Keresés

Részletes keresés

zola123 Creative Commons License 2016.11.29 0 0 3706

Megtudom erősíteni amit írtál hogy megvámolják.../nem a Villányi/nekem 25 szemből 10 volt életképes...:)a többi 15 ujjpercnyi szemekkel azok full élettelenek..az abaj hogy nem láttam hogy nem hajtottak ki,úgyhogy nem is hittem el..de hát ez van,abban azért bízom hogy az a tíz oltvány ami megmaradt,remélem jól válogatták,ha szeremcsém van akkor lehet mindegyik fajtából lesz benne,mert  fajtánként több szem volt,a legrosszabb verzió az ha em is a vitt szemeket kaptam...akkor a szemeket-ből lesznek a szemetek!!!!:)

Előzmény: Pjotr77 (3701)
Xenil Creative Commons License 2016.11.29 0 0 3705

Igen feladtam egynapossal mindenkinek max holnapra ott kell hogy legyen

Előzmény: baby-lon (3703)
zola123 Creative Commons License 2016.11.29 0 0 3704

Azlessz,mert sajnálom kivágni őket..nem látni rajtuk betegség jeleit,igazából a földalatti rész a fontos átoltás szempontból, a gyökérzet kifejlődhetett szépen két év alatt,ha valami a gyökérzettel nem lenne rendben akkopr annak lenne vmilyen tünete?

Előzmény: Maci_P (3695)
baby-lon Creative Commons License 2016.11.29 0 0 3703

Nekem feladtad? Sajnos az e-mailre kétszer sem jött válasz....

Előzmény: Xenil (3700)
Józsa Imre Creative Commons License 2016.11.29 0 0 3702

Szia Peti!Azt hiszem most elgondolkodom,úgy érzem igazad van!Lehetek őszinte?Egy kicsit féltem,egy kicsit nagyon és pont ettől!Köszönöm!Imi

Előzmény: Pjotr77 (3701)
Pjotr77 Creative Commons License 2016.11.29 0 1 3701

Igen, a villányiakat ismerve a minőséggel nem lehet probléma.

Azonban az oltatással vigyáznék, csak általánosságban említve az oltványosokat, ahhoz, hogy pl. egy fajtából 10 standard/I.osztályú oltványt kihozzanak, le kell oltani legalább 20 db-ot.

Ez még nem is lenne probléma, azonban ha az oltócsapokat fajtanévvel együtt kapják meg, nincs Magyarországon olyan oltványos, aki ne oltana magának is belőle, bármilyen trükközéssel..., megszedik maguknak a vámot, ha már ott van a fajta.

Ezzel olyan fajták kerülhetnek oltványosokhoz/kereskedőkhöz, amelyeknek ott nincs helyük (illetve innen eredhetnek a "jó" fajtanevek és fajtaleírások).

Van sok olyan fajta, amelyeknek nem szabadna, hogy kikerüljenek oltványosokhoz, persze ez részben megakadályozhatatlan...

Előzmény: Józsa Imre (3698)
Xenil Creative Commons License 2016.11.28 0 1 3700

Kedves Fórumozók!

Ma feladásra került az összes oltvány, már aki kért és megkaptam a címét. Remélem mindenkinek időben odaér, egy napossal ment holnapra ott kell, hogy legyen.

Lehet, hogy tavaszra is lesz még oltvány, ha igen akkor majd kirakom.

Józsa Imre Creative Commons License 2016.11.28 0 0 3699

Sok sikert Panucci!!

Előzmény: Panucci (3691)
Józsa Imre Creative Commons License 2016.11.28 0 0 3698

Szia!Légyszíves bővebben írjad le a véleményedet arról,hogy "sztárolja magát" ez a cég!Csak mert nem láttam itt,hogy nyomult volna,igaz én ajánlottam valakinek.Én is rendeltem nem keveset tőlük és nagyon erős,egészséges oltványokat kaptam tökéletes csomagolásban kaptam meg,megvagyok elégedve velük!!Ami meg mindenképpen említésre méltó dolog,hogy az oltásban felajánlották segítségüket aminek nagyon örülök!Miért kell leszólni valakit akit talán nem is ismersz??De ha tudsz jobbat akkor tudasd itt a fórumon a többiekkel is,biztos érdekelni fog sok embert.Üdv:Imre

Előzmény: woodruff (3692)
woodruff Creative Commons License 2016.11.28 0 0 3697

Elnézést kérek, hogy rosszul értelmeztem az EXTRÁT.Az viszont kétségtelen ahogy az oltványsor képeit nézegettem ez valóban extra.(bár az én kézben oltásaim fel így sikerültek volna)és megértem miért oltatsz ilyen profikkal.Szinte 100 százalékosnak tűnik az eredés.

woodruff

Előzmény: Maci_P (3694)
fretty5 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 3696

Nekem 8.-an jottek meg az oltvanyaim Toluk.Szuperul neztek ki.Eloszor rendeltem innen.Viszont szepen leinformaltam oket,olyan valakinel aki komolyan muveli ezen szep szakmat.Mas magyar oltvanyosnal fele ekkora sincsen a kinalat.Szuper fajtaik vannak.Aki ennel is jobbra vagyik az rendelhet kulfoldrol.Hajra.

Előzmény: Maci_P (3694)
Maci_P Creative Commons License 2016.11.27 0 0 3695

Akkor ne habozz, oltsd át.

Előzmény: zola123 (3693)
Maci_P Creative Commons License 2016.11.27 0 0 3694

Csak érdekességként, az extra.hu régen ingyenes tárhelyet adott, extra.hu végződéssel, és nem magukat sztárolják, mivel egyszer sem írtak ide. Hanem többen rendeltek, mert megbízhatónak tűnik az ittenieknek. És igen, a lap már tényleg elavult egy kissé.

És mivel vásárolok tőlük én is, oltatok is velük, maradéktalanul elégedett vagyok. Persze majd ha a sok-sok oltványom 10 év múlva is rendben lesz, akkor még jobb lesz, de ez kikívánkozott belőlem.

Ja, és az országban a többi hivatalos oltványosnak se nagyon lesz ennél sokkal különbözőbb oltványa.

Maci_P

Előzmény: woodruff (3692)
zola123 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 3693

Nem látni a tőkéken semmien betegség tünetet,makk egészségesek,a vesszők is.

Előzmény: Maci_P (3690)
woodruff Creative Commons License 2016.11.27 0 0 3692

Úgy sztárolja magát szőlőoltvány extra, hát én ne mis tudom ,ez még nem látott extrát.Biztosan nincs számitógépe (sajnálatos), ezek minimum kb 10 éves fajták.

woodruff

Előzmény: Panucci (3691)
Panucci Creative Commons License 2016.11.27 0 0 3691

no nem bírtam megállni, én is rendeltem innen még 7 darabot, még ennyinek volt hely, szép gyökeres vesszőket kaptam, meglátjuk mi lesz belőle....

Előzmény: Józsa Imre (3640)
Maci_P Creative Commons License 2016.11.27 0 0 3690

Ha a tőkéd beteg (vírusos, vagy valami ESCA/Eutypa stb gombája van) és azért nem érlelte be a fürtöt, akkor nincs sok értelme átoltani. Ha késői fajta, csak neked nem jó a fekvés neki, akkor érdemes, de korait tenni bele, mert valamennyire befolyásolja a mostani fajta érési ideje, de a korait biztos be fogja érlelni valamikor.

Előzmény: zola123 (3689)
zola123 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 3689

Üdv.Fórumozók!Csemege fajtaváltással kapcsolatban kérdeznék,olyan szőlőtőkéken amin nem értek meg a fürtök,viszont a tőke,a vesszői egészségesek érdemes lehet átoltani ujabb fajtával?vagy fölösleges mert az újabb fajta is csak "szenved"a termésfejlődés folyamán?.

Kulicz Creative Commons License 2016.11.26 0 0 3688

Az hogy terem, túlzás. Hozhat az oltott vessző egy-két fürtöt, ha termő rügyet sikerült betenned az erős alanyba. Ezek a fürtök olykor nem mutatják meg a fajta igazi értékét, mert későn virágoznak és termékenyülnek és főleg későbben érnek kb. egy hónappal. Így természetesen más lehet a bogyó és fürt mérete, színeződése, cukorfoka, stb. Általában a fürtök kisebbek. A szeptember végén érő fajta nyilván nem érik be megfelelően.  Gyengébb oltásokon nem szabad fürtöt hagyni.

Mindezek ellenére nagy élmény, hogy az új fajta már az oltás évében megmutatja termését. Erős, több éves alany esetén a második évben az átoltott tőke teljes termést hoz.

Előzmény: gyurka kertész (3687)
gyurka kertész Creative Commons License 2016.11.25 0 0 3687

helló na akkor vehetem ezt úgy hogy 10-9 sikerül és abban az évben terem is??

Előzmény: Kulicz (3680)
vegyigyümi10 Creative Commons License 2016.11.25 0 0 3686

Kedves Pjotr77!

Nem szeretnék pofátlannak vagy lejmolósnak tűnni.... nagyon megtetszett a Black Globe fajtád,de sajnos beszerzési forrást nem találtam.

Ha esetleg meg tudnál szánni 1-2 dugványnak alkalmas vessződarabbal...nagyon hálás lennék,mondanom sem kell,nem ingyen kérem!

Üdvözlettel:Laci

Előzmény: Pjotr77 (3455)
Maci_P Creative Commons License 2016.11.25 0 0 3685

Csak úgy megjegyzem, hogy általában 5-10-20€ a szállítás, amit szét akartok osztani, de ha nem laktok egymáshoz közel, és elkezditek tovább postázni az oltványokat, a postán még ott hagytok 1500-2000 Ft-ot, és még egyszer nyúzzátok az oltványt, kiteszitek mindenféle hőmérsékletnek, dobálásnak. Jobban jártok, ha nem vártok egymásra, nekiálltok rendelni.

Volt már jópár külföldi oltványos belinkelve ide, ha szeretnétek különlegeset, vágjatok bele.

Előzmény: Atti6909 (3663)
baby-lon Creative Commons License 2016.11.25 0 0 3684

Írtam e-mailt, köszönöm!

Előzmény: Xenil (3682)
woodruff Creative Commons License 2016.11.25 0 0 3683

Imélben jeleztem, hogy előre is köszönet a fáradozásodért,

woodruff

Előzmény: Xenil (3682)
Xenil Creative Commons License 2016.11.24 0 0 3682

Kedves Fórumozók!

Rég voltam errefelé, azért írok mert ha minden igaz és sikerül, amit én is szeretnék, akkor hétvégén vasárnap megjönnek az oltványok. Elnézéseteket kérem, hogy csak ilyen későre sikerült összehozni, csak a Vargának nem volt szabadideje, hogy áthozza. Az oltványok már magyarban vannak, szóval ez már csak tőle függ.

Arra kérnék mindenkit, hogy aki kért az levélben jelezze, hogy a hétfői postázás megfelel e  neki, Megpróbálom mindenkinek összekészíteni a csomagot hétfőre és postára adni, hogy még időben eltudjátok ültetni, a komolyabb fagyok előtt.

Kulicz Creative Commons License 2016.11.24 0 0 3681

Legkomolyabb fürtöt a Dunav hozta, amit tőled kaptam, igyekszem majd meghálálni. Az Éva, amit szintén neked köszönhetek, két oltott hajtáson több fürtöt produkált, mint az eredeti két oltványom, amik már négy éve megvannak(nem teremnek). Sajnos őt nem filmeztem le. És egyedül az Albert Royal nem érett be, igaz azt oltottam legkésőbb.

Előzmény: Sanci07 (3678)
Kulicz Creative Commons License 2016.11.24 0 0 3680

Igazából az a ritkább eset, hogy az oltás nem mutatja meg első évben a termését.

Előzmény: gyurka kertész (3677)
Kulicz Creative Commons License 2016.11.24 0 0 3679

Hát, szeretném, ha egyszer rendezett lenne. Tolna megye.

Előzmény: zola123 (3675)
Sanci07 Creative Commons License 2016.11.24 0 0 3678

Gratulálok az oltásaidhoz egyik szebb mint a másik! Némelyiken egészen komoly fürtöcskék lettek,nagyon szép!

Előzmény: Kulicz (3674)
gyurka kertész Creative Commons License 2016.11.24 0 0 3677

szia kulicz az szeretném kérdezni hogyha jövőre én is megycsinálom a zőldre fás oltást van olyan ogy abban az évben már terem valamicskét???? nagyon szép és jó a videó amiket láttam gratulálok remélem egyszer személyesen is találkozhatun!!! további szép napot 

Előzmény: Kulicz (3674)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!