Vitaindítónak vázolom Pál apostol lényegesebb eltéréseit Jézus tanításaihoz viszonyítva.
1. Hit általi önigazulás az igazság megismerése helyett
2. Test és lélek ellenségeskedése a sötétség leleplezése helyett
3. Krisztus váltsághalála vagy Isten megbocsátása
4. A törvény betöltése vagy Jézus tanítása
5. Egyházi elöljárók vezetése vagy Isten Lelkének vezetése
6. Kárhozattól való félelem vagy az Isten szeretete
Részletesebb magyarázatot találtok az alábbi linken:
http://jezusvagypal.andreanum.hu/
Már írtam néhányszor, hogy 20 éven át kezeltek pszichiáterek pánikbetegség okozta pánikrohamok miatt. - ezt arra válaszolom, hogy Isten egy fogfájást sem tud meggyógyítani. 20 éven át a különböző gyógyszerek tömkelegével próbáltak (nem vonom kétségbe) kigyógyítani a pánikbetegségemből orvosok. (a pánikrohamaim többször az ájulásomig juttattak) Aztán egyik napról a másikra tűnt el az életemből ez a betegség. Nem "gyúrtam erre", hanem úgy tűnt el, hogy egyszerűen felismertem, hogy az nincs tovább.
Kicsoda gyógyított meg, szerinted? - kérdeztem erről pszichiátereket; azok azt mondták, hogy ilyen nincs a tudományuk szerint, tehát hogy valamit biztosan nem korrekt módon mondok. Pedig igen hirtelen csak megtapasztaltam, hogy nem vagyok pánikbeteg.
Ezt a legutóbbi válaszodat akár én is leírhattam volna: kiegészítenem sincs mivel.
"...Ez pont olyan, mintha azt mondtad volna, hogy vannak akik nem értik a babonát.
Vallás, babona egyszóval butaság, a józan ész hiánya...."
Pont a józan ész az, amire a vallásban a legnagyobb szükséged van. Nem azok után kell menni, akiknek első ránézésre sincs sok...
Van egy rakás szabály, törvény, és a tanítók feladata mindig a példamutatás. Vannak lelki szintek, amiknél bizonyos szabályozók - főleg a táplálkozási - másképpen alakul az energiák változása miatt, de ezt úgy alkalmazza és tanítja egy normális tanító, hogy másokat, a kezdőket nem zavarja meg vele. A fék nélküli harácsolás például semmilyen szinten nem lelki gyakorlat... (hgy-s totyikban olvasgatom, hogy NS-nek ezzel komoly problémái vannak)
Te bántod saját magadat te igennagyon... hozzád se kell senkinek érnie, hogy bántva legyél, mert a hited ezt megteszi. NEM arról beszéltem, hogy bárki is bántani akar baszod. Na mára tényleg elég volt.
Na erre mondtam, hogy csak összekoszolja magát veletek az ember, és hogy mennyire bonyolultá tesztek mindent. Ki a jó kurva anyád akar téged bántani? Hm? Elmészt te témyleg a büdös picsába, oda.
Szerinted. A te kifordult gondolkodásod szerint. Mi lenne, ha minden egyes hozzászólásod mellé odaírnád, hogy a "hitem szerint"? Hitelesebb lennél, és még hazudnod sem kellene.
Hú de megint milyen nagyon megmondtad, hogy nincs is idő. Igen, tudom, az állapotodban valóban nincs. Legyél erre a tudásodra nagyon büszke. Majd egyszer azt is megérted majs, hógy ebből mi következik számodra.
Csak azért hiszed, hogy "nem volt ez mindig így", mert nem tudod, hogy mindig, hogy van. Ezért, amit szeretnél s amit vársz, nem sokkal több a semminél.
Magyarul: akármilyen bonyolulttá is teszitek az igazságot, akármilyen ára is lesz a kimondásának miattatok, ez nem lesz ok arra, hogy ne legyen kimondva. Így lesz majd egyre nyilvánvalóbb a hazugság.