A Kárpátokat tényleg ellőtted már, arra GZ jön egy lopóssal. A Hacsaturjánra viszont nem, mert nálad csat a rímpár, nem taccs (559). A másik két gyanúsítottadra nem találtam előző példát.
A Thonet-szék szerintem eredetileg biztos, hogy így íródott, mert - ha jól tudom - egy ilyen nevű emberhez kötődik e széktípus megjelenése, de lehet, hogy neked van igazad és ma már így magyarosítva kell használni. (Bárcsak itt lenne Pásztörperc, ő biztosan megmondaná a frankót...)
Na, de ne legyen rím nélküli beszólásom:
A török előkelő elé kihallgatásra vitt foglyot kioldozzák a gúzsból, de rögvest kellemetlen helyzetbe kerül Most, hogy nem köti le pányva a hasát,
öklendezni kezd, lehányva a pasát.
Hahó, halihó, rengeteg rím csudajó!
Lebbenjen le a fátyol a titokzatos 961-962. hozzászólásról: ezeket ezer éve írtam, asszem, a találkozó másnapján, de kicsikkant a szerverünk, így csak egay txt fájlba benyomattam és elutaztam ismét. Most már jó a szerver, de oly fáradt voltam, hogy bekopiztam a cuccot. Nem olvastam el akkor GZ szorri-sorait sem. És mi volt sessel?
UTólagos elnézéskérést sugárzok emiatt GZ felé.
szuperjók a jók között:
szintipop, valutagyáros, szipu kellemes, kefebetét, macsó kellékes, balta farát, bélféreg őzre, Dénes gecije, lebilincselt, diókádat, Szigliget
újrafelfedezés-gyanús (utána kéne nézni):
Hacsaturján, tíz óra húsz, hitoktatás, Kárpátok
helyesbítés:
tonett-szék
most nem rímelek, csak kicsit, sietek...
Szemorvos tanácsa Megmondtam már régesrégen,
ne nézzél az égre srégen!
Egyiptomi fűzfapoéta hatása Felhúzta a rím a Pistát,
s ugrotta a piramist át.
Hi Everybody!
Csak egy percem van, úgyhogy két gyors:
A fiatal Vasas-játékos szent kabalát használ sérülés ellen Diagnózis: Simek ép!
Használt hát a misekép...
A videotékás kérdésére, miszerint megveszem-e, vagy csak kölcsönkérem a híres Arnaud-regénybôl készült filmet, zavart választ adtam Kinyögtem egy amolyan "bérelem"-félét,
Aztán kikölcsönöztem a Félelem bérét...
Vuru, ha olvasod saját topikodat, akkor tudhatod, miért nem voltam ott, mert már megírtam
A Centrált nem ismertem, én mint kávéházat kerestem, fogalmam sem volt (sincs, még most sem) az árairól.
Azért találtam állateledelt a kajámban, mert barátom rosszat akart tenni Étkem azért takarmányos,
Mert jót adni nem akart Ányos
Átkelt a hegységen, de el tudja-e adni a halászeszközöket? Általment a Szudétákon,
De nyerni vajon tud-é szákon?
Gyönyörű helyre épült a Balatonfelvidéki kisváros, és ha alacsony a vízállás, száraz lábbal át lehet jutni oda Szép dombon áll Szigliget,
Ha apály van, félig sziget!
Teherbeejtette a nőt, s ezt a bakit lánykéréssel hozta helyre Feleségül kérte Borcsát:
Kiköszörülte a csorbát!
A Dunántúli hegyen gyakorlatozó katonacsapat merész előrenyomulásával példát mutat rettenthetetlenségből Kitámadt a tábor Ságból:
Jól vizsgáztak bátorságból!
Az egyszerű parasztember engedélyt kap, hogy udvarán ásatásokat végezzen, mert ott csak a derítő van a föld alatt Hát ásson csak a Kis Gyula,
Amit talál, úgyis kula!
Bár törvényesen tartóztatták le a fiatal házasokat, e hírre a hegység lakói fellázadtak. Nem bírnak a Kárpátokkal,
Mertt lefogták a párkát okkal.
Hűha, nem épp könnyű az az kvázi érc-vonulat ott a sziklafalban. Távcsövembe pillantok, hogy vajh leküzdötted-e már? Meredek a telér-féle,
Na, nézzük csak, felértél-e?
Veszélyes lehet kutyát tettleg büntetni Ne fenyíts rúgással ebet,
Mert lesz belőle csúf baleset!
A fiúnak tetszett a parti, másnap ezt el is mondta az iskolában Feldobta a buli Sajót,
mesélt róla a suliba jót!
Vuru, rengeteg remeket leltem verstengeredben! S mindössze egyetlen újrafelfedezést látok: ha jól emlékszem, a trombitást GZ már ellőtte (nem nézek utána, de GZ majd cáfol, ha nem).
Ma egykém van:
Ha a kísérleti áramkörbe bekötöd a fadézsát is, akkor az érzékelők helytelen eredményt fognak mutatni Ha beiktatod a diókádat,
az megtéveszti a diódákat!
Megzenésítették a periódusos rendszert Urán, neon, bróm, titán:
Ezt játsszák a trombitán.
Túlbuzgó illemtanár Azért vagyok kulturált,
mert a tanár túlkúrált.
Kisebb lett a fizetésem A probléma:
apróbb lé ma.
Katalin, amott fityeg az amerikai telefonkönyv Kata, lóg USA
katalógusa!
Látomásom szerint túl öreg vagyok, hogy ennyi pénzt kiadjak egy videójátékért Kort álmomba tár a
Mortal Combat ára.
Göndör hajú lelkipásztorának beszél alkoholizmusáról Nézd amott a bongyort,
épp a papnak gyón bort.
A pincében képenlőttek Most jövök a sötétről,
nem látok a söréttől.
Nekivisznek az utca anyagának Ők vezetnek
kövezetnek.
Télen működő intézetről szól e rím, ahol diákoknak egy olyan speciális eszköz kezelését tanítják, mellyel havon lehet lesiklani, és ebben az intézetben csendespihenőt tartanak délutánonként, s ilyenkor minden tanár és diák alszik Bóbiskol a
bob-iskola.
Mongol uralkodó a sarkvidéken virágra bukkant A jégtáblán kan rozmár ingott,
ott lelt a kán rozmaringot.
Eposz durvaságának a főhős az oka Hősköltemény
hőstől kemény.
Repülő kétéltű se bírja, hogy messze van a laktanya Oly hosszú az út bérkaszárnyába,
hogy görcs áll a rút béka szárnyába.
ellentét-rím, ilyen már rég volt:
Focista testi adottsága Segít neki a nagy lába,
hogy gólokat kicsikarja.
Nevet, mert Csabee ott volt a találkozón.
Sír, mert akik tudtak volna jönni (GZ, ses), elfelejtették. Ha nem, várom a mentegetőzésüket.
Sír, mert GZ egyik legdrágább helyet adta meg Pesten, a gatyánk ráment egy sörre.
Sír, mert kettesben nem tudtunk játszani, ehhez kellett volna még pár ember!
Végül jól mulattunk, ettünk, ittunk, dumáltunk, s még rímek is születtek, melyeket itt közzéteszek.
Magáért beszél! Nem megyek én a Centrálba,
csak ha GZ biccent bálra.
Ez is! Nem érdekel a várárok,
inkább a ses: rá várok!
Szintén! Nem egy jó ötlet volt a Centrál épp,
GZ, ses, inkább ha van net, rálép.
miután kidohogtam magam:
Ellenálló foga nem bírja a feltétlen (feltét nélküli) olasz specialitást Gondban van a partizán:
rágódik egy tar pizzán.
Moziba vinném unokaöcsémet, elkérem a szülőktől Engedjétek ti Tónikát,
megnézzük a Titanicot!
Egy Robin Cook - könyvben a főhős lány kimenekül a gonosz orvosok kezei közül, s magával viszi a kompromittáló receptet Amott fut a szőke vénnyel,
mit kezdjünk e szökevénnyel?
Indiana Jones-filmben megvan az ókori koporsó, de guanóval van borítva a piacon Jelenti a kém: szarkofág,
rajta arab gémszar, kofák.
Lány éji szállására invitál alföldi huszárt Mesélek a munkásszállóról,
ablakába kun, másszál lóról.
Addig vesztegetjük az időt, hogy tűzkövet már nem lehet majd kapni Elég volt a várakozás,
már negyed nyolc, zár a kovás!
Ses szaktársunk minapi bravúrja arra késztetett, hogy ebben a versenyszámban is megmártózzam. Mivel ő 12 soros szösszenettel jelentkezett, gondoltam, stilszerű lesz ezt - iránta való tiszteletem és bámulatom jeléül - megdupláznom íme tehát egy 24 soros kis bonbon sesnek ajánlva!
Őseimről szállt rám e birtok, ám mamámat ez nem érdekli, noha nem az a talajtípus haszontalan, sőt, kóboráramot termelő, melyre e farm épült. Nem, itt ilyen gond nincsen, az viszont baj, hogy napraforgómintás virágtartóinkról leestek a petáliák, s ez megvisel idegileg, hát még, mikor megtudom, hogy miként akarják ezt helyrehozni: a még úttörő koromban készített fedőlakkréteget egyszerűen bemalterozzák, ráadásul még gyorsítanak is a munkatempón, mint Basinger kisasszony a Sebességláz c. filmben. De én is beleadok apait-anyait, kék csillagokat szórok valósággal, tudva, hogy ez nem számít bűnnek, bár az ország vezetése neheztel érte, minek következtében az egész helyzet komikusjelenetre kezd hasonlítani. De ez nem baj, mert cowboyfejfedőm van, látod, és emléxem még elrontott miatyánkjaimra, miknek következtében akaratom megerősödött, noha, kinek ez nem nyilvánvaló, az puhánynak csúfol, de csak az, mert akik már rájöttek nagyságomra, azok megvilágosultak: nem szabad a főzelékre mákot rakni! A kastélyvároska ezért áld, még eme kellemetlen szag közepette, ami tán „munkavégzésem” eredménye lenne? Vagy csak álmodom az egészet? Akkor, inasom, hagyj is aludni, és a tehén se lármázzon fel! Abban pedig erőst bízom, hogy mamám beenged a házikóba, mert ilyenkor, decemberben kutyahideg tud ám lenni! Földem régről származik,
De erre anyám, az ám, szarik:
E föld nem szar, az másik,
Mert meg nem ráz ma szik.
Letörött a díszvázák szirma,
S lelkem, míg rendbehozzák: sír ma:
Glett kerül a Kisz-mázra,
Gyorsítnak, mint Kim, százra Velem együtt: szikrám azúr
Ezért nem haragszik rám az Úr
De a kormány... haragszik az rám...
Kész kabaré ez: zrika-szám.
Kalapom, nézz karimás,
Fülemben száz szar imák,
Lelkem mint hős tűz: karizmás Bár, ki nem bennem hisz, Mariskáz...
De ki rám ébredt, az már szakiz,
Mert tudja: borsón mák: szar íz!
Értem éljenez ma Szirák,
De vajon e bűz mi? Szarák?
Álmomból fel ne rázz, Miska,
S bőgve fel ne lármázz, Riska!
Remélem, anyu, nem zársz ki ma,
Mert tél van, s lesz majd uszkár-zima!
Amint látjátok, izzadságszagban a legerősebb ez az izé... Igazából megvallva nem élveztem nagyon a dolgot, folyton az járt az eszemben, hogy elvesztegetett fél óra volt az egész, inkább maradok tisztelettel az én jó kis kétsorosaimnál.
A tücskök örvendetes elszaporodása pozitívan hat egy dél-európai lakos hazafias érzelmeire Az állandó éjjeli cirip óta
egyre lelkesebb ciprióta!
Amikor a házinyuladnak kedvenc csemegéjét kínálod, azonnal vackába rohan vele és fogával hántani kezdi Ha szájába kis répát teszel,
ketrecébe tép át, s reszel.
Sziasztok: itt jön a sok közül az egyik vuru-rekord megdöntésére tett kísérlet eredménye, egy 12 soros, vegyes, de sorpáronként szabályos kínkecske:
Egy legendás, állatbarát, álmodozó, titokzatosan csábos magyar-arab logopédus nekrológja Lebbent széles kalapkarimája;
neki köszönhető Karim “á”-ja,
és persze a kicsi Mari “k”-ja;
hajtson fejet mind itt ma, ki rája
emlékszik. Élt vele maki, rája;
titkon fogant sok álma ikrája.
Uralkodó volt, a “ma királya”:
furcsa, misztikus holmik arája;
belénk hatolt mennyei karmája,
s szép szemétől hízott Kari mája…
… ő volt mindannyiunk Marikája:
érte szól az égi kar imája!
Jack egy kicsit ütődött, de nem annyira, mint Félszemű Joe (rosszabbfajta western-alámondás)
igaz, hogy a Jancsi bohó,
de nem úgy, mint a bandzsi Jocó.
A mi jókedvünket semmi sem akadályozhatja meg. Lehet Pészach, Ramadán,
A buli el nem marad ám!!!!
A díler ajánlgatja a trükkös cuccot megilletődött ügyfelének Ne légy már oly ijedt,
vegyél egy kis olyat!
Gondolom, abban reménykedtetek, hogy Csabee bácsi szép lassan eltűnik a süllyesztôben, de neeeeeeeeem!
Itt vagyok, és így kénytelenek lesztek végigszenvedni új soraimat, amelyek egy részét azon a bizonyos rímertalálkozón írtam, amelyen Vurugyán kívül oly sokan megjelentetek…..
Más: Mivel én sem vagyok túl régen e topic látogatója, így külön öröm számomra új ,,arcokat’’ látni. Bravó, Ninike, csak így tovább!
Na jól van, akkor ahogy Peterdi mester mondaná: TESSÉK!!!
Nem értem, mit eszik Xantus művésznôben a neves rendezô… Barbara oly szeleburdi
Hogy eshetett bele Szurdi?
Az eddig féltve ôrzött Holt-tengeri tekercsek tartalma napvilágra kerül Hogy mi lesz a leleplezett titok hatása?
Megváltozik az egyház hitoktatása!
Sok történelmi nép jelmeze vonult fel a bulin, ám a szomszéd kiscsaj mindenkin túltett Volt ott avar, vizigót,
A legjobb mégis Gizi vót…
Jótanács a kiváló billentyűsnek (kínrímben) Legfontosabb a hit, Lerch,
Így nem lesz belôled Hitler…
Túl sok középolaszt vesznek fel a híres egyetemre Annyi már a szárd a Yalen,
Mint koldus a járdaszélen!
Angol barátom sikeresen alkalmazta a tôlem kapott arclemosót Jól használtaTim e szert,
Kikezelt sok miteszert
Egy rendôrségi attack során mindenki megdöbben, hiszen a terroristák egy sertésre kötözve engedik szabadon foglyukat… Akció indul! Tíz óra húsz!
De hogy kerül a hízóra túsz?
Spermabanki idill Megfelel a gecije, Dénes,
Mert minden egyes decije génes!
(szépirodalom,oh…)
Ismerôsöm szaunába hordja - igen drágán! - kedvenc patását, hogy megóvja ôt a gyomor élôsködôitôl… Elment már a fél bére gôzre,
Csak ne menjen rá a bélféreg ôzre!
Érdeklôdöm az utazási irodánál, hogy várható-e Svédországban lavina, ám a telefon néma marad. Ezt nem hagyatom! A skandináv úton jég ér-e? Várok….
Semmi válasz… Ennek a végére járok!
A végére egyet Sporinak:
A menedzser be van tojva attól, hogy a két elbocsátott vasas-sztár közül az egyik igazolásával gond van, ám aztán rájön, hogy csak a másodosztályba igazolnak, nem pedig a török szupercsapatba… Gricajuké rendben, de szarat a Galáé,
Igaz, a REAC-é lesztek, nem a Galatasarayé….
Spori, gyönyörű, letisztult sorozattal jelentkeztél! GZ, szintén remek, de a makaróniért (505) jössz nekem egy gyors lopóssal.
Óriásgorilla bambán figyeli az előtte elsétáló, óriási szilikonkeblekkel rendelkező hölgyet Bambán néz a kuka King Kong:
a két hatalmas duda ding-dong…
Népszerű zongoravirtuózunk kevéssé jártas a keresztnév-etimológia rejtelmeiben Téved, kedves Ránki Dezső:
nem mindenki dán, ki Rezső!
Az okos leányzót izraeli barátja nem tudja megtéveszteni Résen van, aj, e csuda Helén:
hogy átlát a Jehuda cselén!
Renben van, a tető szuperül néz ki, de ennek oka az, hogy a hülye nő, aki építteti, törvénytelenül szerezte rá a pénzt Igaz, hogy a pala csicsa,
De azért, mert csal a picsa.
A neves orosz zeneszerző, még hegedűs korában éjjeli buli után zenált, és ennek eredménye is lett Másnapos volt Hacsaturján
Landolt is a taccs a húrján.
Nemhogy nem vertem őt fejbe, de csak ő ütött engem! Nem igaz, hogy kupán csaptam,
Sőt, igazából csupán kaptam!
Icám, wez a szendvicsvariáció elég rossz lett! Lekvár, s méz a szalámira
Meglehetőst szar ám, Ila!
Ön szerencsétlen, ne tétlenkedjék a koldulás láttán! Valamit, maga marha, tegyen,
Hogyha ez a tarha megyen!
Az alkohol hatására a két madár perui fiókát nevel A madárka, mit költ e pár, inka.
Ennek az oka a körtepálinka.
Készül az ebéd Mindjárt kész a makaróni,
Rá sok sajtot rak a Móni.
Szülőmnek rengeteg kiadást jelent az új ajtó beszerzése Nagy terhet ró apukára
A bejárati kapu ára.
Nőmet igen rosszul érintette, hogy azt a szánalmas kis alkatrészt decemberben megfújták Tönkretette Piri telét,
Hogy ellopták a piti relét.
Bátorkodom megjegyezni még, hogy nagy cselekedetett hajtott ön végre, jutalomként mégsem kaphat konyhai alapanyagot Hozzátenném tiszteletel:
Nem járhat, sajnos, liszt e tettel.
Felesleges azt hinned, hogy a rossz minőségű gabona miatt születik sok értelmi fogyatékos törvénytelen gyerek Ne okold a búzasikért
a rossz észjárású zabikért!
Ablakmosóként dolgozom, és reggel nem ittam kávét, minek következtében nem vigyáztam eléggé szerszámomra Ma nem nyomtam be feketét
El is tűnt a kefebetét.
Ez a lány viselkedésével szégyent hoz férjének családjára Folyton-folyvást hazudik és csór Ildi,
E viselkedés... hát nem éppen Rotschildi.
Bár jellemző, hogy milyen alantas eszközökkel próbálsz pénzhez jutni, inkább maradj csendben, OK? Tarhálásod tipikus,
De nem kell a piti, kuss!
Levélkihordó házastársak nem hajlanak a gruppenszexre a rájuk még váró munka miatt Nem fekszik most alád a pár,
Tele a postaláda már.
Valaki, aki volt kedden, nem számol be, hogy milyen volt?
Amikor a falu pert nyer a szomszéd község elleni, régóta húzódó területi vitában, a polgármester kis híján krisztusi dolgot visz végbe boldogságában Miénk hát a Csótány-árok!!!
Örömömben tócsán járok…
A torzszülött foglyokat kezelő intézet lakói nem bírják tovább az egyhangú trópusigyümölcs-diétát Lázadnak a rab mutánsok:
napi három rambután sok!
Rendőr hepciáskodó autóst állít meg éjjel, akit csak sűrű káromkodások árán tud letesztelni Jesszusom, de ronda szája:
alig fér a szonda rája!
Ott az a szűk utcácska tele van divatos butikokkal Végigmész azon a kis közön,
s szinte rád ömlik a sikközön!
Inka ősök mai utódai inkább a kábítószerezést választják a hagyományőrző, viszont rettentően bonyolult csomóírás megtanulása helyett Talán a kipu szellemes:
viszont a szipu kellemes!
Igen, úgy látszik, túlkombináltam némelyiket – Vurrr csak gyorsan elhadarta a szabályokat. Amúgy köszönöm a bíztatást.
Azért a néhány tojásmelengetésért nem kell külön fizetni Nem sok az a pár kotlás,
nem jár érte kárpótlás.
Nyilatkozz, fogascet, miként öltenél? Mondd, te narvál,
hogyan varrnál?
Asszonyt – bár nem északi, no meg nem is CR karakter?! Nôt, noha nem norvég,
sôt sohasem sorvég?!
Az úrihölgyre rábabonáztak egy kocsmát Sámándöntés:
Dámán söntés.
Megorrolna, ha máma kefélne Haragudna,
ha ma dugna.
Indiában a szent állat szenved a járgányoktól Szegény Riska,
Sok a riksa!
A pápai követ a nap fénypontja (latinos hevülettel) Fôpapi nuncius:
fô napi puncius.
*** Zs. P.-nek (ugye tudjátok, ki ô?)
Hájas kezdeményeim többfelé vannak szétszórva: faluban, ünneplôben, vörös kardlapjaim tartóján és csomagocskában Zsíros zsengéim Zsolcán, zsakettben,
piros pengéim polcán, pakettben.
Gabona ellenségének pirossága a tyúkok hája A zsizsik pírja
a pipik zsírja.
A torkos szalma olyan dudor, mely zacskókat szokott adogatni A pákosztos zsúp
zsákosztós púp.
Bowlingozni viszi ősmagyar nevű nőjét, de nemhogy nem játszik jól, egyenesen kikap a lánytól Nemcsak, hogy nem tarol, sőt
Jól megveri Sarolt őt!
Pénzhamisító új, bútoripari termékkel próbál még több bevételhez jutni, de a lakók nem díjazzák az ötletet Becsődölt a valutagyáros:
Nem veszi a gyalut a város.
Maga perkussziótudásban az ezen képességükről híres bányamanókkal is felveszi a versenyt! Oly remekül dobol kegyed
Akárcsak egy kobold egyed!
A műkorcsolya-világbajnokság két esélyese keményen megküzdött az aranyért, és a gyengébb teljesítményt nyújtóé lett a siker. A két sztár egymásnak gyűrkőzött,
És végül nem a legjobb kűr győzött.
A kecskeméti alkalmazott protestál, ezért leáll a termelés Nem megy a munka,
sztrájkol a kun ma!