Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
A 42-essel is kezdhetnének valamit reggelente 20 perces késésekkel ér az Építők útjahoz, és azért többen is járnak az ipari park/auchan felé dolgozni. Szörnyű.....
Az szerintem nem baj, hogy a Temető-Segner tér szakaszon van egy busz a Kossuth utca, és egy a Rákóczi felé, bár az szerintem megérne egy misét, hogy megvizsgálják, melyik igényel sűrűbb követést. Tudom,.hogy jelenleg a a 3-as sűrűbb, bár lehet, hogy a 22/24 sűrűbben közelekdése indokoltabb lenne. Mondom mégegyszer, ez megérne egy vizsgálatot.
A 22/24-es közvetlenül visz a Tóciból/ba, nem is csoda, hogy a 3-asnak a Csokonaiig sokszor nincs valami egetrengető kihasználtsága.
Vilamosra/ról az ászállás sokkal könynebb a 22/24-es buszról, bár lenne mit javítani ezen is (Kálvin tér megálló párjának a hiánya).
A 22/24 késéseivel egyetértek, bár a 30/30A késései szerintem sokkal problémásabbak.
Előtte is egymás konkurensei voltak - helyesebben inkább a 24-es szívta el az utasokat a 3-astól. Nem is csoda.
A 3-as trolival pont a 24/24A buszokat akarták kiváltani, akkor a Tóthfalussy térről (a mai Dósa Nádor tér) indultak. A 3-as is onnan indult volna eredetileg.
Amikor a 3-ast átadták, a Volán a 24-est nem megszüntette, hanem meghosszabbította a Vincellér utcáig, majd a másik végét a Doberdóig. Már akkor is a Csapó utca - Köztemető főkapu szakaszon betétjárata volt a 3-as a 24-esnek.
Ami érthetetlen, hogy a DKV miért nem kezdett semmit ezzel. Még a szolgáltatóváltás előtt visszavágták a 24-est a Doberdó és a Főnix csarnok közé, egyébként nagyon hibásan.
Az összehangolás egyébként jó ötlet, csak kérdés, mennyire kivitelezhető, mivel a 22/24-es alég jelentős késéseket szed össze a nem rövid útvonal alatt.
Más téma:
Nem rég azt írták, a Szepesre vezető út legkésőbb iskolakezdésig elkészül. Nos, nem sikerült. Egy mai cikk szerint leaszfaltozzák az utat, mielőtt átadnák, így várhatóan szeptember 5-ére készül el.
És valami olyasmit is sejtet a cikk, hogy a tégláskerti szakaszon is lesz(nek) megálló(k).
Szerintem a 3/3A trolikat s a 22/24-es járatokat össze kellene jobban hangolni, a troli napközbeni ritkításával. Mert hogy akkor a 22/24 járatok 15 percenként indulnak, a trolik pedig 12-15 .... Ha a 3/3A napközben csak 15 percenként indulna, akkor a Csapó utca - Kassai út tengelyen egy 7-8 perces üfemes rend alakulna ki. Csúcsban nem kell ritkítani, mert azt már nem lehet hangolni. Az így elvett km-eket pedig át lehetne csoportosítani az 5-ös troliba, hogy az munkanapokon csúcson kívül mindig 10 percenként járjon. Mert így akkor azon a zsúfoltság csökkenthető lenne.
Bő 15 éva a BKV várbuszán volt olyan kiírás, hogy "Az okos ember nem szemetel, a többieknek tilos!". Szerintem hatásosabb, mint a "Kérjük, ne szemeteljen!". Sajnos.
Amíg nem volt ennyi fedezőjelző, felfestés, villogó az utakon, addig azt hittem, azok hiánya miatt van ennyi koccanás. Most nem tudom, mit higgyek. Viszont még így is kesztyűs kézzel bánnak a balesetet okozókkal. Én vagy valami gerilla akciót terveznék, pl. az érintett kereszteződésekbe kirakni egy "FIGYELJ A VILLAMOSRA, PARASZT!" vagy hasonló táblát, vagy balesetszámlálót helyeznék ki, vagy szégyenfalat. De akár papírmasé villamosokat is ki lehetne tenni a kereszteződésekbe; Ausztriában és Törökországban több helyen láttam papír rendőrautót. Valami megoldás kell, mert ez így nem állapot.
A sok barom még mindig úgy gindolkodik hogy ha ő az utcán van, akkor minden és mindenki álljon félre.
Nem tudom ezért mennyi büntetést/kártalanítast kell fizetnie a delikvensnek, de egy egy-két millás kötelezettség talán gondolkodásra késztetné az embereket.
A Nádor utcánál személygépkocsi ütközött a villamossal. Az eset kapcsán rendőrségi helyszínelés zajlik, melynek ideje alatt a 2-es villamosok három szakaszban közlekednek: Nagyállomás – Kálvin tér – Nagyállomás, Hunyadi János utca – Nádor utca – Hunyadi János utca, valamint Dienes László Középiskola – Doberdó utca – Dines László Középiskola.
Először is: hány év múlva szokja meg az átlag paraszt autós, hogy van egy "új" villamosvonalunk?
Másodszor: ez a három szakaszban közlekedés csak azt bizonyítja, hogy mennyire elcseszték az építést. A Kálvin tér és a Dienes közé nem ártana egy újabb visszafogó váltó valahova.
Ha ebből bármi igaz, több mint egy órás lenne majd a menetideje a 19-esnek. Még azt se hinném, hogy a Sámsonikert utcáig meghosszabbítanák, így is elég necces a menetidő.
A körforgalom témához: mielőtt elkezdenék, a Benczúr Gyula utcát végig le kéne aszfaltozni (akár ideiglenesen is, vagy csak mart aszfalttal, mint a Szepesre vezető összekötő utat). Lezárás nélkül nem fogják tudni kivitelezni, és a Pallagi utat már átjárhatatlanná tették a mélygarázs miatt. Más alternatív útvonal pedig nincs.
Ez szép és jó, csak azt nem sikerült leírni, hogy mettől meddig. Gondolom addig szép kacifántos útvonala lesz a 10-esnek, 12-esnek, 22/24-nek, a 13-as és 16-os meg az Auguszta felé fog menni.
Ez a helyi-helyközi megosztottság hol van meg ennyire, mint nálunk? Pl. Nagyvárad tömegközlekedési vállalata üzemelteti a Bihatkeresztesi buszt is. Nemhogy a városhatárt, de még az országhatárt is átlépi a járatuk. Nálunk nem tudom miért kötik ennyire az ebet a karóhoz. A megoldás vagy a tarifaközösség, vagy az egy üzemeltető lenne, beintegrálódva a városi hálózatba.
Egyébként a 23-as jó ötlet. Nem tudom használja-e bárki a Júlia-telepről a sűrűbben, Belvároson keresztül közlekedő 19-es mellett. Én akárhol látok 23-ast, szinte mindig 0-hoz közeli az utasszám. Nálam az eddigi rekord az 12 utas, amit 23-ason láttam.
Mire elkészül a beruházás, kb. le is fog járni az ITK-s szerződés, szóval elképzelhető, hogy addigra új buszok lesznek. És akár többet is rendelhetnek. De az útvonalakon is változtathatnak addigra, úgyis az volt az ígéret a szolgáltatóváltás előtt, hogy újra lesz gondolva a hálózat. Még most sem történt meg.
Szerintem egyébként a 23-as is kimehetne, mert időben annyira nem sok, a Júlia-telepet pedig elbírja a 19-es.
Igen, jó a példa, közel van egymáshoz a két település, de amíg Oros Nyíregyháza része, addig Nyírpazony már nem. De a két korábban linkelt cikk ellent mond egymásnak, mert az egyik sámsonkerti buszt ír, a másik pedig új buszfordulót a Sámsonikert utcához. Nagyon nem mindegy.
Akkor most a Sámsonikert utcán lesz új forduló, vagy a meglévő sámsonkertit fogják használni? Csak mert kb. 600 méterre lennének egymástól, viszont az egyik Debrecen része, a másik meg nem.
Ezért is írtam, hogy erre kíváncsi leszek, hogyan fogják kivitelezni. Vagy ez csak egy teszt lesz, és később átvennék az elővárost? Bár attól óvja az érintetteket a Jóisten, hogy ezek betegyék ezekre a településekre a lábukat.
Pont azért lesz ez vonzó, mint a 37-es. Hiába ritka, akkor is csak egy bérlet kell így.
Mégis mi a fenének? Kétóránként kijár egy busz, tényleg vonzó lesz.... Mindössze egységes tarifarendszer kell és a Hajdúsámson felé közlekedő buszok csúcsidőben a villamossal vetekedő járatsűrűséget adnak. Kell ennél több?