Keresés

Részletes keresés

takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3508

Talán ide lesz sorolható:

az új KRESZ tervezetében a R. 1.sz. függeléke II. fejezetének r) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
( A közútijárművekkel kapcsolatos fogalmak )

r) Segédmotoros kerékpár:
ra) olyan kétkerekű .....
rb) olyan háromkerekű......
rba)....
rbb)....

rc) olyan négykerekű jármű, amelynek saját tömege - elektromos meghajtás .....stb....legfeljebb 350 kg és
rca) 5o cm3-nél nem nagyobb hengerűrtartalmú szikragyújtású, vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb belső égésű motorral,
rcb)legfel..........4 kW....elektromos........ és tervezési sebessége 45 km/óránál nem nagyobb.

(2) Az R. 54.§-a (8) bekezdésének b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
"b) a kétkerekű segédmotoros kerékpáron utast szállítani,"

Amire Te utalsz, a 93/93/EGK, az 1993-as. A 95-6-7-8-9-2ooo- stb brumikba, forgalmi engedélyükbe miért írnak L2-t? Az új KRESZ tervezetben a motorkerékpárok és segédmotoros kerékpárok típusjóváhagyásáról szóló Európai Parlament és Tanács, 2002. március 18.-i 2002/24/EK irányelve rendelkezéseinek figyelembe vételével módosítják azezeket érintő rendelkezéseket.
Szerintem ez azt jelenti, h. a brumik L2 segédmotoros kerékpárok.
Remélem ápr. 1-től mindenki így gondolja.

nem ide se... akkor valahova máshova... :-))

Előzmény: eke (3499)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3507
ez egy reklám szöveg semmi köze a quad meghatározásához - mert olyan nincs...
Előzmény: eke (3499)
kutya. Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3506
Mielőtt újból 1-2 hét eltiltás lesz:

- Minden út közút. (ha nem magánterület)
- Az erdőben nem lehet járművel menni de az erdőn átvezető úton egyéb tiltás hiányában IGEN! Sőt még a NP-on keresztül is ld.: Bükki átvezető
- Amennyiben közlekedésre alkalmas a jármű (épp egy quad is) akkor az is mehet rajta.

Én meg, aki hosszú órákra lakom a NP-októl, nekem csak a földutak/homokbányák jutnak. De persze az erdészeti törvényt SPERMAnensen szegem egyfolytában...
Előzmény: mgruber (3498)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3505
nekem nem elég - én szeretném, ha azért is megbüntetné, mert olyan gumit, használt, amit nem szabad (de ilyen jelenleg nincs...), én azt is szeretném, ha azért is megbüntetnék mert nem volt visszapillantó tükre, hangos volt a kipufogója stb.... én azt is szeretném, ha az otttartozkodása mellett befonnák a jogosítványát, mert olyan eszközt használt, amit nem használhatna... vagy a fene se tudja... Nemkem szükségem van a quadok besoroltatására... igy xarul érzem magam.
Előzmény: mgruber (3498)
agroquad Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3504

Ha nem ismerném megkérdezném,hogy ez az ember mindig ilyen hüje vagy csak most?

De mivel sajnos ismerem azt kell mondanom:igen ez mindig ennyire hülye!

mgruber Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3502
De ha tényleg rendesen kitiltanák a robbanómotorokat azokról a helyekről ahová nem valók és ennek árvényt is szereznének, szerintem hamarosan megjelennének a gőzhajtású, fatüzelésű kvadok.
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3500
Kordont az erdők köré!!!

Ezt csípnétek??? Már ugy is belejöttetek.:))
eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3499
"Mi a quad/ATV?
Üdvözöllek a Startlap quadokkal foglalkozó oldalán!
A quad (4) négykerekű terepmotor, vagy ATV (All Terrian Vehicle) minden terepen használható jármű. Szerkezetileg inkább motorkerékpár, kinézetre mint egy kis terepjáró.
Biciklikormányos terepjáró-autó"
Forrás: www.quad.lap.hu

és minek hívja a törvény a négykerekű robbanómotoros járműveket?
Előzmény: takiz (3497)
mgruber Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3498

"csak azért büntethet meg, mert pl. természetvédelmi területen tartozkodtál belsőégésű valamivel... "

Ez éppen elég is lenne.

Előzmény: takiz (3490)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3497
eke bácsi: a tövény magyarorszáon NEM ISMERI a 3 keréknél többel bíró motorkerékpár fogalmát... hidd el - tudom. Ezt is épp az áprilisi törvénymodosításokban akarják bevezetni... midjárt megkersem neked. ... - bár akinek ennyi ideje van - keresse meg maga. :-))
Előzmény: eke (3494)
agroquad Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3495

Te ilyen helyekre is szoktál kattingatni?

Mindig okozol meglepetéseket!

Előzmény: eke (3494)
eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3494
de tökéletesen a quad lap.hu-n csak elhiszitek amit írnak?

"A quad (4) négykerekű terepmotor...."

de lehet hogy robbanómotoros késnélküli fűnyíró, de ezt még nem olvastam...
Előzmény: takiz (3490)
agroquad Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3491
Pontosan jól látod!
Előzmény: mgruber (3488)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3490

Szerintem a quad jelenlegi álláspontok alapján nem sorolható be semmilyen kategóriába sem... igy rá külön kategóriát kell kitalálni. Soxor próbálkozta már meglévő kategóriákbe besorolni, de nagyon rövididőn belül mindegyikből kiesett...

Sporteszköz: lehet vele sportolni is, de nagyon sok olyan quad van, ami erre teljesen alkalmatlan. De az biztos, hogy van sport quad is - a quadok között ez külön kategória... olyasmi mint a motorok között a sport motor és az autó között a sport autó... ami akár forma 1-es gép is lehet, de van utcai sport változat is...

Közlekedési eszköz: ja, arra is használható - de mivel a hátsó kerekek meghajtása nem leválaszthatóan történik - így lényegében a quadok nem alkalmasak szilárdburkolati úton való közelekedésre - ellenben van egy-két atv, ami igen. Ellenben a quad és az atv magyarországon még nagyon egybe van mosva...

Mindenesetre kijelenthető, hogy a quad mint közlekedési eszköz nem engedhető szilárdburolatú útra.

Munkaeszkoz: természetesen erre is használható, megfelelő körülmények között...

De JOGILAG jelenleg nem besorolható. Nincs olyan sport, közlekedéstechnikai vagy munkaeszköz kategória, ami magába foglalná a quadokat. Ezen is dolgozni kell! Amíg az állambácsi nem tudja elfogadni ezen eszköz besrolását, addig nem tudnak rá törvényeket vonatkoztatni, mert ugye ezt a besorolás már nagyon determinálná...

stb... stb... stb...

Igy jelenleg az a helyzet, hogy az állam (TÖRVÉNY) nem tiltja ezen eszközök forgalmazását de nem segíti elő ezen eszközök törvényes használatát sem - mert lényegében a tövény nem vesz tudomást erről. Tehát bárhol is szabálytalankodsz vele nem fognak feljelenteni, azért mert az eszközt szabálytalanul használtad - mert nincs szabály a használatára... csak azért büntethet meg, mert pl. természetvédelmi területen tartozkodtál belsőégésű valamivel... érted? Nem mondhatja, hogy azért mert nagyok voltak a bütykök a tengelyen, mert nincs szabály ami leírná, hogy milyenek lehetnének stb... stb...

Előzmény: eke (3479)
H.Laci Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3489
Látom sokat vagy a természetben, így valóban sokszor találkozhatsz enduróssal, quadossal. Nem vitatom, hogy a leírt negatív élményeid mély nyomot hagytak Benned, de TÉNYLEG CSAK ILYENEKKEL találkoztál?
Olyan nem volt aki eleve nem száguldozott és még le is lassított amikor meglátott Titeket és óvatosan, egy fejbiccentéssel, esetleg egy intéssel megköszönte a türelmeteket és tovább hajtott?
Komolyan kérdezem??
Előzmény: Vargabetű (3443)
mgruber Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3488

Ez elég demagóg hsz volt.

Ha otthon összeeszkábálok egy jó nagy ötkerekű motoros valamit és elnevezem pl Bélának akkor azzal bárhol randalírozhatok? Ráadásúl ezzel még a törvényhozót is zavarba hozom.

Előzmény: agroquad (3482)
agroquad Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3487

Rossz válasz!

Hol itt a quad?

Előzmény: eke (3485)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3486
te ... lény,szerinted a behajtani tilos tábla ,egyenértékű,a te életveszélyes (zongorahúr)fenyegetéseddel??
Nagyon elrugod a pöttyöst!
Előzmény: eke (3481)
eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3485
1996. évi LIV. törvény
az erdőről és az erdő védelméről

80.§ (1)
(2) Az erdőterületen kerékpározni és lovagolni, motorral, illetőleg gépkocsival közlekedni csak az arra kijelölt úton szabad.

ennyi...
Előzmény: agroquad (3482)
mgruber Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3484
Na erre utaltam. Nem kell mindent elhinni ami a neten van. (nekem egy speciális gazdasági mutatószámot kellett megkeresnem valamelyik nap. Meg is találtam egy csomó helyen, de addig nem nyugodtam, amíg meg nem találtam az oecd.org-on. Máshol eléggé blőd dolgok voltak, de ez már nagyon off.)
Előzmény: eke (3476)
eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3483
a társadalom az önkéntes jogkövetésre épül. Ti ez alól vonjátok ki magatokat önkényesen, majd ezt a helyzetet tarva kívánatosnak ezt próbáljátok normaként elfogadtatni.

Nem bonyolult.
Előzmény: takiz (3475)
agroquad Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3482

Csak egy jogszabályt idézzetek ahol le van irva,hogy quaddal nem mehetek be az erdőbe!

Hiszen az a meghatározás,hogy quad nem is ismert a jogalkotó szerint!

eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3481
nana, éppen ti hivatkozotk arra hogy ami nincs táblával tiltva az nem tilos.

Akkor most mi van? Hol láttál olyan táblát hogy zongorahúrt kifeszíteni tilos?

Ha saját érvrendszeretek nem jó akkor ne bennem keressétek a hibát, ez csak egy analógia, ami pontosan olyan szánalmasan primitív mint amiket írtok, csak én belátom hogy mindkettő butaság Ti meg nem érzitek ezt...
Előzmény: Törölt nick (3478)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3480

Látod eke ezért beszélnek veled is ilyen dúrván...

"Sehol nem találom nyomát hogy ezt tiltanák, majd ha látom az erdőszélen a zongorahúrt kifeszíteni tilos piros keretes táblákat majd akkor és ott nem fogják használni...."

Ha következetes akarsz lenni, akkor zongorahúrt kifeszíteni (motorzni) csak az arra kijelőlt utakon lehet - ezt nem régiben épp te emelted ki... (Ha mégsem te, akkor se háborodj fel, mert akkor meg annyit jelent, hogy nem olvastad el figyelmesen mások beírását...)

Ugye milyen nehéz következetesnek maradni, ha csak az egyik oldal álláspontját fogadja el az ember??

Előzmény: eke (3471)
eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3479
atya, maradjunk abban hogy a quad vagy sporteszköz vagy közlekedési eszköz. Bármelyik is, annak a célnak megfelelően kell használni.

Sporteszközt az arra kijlelölt helyen...

Közlekedési eszközt : az arra kijelölt helyen

ha meg mégis munkaeszköz akkor munkára.

Bármelyiket is nézzük, a jogszabályok kellő útbaigazítást adnak.

vagy akkor mégis, szerintetek mi a Quad?

Előzmény: takiz (3475)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3478
" így előbb utóbb polgárjogot nyer az erdei utakat naykmagasságban keresztező zongora húr is! "

eke,eke.lassan túl lépsz egy bizonyos határt!!!
Előzmény: eke (3471)
agroquad Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3477

Na látom megjött az akinek nem kellett volna és fel is fordult az eddigi "nyugalom"!

Gratulálok ez aztán szinvonal!

Azt se tudja kinek mit irkál csak csapkod össze vissza!

Szánalmas!

eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3476
kb 20 viccoldalt dob ki a google, melyikükre alapozod a "törvényismeretedet"?
Előzmény: affamato (3474)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3475

Ezzel is egyetértünk... csak valahogy mindig elveszítjük a fonalat eke és a vele folyamatosan vitatkozók beírásai miatt... Ha lesz időm irok egy progit, ami kitakarítja ezt a listát az ilyen fölösleges beírásoktól - osztán hátha még valami értelmeset is ki lehetne sütni.

Persze eke ha akarod akkor itt minden quados kardjába dől stb... stb... de mond már meg, hogy ezzel mit oldassz meg??? Mert azért gondolom te magad is érzékeled, hogy ez az egész (értelmes - nem a szófosás része...) beszélgetés jóval túl mutat a quadok helyzetén. Az itt kitalált módokat fogjuk alkalmazni az összes "természetidegen" hobi eszköz esetén (értem ez alatt pl. terepjárókat, endurókat, bicikliket, motors szánokat és előbb utóbb erre a sorsra jutnak a siklóernyősök, motor ernyősök, motoros repölők stb... stb... stb...) Hagyd már abba ezt az esztelen jogszabályokra mutogatást... hihetetlen vagy...

Te azt a problémát már feldolgoztad, hogy mi volt előbb a tojás vagy a tyúk?

Ha igen, akkor azon is rágódj egy kicsit, hogy mi volt előbb az quadokat szabályzó törvények vagy a quadok?

Ha ezen jól elrágódtál - ez értelmes embereknél is eltart egy-két napig... - akkor kezdjél el azon gondolkodni, hogy a tövényeket milyen időközönként szokták el módosítani... aztán röktön utána azon, hogy az általad idézett törvények milyen idősek, aztán kezdjél kombinálni... variálni és legyél kreatív! Engedd el a fantáziádat és írd le nekünk, hogy szerinted mi lenne az a törvény, amivel a quadok helyzetét tudnál "legalizálni"...? Ez alatt nem azt értem, hogy a quadokat, hogyan tudnád beengedni az erdőbe - hanem úgy általában hogyan tudnád elképzelni a quadok helyét a szerinted normális társadalomba... milyen szabályokat találnál ki és azokat hogyan tartadnád be.... ezek alatt persze térjél ki arra is, hogy beengednéd-e őket az természetbe ha nem, akkor arra is, hogy ezt hogyan nyomod le a gyártók, forgalmazók és vevők torkán (tudod - ők is a társadalom részei... nemelyikuk nagy súlyú része... tod a legtöbb állat apukája nagyon befolyásos... :-))

Szóval rágódjál kicsit komolyabban a problémán, osztán az okosságokat oszd meg velünk is mert mi csak úgy csüngenék szavaidon - sajnos a sztereotipiákon már nem szívesen. Ja - és persze jól tennék ha többiek is ilyesmivel töltenék a szabad idejüket, minthogy egyértelműen hülyeségeket vágnánk egymás fejéhez - aminek az eredménye általában egy hasonló hülyeség visszavágása stb... stb...

No - mék főzni, mert ma se kapok vacsorát. :-(

Előzmény: mgruber (3458)
affamato Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3474
szintén Alabama
Előzmény: mgruber (3472)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!