Sziasztok!Nem merem elkiabálni de ha január végén megellik a két anya és fel is neveli őket akkor lesz eladó v elcserélhető nyuszi,egy vadas és egy vasderes anya adja most a magját az állománynak egy vadas bakkal.Márciusban megyek Monorra börzére remélem ott is tudok vmi szét jószágot venni az állományomhoz.Minden megoldás érdekel h sikeresen tudjam a további szaporítást megtenni.Förike szépek a nyulaid még képen is ,lehet h beszélünk a fekete ördögökről.
Én gerzson57 vagyok.Korábban már érdeklődtem fehét óriás nyulak után,de eredménytelenűl.Most látom a képeket nagyon szépek. Szeretnék vásárólni egy ivarérett bakot,természrtesen FEHÉRET.Tudnál ebbe segíteni.
Gratulálok, és itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy emlékeztesselek, hogy egy vasderesre még igényt tartok. : ))
A makitákkal én is meg vagyok elégedve, van egy két gépem olyan, sajnos a szakmámhoz elég sok kel. De tavaly vettem én is barkácsolni gyalut meg felsőmarót, de csak ilyen olcsó fajtát, és ami érdekes ezekre is adnak 2 év garit. 1 hete a gyalu leéget, szerencsére megtaláltam a gari papírját, (ami nálam nagy szó) és még 2 hónapig garis volt, így adtak helyette 1 vadi új gyalugépet.
Lassan én is csinálok még egy ketrecet, mert kevés a hely. Szekszárd felé mikkor jársz?
Itt megszeretém köszönni azoknak akik tenyésznövendékeket kértek tőlem.
Többek között az árukból és cseréikből jutottam fanyaghoz és meg tudtam venni életem első makita barkácsgépét.
Ha minden összeáll, idén nagyon jó minőségű tenyészállatokkal tudok szolgálni. Standarnak megfelelő típusok, jó és kiváló nevelési- és növekedési eréllyel.
Idén és jövőre a szőrminőségre szelektálok. Tanulmányoztam a németek eredményeit. A jó minőségű és mennyiségű fehérjével és kiváló szelekciós módszerrel érték el azt, hogy picit rövidebb szőrhosszúsággal, és sűrűbb szőrzettel rendkívül jó tapintású prémminőséget kapjanak. Nekik 20-30 év kellett hozzá! Mi ezt megcsináljuk 5 éven belül. :-)
A titka az egésznek a kéntartalmú aminosavak!
Olyan jó minőségű fehérjetakarmányokat kell beiktatnunk a magyar óriásnyúl étrendjébe amik tartalmaznak ciszteint, cisztint, metionint.
Aztán hajrá szelekció(bírálat)!
Sok sikert Mindenkinek!
/Ui.: Jó minőségű barkácsgépek akciós áron! A profi ketrecépítéshez!/
1 bak van a dunaszentgyörgyi Lajos bácsitól, 2 anya a Janitól, ezek mind vadas színben. Az egyiktől van már 6 növendék, meg a két fehér tőled. Persze van még egy kaliforniai anya, miatta kezdte nyulászkodni, mert úgy nyertem tombolán, de anyának nem vált be, megy a fazékba 1 hét múlva. Van még egy kis termetű keverék, azt itt a kertben fogtam, az nagyon jó anya, most is van neki 8 db. A terv az kb 4-5 anya, 1-2 bak, végül is fehérből csak 1 anya lenne a terv, de lehet, hogy meghagyom a fehér bakot is, és az jó lesz azokhoz amit a mostani fiatalokból hagyok meg. Ja, meg ma beugrattam 1 keverék pörköltnek valót, 1-2szer leelletem, aztán megy a fazékba, addigra már jók lesznek a magyarok is.
Építenék azoknak is istállót csak nincs rá keret!:-( Holnap két ajtót még fel kel szerelnem a ketrecre, és akkor választom a kicsiket. Meg 1 nőstényt pároztatni kell!
Jól hangzanak a méretek,ha majd ráérsz megtehetnéd,hogy végig méred a felnőtteket,mert azokból az adatokból tudnánk következtetni,hogy érdemes-e felnevelni a szóban forgó növendékeket.
Egyszer a bakot mértem de csak a fülét és hosszát ami 17 és 63 cm volt!
Az anyák ahonnan valók sajna nem tudom a tenyésztő nevét, de az is Hódmezővásárhelyi és azt hiszem , hogy valamilyen Ernő vagy Jenő.A címét és számát azt felírtan a vételkor úgyhogy csak az van meg!