Csapágygolyóknál jobb a csavar meg az anya...sokszögűek és az élek,sarkok lekaparnak minden getvaszt. Ami nagyon aljas dolog az a sokszori öblítés után is a tankban maradó,csak aktív használat mellett több hónap alatt kiszivárgó,brenyával együtt úszó finom szemcséjű rozsda... Ez átmegy a legfinomabb szűrőn is:(ott van mindenhol,lebeg a benzinben. Erre csak a kijáratást tudom megoldásnak,h egyszer majd elfogy... Őtlet esetleg?
Nem lett semmi baja,egy Verho6 tank volt.Faszányosan kiégett a retek,meg a 20000réteg festék.Kívül-belül fémtiszta.Bele se merek gondolni h mennyi kromofagot b*sztam volna el rá,tök feleslegesen...1 üveg lötty kb 900 ft-akkor inkább brenyát veszek belőle:)) Agresszív tankretek volt benne,egy csirkeólban találtam a tankot és nm volt sapkája:) Gondolhatjátok....volt rajta tyúkglett,benne meg talu,meg vmi mézszerű vaskos undormány ami semmivel se jött ki.Na a tűz rövid úton megoldotta a problémát!
láááááááánc, én azt raktam bele, kivenni sokkal egyszerűbb mint az anyákat, nomeg egy dróttal a tanksapka nyíláshoz lehet fogatni akk meg pláne egyszerű kivenni :D
akk már inkább verhovinába rakj, én láttam arra példát, egész jól belement, verhovinából annyi van mint a szemét, ne szedj szét mustangot ;) bár te tudod
Amúgy én beleöntöttem a tankba először egy csomó sódert, aztán ráztam, majd kimostam slaggal, utána pedig beleöntöttem vagy két kiló csapágygolyót, majd ismét ráztam, majd kimostam, majd kiszárítottam. :-) Nagyrészt rendbetette, de azért még jön belőle gané, de szerencsére a szűrő megfogja.
Tank pucc: -lehet sóderral -csavarok anyák rázásával -kémiailag-beleönteni ezt-azt-drága -A rázást ki lehet hlyettesíteni ha van 1 betonkeverőd...a szájához kikötöd,aztán teszel bele pl csavart,bedugod a lyukakat és bekapcs...bemész enni ,közben dolgozik:) -én multkor már nagyon el voltam jutva...péz nem volt drága vegyszerekre,így elkeseredésemben bebasztam a tűzbe:)) Ez most a kedvenc eljárásom,full ingyenes.Annyi h teherviselő elemet nem jó így,mert kilágyulhat.De tankot, szerszámost, sárvédőt stb lehet.
Igen, ma szembesültem a problémával. Golyócserével nem lehet megoldani, mert a mustang meg a simson csészéinek golyópályálya nem ugyanakkora átmérőjű. Mennyiért esztergálták neked?
Esztergálni mondjuk nem gond, csak az edzés a kérdéses. Hogy edzettétek? (Anyagtechnológia nem az erősségem).
Alacsony fordulatú dologról van szó, 30-40 fordulat / perc körül, lényeg, hogy a centrifugális erő ne hasson, szóval a dobon belül a homok és a tisztítandó cucc csak hányódik össze-vissza. Egyébként ilyet használnak tudtommal pl. (dísz) ásványok csiszolására is.
Ultrahangos témával el kezdtem foglalkozni, vettem is jópár nagyobb piezot. Egy ultrahangos párásítót sikerült is lekoppintani, az működik is. De ahogy olvasgattam neten, a tisztító már más tészta. Ugyanis nagyon nem mindegy a frekvencia. Úgy kell a frekit belőni, hogy a tisztító edény rezonancia frekvenciájával összhangban legyen, most nem tudom, hogy az alapfrekvenciával vagy valahanyadik felharmonikussal kell rezgetni. Sajnos egyértelmű és pontos leírás nincs ezekről neten. De lehet, hogy újra elkezdek foglalkozni vele. Csak az a baj, hogy annyi minden van, amivel foglalkozni kellene és mégtöbb amivel szeretnék, meg mellé egyetem, meg menyasszonykám és ezer más dolog amire időt kell szakítani.
Igen mint ahogy azt már Tyer kolléga is mondta, én esztergáltattam új csészéket, BC3-as acélból amit aztán megedzettünk. Olyan kosarat csináltattam aminek az alja a Mustangé, de a felső íve a Simsoné. Nem volt olcsó mulatság de így maximálisan tökéletes lett. Nekem golyókkal nem sikerült megoldani, de jó próbálkozást.
Inkább valami rezgést hozz létre, mint forgasd, kiviszi a centrifugális erő, aztán nem fog tisztítani semmit. Esetleg kitalálhatnál valami ultrahangos tisztítót, amit szoktak is etéren használni, ha jól tudom, tiszta vizet tesznek egy rozsdamentes acél edénybe, aminek a falán kívülről van valami piezo szerűsé, és az ultrahang frekvenciájával tisztítja a cuccokat. Szerintem érdemes lenne utánanézni.
Én akarok majd csinálni egy tisztítót az ilyen cuccoknak. Egy forgó dob, amibe lehet szórni kavicsot, homokot, vagy akármit, nameg a tisztítandó cuccot. Ahogy forog, a surkódó homok leszedi a retket a cuccról. Végülis nem egy nagy kaland, megvan hozzá minden, csak kellene egy kis idő megcsinálni.
Fincsi ez a golyózás fűben:)) Megoldás-mágnes. Nálam a garázs előtt fű van és a talajnak is van némi vastartalma:)) Beletaposott cuccok,golyók,meg mélyebben extrém módon elásott szemét a régi tulajok által...pl találtam már tereprendezéskor Pannónia küllőt,Simson kipuff furulyát...vaslemezt:)) Golyótisztításra egy saját találmány...rászórod a retkes golyóidat:) egy géprongyra.Kis batyut csinálsz,úgy h a golyóid szorosan üljenek a zacsidban:) A golyók felett összetekered a rongyot,mint amikor kicsavarod a ruhát... Aztán az egyik kezeddel a golyók felett a rongyot fogva,másik tenyereddel el kezded dörzsölni,nyomva a másik kezed felé.Az eredmény...ha már hallod h zizegnek a golyóid,akkor tiszták.Sztem kurvajó.
Jaja, ismerős a dolog... Amikor megvettem a mustangot és szedtem le az első villát perselycsere végett, az összes golyó bepergett a villa tengelye és a nyak közé és jól megszorult. Szerintem másfélórát biztos szívtam vele mire kierőszakoltam. Azóta úgy csinálom, hogy bezsírozom a golyókat meg a csészét is, és belenyomkodom a zsírba, így nem pereg ki.
Próbáltam, a mustang 5-ös golyóival, de azok nagyok bele. Amúgy passzol golyó nélkül, csak a golyóskosárban kicsi golyók vannak (talán 3-asok), ennek megfelelően a csészékben is a vájat is ilyen ívű. Szóval szerintem kisebb golyókkal működni fog a dolog. Köszi a tippet!
Igazad van,a golyóskosár nem éppen tökéletes megoldás.A golyók nagyobb terhet viselnek el kosár nélkül.Robogóban sincs kosár,egyenként kell berakni a golyókat.Mondjuk elég kényelmetlen megoldás az tény,meg ha kiszárad akkor lehet szedegetni őket a földről :D
Már ősszel sem az igazi a száradási idő, én általában kánikulában festek, akkor legalább gyorsan szárad... :)
Amúgy Kristóf új csészéket esztergáltatott, a Mustang villanyakának méretéhez és a simson golyóskosarához. Én egyszerűbben megoldanám, nem vagyok híve a golyóskosaraknak, tegyél bele 5 milis csapágygolyókat...
A simson felső kormánykiflit festettem le, de ecsettel, szóval elég vastag legalábbis ahhoz képest, ha fújnám. A műhelyben mondjuk van fűtés de nincs túl meleg. Tegnap este 10 körül festettem, elvileg 24 óra a száradási idő. Lehet, hogy megfújom kicsit hőlégfúvóval.