Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
Kezdjük az alapoknál . A fa nedvességtartalmát a hasáb frissen hasított részén kell mérni !!
A baj általában itt szokott lenni, vizes a fa avagy nincs megfelelő huzat . Amennyiben a fent említett módon végzed a mérést és a mérő kiakad avagy 50% feletti értéket mutat fűts gázzal felesleges a fát pazalni mivel 50%-nál pont a duplája kell és láthatóan a faelgázban így nem működik a dolog .
Üdv mindenkinek! Új vagyok faelgâzosító terén. Idén januârban vettem egy Atmos DC32s kazânt, 1000l pufferral. Sajnos nem tudtam elég szâraz fât venni (30?5% nedvességmérővel).
A primer levegő 1cm beâllìtàson. A begyujtâs utân kell 2-3 óra mìg eléri a kazân a 60fokot. Megprobâlyam 14mm-en a primér levegőt, de nem lett jobb. Valaki tudna segìteni, hogy milyen beâllìtăst hasznâljak? Elkezdtem nagyon kâtrânyosodni...
Sikerült végre kicserélnem az Attackom Móricka lapátját!
Először beszereztem egy Teka sütő légforgató lapátot, nagy változást nem hozott.
Majd érdeklődtem gyári után, kb 20 e lett volna.
Kicsit visszaolvastam, s Precíziós linkelt Vigas lapátot. Kértem egyet, átmérőre épp bement, de a mélysége nagy volt. Hát mindegyikből leflexeltem 1 cm-t, kicsit féltem tőle, hogy nem sikerül jól, de simán fut... 5000 pénz volt, s 3x akkorát szív mint a régi. A visszatérőt is lejjebb kellett vennem 70-ről 65-re, mert 3-as szivattyú fokozaton lekapcsolt a venti. Most 65 visszatérőre csinál 86 fokot. Érzésre ugyanannyi fával.
Van egy Attack dpx 25 p kazánom egy 2000l-es és egy 1500l-es pufira kötve és egy 300l-es hmv van rajta még, aminek a felső hőcserélőjét a kazán fűti, az alsót meg 30 db vákuumcsöves napkoli. Van még 1 db 1,5 kw-os patron a bojlerben, ha netán 40 fok alá esne a meleg víz hőfoka, de az egy év alatt ment max 10 órát.
Hozzá tartozik, hogy jól szigetelt a házam, falon 20, tetőn 30 cm. Pince és a tetőtér is temperálva van, földszinten 23 fok(fürdőben esténként 26-27). 110, 100, 91 nm
Én azért tolom fával, mert nekem ingyen van, ha nincs sok kedved vele dolgozni, akkor inkább egy jó kondis gázkazánt vegyél. (Ha vennem kéne a fát, akkor én is azzal nyomnám)
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok, de én nem vagyok gépész, csak felhasználó. Igaz a szerelő úgy szerelte a rendszert, ahogy én mondtam.... jó lett. Sok tudást ebből a fórumból szereztem! Köszi mindenkinek!
Elnézést így ismeretlenül a zavarásért, de az ” Index.hu” Fórum részében olvastam az alábbi hozzászólásodat:
„1- ha nincs akkora pufija, akkor még könnyebb felfűteni 85 re az egész pufit
2- Főállású fűtő: Ezt a 4 rakatot elégetem vasárnap(időben nekem nem több 30 percnél), akkor csütörtökig be se kell szagolnom a kazánházba, csütörtökön késő délután begyújtás, 3 rakat, ami este 10-re leég szerintem így jobb, mintha minden este vakargatnám a hamut.....Egy hét max egy óra a fűtési "munkaidőm"
Ja és azt sem tudom, hogy milyen gázszolgáltató van felénk, nincs átalány, alapdíj meg egyebek.”
Ha lehetne kérnem, akkor megosztanád velem, hogy milyen rendszerrel tudtad elérni ezt az eredményt? Én most indulok egy használt kazáncserére váró családi ház irányába, és elég tanácstalan vagyok.
hello!Akinek pt100 vagy hasonlo elektromos termosztat van a rendszerben, az mikent rogzitette a tartalyhoz? Vagy eleg egyszeruen a merulohuvely helyere tenni? (en a tartaly tetejen levo erzekelo-tartoba gondoltam) koszi!