Zuroff véleménye szerint az. Akinek semmiféle diplomáciai akkreditációja, meghatalmazása nincs. Egy egyszerű - bár hathatós háttérrel bíró - magánnyomozó.
De egy nyilvánvalóan a végletekig elfogult magánnyomozó véleménye még nem ítélet! Remélhetőleg Áder János is tisztában van ezzel, és nem enged az etikátlan nyomásnak, nem rendeli alá Magyarország elfogadott jogrendejét Zuroff igényének.
Nem elsősorban Csatáryról van szó, hanem Magyarország önrendelkezéséről, melynek esküvel fogadott első számú védelmezője Áder János.
Ez csak azért sántít, mert én pl. Dudást konkrétan, akiről beszéltem, nagyonis elítélem, és alávaló gazembernek tartom... mert tudom, mit tett. Pontosan.... de ki hinne nekem?
Pont annyira nem, ahogy itt többen nem hiszenk a tanuknak... és gúnyolódnak rajtuk....
Jobb lenne ezen már túllépni, mert csak ilyen vádaskodásokhoz és gusztustalan mosdatásohoz vezet.
Volt rá egy gyenge kísérlet... akkoriban elképedtem, milyen dolgokat vontak kétségbe a tárgyaláson. A végereményre gyakorlatilag nem is emlékszem. Felejthető...
Kb ugyanazt látom most Csatáry esetében.... Valakik nagyon nem akarják bolygatni ezeket a dolgokat.
Akkor viszont inkább hagyni kéne az egészet. Így csak cirkusz..... nem a tisztánlátást, ahem a ködösítést szolgálja.
Semmi köze az egyiknek a másikhoz. Aki bűnös bűnhődjön, és a büntetése ne mások büntetésétől függjön, hanem a saját bűneitől. Ha Csatáry emberek ezreinek a meggyilkolásához asszisztált, meg kell büntetni, és kész.
Nem. Nem beteg. Csak tudatlan és nincs elég fantáziája és empátiás készsége ahhoz, hogy valóban belegondoljon abba, mi történt azokkal az emberekkel, akikről ilyen tiszteletlenül és részvétlenül beszél.
Nem tudja elképzelni, milyen az, mikor valakit délután öt órakor megfogják, kirángatják a lakásából egy batyúval, a kicsi gyerekeivel meg az ópapával együtt és kihajtják a szabadba aludni a földön.... csak eddig mondom... mert ami utána következett, az ép ésszel már elképzelni sem lehet.
A hazugság ebben az esetben bocsánatos bűn. De a tény maga arra utal, hogy a szavára nem lehet adni és soha nem fogja beismerni, ha bűnt követett el, valamint azt is, hogy soha nem is bénta meg.
Ez magában is minősít egy embert .. egy olyat, akit soha nem védenék, mert alantasnak érezném.
Azon mindig nagyokat mosolyogtam, amikor a magyarországi zsidók magyarnak vallják magukat, csak amikor a Nobel díj kerül szóba, akkor lesznek hirtelen mégiscsak zsidók.
Rengeteg ember halálában, deportálásában működött közre, ez épp elég. Az én szememben egy aljas tömeggyilkos, semmi sem menti fel. Aki védi, az meg szvsz beteg.
Tudod, akkor mutattak nekem valamit.... egy tetoválást....és elmondták, hogyan szerezték.
Ez örökös emlékezet.... nem csalás. Láttam már másokon is azóta.
Az emlékezet valóban nem pontos, sokszor csak részletekre emlékszik, máskor pedig csak a hangulatra.
De ha 15 ember hasonlóan emlékszik a lényeget tekintve, akkor erősen gyanakodnunk kell, még akkor is, ha ez ma már, a mai kritériumok szerint nem bizonyítható.
Egy ilyen plakát pedig bizonyítja a tényt,, hogy az volt, akinek mondják, másrészt az, hogy ma is hazudik.