"Az ős egyházban először megtértek az emberek, és utána jött a tanítás."
Megint csak csúsztatsz! Ez úgy baromság ahogy leírtad!
Ugyanis hallották a tanítást, ami megérintete őket és bűnbánatra vezette őket.
Harmónikás is hallotta és olvashatta a tanítást, de őt nem érintette meg és nem vezette bűnbánatra, sőt megakar maradni a bűnében. Így soha nem is fog megtérni!
"egyházban ez pont fordítva van. Először tömik bele a tanítást, és majdcsak találkozik Jézussal.Ez olyan mintha a halott emberbe tömnék a finom süteményt"
Ostoba vagy! Hogyan térhetne meg bárki is mielőtt nem tud róla semmit? Mihez térne meg, amiről még nem is hallott?
Először hallani kell tanítást. Ahogyan Jézus idejében az emberek is.
Ott sem mindenki Jézust hallgatta közvetlenül, hanem először olyanoktól tájékozódott, akik már jelen voltak Jézus egyik beszédén.
Majd mindez megérintette őket és keresték Jézust.
Ma is úgyanígy van! Először hallani kell Jézusról, majd ha tiszta a lelke akkor kersni fogja Jézust, Ő Hozzá akar menni, levetve minden eddigi mocskát - ez a megtérés!
Nehogy már azt próbáld itt bedani, hogy előbb megkell térni majd azután tanulni:-)
A jogosítványhoz is előbb ugye rögtön az autópályára kell menni 130 km/h-val majd azután ráér ha oktatják neki a KRESZT és majd valamikor kiviszik a rutinpályra is, hogy megmutassák, hogy mi különbség a fék meg a kuplunk pedál közt.
Ne legyél már enyire ostoba!!!!
Látot látod, már az egyházat is támadod és tagadod. Korábban is mondtam már ezt neked, csak akkor letagadtad, de most megint itt rá az élő bizonyíték.
Nagyon rossz úton jársz!!!!
Bár engem már nem érdekel, mert levettem rólad a kezem......
"Mikor találkozott Jézussal aztán bánta meg bűneit. Nem tartott előtte bűnbánatot, hogy betudja fogadni Jézust."
ÁÁÁÁh, ne csúsztass már ekkorát te Rozálka!
Pál megvakult és vakságának félelmében tartott bűnbánatot.
És miután elismerte Jézus Istenségét, hatalmát és dicsőségét, tartott bűnbánatot. Mi mást tehetett volna? Tagddhatta volna tovább is Jézust de ennyi bizonyíték után igen nagy ostobaság lett volna! Jézus addig nem csinált vele semmit, csak a szeme világát vette el. És ez abban az időben az ő beosztásában ez igen rémisztő lehetett, főleg ott az úton.
Jézust csakis a bűnbánata után tudta befogadni, mikor is már teljesen átadta magát. Ha nem tartott volna bűnbánatot vakon halt volna meg....
Nem igaz, hogy nem ismered a Bibliát, csak már félremagyarázod, hogy igazolhasd hamis tanaidat! Nagyon rossz úton jársz ezzel.....
"de ha oda megy akkor maga fogja érezni a következményeit."
Egy bagy túrót fogja érezni!
Nem fog érezni semmit, mert nem őszintén megy oda.
Úgy nem mehet oda őszintén, hogy eleve megakar maradni a bűnben, ez nem más mint képmutatás.
Teljes bűnbánat kell vagy legalább hajlam vagy kérés, hogy igenis én harmonikás megakarok tisztulni, segítsen ebben Jézus.
De ha úgy megy oda, hogy ő jobban tudja mint Isten, hogy mi jó neki, mert ő ragaszkodik a bűnös szexuális kapcsolatához, akkor semmi esélye.
Ilyen feltételekkel nem töltekezhet be Jézussal vagy átadja magát teljesen vagy nem fog érezni semmit. Kicsi fellángolás és igen hamar ellaposul az egész. Jézussal nem lehet alkudozni!
Ez megint csak egy hamis tanítás volt a részedről!!!
Mintha nem emlékeznél az ördögtől való szabadulásodra! Előtte ott is felkelett deríteni minden eddigi megkötöttségedet és lekellett vetni, nem mardhatott semmi! Harmónikáson sem maradhat ez a bűnös viszony mert vagy ezt választja vagy Jézust. A kettő együtt nem megy!
Isten nem fog osztozni egy olyan bűnnel amiből harmónikés nem is akar kijönni!!!!!
"A lányom parázna viszonyba élt mikor megtért. Utánna is egy darabig, pedig tudta, hogy az bűn. Egy pár hónap után a viszonyt megszüntette, mert a szívében is gyökeretvert a parancsolat. Ne paráználkodj! A fejben lévő tudásból, szívbéli megigazulás lett.
Isten megtisztította. Férjhez ment úgy, hogy még csak nem is csókolódzott a fiúval az esküvő előtt. Az esküvőjén volt az első az Úr színe előtt. Mivel a templomi esküvő volt először."
Hát nem erről beszélek?
A bűnnel szakítani kell! Majd megtisztulva a következő kapcsolatában már tartózkodott a bűntől és Isten törvényei szerint lépett házasságra.
A példa nagyon jó, de kár, hogy csak kamuzol. Idén tavasszal írtad, hogy a lányod most éli a parázna korszakát.
Szóval akkor nagyon felkellett pörgetni az eseményeket:-)
Kikellett, hogy élje a paráznaságát, szakítania kellett, megkellett térni Istenhez, majd találni egy megfelelő partnert, megismereni, eljutni a házasság gondolatához miközben megtartóztatják magukat, mégcsak csók sem és végül házasság.
No basszus, ha most hétvégén volt az esküvő, akkor sem ismerhették meg egymást túlságosan ennyi idő alatt. Nem beszélve a jegyesokatatás pár hónapjáról:-)
Szóvel ez úgy kamú ahogy van! Legfeljebb így szeretted volna, hogy történjen, csak ennyi idő alatt ez kizárt!!!!
Már megint csak a képzelgésedet tárod fel Rozálka......nulla valósággal!!!!
Ugye nem akarod bemesélni, hogy 6 hónap alatt szakított paráznaságával, megtért és kellően megismerte új partnerét?:-)
A hitet nem lehet tanítani. A hitet Isten adja. Az ős egyházban először megtértek az emberek, és utána jött a tanítás.
Apcsel. Péter pünkösdi beszéde. 3000-en tértek meg. Először leszált rájuk a Szentlélek, mert mindenki a saját nyelvén hallotta amit Péter beszélt. Utánna jött a bűnbánat.
Apcsel.2,37 Ennek hallatára fájdalom járta át szívüket. Mit tegyünk hát? És Péter tanította őket. Megmondta mit tegyenek.
Az apostolok is először láttak aztán hittek. Látták az üres sírt, és hittek. Tamás se hitt a többieknek, látni akarta a sebeket. Látta és hitt. Először látunk, és aztán hiszünk. Pál is először látta ( tapasztalt) aztán hitt Jézusban. Isten már Mózesnél bevetette ezt a módszert. Mózes is először látta a csipkebokrot, és hallotta a benne beszélő Istent, utánna ment élő hittel cselekedte azt amit Isten kért tőle.
Az egyházban ez pont fordítva van. Először tömik bele a tanítást, és majdcsak találkozik Jézussal.Ez olyan mintha a halott emberbe tömnék a finom süteményt. Nem tudja megenni. Képtelen rá. Mert aki nincs megtérve az még lelki halott. Jézus az aki feltámaszt. Először a feltámasztás, utána a kaja. (Jairus leánya) Először a magtérés utána a tanítások. Először a Kérügma ( Jézus) utána a Katekézis. Nem szabad felcserélni.
Az egyház tanító egyház. Tanít, de nem evangelizál. Evangelizálás azt jelenti: Jézust bemutatni. Személyesen Jézushoz vezetni az embereket. Találkozzanak Istennel! A többi Isten dolga, hogy kit milyen ütemben tisztít meg. A mi dolgunk az, hogy evangelizáljunk. Személyes találkozásra vezessük az embereket Istennel. Én is ott vagyok ahol ő, én vezetem oda az embert, az Istenhez.
A hit hallásból ered. A hallás pedig Isten Igéjéből.
Ha olvasom( halgatom) Isten Igéjét, akkor megnyilnak a lelki füleim Isten szavának a meghallására. Ha meghallom Isten szavát,az egy megtapasztalás, hiszen hallom az Istent. És ebből a megtapasztalásból van a HIT. Vagyis Isten megtapasztalásából van a HIT:
Istent megtapasztalhatom úgy is, hogy nem ismerem az Igét. Ez már az Ő szuverén akarata. Az a baj, hogy beskatulyázzuk Istent.
Iz.55,8 Mert a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és az én útjaim, nem a ti útjaitok-mondja az Úr.
Az, hogy 14 évesen bemagoltam a hittant, az egy fabatkát nem ért! Attól én még ugyanúgy éltem mint a többi tinédzser. Pasiztam, és miegymás. Egyáltalán nem gondolkodtam úgy mint egy hívő "jó kislány." Még mikor férjhez mentem se. A Jézussal való találkozásom után jött a bűnbánat. Addig nem volt egy fikarsznyi se. Addig mese volt számomra minden. Hiába tanultam hittant és jártam templomba, tök halott volt minden, még Isten is. Ott csücsült fönt a túlvilágon és várta, hogy mikor vághat fejbe a furkósbotjával. Ennyit ért a hittan tanulásom.
Csak nézz rá Pálra. Mint egy vérszomjas vadállat, lihegve üldözte a keresztényeket. Mikor találkozott Jézussal aztán bánta meg bűneit. Nem tartott előtte bűnbánatot, hogy betudja fogadni Jézust. Hogy kiüresítse magát. A találkozás után megt végbe benne a változás.
Először van a találkozás, utánna Jézus adja a kegyelmeket a bűnbánathoz is.
>Az sem megoldás, hogy ez miatt a korcsokhoz megy át, ahol megengedik a bűnös szexuális viszonyt.<
Én tudom, hogy nem megoldás, de ha oda megy akkor maga fogja érezni a következményeit.
Szabad akarata van. Mi csak imádkozhatunk érte. A döntés az ő kezében van.
>Harmónikás mint kereső csak akkor találhatja meg Istent ha kiüríti magát.<
Nem tudja kiüresíteni magát. Emberileg lehetetlent kérsz tőle. Ezt csak a megtérés után tanulja meg az ember, mert mi már tudjuk az élő Jézusnak átadni mindent, de neki nincs még élő Jézusa. Nem tudja kinek adni.
>Jézus akkor tudná őt megtisztítani, ha hermi nem tudná, hogy ez biz házasságtörés.<
Ne szorítsd korlátok közé Jézus hatalmát.
A lányom parázna viszonyba élt mikor megtért. Utánna is egy darabig, pedig tudta, hogy az bűn. Egy pár hónap után a viszonyt megszüntette, mert a szívében is gyökeretvert a parancsolat. Ne paráználkodj! A fejben lévő tudásból, szívbéli megigazulás lett.
Isten megtisztította. Férjhez ment úgy, hogy még csak nem is csókolódzott a fiúval az esküvő előtt. Az esküvőjén volt az első az Úr színe előtt. Mivel a templomi esküvő volt először.
Nézd meg Jézust az evangéliumokban. Házasságtörő asszony, prosti, leprás, halott lány apja, fáramászós bűnös stb. stb.
Mindben közös az előzetes hit és bűnbánat, az asszonynál pedig még igen mély alázat is társul, hiszen könnyeivel áztatta Jézus lábait és hajával törölgette.
Sehol nem talász olyan példát, hogy az illető megfogad valamit Jézus szavaiból, de továbbra is jól érzi magát a bűnben és abból nem is akar kijönni.
Most hermónyikást mondom az egyszerűség kedvéért, de csak mint példa, hiszen ő nem kereső csak játszik itt veletek.
Harmónikás mint kereső csak akkor találhatja meg Istent ha kiüríti magát. Ha megtartja bűnös kapcsolatát barátnőjével, akkor Isten sohasem költözik a lelkébe, mert az foglalt, akkor Jézusnak már nincs ott hely.
Jézus akkor tudná őt megtisztítani, ha hermi nem tudná, hogy ez biz házasságtörés. De tudja! És nem is akar rajta változtatni, nemhogy megbánná Isten előtt. Így Jézus hogyan költözhetne a lelkébe? Olyan nincs, hogy valamit elfogad a törvényből még másban folyamatosan vétkezik és esze ágában sincs vele felhagyni!
Az sem megoldás, hogy ez miatt a korcsokhoz megy át, ahol megengedik a bűnös szexuális viszonyt. Az ilyen felekezetválasztás, ami csak az egyén igényeit szolgálja ki nem más mint Istenből való gúny üzés. Istent nem lehet becsapni vagy kijátszani a törvényeit!
Hermónikásnak esélye sincs még bűnben él és jól is érzi magát benne! Szakítani kell a bűnnel (nem a barinővel) és bűnbánatot gyakorolni!
Olyan sincs, hogy összeházasodnak egy hitetlennel és majd gyökerében orvosolják, mint nálad. Egy megkeresztelt olyan társat is válasszon, aki szintén hívő. Ha jól emlékszem nagymama útján te is megkaptad a tanítást, keresztséget és nagyon is jól tudtad, hogy kihez mész hozzá.
Gyökerében akkor lehet orvosolni Isten szemében ha házasság után tért meg az egyik fél, de a másik akkor sem akar.
""Harmonikás keresőként jött ide, és nap mint nap mit kap tőled? Vádlást, kárhoztatást, csúfolódást, kételkedést, bizalmatlanságot, gúnyt és rosszindulatot.""
Csakhogy ő nem kerősőként jött ide, hanem érzelmi zsarolónak:-) De ezt már írtam.....
Itt próbálja kiélni az eddig elvesztegetett vagy megnem kapott szeretetet.
"Honlapomon kend éppenséggel egy mocsoktócsa közepébe fog kerülni"
Tudom:-)
Viszont én olvastam veled ellentétben a Bölcsesség könyvét.
Saját fejedre fog...(keresd ki)
"A Pellengér nem a követésre javallott ellenfeleim kirakata"
Vajon ebben Jézust követed? Aligha...
"csecsemőkeresztség" & ""keresztség" dacára 18 éven át elmaradt"
Hahaha!
Na és 18 évig mit csináltál? Jártál templomba?
Mert a csecsemő keresztségedet megkellett volna erősítened az első áldozásban.
Majd a Szentlélekben betöltekezni a bérmálásban. És nem alámerítkezni egy sátáni szektában. Amire nem is mentél semmire, mert azóta sem találod a helyed.... és nem is fogod, ezt most borítékolom neked!!!!!
"Nemo, Sajnálom, ezt a nevet nem én választottam, hanem mások adták nekem"
Mások regeltek ide? nocsak ilyen ócska kifogást még senki nem kotort elő:-)
Mások kereszteltek és mások regeltek ide akarod ellenére? Ez egyre érdekesebb:-) Ugye ara is kényszerítenek, hogy ostobaságokat írjál?
"én úgy vállaltam, hogy nem olvastam a Grant kapitány gyermekeit. Előfordul az ilyesmi."
Szegénységi bizonyítvány vagy esetlen magyarázkodás?
Csak azért mert előtte még nagyon büszke voltál rá:-)
Inkább mardj meg a bolondos kis halacskának, mint a bosszú vérszomjára áhítózó kapitánynál.
Márcsak azért is mert lutherről már írtak könyvet Isten udvari bolondja címmel, ami kálvinra is érvényes.