Az oldalak a kielégítő minőség miatt TIF formátumban szerepelnek.
A témánként ARJ-vel tömörített file-ok letölthetőek:
Bevezető cikk (c) Sallai Gyula - HÍF
Na végra! Már értem (és azt is, mások hogyan tudják ugyanígy elrontani! :-)))
Tehát: Egy kis segítség az ISDN megismeréséhez.
ISDN cikkek a "Híradástechnika" c. folyóirat 1996. augusztusi számából.
Az oldalak a kielégítő minőség miatt TIF formátumban szerepelnek.
A témánként ARJ-vel tömörített file-ok letölthetőek:<
Bevezető cikk (c) Sallai Gyula - HÍF
Tán nem a Matávra gondoltál RVS-COM anyázás közben?!
Sok hibája van a MatávNet-nek, de erről speciel nem ők tehetnek!
Azért az szomorú, hogy Olivértől Dávidig (rDave) senki sem figyelt fel erre a tévedésre!
Azért ez a hitelességünket rontja, nem igaz?!
Amúgy van egy korszakalkotó javaslatom!
Megkérdeztem, működik és én már meg is kaptam őkelmét (bár nem vagyok oda tőle, játéknak jó):
Fogod a faxodat és elküldöd a TÜSZI (1212) ingyenesen hívható faxára
06 80 44 33 24 (szövegbemondásos, elmondja, hogy indítsd el - ez rögzítő is!)
06 80 44 33 25 (automata, rögtön fax hang jön)
főleg az utóbbira DE A MEGADOTT MATÁV SZERVEZETI EGYSÉGNEK CÍMEZVE A TSÜZI CÍMÉN TOVÁBBÍTVA!. Ezt a faxot hivatalosan az 1212 fogja iktatni és tobább is küldi a megfelelő szervezethez ("kuttya kötelességük", by OV :-))) ).
Nekem (3 hét alatt jött meg) ez volt a megoldás!
Az 1212-n nyoma van (az OSS szépen mutatja, max nem tüntetik fel, miről szól, mert nem nekik érkezett!) és ezért szépen check-elhető.
Mindenkinek sok sikert kívánok!
Maus Róbert Péter
mikimaus
P.S.: Az ini-fileokból azért az AT&F sorokat ne felejtsétek kijavítani AT&W0 (vagy ami kell) átjavítani!
mikimaus
Biztos vagy Te abban, hogy a helyközi/távolsági híváshoz "006"-ot kell beírni??!!
Ui. ez csak a fővonali nyalábválasztás miatt szerepel külön (azaz pl. van egy - 2002. utáni állapot! :-))) - helyközi nyalábod, ahol a Matávnál olcsóbban tudsz telefonálni, és ezt pl. 8-as nyalábválasztó számmal tudod célzottan felvenni), tehát a 006 beírása esetén a következőt tárcsázza a modem MatávNet esetén:
0 06 06 51 201 201
Erre aztán ráadásul sitet és szövegbemondást kapsz (illetve ISDN esetében - most próbáltam ki - egy szimpla fhangot, de jelzés szinten (V24) ez úgyis mindegy), ami szegény felhasználóban azt a hamis érzetet kelti, hogy foglalt a MatávNet behívószáma!
De ne búsulj: a win helpje ezt sehol nem magyarázza meg és annak idején én is beleestem ebbe a csapdába:-))
Amúgy (tán jövőre?) lassan el is lehet felejteni a körzetszámszabályokat a win98 (win2000?) esetén, mert jön az EU komform 0/00 előhívóra való áttérés, s azt csak manuálisan (a renmdes szám elé direkten beírva) lehet használni!
Latya !
A PC kártyának nem kell megadni az NT típusát sehol. A lehetséges hiba a saját szám beállításában lehet, ez a Setup Wizardban módosítható. A saját számot körzetszám nélkül kell megadni. A másik hibalehetőség, hogy a PP ISDN alközponthoz csatlakozik és a külső vonal eléréséhez előhívó kell. Ez általában nulla, tehát a telefonszám elé kell egy nullát írni, vagy a tárcsázási tulajdonságokban, beállítani, hogy külső vonal elérése esetén először tárcsázza a következőt, helyi híváshoz: 0, távolsági híváshoz: 006
Üdv.
Mi akadálya van annak, hogy ezt a szerencsétlen lite programot a netről valahonnan le lehessen tölteni? Ahogy itt olvasom, úgyis csak azzal az eszközzel működik, amelyiknek a driverét adják hozzá. Fel kellene rakni valahová egy Elcon-osat, meg egy NetMod-osat, és kész.
> Tapasztalatunk szerint megbízható (és gyors) módja az RVS igénylésének, ha közvetlenül az RVS magyarországi képviseletével (Gamaxnet Kft)veszitek fel a kapcsolatot.
ELCON V24 felhasználóknak a CD-t úgyis a Gamaxnet küldi ki.
Beszéltem is Papp Istvánnal kb. olyan 2 hete. Akkor megígértettem vele, hogy megpróbál segíteni. El is küldtem neki is a faxomat.
Azóta ezen a nyomon is SEMMI.
Látom hogy mostaniban szó van az RVScom lite igénylésről. Én Kiss Olivérnek küldtem egy levelet
még a múltévezred utolsó havának 18. napján... Azonnal kaptam is választ (köszönőm!!!) de progit még a mai napig nem kaptam... NO COMMENT!!! Nekem most lenne égetően szükséges a program ami nem azt jelenti hogy eddig nem használtam volna de 1-2 telefon az 1212-nek aztán meguntam... Reménykedthetek még? :-)))
rDave
"2000. december 18. 11:51"
"Tisztelt Felhasználó!
RVS-COM Lite kommunikációs (fax) programmal kapcsolatos előjegyzési
szándékát regisztráltuk, és továbbítjuk a MATÁV Rt megfelelő osztályára.
További értesítést a MATÁV-tól kap hamarosan."
Latya:
Korábban már számtalanszor írtam, hogy az S/T-be csatlakoztatott eszközök közvetlenül a távközlési szolgáltatóval vannak kapcsolatban.
Az NT csak a fordító szerepét tölti be, tehát az Euro ISDN szabvány szerint az összes NT az S/T-n azonosan viselkedik.
ISDN eszköznek (telefon, PC-kártya, stb) teljesen mindegy, milyen NT-re csatlakozik.
Egyetlen estben lehet gond: ha az ISDN PC-kártyán szoftveresen beállított hívószám nem megfelelő (PC-t átvitted másik NT-re kompletten), mert ez esetben nem fog fogadni hívást.
DIVA kártya nem műxik P-P ISDN-en. Elötte próbálták , de ott P-MP NT volt. Kérdésem valahol tudatni kell a kártyával, hogy milyen NT-hez csatlakozik?
Köszi
Macika és többiek RVS-ügyben:
Tapasztalatunk szerint megbízható (és gyors) módja az RVS igénylésének, ha közvetlenül az RVS magyarországi képviseletével (Gamaxnet Kft)veszitek fel a kapcsolatot.
ELCON V24 felhasználóknak a CD-t úgyis a Gamaxnet küldi ki.
www.gamaxnet.hu
Egyebek:
- Saját gépeinken végzett tesztek szerint, az ELCON NT1+2ab+V24 működik kiegészítő soros kártyára csatlakoztatva. A teszteket az egyik kereskedelmi forgalomban kapható, két soros portot tartalmazó (COM A + B), kék dobozos, ISA-s változatú, jumperelhető kártyán végeztük.
Amennyiben az alaplap chipset csak 115200kbit/sec értéket tud maximum, a kártyán található szorzó jumper segítségével a port sebessége növelhető.
A szorzó jumper állításakor a V24 a megszokott módon működik.
A kártya fellelhetőségéről érdeklődhettek irodánkban. Elérhetőségünk a honlapunkon.
- Távközlési szolgáltatónál végzett tesztek szerint az ELCON NT1+2ab+V24 analóg portjára csatlakoztatott modem kommunikáció céljából hívható GSM-eszközről (pl faxolás), HA a port végberendezés azonosítója "modem" (telefon/fax) beállítású.
Az ELCON V24 az egyetlen ilyen analóg portos NT.
Üdv:
Kiss Olivér
ELCON Systemtechnik
kiss@elcon-system.hu
www.elcon-system.hu
Mármint abból a szempontból örülök, hog ynem én vagyok az egyetlen, akivel szórakozik az a cég, akinek 5-ik éve fizetek minden hónapban legalább 4750 Ft-ot.
Ebből az egy szempontból örülök. Másrészt iszonyatos pofátlanságnak tartom a cég részéről ezt a fajta minősíthetetlen hanyagságot.
Január 16-án küldtem el az első faxomat, amiben megrendelem az Elconhoz. Két hetet ígértek, egy hét után (motoszkált a kisördög) rákérdeztem, mi újság, ugye megkapták, stb.
Nem, nem kapták meg!!!!!
Január 23-án újabb fax.
Február 5-én rákérdeztem, semmit sem tudnak róla.
Február 5-én újabb fax, már üvöltök!!!
Február 19-én SEMMIT SEM TUDNAK A FAXOMRÓL Pécsett!!!!!
Ismét fax!!!
Ma 27-én felhívtam egy hölgyet (Sz. Anikót) szintén Pécsett, aki nem győzött csodálatának hangot adni, meg elnézést kérni, hogy még mindig semmi nyoma a megrendelésemnek.
Ráparancsoltam, hogy addig maradjon ott a fax mellett, míg el nem küldöm a megrendelést ÖTÖDSZÖRRE is. Megígérte, hogy ott marad, elkérte a számomat, és azt mondta, amint kezében a fax, azonnal visszahív. Nem hívott, pedig 5 percen belül küldtem.
Munkaidőben eddig 5x faxoltam le Pécsre.
Ki fizeti ki nekem a fax- és telefonköltségeket.
Tessék mondani, normális emberek dolgoznak a MatávNetnél ????
Lenne valaki olyan jó és a RVS-COM Lite-ot ELCON NT1+2a/b+V.24-hez elküldené nekem?
A Matávtól is kértem hetekkel ezelőtt, de képtelenek elküldeni, 1212 nem tud semmit a faxomról...
Hát nem tudom, nekem azt is megcsinálta. Lehet, hogy átmásoltam még valamit ezekkel együtt, csak már nem emlékszem, hogy pontosan mi volt. Szerintem próbálkozz (én úgy csinálnám, hogy reggel, amikor elindítom a gépet, küldenék egy faxot valahova, és utána win kommanderben megnézném, hogy milyen file-ok módosultak az utolsó 1 órában. Valószínűleg ott lesz a keresett file).