Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
"Mik a tapasztalatok ezzel a márkával kapcsolatban? Plazma, lcd, led egyaránt kapható mindenféle méretben."
Plazmában nem jár élen, Panasonic, Samsung, LG, ez a sorrend. Főleg kontrasztban és feketeszintben marad alul. Az LCD-ről itt is tudsz érdeklődni. (Olyan, hogy LED tévé, nem létezik, csak marketingben. :)
találtam egy oldalt, ahol igen jó áron mennek az LG tv-k. Mik a tapasztalatok ezzel a márkával kapcsolatban? Plazma, lcd, led egyaránt kapható mindenféle méretben. Általában óvakodom az olcsótól
Tölteni úgy lehet, hogy 20cm-re lerakod a konnektor elé (fejjel lefelé) és kimondod a "charge now" parancsot, kábel nem kell hozzá. Fél óra múlva kész is. Ez egy új panasonic fejlesztés, lehet, hogy a többiek még nem ismerik, de próbáld csak ki.
A szemüveget a tv-hez adták és mivel a tv elromlott (hogy mi volt a baja, azt nem árulták el, csak hogy cserélni kellett valami processzort vagy alaplapot...), nem foglalkoztam a szemüveggel. Sajnos azt sem tudom, hogy hogy kell tölteni, illetve van egy kis bemenet, de töltőkábel nincs hozzá. :(
Nekem az jott le hogy analog tuneres dvd-felvevovel is meg lehet tenni, mivel upc kuldi kabelen az analog jelet is. Na ez erdekelne. Nyilvan aztan a tv meg a digit jelet hasznalna. Mar ha ez igy mukodik.
Nálam digikábel van,az megy be a BR lejátszóba,amiben van egy dupla DVB-t/C mpeg4-es tuner,CI modul(én nem használom),250 gigás vinyó,ami 56 órányi HD minőségű felvételre elég.
Innen megy a Hama kábel a DVB-C tuneres plazma tv-be.Így egyszerre akár 2 müsort is tudok rögzíteni.Lejátszom legújabb verziója a BD-F8500-as 500 gigás vinyóval:
Közben rá is jöttem, hogy analógot nem rögzít. Azt viszont még nem találtam meg, hogy a digitálisat hogyan rögzíti. Bár azt gyanítom, a szolgáltató adatait írja HDD-re átkódolás nélkül, és emiatt nem egzakt a tárhely-játékidő arány. Jól sejtem? Esetleg valakinél valami tapasztalati adat erre vonatkozóan?
Egy százéves analóg jelet digitalizáló HDD/DVD felvevőm van 80 GB HDD-vel. Ez felvételi minőségtől függően 20-80 órányi műsorhoz elég.
Ehhez képest hogy lehet számolni a Pana plazmák HDD igényével? Mire elég egy 500 GB-os vinyó? Ezek a tévék tudnak rögzíteni analóg és digitális műsort is? A felvételi minőség megválasztható?
A TV-n ilyenkor 3D tartalom megy? Mert ,ha nem érzékel 3D-t akkor kikapcsol. Mikor bekapcsolod ,akkor a TV jobb alsó sarkában felvillan rövid időre az elem töltöttségét jelző ikon. Ha nem ,akkor lehet ,hogy le van merülve. Gondolom az elemet te tetted bele és jól...
Tudja valaki, hogy a mostani Panasonic plazmákon lekérdezhető valahogy az üzembehelyezés óta eltelt üzemidő? A PV70-esemnél a szervizmenüben látható ez az érték.
Én egy WD MyPassportot próbáltam ki a STB-szal. Azt hiába kapcsoltam standby módba, nem kapcsolta ki a HDD-t, tehát folyamatosan adta neki a tápot. Ettől még lehet, hogy X idő múlva kikapcsolt volna magától. Ezt nem tudom, mert nem vártam rá különösebben.
Vettem egy Sony KDL32W650 smart led tv-t. Egy külső laptop 250gb-s 2,5-es hdd kötöttem hozzá usb porton. A hdd fel sem pörög és a tv kiirja hogy Nagy Teljesítmény-igényű háttértár kérem csatlakoztassa le az usb portról.
A WD Mybook biztosan tud ilyent, de sztem az Elements is. Egyébként nem egy nagy dolog, ha nem érzékel áramot az USB-n, pl. amikor kikapcsolod azt ami rá van kötve, akkor ő is szépen leáll. PL. a vinyó dokkolóm nem tud ilyent.
És hogy kezelik ezek a tévék a külső HDD-t? 2,5 collos, külső táp nélkülinek adnak tápot USB-n? Ha igen, olyan esetben lekapcsolják a HDD-t, ha kikapcsoljuk a tévét? És mi a helyzet a saját tápos 3,5 collos HDD-kkel? Azok mennek nonstop, míg meg nem adják magukat?
Köszi. A lényeg akkor, hogy a tévé adás hangja kimegy a SCART-on. A DVD/Blu-ray lejátszó kimenetét közvetlenül is rá lehet vezetni a Hi-Fi-re, így végülis mindennek lenne hangja. Nem a legkényelmesebb, hogy kapcsolgatni kell a Hi-Fi-re kötött jelforrásokat is, de átmeneti megoldásnak (amíg nincs erősítő) megteszi.