Keresés

Részletes keresés

schanc Creative Commons License 2020.10.14 0 0 2258

Mai kimaradók: Székely, Mahe, Tönnesen és Siskarjov. 

Patrik nevezve van! 

Kyra** Creative Commons License 2020.10.14 0 0 2257

Nem tudom mire gondolsz.

Előzmény: Gozo (2256)
Gozo Creative Commons License 2020.10.14 0 0 2256

Mint a FB-on írták, lehet hogy a vezetők úgy goindolják, hogy a veszprémi játékosok el lettek zárva a külvilágtól a lehető legjobban csak a gyakorlat mást mutat.

Előzmény: Kyra** (2255)
Kyra** Creative Commons License 2020.10.14 0 0 2255

Aktuális:

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Tatabánya tizenöt játékosának lett pozitív a koronavírus-tesztje, csupán a keret két tagja nem kapta el a vírust.

Nem tudom, hogy a decemberi FF megrendezésének mekkora az esélye.

A Veszprémnél nagyon szigorú előírások vannak érvényben.

Ha jól tudom, eddig 17 alkalommal tesztelték a játékosokat és a közvetlen kapcsolatokat (edzők, gyúró, vezetők, stb.).

dobcsab66 Creative Commons License 2020.10.12 -2 0 2254

Pontosan így látom én is. Mahé sokkal jobban készít elő mint a Lékai vagy Nenadic. Nenadic viszont n~ha meccseket hoz nekünk ami Mátéról nem igazán mondható el, bár nyilván sok bl caapat örülne egy ilyen irányítónak. 

Minden tiszteletem Davis é, de ezt a helyzetet nem jól menedzseli szerintem, bár a felelősség is az ővé. 

Ja és lehet kicsit jobban is ért hozzá 😁. 

De nekem akkor is ez a véleményem. 

Előzmény: Gozo (2253)
Gozo Creative Commons License 2020.10.12 -3 0 2253

Mahéval az átlövők jobban muzsikálnak.

Máté is jó játékos de ő inkább egyéni játékos, mint Nenadic.

Én így is nézném, legyen két eltérő stílusú irányító.

Előzmény: videkiman (2251)
Kyra** Creative Commons License 2020.10.12 -2 0 2252

Mindenki véleményét tiszteletben tartva, tegyük mérlegre:

Betűrendben a lehetséges irányítók: Lauge, Lékai, Mahé, Nenadic

Lauge átlövő, irányító, Nenadic szintén.

Lékai magyar, válogatott, és bizonyára sok BL csapat szívesen látná irányítóként.

Mahé irányító, állítólag tud átlövőt is játszani, és szélsőt is.

A szélső játékát már bemutatta Cegléden (11gól).

videkiman Creative Commons License 2020.10.12 -1 2 2251

Szerintem Mahé semmivel nem jobb játékos Lékainál. Persze francia, világbajnok, és kétségkívül látványos a játéka a higany mozgásával, finom csuklójával. De Veszprém mezben nem nyújtott semmi olyat, ami miatt Lékai elé kéne helyezni. Az utolsó flensburgi szezonját is kb. végigpadozta, szóval nem értem miért látják benne egyesek a világklasszist. Egy magyar csapatnál, szerintem igenis számítson, hogy valaki magyar, persze csak ha két közel azonos képességű között kell dönteni. Ez szerintem mindenhol így van a világon. Pláne ebben a helyzetben, hogy max egy hazai játékos fér be a meccskeretbe. 

Lauge távozásáért valóban nagy kár lenne, szerintem ő a legjobb játékos a keretben. Kicsit úgy érzem, hogy áldozatul esett az utóbbi évek kesze-kusza, minden elérhető embert elhozunk játékospolitikájának. Nincs elég hármasvédő a keretben, így Borozant célszerű sokat pályán tartani, viszont ha együtt van fenn Laugéval, akkor 3 irányítónak nem jut elég játékperc... nem egyszerű. 

Kyra** Creative Commons License 2020.10.12 -2 0 2250

Szerintem is Mahét kell megtartani, ha választani kell.

Vajon az edző és a sportigazgató is így látja?

Az őrült zsenire is szükség van, minden hátrányával együtt, mert meccseket tud eldönteni, ha a többiek lefagynak.

Előzmény: dobcsab66 (2243)
lincoln osiris Creative Commons License 2020.10.12 -1 0 2249

Lauge elengedése akkora - ha nem nagyobb - hiba lenne, mint Ortega elzavarása. 

Kyra** Creative Commons License 2020.10.12 -1 0 2248

Csak a pontosság kedvéért, Lékai 1988-as születésű, Lauge és Mahé 1991-es.

Törölt nick Creative Commons License 2020.10.11 -1 0 2247

Ez valóban így van. Viszont azt is figyelembe kellene venni, hogy ő már 34 éves, míg Mahé, Lauge lényegesen fiatalabb és hosszabb időre jelenthetnek megoldást. Sajnos, ahogy Davis kezeli ezt a helyzetet, az demotiváló a többieknek. Arról nem is beszélve, ha sérülés lesz, akkor nagy bajban leszünk.    

Előzmény: Gozo (2245)
dobcsab66 Creative Commons License 2020.10.11 0 0 2246

Én sem, igazából a saját következtetésem az, hogy magyarság ide vagy oda a Mahé Nenadic páros lenne legjobb a Csapat érdekeit figyelembe véve. 

De nyilván vannak más szempontok is, amik nem feltétlenül a sportról szólnak, és ezek a döntéshozóknál más súllyal esnek latba. 

Előzmény: Gozo (2245)
Gozo Creative Commons License 2020.10.11 0 0 2245

Petar azért jó pár alkalommal kihúzot minket a k@kiból és ehhez az őrült zsenialátása kellett. Az lehet hogy csapatjátékban nem ő a legjobb, de ha semmi sem sikerül hozzá bátran lehet nyúlni.

Róla egészen biztosan nem mondanék le! 

Előzmény: dobcsab66 (2243)
dobcsab66 Creative Commons License 2020.10.11 0 0 2244

És még Lékaira vissszatérve.

Ő eddig akkor játszott igazán jól, mikor valamilyen oknál fogva egyedül volt. De ez ugye nem lehet opció. Lásd. Áron Lady sérülése, vagy a tavalyi eset, de valahogy mintha a versenyhelyzet nem tenne jót neki. 

dobcsab66 Creative Commons License 2020.10.11 0 0 2243

Az első kérdésedre egyértelmű a válasz, szerintem:Mahé hosszútávon egyértelműen.

Más dolog, hogy a magyarság mennyit nyom a latba?

Szerintem ha Lauge t meg akarjuk tartani(márpedig nem kérdés, hogy meg kellene) , akkor ahhoz Mahé megtartása is kellhet.

Tönne nem kérdés, hogy körön kívülre került. 

Moraes talány számomra is. Ha a BL döntőre visszagondolok, nem kérdés, hogy kell nekünk, de valahogy még mindig nem találtuk meg a helyét a CSAPAT ban. 

Lauge egyértelmű vezér lehet, és egy jó Mahé val kiegészülve, szerintem messze jobb opció mint, Nenadic. 

Elismerve persze az "őrült" zsenialitását, de csapatjátékban véleményem szerint, messze nem olyan jó. 

Előzmény: Kyra** (2242)
Kyra** Creative Commons License 2020.10.10 0 0 2242

Pontosan ezen rágódok én is, és kitaláltad a gondolatomat is.

Ki lehet nagyobb hasznára a továbbiakban Veszprémnek Mahé, vagy Máté?

Kétségtelen, hogy mikor Lékai egyedül volt, akkor ősszel nagyot ment.

De azóta? De ő magyar.

És Péter szavaiból én is Moraesre jutottam.

Lauge vezéregyénisége lehetne a csapatnak, mert olyan alkat.

Nagy hiba lenne elengedni.

Előzmény: Thor. (2239)
Gozo Creative Commons License 2020.10.10 0 0 2241

Elöl.

És hátul?

Előzmény: schanc (2240)
schanc Creative Commons License 2020.10.10 0 0 2240

Érdekes, hogy Moraesnek nem jó a "sajtója", emlékszem, a tavalyi közvetítésekben Pásztor Pista is olyasmiket mondott róla, hogy "nem elég a technikája a Veszprémhez" (igaz, előtte szezonban a BL-döntőben minket legyőző Vardarba jó volt). Nyilván ízlés kérdése, én az ő játékában sokkal több mindent látok, mint pl. Blagiéban.

Előzmény: Thor. (2239)
Thor. Creative Commons License 2020.10.10 -1 0 2239

Sejtem, hogy mire gondolsz, és mivel ez egy teljesen független fórum, szerintem nem kell "félni" leírni!

Én különben kedvelem Máté és Kentin játékát is, ha megy nekik, mindketten brilliáns játékosok! Legjobb szerintem az lenne, ha mindketten maradnának, ha viszont nem ,akkor érdemes azon elgondolkozni, hogy mennyire lenne egészséges ha a Veszprém csapata huzamosan nevezett magyar játékos nélkül vonulna pályára a BL-ben. Ez és Davis játékos politikája nagyban determinálja is szerintem kettejük sorsát, pedig Mahé nekem nagyon nagy kedvence. Én nem értek egyet a légiós ellenes hangokkal, mivel ez egy nemzetközi csapat, de azért az mégis nagyon gáz lenne szerintem...

A többiekhez: igyekeztem minden eddigi meccsünket figyelemmel követni, Markussen leigazolását nem értettem és azóta sem igazolta létjogosultságát a csapatban számomra. Mahé hasznára bármikor beáldoznám, akármennyire is szeretett volna itt játszani a dán.

A facebook-os csoprtban tett még egy érdekes kijelentést Péter, mely szerint azon is el kell gondolkozni, hogy egy tavaly ideérkező játékosonak mennyire van itt maradása, Őt nem győzte meg róla. Azt kifejtette, hogy nem Laugéra gondolt, így kizárásos alapon Moraes lehet az.

Azt viszont nekem eddig nehéz megítélni, hogy mennyire realitás, hogy Laugét hosszú távon itt tudjuk tartani. Nekem úgy tűnik, hogy az általa játszott posztokon erősen Borozan és Nenadic a favorizált játékos.

Előzmény: Kyra** (2238)
Kyra** Creative Commons License 2020.10.10 0 0 2238

Hű, ezen bizony lehet gondolkozni.

itt van pl. Lékai vagy Mahé, vagy mindkettő.

Mi a Ti véleményetek erről?

Nekem van, de még nem merem leírni. :-)

Előzmény: Thor. (2236)
Gozo Creative Commons License 2020.10.09 0 1 2237

Veszprémben így próbálnak védekezni a COVID ellen:

https://youtu.be/WppfJeIwgJg

Thor. Creative Commons License 2020.10.09 0 0 2236

Szeretnék egy kis beszélgetést elindítani!

A klub hivatalos kommunikációja alapján összegyűjtöttem, hogy a jelenleg keretben lévő felnőtt játékosoknak meddig érvényes a szerződése.

Ez alapján:

#2 Manaskov-2022                   #25 Lauge-2021/2022

#5 Yahia-2021                         #26 Strlek-2021
#12 Székely-2021                    #31 Blagotinsek-2021

#13 Moraes-2021/2022            #33 Shishkarev-2022

#15 Tönnesen-2021/2022        #34 Nenadic-2022

#16 Cupara-2021                    #35 Mahé-2021

#18 Nilsson-2021                    #36 Corrales-2024

#22 Markussen-2022               #55 Maqueda-2022

#23 Ligetvári-2022                  #66 Lékai-2021

#24 Marguc-2022                    #87 Borozan-2021/2022

A "/"-jeles esetben +1 éves lehívható időtartam van a szerződésben, aminek a feltételeiről én nem tudok semmit.

Látható, hogy a keret egy jelentős részének lejár a szerződése a szezon végén, számomra elég világos, hogy kik azok akikkel mindenképpen hosszabbítani kéne!

Szerintetek kik azok, akik esetleg távozni fognak és látva a piacot Ti kivel/ kikkel helyettesítenétek Őket?

Thor. Creative Commons License 2020.10.09 0 0 2235

Az utódja pedig nem más mint Vlado Sola!

Sok sikert kívánok neki, de nem lesz egyszerű! A horvát pad az utóbbi időben sajnos koránt sem stabil.

Mahé témára visszakanyarodva ÓRIÁSI butaság őt így elkótyavetyélni. Mahé személyiségét valamennyire ismerve elképzelhetetlennek tartom, hogy maradjon, anélkül hogy a csapatban betöltött pozíciója változna. Akkor sem, ha egy anyagilag igencsak kedvező ajánlatot kapna a klubtól. Pedig meglátásom szerint a közeljövő csapatában teljes mértékben főszereplő lehetne, megfelelő bizalom mellett.

Átigazolásokhoz a Flense norvég kapusa Torbjørn Bergerud nem hosszabbított, és 2021 nyarán csapatot vált. A Flense-be Möller megy vissza a Barcából, a helyére a Nantes fiatal kapusa Emil Nielsen érkezik majd. Szerintetek hol folytatja a norvég kapus? Én a PSG-re tippelnék, és szerintem Mahé esetén is egy elképzelhető irány.

Előzmény: Gozo (2234)
Gozo Creative Commons License 2020.10.09 0 0 2234

Közben Vorit 5 meccs után elküldte a Zagreb...

Kyra** Creative Commons License 2020.10.09 0 0 2233

Én is ezt látom, és az a gyanúm, hogy nem csak hárman vagyunk ezzel így.

lincoln osiris Creative Commons License 2020.10.09 0 0 2232

Az biztos, hogy inkább itt legyen mint bármelyik ellenfélnél. Sajnos a jelek a távozás irányába mutatnak, ami teljesen érthetetlen. 

Kyra** Creative Commons License 2020.10.09 0 0 2231

Ha ez így lesz, az embernek sok minden eszébe tud jutni, és néhány dolgot azt gondolom meg is magyaráz.

Személy szerint én Mahé távozásának nagyon nem örülnék, mert sokkal jobb játékosnak tartom annál, hogy elengedjék.

Előzmény: Törölt nick (2230)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.09 0 0 2230

A mester nem számít Mahéra. Leketyeg ez az év és aztán mehet. 

Ugyanaz a sorsa, mint Székelynek, Tönnesennek. Csak a bajnokság. 

Aztán pedig szép lassan Mátét is elveszítjük. 

Előzmény: Kyra** (2229)
Kyra** Creative Commons License 2020.10.09 0 0 2229

Köszönöm.

Tudtuk, hogy Mahé szélen is használható, most meg is győződhettünk róla.

Akkor most Davis mester hogyan tovább (Mahéval)?

Előzmény: lincoln osiris (2228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!