Ühüm... Eusebio Unzué Labiano úgy döntött, ideje bevetni a nehéztüzérséget, és kizavarta Valverdét a sajtó elé olyanokat nyilatkozni, hogy mennyire boldog lenne, ha Contador hozzájuk igazolna.
Igaz, hogy a Tour-kapitányság kérdését meglehetős nyitva hagyta, és a cikk alapján nagyjából véleményezhető, hogy ha Contadoré lesz a Tour, ő ugyan be nem teszi a lábát Franciaosrszágba júliusban, de mindenesetre nagyon örülne az új csapattársnak.
Szerintem mondjuk kábé annyira, mint mókus az erdőtűznek, de az igyekezet mindenképpen dicséretes. :-)
A probléma az, hogy pont most fajult nyílt háborúvá az ellentét az UCI és a francia antidoping ügynökség között. És ha ezek egymás torkának esnek, ott hullani fog a forgács.
Ettől függetlenül ez az év közbeni azonnali lelépés lehetősége szerintem a veszett fejsze nyelére kötött biztosítás.
"A spanyol El País napilapban megjelent cikk szerint nagyon valószínű, hogy a Tour de France győztese, Alberto Contador marad a kazah Asztana csapatában, annak ellenére, hogy elméletileg szabadon igazolható státuszba került. Mint ismeretes, az Asztana nem teljesített adminisztratív követelményeket a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség felé a ProTour licencére vonatkozóan október 20-ig, így a versenyzők a szabályok értelmében felbonthatják szerződésüket.
A cikk szerint viszont miután Contador jogi képviselői egyeztettek az UCI-val, kiderült, hogy a szerződés felbontása nem megy automatikusan és a jogi procedúra hónapokig is eltarthat, sőt végül a Nemzetközi Sport Döntőbíróságon köthet ki.
Contador arról nyilatkozott, nem szeretne olyan helyzetbe kerülni, hogy még decemberben se tudja, hol folytatja. Ezt elkerülendő hajlandó átmenetileg a következő szezonban az Asztanában maradni, bizonyos feltételekkel.
Egyik legfontosabb feltétele egy olyan záradék lenne, ami garantálja számára az azonnali távozást, amennyiben a csapatban doppingesetre derül fény, vagy olyan botrány robban ki, amely meghiúsíthatja a kazah gárda meghívását a 2010-es Tourra. Contador számára egy dolog a legfontosabb: így vagy úgy, de indulhasson jövőre a Tour de France-on, Asztana színekben vagy sem."
Nekem úgy néz ki a dolog, hogy most a pisztolyos palit nem akarják a Touron látni. Plusz ott van Vino is, aki ugye szálka a döntnökök szemében, szóval van hivatkozási alap.
A cikk több érdekességet is tartalmaz. Mégis jön Martinelli, csak nem general managernek, hanem sportdirektornak. Ugyan nem írják, de ha ő jön, minden bizonnyal jön Simoni is.
Gasparotto szerint már az Amicahoz is hívta Martinelli, de akkor inkább a Lampret választotta. Azonban csalódott az olasz csapatban, mert Cunego és Ballan árnyékában nem kapta meg a lehetőséget, amit várt volna.
Vinoval meg onnan ismerik egymást, hogy tréningeztek együtt párszor. :-)
És hogy még véletlen se vádolhassanak offolással, az eredetit az a Sasha Baron Cohen adta elő, aki Ali G, Brüno és nem utolsó sorban Borat Szagdijev megformálójaként vonult be a filmtörténelembe.
Ami Alberto riszálását illeti, valószínű ez is benne van az időhúzásban. Ugyanakkor Contador nem csak egyszerűen elmenne, hanem vinné magával a gregárióit is. és október végén három-négy kerekesnek helyet csinálni, nem egyszerű. A minap olvastam valamelyik villanyújságban, hogy Lefevere megvett két fiatalt arra a két helyre, ami Contadornak volt fenntartva, márpedig két hely Albertonak, Benjinek és ÉdesBabaJézusnak elég kevés.
Három éve, amikor Savoldellivel volt tele a villanysajtó, hogy akkor most megy, vagy marad a Disciveryben, Peetike, a Discovery egyik rajongója ezt mondta:
Amióta ezt a végeérhetetlen történetet hallom Contador átigazolási drámájáról, mindig ez a zene mocorog a fülemben. Szóval bocsássatok meg de szerintem a hollóképű riszálja. Igazából márcsak arról folyik a vita, hogy hány nulla legyen a csekkjén, és mennyire kapjon szabad kezet a GT csapatok összeállításában. Határozottan riszálja:-) :-) :-)
Három éve is nagyon csalódott voltam, amikor kiderült, hogy a dolgot nem szó szerint kell érteni, és nem láthatom Savoldelli táncoló fenekét. Jelzem ezt most is fájlalom, ha már riszálja, legalább necsak képletesen tenné, hanem valóságosan is.:-)
Egyre inkább úgy tűnik, hogy Contador jövőre is az Astana színeiben fog versenyezni. Proszkurin elvtárs biztosra veszi, hogy marad, hiszen teljesítették a kívánságát, de La Fuente, Stangelj, és Toralongo személyében első oszátlyú segítőket szerződtettek mellé, a Samruk-Kazina, az állami olajvállalat és légitársaság segítségével pedig az anyagi feltételeket is teljesíteni fogják.
Contador- aki az agyi betegségeken átesettek segítéséért egy szép díjat vehetett át tegnap - még nem adott végleges választ. Azt ígérte, a jövő hétre dönt majd, de úgy látja az UCi megengedő szabyálai ellenére nagyon bonyulult lenne elhagynia az Astanát.
Én mindenképp annak örülnék, ha maradna, nem lesz rossz csapat jövőre az Astana. De la Fuente csodálatos ember, és nagyon megérdemelné, hogy egy négyszeres GT győztest segíthessen a tehetségével.
Alap, hogy bizakodó a fazon, de Alberto sem zárja ki a maradás lehetőségét, tehát akkora baj nincsen. Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy min mehet a brainstorming, én ennyi idő előtt 12x eldöntöttem volna mi legyen vele :)
Most ez viszont elég furcsa, mert égen földön azt hangoztatja, hogy valószínűleg felbontja a szerződését az Astanaval Contador, viszont örül annak, hogy Noval hosszabbított. Most vagy az van, hogy Noval szerződése is felbontható, vagy Albertoék kicsit szórakoztatják a népet, de végül marad ő is és Benji is.
Gyönyörű ez a fordítás :D A Novalos rész az annyi, hogy ugye ő Alberto egyik hadnagya. Contador pedig csak mosolyog azon, amikor azt kérdezik, hogy Noval hosszabbítása befolyásolja-e, hogy marad-e a kazahoknál. Örül neki, hogy hosszabbított, de majd meglátják, hogy hogy alakulnak a dolgok, de jól fog végződni az ügy.(?)
Tud itten valaki virágnyelvül? Ha igen értelmezze már hősünk szavait, mer' kezdem elveszteni a fonalat...
From as.com: "One person who has renewed with the Kazakh team is his faithful lieutenant Benjamin Noval. Alberto can’t avoid smiling when he is asked if Noval’s commitment will tip the balance toward continuing with Astana himself.
"'For me, it’s very important that he re-upped, we’ll see how things turn out, but it will end well,' confessed Contador between laughs."
Odáig okés, hogy Noval marad, no de a kapitányán a fene se igazodik el. :-)
Azt írja az újság, hogy Dani Navarro feltehetően kihasználja a lehetőséget és lelép. A kérők a Sky és a Cervelo, előbbivel tárgyalásban van, de még a maradás sem kizárt.
A másik díjazott úriember egy "déli származású" franszija pályakerékpáros Grégory Baugé. Sprintszámokban szokott nyeregetni, és erre fel ő lett a díjazott a francia kerékpáros kategóriában.
Ha Contador a Liquigasba menne akkor minimum 1, de inkább 2 embert eladnának onnan. De kétlem, hogy így történne. Inkább megy majd a Garminba, ahonnan Wigginst 100 csillió euróért kivásárolja a Sky. :-)
Nem biztos,hogy jó lenne az Albertonak. Amolyan sok dudás egy csárdában esete forogna fenn,hiszen Pellizotti meg Basso már most sem tudja eldönteni melyikőjük legyen a numero uno. Nem beszélve Szmyd, Nibali, Kreuziger hármasról akik lassan-lassan kinőnek a segítő szerepkörből. Persze azért náluk még nem eszik olyan forrón..............
Contador arról is nyilatkozik, hogy van lehetősége csapatot váltani. Azt mondja, hogy oda akar menni, ahol 100%-os támogatottságot élvezhet. Azt mondja a Caisse a legjobb lehetőség, amit választhat, de nem könnyű egyességre jutni.
Amúgy az a Liquigasos sor tényleg brutális lenne, de szerencsétlen Nibaliék már így is feszengnek, hogy ők nem akarnak segítők lenni, erre megkapnák a mostani mezőny legjobb GT menőjét? Szerintem megostromolnák a Liquigas székházát :)
Úúh, talán ezért volt Basso olyan rezignált, mikor a Giro prezentáción bejátszották az interjút Vele :S
Már az is meglepett, h nem volt ott, holott eddig határozottan állította, h biztosan indul májusban. Viszont Bercivel kapcsolatban lassan nem lesz olyan csapat, akit ne hoztak volna hírbe a leszerződtetési szándékkal kapcsolatban.