Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ToldiE Creative Commons License 2017.05.22 0 0 61

De kb akkor lehet olyan kicsit fékezni, ha a kocsi araszol. Gyakorlom majd.

De attól még jó lenne ha tudná

Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.22 0 0 60

meg nem allt ra a labad :)

Csak a megallas elotti par pillanat a lenyeges, ha akkor nem nyomod le nagyon a feket, akkor nem fog leallni.

Előzmény: ToldiE (59)
ToldiE Creative Commons License 2017.05.22 0 0 59

Lehet, de a prospektus szerint tudnia kéne ezeket.

Egyedül dugóban sikerült egyszer vagy kétszer annyira finoman fékezzek, hogy ne álljon le. Így mindig leáll.

Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.22 0 0 58

Nade azt te szabalyozod hogy mikor alljon le....

Előzmény: ToldiE (57)
ToldiE Creative Commons License 2017.05.22 0 0 57

Elvileg nem állítja le a motort kényes szituációkban. Pl. kereszteződés közepén, körforgalomnál, elsöbbségadásnál. 

De sajnos itthon leáll mindig, szóval nem inteligens

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.22 0 0 56

mit ertesz azon hogy intelligens start-stop?

Előzmény: ToldiE (55)
ToldiE Creative Commons License 2017.05.22 0 0 55

Az inteligens start-stopra azt mondják menni fog, de a valóságban nemmegy. Gondolom kéne hozzá jobb térkép vagy tábla vagy valami.

Előzmény: Lewes1973 (54)
Lewes1973 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 54

Váltottam e-mailt a szalonnal, ahonnan az autóm jön, ez alapján:

- Carplay nincs, és jelen infók szerint utólag sem aktiválható Magyarországon

- Megjelen a WLAN hotspot 0 Ft-ért a konfigurátorban, akinek eddig nem volt, annak nem is lesz

- Az intelligens start-stop menni fog (legalábbis az én autómra azt mondták)

- Remote view sincs, pedig annak örültem volna (iPhone-ról távolból lehetett volna nézegetni az autó környezetét)

- Jelenleg semmi terv nincs, hogy a full Connected drive, elsőbbségadás-jelzés, illetve autómatikus sávváltás bármikor működni fog-e...

Üdv:

Lewes

ToldiE Creative Commons License 2017.05.21 0 0 53

Szia!

Gratulálok.

Nyoma sincs a carplaynek sehol a menükben, de egy másik topicban azt olvastam, hogy utólagos extraként hivatalosan(!) is aktiválható. Na ennek majd utánanézek.

A többi kérdésre nem tudok válaszolni.

E

Előzmény: Lewes1973 (52)
Lewes1973 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 52

Sziasztok,

Jövő szerdától én is BMW tulaj leszek, egy új 530i SportLine érkezik (az elérhető extrák 90%-ával). Mivel még nem volt ebből a márkából autóm, izgatottam várom az átvételt. A régió miatti korlátozások közül leginkább a Carplay hiányzik, ez a menüből is el van tüntetve?

Élő közlekedési infó akkor sem lesz, ha külföldre megyek?

Ha a Connected Drive nem működik, akkor gondolom a beépitett hotspot sem használható?

Üdv:

Lewes

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.18 0 0 51
ToldiE Creative Commons License 2017.05.17 0 0 50

Örülök. Jó autózást

Előzmény: Dani870925 (49)
Dani870925 Creative Commons License 2017.05.16 0 0 49

Megérkezett a töltős tok és működik! Köszi

ToldiE Creative Commons License 2017.05.13 0 0 48

Akkor könnyű a válasz. Az iphone semmilyen idukciós szabványú töltést nem támogat. Sose fogja vezeték nélkül tölteni. Talán a 8-as ár tudni fogja. Kell rá jelenleg töltős tok.

Előzmény: Dani870925 (47)
Dani870925 Creative Commons License 2017.05.12 0 0 47

Köszönöm a választ, nekem is Iphone van, 7es, akkor majd probalkozok, kiprobalom masik telefonnal is. 

ToldiE Creative Commons License 2017.05.12 0 0 46

Szia!

Gratulálok.

Szerintem készülékfüggő. Sajnos ebben is több szabvány van. Nekem az iphone-on nilkin tok van emiatt és azal szépen megy.

De lehet a telefon menüjében be kell kapcsolni.🤔

E

Előzmény: Dani870925 (45)
Dani870925 Creative Commons License 2017.05.12 0 0 45

Sziasztok!

Hétfőtől én is boldog tulajdonos lettem, 30d Mpakk, nekem nem tölti a telefonom, a display kulcsot igen, mi lehet az oka?

köszi

ToldiE Creative Commons License 2017.05.01 0 0 44

Nekem benne van a DDC, de elképesztően átsiklik az úthibákon. 

Előzmény: Peter2015 (43)
Peter2015 Creative Commons License 2017.05.01 0 0 43

Köszi a gyors választ. Variálok a konfiggal nagyon, budget kontroll van, de a G30-at látom jelenleg a leginkább előremutató modellnek. Ami fura volt nekem hogy az M Pakethez mindenáron még valamilyen exravaganza csomagot rakott függőségnek, de ma sikerült anélkül is összeraknom :-)   A te M Sport  540-ben menyire kemény a sport futómű, városi használatban az úthibákat mennyire veszi észre?

Előzmény: ToldiE (41)
ToldiE Creative Commons License 2017.05.01 0 0 42

Legyen kép is

ToldiE Creative Commons License 2017.05.01 0 0 41

Szia!

Abban a csomagban csak a navi van meg a töltő. Alapból benne van a connected drive.

Bízom benne, hogy egyszer működni fog, sok éve igérgetik.

Kéne navit is frissítsek, de semmi kedvem időpontot kérni, bemenni, várni. Legalább ez működne. Meg a carplay 😃

Előzmény: Peter2015 (40)
Peter2015 Creative Commons License 2017.05.01 0 0 40

Azt írod, hogy connected drive nem elérhető, ezt tudtam, de rendelni ettől még lehet az új autónál ConnectedDrive csomagként  434.000 HUF-ért lehet konfigurálni. Mivel én hosszabb távra terveznék a G30-al (4 év kb) szerintem kifizetem, függetlenül attól h jelenleg semmire nem fogom használni. Jól gondolom h te is kérted ezt az extrát és egyelőre semmi nem működik de te is bízol benne h egyszer fog változni? :-)

Előzmény: ToldiE (36)
5 i Creative Commons License 2017.04.04 0 0 39

Szia!

Köszönöm az infókat.

Előzmény: ToldiE (38)
ToldiE Creative Commons License 2017.04.03 0 0 38

Szia!

Neked kell eldönteni, hogy érdemes-e cserélni.

Semmilyen közlekedési infót nem vesz a kocsi. Teljesen offline.

Az extrákat is neked kell tudni, mi az ami kell neked. Ami van az jól működik.

Szerintem nem olyan részletes a térkép itthon, mint kint, ezért deaktiválták a funkciót.

Előzmény: 5 i (37)
5 i Creative Commons License 2017.04.01 0 0 37

Hát nagyon köszönöm a gyors és bő választ, de igazából arra vagyok kíváncsi vannak-e olyan érdemleges " nagy" különbségek, hogy lenne-e értelme a jelenlegit ilyenre cserélni?

A mostani: F10 2014-es saját rendelés volt erősen felextrázot / kornak megfelelően / Luxury Line, Exkluzív Nappa bőr- Mokka/Fekete-, Szine Kristály fehér metál A96-os, de korábban az F10 fórumon már írtam róla ugyanezen a néven. Különben én is benzines párti vagyok és maradok.

Más: A tiedben van net és a közlekedési információk fogadása mennyire tökéletes, úgymond ahogyan a nagykönyvben le van írva, illetve ahogyan Németor. működik itthon is tökéletesen veszi az infókat? A dinamikus úti célra vezetés közlekedési akadályok esetén módosítja az útvonalat?

Nekem sajnos ez kimaradt belőle és így a nagynavi nem sokat ér.

Internet nélkül van esetleg más opció is a közl. infók fogadására?

Úgy tudom a fizetős RTTI csak Németeknél műk. nálunk még a TMC sem működik.

Az elsőbbségadásra figyelmeztetés miért nem működhet? Nem ismeri fel a kereszteződést?

Igazán melyek azok az extrák amelyiket nem igazán van értelme megvenni? ( a parkoló asszisztensen és a mutogatásos vezérlésen kívül )

Üdv.

Előzmény: ToldiE (36)
ToldiE Creative Commons License 2017.04.01 0 0 36

Összeírtam egy-két dolgot.

Elégedett vagyok az autóval. F30 335i volt elötte.

A motor erős, de sajnos a hangja nagyon le van fojtva. Láttam M performance kipufogót rá, de USA főrumokon azt olvastam, hogy abban meg nincs szelep és mindig hangos. Jó lenne egy olyan megoldás, hogy csak akkor van hangja ha én akarom. Összességében nagyon nagy a csend a fülkében. 

Minden indításkor hideg indítás van. Arra fondolok, hogy 1500-ra felugrik a fordulatszám és egy idő mire visszaáll a normál helyére. Akkor is ha nagyon meleg motort csak 1 másodpercre állítottam le.

Comfort módban ha gyorsan akarok elindulni, mondjuk egy besorolás miatt, akkor elindulásnál van egy kis késlekedés, amit nem szeretek (csak Comfortban).

Sport és Sport Plus között nem érzek különbséget. Már nincs meg az, hogy Sport Plusban bekapcsolja a DTC-t és enged egy picit játszani a farával. Ha manuálisan bekapcsolom a DTC-t, akkor se enged annyit mint az F30-ban. Gyakorlatilag ez a funkció megszünt. Visszaváltáskor nincs semmi durrogás, mindegy milyen módban próbálom. Pedig szerettem. 😊 Nem lehet sajnos tudni, hogy melyik hang honnan jön, hiszen már a hangszoróból is jön motorhang (gyorsítok.wav).

Menetdinamika érzést nézve nagyon steril az autó. Ha nem nézed a műszert, akkor nehéz érezni, hogy 120-al vagy 180-al mész. Dehát nem sport autó.

A használat során kiderült, hogy az automata kormány csak autopályán és nagy dugóban használható normálisan és dugóban is figyelni kell, hogy ha az autó amit éppen követ az sávot vált index nélkül, akkor el tudjam kormányozni kézzel, mert különben nekimegy annak, aki melletted megy. Az adaptív tempomat fejlődött, már észreveszi az álló kocsisort is és nem zavarja össze ha kiugrik a kocsi amit követ, illetve a táblafelismerőhöz lehet állíani egy gombnyomással, ami azért kényelmes, ráadásnak lehet állítani, hogy a felismert sebesség +-10 km/h-ra. Nem teljesen jó a gyalogosra figyelmeztető rendszer. Többször előfordult, hogy sorok között haladó motorosra az autó padlófékkel reagált és ki sem lehet kapcsolni külön.

A parkoló asszisztensnél a párhuzamos parkolással nincs semmi gond, az már a normál életben is szépen használható extra lett. A merőleges parkolást viszont nagyon lassan csinálja. 23x előre, hátra. Vagyis ez használhatatlan. A kamerarendszer hibátlanul működik. Nagyon jó lett az automata kameraváltás, ami mindig oda vált, ahol közel érez valamit. Lehet GPS kordinátára állítani a kitekintő kamera aktiválást, ami mondjuk egy kényes kereszteződéshez jó. A farral, vagy orral jövök ki szituációban nagyon jó lett a kereszirányú forgalom figyelése. Eddig hibátlanul jelezte mindig, de én magam is tudok olyan kamera képet választani, ahol elöl és hátul is 180 fokban látok.

Komfort szék van a kocsiban. Maradt a jól megszokott minősége. Ezzel elégedett vagyok.

Connected drive sajnos nem elérhető itthon.  A navigációs adatok nem naprakészek. A hangvezérlés, ha angolra állítod, akkor egész jól működik még hunglish kiejtéssel is. A mutogatós vezérlés sajnos nem az igazi. 10-ből jó ha 4x felismeri mit mutogatok, illetve sokszor akkor is azt hiszi, hogy mutogatok, mikor nem. Elégedett vagyok a vezeték nélküli töltéssel, jó ötlet volt. Vettem egy Nillkin tokot az iPhone 7-re és szépen tölti.

Adaptív LED lámpa jól működik és erős fénye van. Még nappal is ha villogok, akkor hirtelen villan. Ez a xenonnál nem így volt nálam. Viszont az automatikus bekapcsolás sötétben funkciót már nem lehet kikapcsolni. Nappal ha pl. bemegyek egy alagutba, akkor mindenképpen bekapcsol a tompított, még akkor is a 0 állásban van a kapcsolő. Egyedül helyzetjelző állásban nem, de ott meg nem erős a nappali menetfény.

Tetszik még a guminyomás kijelző rendszer is, hogy üzemmeleg guminál magasabb értéket ír ki, így mindig tudod, hogy az adott hőmérsékleten mennyinek kéne lenni a nyomásnak.

Régiós korlátozás miatt nem elérhető itthon (szerintem a lista még bővülni fog):

-carplay

-connected drive

-elsőbbségadásra figyelmeztető jelzés

-automata sávváltás

-forgalmi adatok a navigációhoz

-inteligens start-stop rendszer

Olyan mintha fanyalognék, de mint írtam elégedett vagyok. Ha a régiós megkötések megszünnének, a sokat dobna az egész autón. Jó lenne ha a BMW Magyarország lépne az ügyben.

E

Előzmény: 5 i (34)
ToldiE Creative Commons License 2017.04.01 0 0 35

Szia!

Köszönöm szépen. Rendben, leírom majd.

E

Előzmény: 5 i (34)
5 i Creative Commons License 2017.03.31 0 0 34

Szia!

Gratulálok hozzá. Tökéletes motor, szép színválasztás.

Idő múlásával majd pozitív- negatív tapasztalataidat írd le kérlek.

Üdv.

Előzmény: ToldiE (21)
balee13 Creative Commons License 2017.03.14 0 0 33
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.04 0 0 32

Valahogy csökkenteni kell a lehetséges variánsok számát..

Amúgy Individual-ban olyan színt kérsz amit csak akarsz.

Előzmény: ToldiE (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!