Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
na megnéztem az első részt. galadriel meg elrond tök jók. galadriel különösen jó, tök jó ahogy beszél (angolt néztem). néger tünde... ez de gáz. bár az ő szerepe is jó eddig. a baj, hogy az egésznek nincs GYU hangulata. jó, ezt nézzük el, erre kb 0 esély volt. a másik baj, hogy semmilyen más hangulata sincs... iparosmunka... az új trónok harca hangulat tekintetében sokkal jobb... ja, és idős, öreg tündék... mi van? :)
Csak az elsőt néztem meg, a másodikat majd holnap. Vegyes érzelmek.
A gyapjúlábúak, az emberek birodalma szépen bemutatott, részletgazdag. Momumentális tájak, beállítások.
De a tünde vonal, Galadriel, Elrond, a többiek egyelőre gyengének tűnik. Lehet, hogy Blanchett és Weawing karaktere, játéka van előttem, de ezekhez képest kicsit csalódás ez a szál.
A The Boys a manapság divatos módon gyomorforgatóan mocskos és horrorisztikus, de amúgy kreatív és szokatlan csavarral tállalja egy szuperhősös univerzum fonákságait.
Sőt még arra is marad ideje, hogy korunk egyes társadalmi gondjaira reflektáljon. Elég érdekes koktél és láthatólag simán be is vonja a nagyközönséget.
Ez a sorozat a valaha volt What we do in the shadow filmből (!) készült spin off. A két rendőr paranormális kalandjai (egyfajta X akták paródia, de az elborult Waikiki-Clement stílusban) már az idétlenségig kínosak (a teljesen PC viselkedésük ill a mockumentary stílus a fő vonal) nem mindenkinek jön be ez a humor, de hát nekem nagyon. Az 5.rész volt a csúcs, egyfajta Avangers paródia. https://www.imdb.com/title/tt9516076/?ref_=tt_mv_close ..illetve kap egy kis pofont a kisvárosi lét is. (Fun fact: a két szereplőt az igazi nevükön szólítják:-))
Egyelőre elengedem a Sárkányost. Egyrészt ez az állatlan ufofejű kislány borzasztóan irritál, ahogy kinéz.....és CSAK öntözgeti a bort, PERSZE, ahol NYILVÁNvalóan adatot gyűjt...ez de hülyeség már ...de ez van. De ami nyilván fontosabb, hogy valahogy túl hirtelen vonnak bele ebbe az egyelőre értelmetlennek tűnő felfújt öröklési harcba. Ilyen öröklős sorozatból van kismillió, nem sok extrát találtam ebben a 2. részben sem. A casting pedig szerintem szar ( a király béna...a fehérhajú rasta néger, eh)...az hogy női utód,olyan simán elfogadták/tuk a GoT-ban, itt meg megy a hacacáré (jah persze eltelt 200 év, lol)
Na ha esetleg később kiforrja magát lehet, hogy megnézem egyben, de egyelőre nem fogott meg.
1999 környékén ment itthon a tévében egy sorozat, Jack és Jill volt a címe. Egy 6 tagú baráti társaságról szólt. Nem tudja véletlenül valaki, hogy ki volt ebben a sorozatban Sarah Paulson magyar hangja? Lehet, h csak én vagyok láma, de sehol nem találom. :)
És valszeg kevesebben vannak az olyanok mint én, akik szeretik a szerteágazó bonyodalmakat és egy tisztább, egyszerűbb képlet lehet még több embert be tud vonzani majd, mint az alapmű. Csak csodálkozom, mert ebben most Martin megint nagyon benne volt és ő meg eddig kifejezetten szerette összekúszálni a szálakat alaposabban is.
Hát a cgi is biztos fontos valamennyire, de mondjuk engem nem zavarnak különösebben a festett tájak és városok, amennyiben egységes szerkezetűek.
Az is csoda, hogy ebbe a zászlóshajóba azért még belerakott valamennyi anyagot az HBO MAX, mert ha kizárólag David Zaslav-on múlna kő kövön nem maradna az HBO romjain.
ez egy kicsit filler rész volt, de továbbra is tetszik a hangulat, az építkezés, a karakterek. igen, a GoT-hoz képest minden szellősebbnek tűnik, kevesebb szereplő, szál, helyszín, de talán a GoT is úgy indult, gondolom ez azért még valamennyire bonyolódik, de az se baj, ha nem fog annyira :)
CG: a sárkányok szvsz továbbra is jó minőségűek, viszont az épületeknél gyakran látok problémát, ez valahogy a GoT-ban szebb volt tényleg.
az új főcímet is láthattuk kb ugyanazzal a zenével, hát itt is jobb volt a régi, de nem ezért nézzük főleg...
nekem annyira nem ütközött ki a cgi, pedig érzékeny vagyok rá. 2022 írunk, ugye! ma már nem lehet ilyen produkcióknál gagyiskodni. a GOT anno első részek is komótosan épülgettek. majd kiforrja magát. én drukkolok, mert a GOT feeling azért erős és jók a karakterek.
Háát azért a GoT folytatás egyelőre elég "tévés" minőség. Az anyasorozat esetén hüledeztem, hogy már már mozis élmény.... A CGI is félrecsúszott kissé....a szex és a nettó erőszak egyelőre kevés lesz, illetve nekem anno tetszett, hogy minimum hat szálon futott a byonyodalom és a kavarás, jelenleg ez egy....
tovább néztem és a sztori viszi előre. a cgi nem lett jobb, de tök jó ez az egész világ. szóval tetszik. emellett nézem most a GOT előzményt, az is rendben van, jön mindjárt a LOTR előzmény, hát eléggé el vagyunk látva most fentezivel. egyébként meg tervezem a tinijeimmel újranézni a Witchert. elleszek most ezekkel:)