Így elsőre teljesíthetőbb csoport, mint eddig. AEK nem rossz, de nem lehetetlen, Riga tavaly egy meccset se nyert a BL-ben, a 4.csapat meg majd kderül :)
A harmadik kalapból a vélhetően legkönnyebb ellenfelet kaptuk. Élménynek nem annyira jó, viszont a második helyet így igenis célba kell venni, mert akkor a play-int itthon kezdenénk, és egy esetleges harmadik -mindent eldöntő- meccs is itthon lenne.
Üdv mindenkinek! Igazolásokkal kapcsolatban halkan megjegyzem semmi értelme nincs addig filozofàlni milyen posztra kellene igazolnunk míg nem dől el Beni - Szili sorsa.megérdemlik a külföldi lehetőségeket ha kapnak.sok évi munka van benne. Ezért dolgoztak évek óta.legyünk büszkék rájuk,meg persze a többiekere is akik benne voltak a bajnoki,kupaarany megszerzésére.Fogunk tudni hozni "magas"polcról légióst bármelyik posztra.magasra tettük azt a bizonyos lécet.nem lesz könnyű szinten tartani az eddig elért eredményeket.aki sportolt tudja miről beszélek.bizzunk benne hogy ismét szép szezon elé nézünk addig is élvezzük a nyarat.😃💪🏀💛🖤
Miért van nagyobb esély valamelyik izraelire, mint bármelyik másik csapatra?
Én az első kalapból leginkább a Tenerife, AEK Athén, H. Jerusalem hármas valamelyikére vágynék. Persze az utóbbi két szezon győztese a Burgos is hatalmas kihívás lenne.
Annak örülök, hogy a második kalapban több olyan csapat van, amelyikkel már játszottunk.
A harmadik kalapból a nagy vágyam a Malaga lenne, akik évekkel ezelőtt még Euroligás csapat voltak. Rajtuk kívül a két török csapat itteni szereplése lenne még vonzó.
Tegnap megtörténtek a kalap besorolások is a BL szerdai sorsolásához. Az előző hozzászólásomat megnézve sok tévedés nem is lett abban, amit előzőleg írtam.
A kalapok a következőek:
Első kalapban:
Lenovo Tenerife, AEK Athens, San Pablo Burgos, Nizhny Novgorod, ERA Nymburk, Hapoel Jerusalem, SIG Strasbourg, Hapoel Holon
A selejtezőből bekerülő négy csapat a 4. kalapba fog bekerülni, így a Bamberg is, ha sikerül bejutnia. Ez viszont azt eredményezte, hogy a Holon bekerült az első kalapba, vagyis feljebb csúszott a mezőny, aminek más eredménye is lett, de erről később....Innen én egyértelműen a Nymburk, Tenerife, Athén csapatok valamelyikének örülnék a legjobban. Ha a járványhelyzet engedni fogja, akkor a cseh túra lenne a legjobb a szurkolók szempontjából szerintem. Akit nem szeretnék, az egyértelműen a Novgorod, ha lehet, most ne velük legyünk egy csoportban.
Második kalapban:
JDA Dijon, Filou Oostende, Dinamo Sassari, Besiktas, Pinar Karsiyaka, Happy Casa Brindisi, PAOK, FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely
A FALCO A TAVALYI ÉVHEZ KÉPEST ELŐRELÉPETT, HISZEN A MÁSODIK KALAPBA KERÜLT BESOROLÁSRA, AMIT AZ ELŐZŐ KÉT ÉV JELENTŐS EREDMÉNYEINEK KÖSZÖNHET. Ez azt is jelenti, hogy ezekkel a csapatokkal biztosan nem fogunk összekerülni a szerdai sorsoláson.
Innen jó lehetne a Ludwigsburg, vagy a Malaga és a két isztanbuli csapat a Darussafa és a Galatasaray is
Negyedik kalapban:
Igokea, EWE Baskets Oldenburg, Lavrio Megabolt, Stal Ostrow Wielkopolski + 4 selejtezőből érkező csapat
Érdekesség, hogy az Igokea a pontszáma alapján első kalapos lett volna nem értem, hogy miért az utolsó kalapba tették be., mivel a VEF Riga után jött volna, bár lehet, hogy 1 év eredménye az önmagában kevés az előkelőbb kiemeléshez.
Innen a saját kívánságlistámon az Igokea nagyon jó lenne, illetve az Ostrow Wielkopolski is jó lehet. A kvaliból, ha bejutna a Trevisonak nagyon örülnék, vagy a Kolozsvárnak, bár ez utóbbira kevés esélyt érzek, hogy a csoportkörig elér.
A selejtezős csapatokat összesen 6 kalapba sorolták be. Az első két kalapba besorolt összesen 8 csapat erőnyerő és ők automatikusan az elődöntőben vannak. Ezek a következőek: Bakken Bears, Brose Bamberg, Le Mans, Peristeri, Fribourg Olympic, Mornar Bar, Opava, Tsmoki Minsk
A 3. kalap csapatait a 6. kalap csapataival, a 4. kalap csapatait az 5. kalap csapataival sorsolják össze. Ezeket nem írom le, akit nagyon érdekel az itt megtalálja:
A győztesek a 8 erőnyerő csapattal játszanak elődöntőt, majd az elődöntők 8 győztes csapatából 4 párosítás lesz és végül a 4 döntő győztese jut fel a főtáblára. A selejtezőből bejutó csapatokra a tippjeim: Bamberg, Le Mans, Treviso, Parma (orosz).
Én nem hiszem, ő kellene nekünk. Inkább centerben játszik, aki nem kifejezetten jó tripladobó. Szerintem van ilyen játékosunk, Barac személyében. Már írtam azt hiszem, de ha sokkal gyengébb tripladobó játékosokat igazolunk, akkor a zónával simán lefojtható a játék.
Vagy akkor ő lenne Keller cseréje? Páran jobb center cserében gondolkodtatok szerintem. Esetleg ezzel letudnánk a 4-es posztot? 2 olyan játékossal,akinek nem erőssége a tripladobás? (Oké,Clark fel tud játszani, de nem az a main posztja)
Nem tudom mennyibe kerülne Gyuri, mennyi az ára, de ha légiós bér,én hoznék helyette mást.
Ki kell mondani hogy valamire való magyar már elfogyott a piacon,Somogyi lenne jó, de ott meg marha drága ha jól tudom, a kivásárlási ára is, így bízzunk Beniben/Sziliben, és próbáljunk DEAC szintű légiósokat találni,mert eddig 5ből 2 helyet kilőttünk egy extra légiós nélkül.
És ha a Falcóban játszik, akkor nem lesz forgalma az étteremben? :)
Én úgy látom kellene neki egy felhozó év, tavaly úgy tudom sérüléssel is bajlódott, elég pocsék számokat produkált Belgiumban. Nem biztos, hogy túl nagy rá az érdeklődés most. Nem tudom a Falco akar-e ilyen kísérletre vállalkozni.
Reálisan talán 35% körül lehet a triplamutatója, de nem dob rá sokat. Japánban mondjuk rábírták, hogy többet dobjon. 4-es létére a 2 pontos %-a sem túl jó, meg a lepattanó száma sem, gondolom sok tempót vállal. Viszont blokkokban lehet rá számítani.
Én nem tudom, mennyi alapja van annak, hogy Golomán hozzátok igazoljon. Valamennyi biztosan van, ha már ennyien írjátok. Engem ugyanakkor meglepne ez az igazolás, egyrészt mert szerintem ár-érték arányban kifejezetten rossz deal, másrészt mert nyilatkozta pár éve, hogy Magyarországon csak a Körmend, harmadrészt pedig mert nem olyan régen nyílt egy brunch étterme Körmenden és gondolom oda forgalmat is szeretne. Persze ez csak az én véleményem, ettől még simán játszhat sárga-feketében.
Ha meg akar valami eredmenyt elerni akkor dobbant Paksrol. Talan egyedul maradt ott es magyar jatekos nem hinnem hogy erkezne melle.
Golomant sokan irjatok. En ot nem lattam jatszani es a staton kivul sokat nem is tudok rola. 4-es poszt ha jol tudom es 10 pontos atlag melle 17%-os a triplamutatoja. Erosites lenne o nekunk? Vagy csak azert lenne jo mert magyar?
Allen pedig itt valaki irt x-eket az alapjan 12x a fizetese kint, nekunk megfizethetetlen.
Jó játékos (bár mintha kicsit lejtmenetben lenne) , és a mentalitása is rendben van, és korábban örültem volna neki, de úgy érzem ebbe a Falcoba ő nem kell, még akkor sem, ha magyar játékos. Tudom, hogy ha távozik a két magyarunk, akkor nem játszhatjuk meg magunkat, de valamiért így érzem most. Markovics sem kéne. Golomán és Somogyi igen, Allen meg úgyis nagyjából esélytelen, meg nekem a pályafutása végett komolytalanná vált.
nekem az érveiddel nem volt gondom, de a statisztika nem feltétlen meggyőző. Több meccsre is emlékszem, mikor a meccsek végén, mikor már kb. tét nélküli volt a dolog kozmetikázta a számait. Mikor már ő és a fiatalok voltak a pályán, és mindent vállalt.
Az miért bizonygatás, hogy mérhető adatokkal támasztottam alá az érveimet ? Ezek tények és igazságok, amit nem tudsz megcáfolni. A számok nem hazudnak.
De ha valóban úgy gondolod, ahogy írtad miszerint “ a legnagyobb bajom, hogy mennyiért csinálta ezt”, akkor egész eddig csak saját magaddal vitatkoztál. Többször leírtam, hogy ahhoz kepest amit vártunk tőle és amennyiért hoztuk, amilyen szerepet szántunk neki összességében mellényúlás volt. Ezt egy percig nem vitattam és vitatom a mai napig. Csak már itt lassan úgy van beállítva, hogy itt volt mindenkinél ötször drágábban, vegigjatszotta a szezont és egy borzasztoan gyenge jatekos volt. Ami óriási baromság. A pénzes informacioid sem állják meg teljesen a helyüket, de mindegy.
Én ezzel és előző hosszabb posztommal lezartam ezt a témát végleg, koncentráljunk a jövőre.
Ez így már sokkal jobb, hogy valami arányszámot megadtál.
Szerintem így utólag már nem kell bakinak tekinteni az igazolást, mivel bajnok és kupagyőztes is lett a csapat, ennél többet jobb légiósokkal sem értünk volna el :)
A stáb pedig bizalommal volt a kiválasztott játékosok felé, tavaly is, meg idén is. Lehet hogy ez egy jó dolog. Tavaly Washington (lehet hogy neki köszönhető, hogy akkor Lake használható csere volt), idén meg Anderson (lehet hogy tőle is tanultak valamit a magyarjaink).
Nem hiszem, hogy jobb csapatba sikerül igazolniuk. De gondolom nem is ez a céljuk, hanem hogy elkezdjenek egy külföldi karriert. Ezért mondtam egy belga bajnokságot például, ott talán pályára is kerülnének 20-25 perc erejéig, és látni lehetne, hogy mire képesek. Gondolom úgy érdemes elkezdeni a légióskodást, hogy sok játéklehetőséget kapjanak, nem pedig a legtöbb pénzt választani, vagy a legnevesebb csapatot, és ott a padon ücsörögni.