es kerdes is: van valaki aki a terhesseg vege fele naponta, vagy naponta tobbszor is hanyt? kezd elegem lenni, ez mar 3 hete tart, a doki szerint normalis (volt vervetel meg minden hogy ellenorizze a majat), egyszeruen "pas de chance", azaz nincs szerencsem. De egyreszt aggodok, hogy alig marad bennem kaja, a terhesseg elotthoz kepest megint csak +3 kilonal jarok (jo, tartalekom az van boven, eros tulsulyom van), szoval hogy a baba vajon eleg taplalekhoz jut-e. Masreszt nehez igy kimozdulni, barmit csinalni, faraszt is a dolog, karikas szemek, stb., szoval jol jonne barmilyen praktika, ha van vkinek. Homeot szedek, a szuleszno Nux vomica-t javasolt, de az csak kb 50%-ban hat..
en is ettol felek amugy, most megint az az erzesem hogy megfordult es csucsul, 31 hetesen. mondjuk nalunk nem kell csaszar emiatt, csak epp kotelezo az epiduralis erzestelenites faros szulesnel es en ezt is el szeretnem kerulni ha lehet... (nagyon nem szimpatikus otlet az hogy a gerincem kore szurkaljanak barmit is brrrr, inkabb megszulok haromszor anelkul)
Az első gyerekem végig fejen állt, a 32. héten fenékre ült, a 38. héten fejre állt. Majd szétszakadtam, de megfordult. Magától visszafordulásra javasolják még a négykézláb állást könyöktámaszban, hogy a feneked feljebb legyen, naponta többször 5-20 percre, ahogy van időd. Ezen kívül vannak még homeopátiás szerek is, amik segíthetnek a visszafordításban, mintha lett volna már szó itt a topikban ilyesmiről.
Ha már vannak fájások, és úgy kapod, hidd el a legkevesebb gondod a beöntés lesz :) És tényleg jobban érzed magad utána. Csak kellemetlen fájásokkal wc-n ülni :) másodiknál nem kaptam, volt is hogyismondjam a kitolási szakaszban, na de tolófájások mellett meg az volt kb a legkevesebb gondom. A személyzet sem botránkozott meg tőle. (klinikákon nem szokás a beöntés)
Viszont egyáltalán nem biztos, hogy szülés után is averziód lesz a szoptatással kapcsolatban. Lehet, hogy ösztönösen jönni fog magától és azt fogod érezni, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga...
Én pld. tudtam, hogy szoptatni akarok és nem gondoltam, hogy problémázni fogok rajta és mégis, amikor az x-ik alkalommal kellett azzal szembesülnöm, hogy valaki "használja, rángatja" a mellemet, kisajátítja magának azt, ami addig az enyém volt, nos, akkor egy kicsit összezavarodtam... De végül nagyon megszerettem és bizony sajnáltam, amikor a fiam úgy döntött, hogy nem kér több cicit.
Ezek mindig nagyon bensőséges pillanatok voltak és amikor elmúlt a kezdeti bénázásom, averzióm, etc, akkor szép lassan megtanultam értékelni azt, hogy ez az idő csak a miénk és csak rólunk (kettőnkről) szól.
Tudom, ez nyálas, de a legjobban így tudom kifejezni azt, hogy nekem mit jelentett a szoptatás...
Volt már valakinek fogászati beavatkozása terhesség alatt? Fúrás, húzás? Ma hajnalban elég idegesítő sajgásra ébredtem egyik oldalon alul-felül, és azóta is tart. Kicsit tartok tőle, hogy terhesen mit lehet csinálni, milyen érzéstelenítést lehet adni, hogy reagálnék bármire is... Tapasztalat?
Noncsi, a beöntés tényleg semmiség, és ráadásul rengeteg előnye van. Az egész annyi, hogy bedugnak kicsit egy csövet, amit alig érzel (biztos használtál már kúpot, na kb annyi), aztán benyomják a vizet, amitől azonnal úgy érzed, rohannod kell a vécére. Ezt bent kell szorongatni öt-tíz percig (ez elég nehéz, mert mintha hasmenést tartanál vissza), és már futhatsz is. Ennyi :) Utána viszont örülni fogsz neki, hogy kaptál, az pl. tök jó, ha az embernek sérült gáttal legalább ezzel nem kell foglalkoznia pár napig :) Plusz serkentheti a méhösszehúzódásokat is, miután mozgást idéz elő odabent, és az se mellékes, hogy nem a doki orra elé pottyan a cucc, amikor nyomsz :) Én kifejezetten kérném akkor is, ha pont ott nem szokás :)
Én is idegenkedtem tőle. Meg is értem, aki leszólja. Megélni viszont (a nehézségek ellenére, mert azok adódnak) az egyik legcsodálatosabb dolog. Azt sem lehet előre elképzelni, milyen lesz, ha valaki a hasadban rugdos, ezt sem. :-)
Adrenka nem igazán tudom megfogalmazni, de valahogy olyan idegen tőlem. Nem tudom elképzelni hogy folyik a ciciimből valami, és az normális, és hogy majd a fiacskám szopizza. Szeretném szoptatni, de valahogy egyenlőre nem tudom a picit odaképzelni. Semmi mással nincs gondom, ja meg majd a beöntést éljem túl. Mert úgy gondolom valamiért, hogy a szülés könnyen fog menni. Ezt valamiért bevettem az agyamba. :)
nekem ok nÉlkül volt ugyanez hétfő hajnaltól, napközben sokat aludtam, másnapra totál eltűnt, és jól éretem magam... bébi aznap keveset mozgott, azóta felköltözött a bordámhoz, fent lent kalimpál, másképpen, mintha megnyúlt volna centire
tenyleg akartam neked irni, csak nem volt idom (szunet van, a ket gyerek egesz nap itthon), hogy tenyleg hatalmas a pocakod neked is! Es nagyon szep babas has :) en is teszek majd fel fotot, egesz heten gondolok ra hogy fotozok egyet, ma oda is tettem a fenykepezogep elemeit a toltore :)
Nyugi, még van simán 5-6 heted, hogy megforduljon... addig még ezerszer válthat pozitúrát... Más: rettenetes hasmenéses, gyomorgörcsös valami jött rám ma hajnalban, azóta is tart :( ugye -amennyiben ez egy gyomorrontás és nem vírus, lázzal - akkor a gyereknek nem lesz tőle baja? vagy a "méreg", amitől van, átmegy a köldökzsinóron, és aggódhatok?
nem, csak beszeltek rola. jovo heten megyek a 32. heti uh-ra, nalunk is ott derul ki hogy fekszik a gyerek (bar most 31 hetesen meg forog mindenfele, tegnap pl keresztben volt, elotte ulve, most fejjel lefele, ugy erzem)
Sway, nekem megpróbálta megfordítani , nem pont az általa javasolt 37+0 -n, ahnem pár nappal később és sokkal, de sokkal fájdalmasabb volt, mint az utána következett császár, pedig azzal is szenvedtem többet, mint az előző 2 normál szüléssel.
Régen jártam erre... hú Négyből három porontyka faros volt. Próbáltam minden trükköt, de semmi nem vált be. Mind a három spontán született. Szépek, egészségesek. Négyeske a nyáron másfél óra volt az adminisztrációval együtt. Nem lesz gond, ha a dokid is vállalja és ért a faros szüléshez!!
nálunk helyzet változatlan... tej még várat magára, de a gyerek azért nem éhezik :))
Emlékeztek még amikor azt mondtam, hogy a 4D ultrahangon azt mondták hogy a 34. héten szinte már a születéskori vonások lesznek a képen?? hát mit ne mondjak... tényleg, csináltam ma egy kis montázst, a 4D és az egy napos arcocska...
Nagyon örülök, hogy jó lett az eredmény, volt is drukk a levegőben:-)
Tényleg szép nagy kismamás hasad van. A enyém még csak most alakul, és ott tartunk, hogy a férjem nézi, és azt kérdezi: Te jó ég, már ekkora hasad van? (Nem voltam gebe, de hasam nem nagyon volt.)
És a munkahelyemen is megállítanak a folyosóm, mert már pulóveren át is látszik egy kicsit.(-: