Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.03 0 0 2106

Csimpolya te szoktad rendszeresen venni az ujságot? Vagyis pontosabban a novemberi-decemberi megvan? Mert küldtem be cikket, látom meg is jelent ( a honlapjukon írja) de küdltem be kélpregényt is,azt nem tudom bele tették-e.

Előzmény: Csimpolya (2103)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.30 0 0 2105

(bocs, ez nem autórongálós, ezt mindössze látták sokan, és kétlábúnak írták le a szemtanúk ;-)

Előzmény: Törölt nick (2104)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.30 0 0 2104

::Volt az a másik eset valahol az USA-ban, amikor a túrázók autóját nyálazta-rongálta meg egy állítólagos vadember, és akkor is ígértek egy DNS tesztet, vizsgálatokat, de én személy szerint azóta se hallottam a dologról.

Ha ugyanarra gondolunk, akkor kiderült, hogy a lény tényleg nyálas, nagy, barna és szőrös - a szekvenálás szerint bölény volt az illető (cikk itt)

Előzmény: C.Miki (2102)
Csimpolya Creative Commons License 2012.11.29 0 0 2103

Van egy jó hírem: a decmber havi UFO-magazinban kétoldalas cikk van az orosz jetiről, sok érdekes történettel, még viszonylag friss információkkal is. Más kérdés, hogy a legtöbb információ felől erős kételyeim vannak. Azért a kedvencemet leírom.

Az 1920-as években egy komisszár ráförmedt Gonkovcsin község sámánjára, mondván, hogy mutassa meg neki azt az erdei szellemet (leszniket), amivel a falut hülyíti. A sámán valami artikulálaltlan hangon felüvöltött, pár perc múlva besétált a kunyhóba egy vörös szőrű, másfél ember magas és módfelett büdös élőlény. Nem csinált semmi rosszat, egy darabig ücsörgött, majd a sámán felszólítására távozott.

Miután nem rajongok a hatalmuktól elszállt emberekért, nagyon örültem, hogy a komisszár kontra sámán meccs 2:0-ra végződött. Igaz, ez a történet nagyon legendaszerűen hangzik.

Előzmény: C.Miki (2102)
C.Miki Creative Commons License 2012.11.28 0 0 2102

Sajnos ennyivel ki is merült a kriptozoológia az ehavi számban.  Ehhez a Jeti-témához annyit, hogy remélem lesz már valami kézzelfogható bizonyíték a létezésükre.  Volt az a másik eset valahol az USA-ban, amikor a túrázók autóját nyálazta-rongálta meg egy állítólagos vadember, és akkor is ígértek egy DNS tesztet, vizsgálatokat, de én személy szerint azóta se hallottam a dologról.

Előzmény: Csimpolya (2097)
C.Miki Creative Commons License 2012.11.28 0 0 2101

Na ezt megpróbálom lefordítani. :-) 

Előzmény: Törölt nick (2094)
keresem28 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 2100

szia, melyik adón lehet megtekinteni?

Előzmény: emem (2099)
emem Creative Commons License 2012.11.27 0 0 2099

a kriptozoológia iránt érdeklődőknek kötelező program:

elindult a népszerű dokumentumfilm-sorozat újabb évadja, mely a topik tárgyának hátterét kutatja.

emem Creative Commons License 2012.11.27 0 0 2098

olvastam már ennél elfogulatlanabb kommentárt is...

;-)

Előzmény: Törölt nick (2096)
Csimpolya Creative Commons License 2012.11.27 0 0 2097

Érdekes egybeesés, hogy Oroszországban meg az ottani jeti néhány szőrszálát vetik alá DNS-tesztnek. Egyelőre csak annyi biztos, hogy mi nem. Nem medve, szarvas, vagy hegyikecske. Várom a továbbiakat.

Még egy hír: nem kell messze mennünk egy újabb szörnyért, csak Lengyelországig. Találtak valami ismeretlen lényt, ami éjszakánként feltűnik Goszcinóban, morog, űvölt és ijesztget. Póniló nagyságú, és leginkább a tenyésztők birkáiból vacsorázik. Eleinte azt hitték, hogy puma, de sokkal nagyobb. A helyi vadászok próbálták felkutatni, eddig nem jártak sikerrel, de találtak néhány lábnyomot. Lehet, hogy a helyi ABC?

Mindkét hír a Hihetetlen decemberi számában található.

Előzmény: Törölt nick (2096)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.26 0 0 2096

Nemsokára publikálják az első Sasquatch/Nagyláb DNS-szekvenciákat, amely a vizsgálatok szerint emberi és nem-emberi szekvencicák mozaikja (ez utóbbi nem ősember és nem főemlős, hanem egy mindeddig ismeretlen eredetű DNS) - hír itt :-)

(itt meg egy kommentár)

Sch.Lacika Creative Commons License 2012.11.17 0 0 2095

Ebből mi lehet igaz?

http://billschannel.com/?p=36

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 2094

Na szevasztok!
Ugye írtam, hogy elküldtem egy külföldi zoológusnak a fanyűvőről a dolgokat.
Bár mondjuk nem tudom ti mit hallottatok a fanyűvővel kapcsolatban, lehet csak pont a badarságokat ( már akinek nem az egész az ), de én a hülyeséget nem adtam tovább csak az összefüggő adatokat, meg a leghitelesebb 1-2 észlelést.

Ezt a választ kaptam tőle:

Hi Laci - I've been able to open it this time, so thanks for re-sending it to me. It is very interesting! I hadn't read about wildmen in Hungary before. the long arms and long hands are consistent features in other wildman reports elsewhere in Europe and Asia. Would you be willing for me to write up your report as a ShukerNature blog post? Obviously I would credit it fully to you. I could reword the Englisha little if needed, but otherwise it would be as you sent it to me. I definitely think you have some important findings here, which should be publicised. So let me know what you think.
As soon as I've finished working on some books I'm completing, I'll write it up and link it directly to you. When I'm writing it up, I'll probably send you a few questions concerning it, just to make sure that I've written it up correctly. Hope that's ok!

Kezd izgalmas lenni a dolog, csak szarul tudok angolul, csoda hogy megértette amit írtam neki terjedelmes levelet XD

Csimpolya Creative Commons License 2012.11.14 0 0 2093

Elismerem, hogy a kép tényleg jó, és örülök, hogy betetted ide.

Előzmény: Törölt nick (2091)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 2092

köszi! igazából próbálok kevésbé ismertekről írni többnyire. Pl. loch nessi szörny meg yetiről még nem írtam, mert azok a legismertebbek. igazából ami jobban ismert csak a Chupacabráról írtam meg a Halálféreg. Persze előbb-utóbb az összes kriptid sorra kerül egyesével.

Előzmény: C.Miki (2089)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 2091

van benne valami :) meg persze hova lett ha valódi az állat? szerintem is kamu, de azért tettem be mert hát "olyan szép és jó lenne ha igaz lenne" feelingje van :)

Előzmény: Csimpolya (2090)
Csimpolya Creative Commons License 2012.11.13 0 0 2090

Lehetséges, hogy az állat egy múzeum rekonstrukciója. Erre vall az, hogy a menyezetről lógatják le. Ami a vadásztársaságot illeti, nem hinném, hogy ezzel a zsákmánnyal ne dicsekedtek volna el fűnek-fának, továbbá néhány újságnak.

Előzmény: Törölt nick (2087)
C.Miki Creative Commons License 2012.11.13 0 0 2089

Nem vagyok biztos benne, de valami olyasmi rémlik hogy kamu ez a kép.  Nyáron olvastam valahol.  De abban nem vagyok 100%-ig biztos hogy ez a kép volt. 

Na erről a muhuru-ról meg én hallok életemben először. :-)  Amúgy az itteni blogtulajdonosoknak üzenem, hogy nagyon jók az írásaik, látszik hogy van benne munka, és nem azok a netről összeollózott 5 percesek, amik a Hihetetlenben szoktak előfordulni, és más blogokban.  Sok olyat olvastam a nálatok amikről még az életben nem hallottam, tehát abszolút újdonság volt, jó közérthető a stílus, nem kell egyetemi prof-nak lenni hogy értse az ember.  Szóval csak így tovább!  

Előzmény: Törölt nick (2087)
Csimpolya Creative Commons License 2012.11.13 0 0 2088

Amennyire tudom, ezek a nagytermetű növényevők általában inkább füves-bokros területeken élnek, ahol tízet lépnek, és már legelhetnek is, lásd az afrikai állatcsordák. Ha viszont magányosan él, talán-talán elhúzódhat a sűrűbe.   

Előzmény: Törölt nick (2086)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.13 0 0 2087

ezt a képet most látom életembe először

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.12 0 0 2086

a Muhuru mi lehet?? feltéve ha egyáltalán létezik..

http://kriptozoologia.blogspot.hu/2012/11/muhuru.html

eguzki Creative Commons License 2012.11.10 0 0 2085

Szerintem ezek is inkább az újrafelfedezett, vagy eltűnőfélben lévő fajokról szólnak.

Előzmény: eguzki (2084)
eguzki Creative Commons License 2012.11.10 0 0 2084

Az első nekem is megvan, régebben igen sokszor forgattam, a másik kettőhöz még nem volt szerencsém, majd megpróbálom beszerezni őket.

Van itt néhány ígéretesnek tűnő angol nyelvű, amit szívesen elolvasnék:

Ghost with Trembling Wings

Doomsday Book of Animals

Előzmény: Törölt nick (2083)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 2083

Hát magyarul én három könyvét találtam meg:

Titokzatos Jelenségek Világatlasza ebben vannak kriptidek, de nemcsak erről ír

Noé elveszett bárkája ez a XX. század új és újra felfedezett állatai

Sárkányok természetrajza na ebben viszont már ír a Lambton féregről, sárkánylegendákról, a Tatzelwormról, Bunyipról, Baiziliszkusz stb.

Előzmény: eguzki (2082)
eguzki Creative Commons License 2012.11.05 0 0 2082

Shuker "Extraordinary Animals Revisited" című könyvét olvastam, de ez inkább az állatvilág különös furcsaságairól szól, mintsem kriptidekről.

Előzmény: Törölt nick (2077)
Csimpolya Creative Commons License 2012.11.05 0 0 2081

Nagy a gyanúm, hogy ez a történet ihlette a Fehér féreg búvóhelye c. regényt. Bram Stoker írta, és alaposan kicifrázta a történetet, a rá jellemző módon. Film is készült belőle, az sem lett túl jó.

Elképzelhető, hogy tényleg óriáskígyó, bár a kopoltyúk nem erre utalnak. Ha tényleg anakonda vagy boa volt, akkor nagy szerencséje van Angliának, hogy ez nem egy családi örömök elé néző nőstény állat volt.

Előzmény: Törölt nick (2080)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 2080

ja hogy ő rá! tényleg, ő eszembe sem jutott :D hát igen. elég gáz, folyton csak "ez az én olvasatomban" "ez az én olvasatomban" "ez az én olvasatomban" :D de az összes cikkben. 1-2őben tényleg fellelhető idegen, oda nem illő elemek a mitológiákban stb. ( pl Jónás a cethal gyomrában), de mikor legegyzerűbb témába pl: az olvasható hogy sárkány, de ő azt mondja hogy ez biztos egy robot lehetett vagy ilyesmi..hát elég szánalom :D ismerem ezt a témát, de ez az úr már ráerőszakolja mindenre az ősi idegenek ufó mániáját.  Ez az ember amúgy könyvet is írt ugyanebben a témában.

A kriptozoollógus még nem írt vissza, remélem megértette a teljes szöveget amit írtam neki, mert elég rossz az angol tudásom.

Ez szerintetek kígyó lehetett?:
http://kriptozoologia.blogspot.hu/2012/10/a-lambton-fereg.html

Előzmény: C.Miki (2078)
C.Miki Creative Commons License 2012.11.04 0 0 2079

A szkeptikusok mondanak "okos" dolgokat. :-) Pedig a Barlangi Medve egy bizonyítottan létező faj volt.

Előzmény: Csimpolya (2076)
C.Miki Creative Commons License 2012.11.04 0 0 2078

Konkrétan nem Szűcs Róbertre gondoltam, de nagyon igaz amit írsz! :-) Még régebben a Színes UFO-ba voltak jó cikkei néha, de a Hihetetlenben teljesen súlytalanok az írásai, pl. amit te is írsz, az a világjáró rovat.... Tudjátok kire gondoltam igazából? A Zavaczki-féle űrhajós, asztronauta, berepülő pilóta istenségekre. :-)  Azért nem kéne átesni a ló túlsó oldalára. Az ő olvasata szerint, az összes mítikus isten UFO-val, meg vadászgéppel járt. Hát ő tudja... :-)

Majd oszd meg velünk légyszi, mit válaszol az említett zoológus.       

Előzmény: Törölt nick (2077)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 2077

Sajnos a hihetetlenben egyre több hoax cikk kerül bele, az előbb említett sárkánykoponya is benne volt az extrába. Most meg maga a címlapsztori a piramisokrűl a bermudákban hoax, ez 100%ban biztos, már fél évvel ezelőtt leírta egy blog is, ráadásul beleteszik....

Szűcs Robira gondoltál amúgy szerintem hogy mindenben az ufo-t látja, de ha tévedek akkor bocsesz. Csak tele van zsével és minden helyre elmegy, a Világjáró rovatban be is mutatja, de bírom hogy az összes cikknél kb. többet ír arról hogy ez szerinte ufok használták,ez földönkívüli stb. mint magáról a helyről. A palenquei sírkő sem földönkívüli technikát ábrázol, erről írt akkor mikor majáknál tett látogatás, csak mivel nem hozzá értő, így ő mindent elhisz. Megjegyzem én sem vagyok hozzáértő, de utána jártam a szimbólumoknak stb. és mindenkit biztosíthatok, hogy ez nem földönkívüli technológiát ábrázol. Egyébként erről van szó ha valaki nem tudná:

De mivel ez nem a kriptid témába tartozik és hogy ne legyen off:
látom sokan nem hisztek a fanyűvőben, pedig egyébként én hoztam köztudatba. Nem azt mondom hogy 100%ban hiszek benne, csak van itt valami furcsa ami mégsem utasítja el 100%ban a létezését... egyébként felkerestem egy zoológust-kriptozoológust, elküldtem neki mindent ezzel a témával kapcsolatban úgyhogy majd kíváncsi vagyok mit ír rá, de érdeklődött iránta. Karl Shukerről van szó pár könyve meg is jelent magyarhonban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!