Szió!! A kútvíz nem gáz,ne izgasd magad!!Én csak avval locsolok/nincs más/. A marhatrágya /érett/ és a rhododendrontáp csodákra képes!! Korai ez a meleg,sajna megégeti a nap a friss hajtásokat,leveleket!
:-) Szerintem az igazi megpróbáltatásaid a magnólia szezonnal fognak kezdődni és végződni, a grandi már csak a nyári hab a tortán... :-P Valszleg pár gödör az utcára is be fog figyelni, ha igazán rákattansz... ;-))))
De jó, hogy itt vagy, éppen kérdezni szeretnék! :-D Szereztem egy Magnolia obovata 'Purpurea'-t, ami nem sokára virágozni kezd, eléggé hasonlít így bimbóban a 'Liliiflora Nigra'-hoz.
Ez ugyanaz két különböző néven, vagy két teljesen más magnólia? Az obovata levelei elég karakteresek, amit az O. P.-ról eddig láttam, az eltér tőle. Bónuszkérdés: az M. obovata = M. hypoleuca, de a Purpurea már nem az?
Megtennéd, hogy szemléltetésül felteszel olyan képet, ami lombos állapotban mutatja be az OP-t? Előre is köszi!
kedves flower, azt szeretnémmegkérdezni,hogy olyan magnóliával esetleg tudsz-e szolgálni,ami kifejezetten magasról (2-2.20 m) indul meg, de olyan fajta ami nemnő óriási fává (5-6m) , kiskertbe fa helyett szeretném, az örökzöld csodálatos lenne, de lombhullató verzió is érdekelne, messze vagy de ha lenne valami ilyesmi elindulnék érte :) törzsre oltott grandiflora-t már találtam, de csak 1.20-ra nekem meg el kellene alatta férnem .)
Sziasztok segítségre lenne szükségem. vagy én égettem meg ( kútvíz este)ezt a kubus-t vagy a nap, vag ynem tudom mi a baja:( a másik oldalon nem feketedik. megmaradhat? ( 1,2)
Illetve egy sárga kis tulipánfám (3)van és egy talán suzan (4)mindkettő kis falat pár hajtással, lehetne őket valahogyan erőstíeni? egyenlőre az is csoda hogy megmaradtak.
Máma vettem egy Lilodendront (5), és persze a kútvízzel áztattam be a gödrét, mennyi idő után derül ki hogy őt is kivégeztem-e a hidegvízzel a gyökérnél?köszönöm szépen.
Sziasztok! Nagyon szépek a felrakott magnóliák, gratulálok mindenkinek. Felénk most nem a fagy tarol ,hanem a kánikula.
A korai fajtáknál fele nagyságuak csak a virágok.Remélem a további virágok már szebbek lesznek.Virágzik a Wild Cat nevü Leobneri/képet melléklek./ Továbbá sokéves várakozás után sikerült és megtaláltam a kivül -belül bordó Soulangianat.
Köszönöm! Kedvesek vagytok! Mostanáig kint élveztük az esti világításban. Különös látvány ilyenkor is! És az illatról se feledkezzünk el! Bár épp azon gondolkodtunk, hogy keresni kellene valamilyen céget, ahol értékesíteni lehetne a több talicskányi sziromlevelet.
Sziasztok! Nem tudja valaki, illetve nem látott mostanában nagy kiszerelésű (azt hiszem 250L-es) Novobalt tőzeget valahol közelebb, mint Soroksár? Legalábbis Vácon túlról nézve közelebb :-)? Ráadásul ott már 3000,- Ft, én még valami kétezer körülire emlékeztem, de plusz benzinnel aztán végképp sok lesz, legalább ne menne rá a fél nap is :-/. Előre is köszönöm az információt! (hátha valaki nem olvassa a hortenziásat :-)
Ez gyönyörű. Jól emlékszem, hogy nálatok meszes a talaj és semmi mást nem csinálsz csak évente ellátod vasgáliccal. Láthatóan nagyon jól érzi magát. Ennél nem kell jobb bizonyíték a vasazás jótékony hatására.
Hát szerintem nincs ezzel gond, ha leméregeted is látszik hogy 7-8 méteres fáról van szó, szerintem egész gyorsan nől.
Érdekes hogy nálunk olyan 4 éve virágzik csak rendesen. Anyuék szerint minden évben volt rajta pár virág, de így hogy ennyire tele van virággal csak mostanában.
Pár éve volt nálunk a magnóliafa körül földmunka, kb. 60 centivel emelkedett a terep amit tőzeggel kevertünk be, azóta virágzik így.
Tuti hogy ez lehet a gond...:( 3 hete még fagyban mentem melózni, most pár napja hajnalban is 16 fok van.....nem csak a növények az emberek is megsínylik ezt..
Szívem szerint fának nevelném, mert van egy szép, egyenes , erős törzse, csak elötte van egy elágazás is , amin viszont mindig sok szép virág van , csak sajnálom levágni....még ha gyökereztetni lehetne....?