én Angliában 2 nagyon édi kislányra vigyáztam,nekik ari nevük volt,igaz,hogy angol nevek de azért leírom,jo?
Poppy (mint pipacs)
Imogen (jelentése:Image of Mother)
:)
egyébként tündériek voltak és imádom őket
Sajnos az Anna tucat névvé lett .
Három barátnöböl 2 azt választotta.
Valami eredetibb kellene.
Csak magyar vagy bibliai.
Az ISAURA DOMINIKÁhoz mit szólnátok? :))))))))
Lujzi
Az IMHO csak azért volt, mert biztos van egy közismert nick, akinek a rendes neve az adott napon volt ünnepelve... Moon is így került fel oda, akiről köztudott, hogy Borbála...
Ha Petrovics, akkor ahhoz végképp nem illik semmiféle angol, vagy spanyol név, de inkább valami szép magyar név, s a mássalhangzóra végződő vezetéknév után könnyebb egy magánhangzóval kezdődő keresztnév. Az se baj, ha becézhető.
Mit szólsz pl. az Annához?
Habár bratyómékkal is filóztunk egyszer családi összejövetelen, hogy mi legyen leendő unokaöcsém/unokahúgom neve. Bratyó azt mondta, hogyha fiú lesz, Brúnó lenne. Ezen rágódva ismerősünk 6 éves kislánya szólt be tök spontán, hogy:
"A Brúnó az kutyanév..."
Ne legyen jenki neve, mint pl. Kevin, Vanessa, Cynthia, Patricia, Priscilla meg hasonlók.
Ne legyen elvont neve sem, volt nekem egy olyan évfolyamtársam, hogy Napsugár... brrrr!
Gondolkozz hát egyszerű, mindennapi nevekben. Péter ne legyen, meg akkor már Petra sem, mert az hülyén hangzik. Szerintem válogass a családfáról, csak nem kaptak olyan eszement neveket családodnak, vagy hitvesed családjának tagjai...
Mindenesetre adjál neki válaszlehetőséget is. Ha vmi extra első keresztnevet választottál, akkor hétköznapi, de szép másodikat. Ha a családnév ritka, amellett jó a hétköznapi keresztnév, és fordítva. Sok segítséget ad a Ladó-féle utónévkönyv. Olyan nevet ne adj lehetőleg, amelyet élete első 6 évében kimondani nem tud, aztán pedig ő vagy mások leírni nem. Neki elvileg élete végéig viselnie kell egy esetleges "jópofa" nevet, ami most talán jól hangzik, de mi lesz 30-60-80 év múlva? Persze meg is változtathatja, meg máshogy is hívathatja magát. Ismerek pl Gyöngyit vagy Tündit akiknek egész más a keresztnevük, így csak a szűk családi-baráti kör hívja őket.
kékbarisnya
Név dolgában nincs ötletem (lehetőleg ne legyen Szabó Kisherceg :-).
De ha bekened a csizmáját Ráma margarinnal, utána elénekelheted, hogy: Rámás csizmát visel a babám... :-)
Adj olyat, amit kisgyerekként O is ki tud mondani és 70 évesen sem lesz émelygos.
Mindenki különlegeset akar, így lesz egy osztályban 4 Szandra, 3 Betti, 3 Dóra, Petra, Réka, stb.
Kihalnak a régi magyar nevek, pedig most az a különleges.
Aztán idoben írd +, mire jutottál! Legyen még nekünk is idonk lebeszélni. :-))
ne legyen:
Jozsef;Elek;Viktor;Gyula,nemecsek;Magda;...
de Dzsoki se!
ha nekem fiam lesz:Simon lesz a neve;term.ha vez.név nem olvad egybe pl:kissári;
ha lányom akkor Evelin,Emese,Ráhel;Noémi,