Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Sziasztok, az eredeti terepasztaltervemet szepen felre tehetem :( ugyanis a helyseg ahova epitnem vegul nem alkalmas. Igy most egy "polcos terepasztalt" probalok epiteni. Ti mit epitenetek a kepen megadott meretu polcra?
Ma készítettem egy próba ágyazatot. Szeretném ha véleményeznétek, így elsőre...
A vágányanyag Piko A, és az alsó tároló rész egyik darabján próbálkoztam. A ragasztó 1/3 Palma és 2/3 víz keveréke, előtte mosószeres vízzel beitatva, ahogy azt már sokan írták... Kőkemény lett :-)
Mindezek után még próbálkoztam rozsdásítással is, csak sajnos a rozsda egyik árnyalata volt itthon, és az nem lett olyan jó. Tudnátok ajánlani bevált festék márkát, számmal? Jó lenne ha airbrush-ból is felhasználható lenne.
Az állítóműveknek megfelel, ahogy kitapasztaltam. Az épülő terepasztalom sajátossága, hogy analóg módon szakaszolt, így a betáplálási pontok száma nagyon sok (ha a még készülő felső szinthez hozzá nem nyúlok, akkor 59 - a váltókörzetek és az "állomásközi" vágányok is önálló szakaszok, a foglaltságérzékelés miatt). Azonos szakaszon a legritkább esetben lesz két "nagyfogyasztó", ezért mertem ezt a vékonykát használni.
De igazad van, kevés betáplási pont és több mozdony esetén kevés lehet. Magam is a közös pólust és a kapcsolópult táplálását 0,75-ös vezetékkel oldottam meg.
Üllői úton van egy elektronikai bolt ott vegyél kábelt 13ft métere minden szin van! Az a neve hogy Kontha elektro nyóckerÜllői út 68. www.elektrokontha.hu
Tanácsotokat kérném ,hogy mivel csináljam a terepasztal kábelezését,ha a modellboltokban kapható szines drótokat kissé drágállom?Minden költségkimélő megoldás érdekel.Analógban futok/bocs ez túlzás,csak lépegetek/.Segítségeteket előre is köszönöm.Zsolt