Mit szólnál Franciskához? A Szonja nem túl jó a Petrovicshoz. De talán a Tanja vany Tatjana, netán Nadja elég jól lágyítja. Aranyos a Zora vagy Zorka is
No, akkor már csak 9,108 féle kombináció létezik. Egyre javul az arány!
A Ladóban ilyesmit nem találsz, gondolom, mert az a konzervatív szüloknek íródott. A radikálisok maguk is kitalálhatnak kituno neveket, de fordulhatnak user_af-hoz is. Úgy látom, az o innovativitása a nevek terén egyszeruen nem ismer határokat. :)
Nagynénimet sikerült lebeszélnem arról, hogy a gyerek a Kovács vezetéknévhez a Xénia keresztnevet kapja... Mert ugye szegénykének be is kell mutatkoznia... :-)))))) Így aztán lett Cintia.... Brrrrrrrrr.....
A Petrovicshoz sem ajánlanám a Xéniát... :-))))
Nekem a lányom - ha a papa is egyetért :-))) - Eszter lesz, és/vagy Anna. Fiúnévből nincs befutó, igaz, egyáltalán nem is aktuális a keresgélés.
Említettétek a Réka nevet - na, hát én ezt kaptam, lassan 28 éve, és az első Réka voltam abban a vidéki nagyvárosban, ahol születtem. Utáltam, hogy különleges, meg ritka. Mára tényleg divatnév lett, az azonban tagadhatatlan, hogy _ősi magyar_ név! Erdélyben anno nagyon kedvelték, mert nem volt román fordítása (sem)...
A lehetoségek száma messze nem végtelen. Amennyiben csak az általad is javasolt max. 6 keresztneves verzióra szorítkozunk (de természetesen kevesebbet is megengedünk, hadd döntsön ebben a kedves mama), akkor a lehetoségek száma pontosan 110,055. Nem kevés, de nem is végtelen!
10 szebbnél szebb alternatíva. De variálhatsz is. Például Petrovics Clara Rosa Nagyezsda, esetleg Petrovics Jasszer Visszárjonovics Csomolungma Kabila Ehud Marxengelszlenin... A lehetőségek száma végtelen :-)
Bármilyen témában meg tudsz őrjíteni a széles látóköröddel, csak ritkán reagálok rá...
Tipikus magyar nevek? Ez baj? Legalább már ebben legyen valami identitásunk!!!
Üss már fel egy utónév szótárat, hogy mennyi ritka, ám mégis szép magyar név van, ne nekem kelljen már sorolnom...
Én meg utálom az ilyen béna, tipikus magyar neveket, amiket minden második gyereknek adnak...unalmas.
Ha már név, legyen különleges, de még az "esztétikus" (vagy minek nevezzzem) határain belül.
Na most pl. a Lívia, meg az Alíz is százszor szebb mint pl a Sára....Szerintem
Kizárt dolognak tartom, hogy Lujza71-ék akkora korlátolt sznobok lennének, hogy ilyen ökör nevet adjanak egy magyar kislánynak, pláne, hogy kislányukat Éva Katónak hívják...
Ez a Patricia, Carmen, Priscilla, Kitty stb sor egy bohózat.
A Madonna meg nem is tudom honnan ugorhatott be... :-)))))))))))