Keresés

Részletes keresés

janijani Creative Commons License 2006.02.07 0 0 863

A fűtés költségével többféle módon spórolhatunk.

-Ne fűtsük túl a lakást, 22°C ott is elég,ahol kisgyerek van. Minden +1°C növeli a fűtés költségét 6%-kal.

-Kazán esetében érdemes programozható termosztátot venni és a délelőtti órákban amikor nincs otthon senki,ne fűtsünk.

-Mint zorki írta a falak és ablakok szigetelésével 30% megtakarítást ért el. Érdemes még az ablakokra redőnyt szereltetni és éjszakára leengedni,ez is nagyon sokat jelent különösen szeles időben.

-Érdemes a padlást hőszigetelni és réseket megszüntetni,hogy ne fújjon át a szél rajta. Megfigyelhető,hogy a jól hőszigetelt tetőkön megmarad a hó,míg ahol szökik a meleg,hamar leolvad.

-Jó hatásfokú kondenzációs kazánnal elméletileg 24% gázt takaríthatunk meg!

Nekem egy hagyományos,nyílt égésterű C30-as gázkazánom van 1988 óta. Ennek a prospektusa azt írja,hogy a hatásfoka 86%. Annakidején ez egy átlagos kazán volt és a gáz ára 6Ft/m3 volt.

Évek óta olvasom,hogy léteznek a kondenzációs gázkazánok 110% hatásfokkal égetik el a gázt, csak az a probléma,hogy egy ilyen kazán 500 000 Ft,plusz munkadíj, plusz a költségek amik keletkeznének a cserénél.

A 110% hatásfok hogy lehetséges? 100%-nak veszik a normál elégetést és a vízgőztartalmú füstgáz szabadba eresztését.Ehhez képest a kondenzációs kazán egy hőcserélőn lecsapatja a füstgázból a vízgőzt, a lecsapódás hőleadással jár és hideg füst +kondenzvíz távozik.

Végeredményben akár 50...60% megtakarítás is elérhető.   

janijani Creative Commons License 2006.02.07 0 0 862

A kisfogyasztóknak 17%-kal emelkedett a gáz ára 1992-höz képest,mert a 0-1500 m3/év fogyasztóknak 46,45 Ft a gáz ára. Lásd

GÁZÁRAK 2006 jan 4
Előzmény: zorki (841)
janijani Creative Commons License 2006.02.07 0 0 861

A fidesz megint hazudott, mert nem igaz a 67% gázáremelés négy év alatt.

Megvannak a 2002-es gázszámláim 39,70 Ft/m3 volt a gáz ára.

Most 2006-ban 51,40 Ft/m3 fizettem.

Ez 29,5% emelést jelent 4 évre,ami évi 7,4%-nak felel meg.

Ha figyelembe vesszük a bérek emelkedését, ehhez képest gyakorlatilag nem emelkedett a gáz ára.Ugyanott vagyunk mint 2002-ben.

Vityka meg fogja be a száját!

HangyaTS Creative Commons License 2006.02.07 0 0 860
(Ja, egyébként akkor üdítő kivétel vagyok.)
Előzmény: HangyaTS (859)
HangyaTS Creative Commons License 2006.02.07 0 0 859
Ahá: nem olvastam az elejétől vissza, szóval általában a rendszergazdák panaszkodnak.

Akkor nem szóltam semmit.
Előzmény: geszthi (858)
geszthi Creative Commons License 2006.02.07 0 0 858
Nem luxus, de ha nemzetvesz van, meg a megelhetesi koltsegek kifizethetetlenek mint a JEL tol tudjuk, akkor biza nem letszukseglet !!

Termesztesen leszamitva azokat akiknak szakmaja, pl rendszergazdak. De azok meg ugye nem epp a minimalberes fizetesukrol hiresek....lam lam vissza is jutunk oda, hogy kik panaszkodnak.
Előzmény: HangyaTS (856)
geszthi Creative Commons License 2006.02.07 0 0 857
Nem a feluletrol beszelek, hanem a tipikus magyar allandoan mindne rossrol.

Lam az 50% beremeles is azert volt oriasi hiba (leszamitva, hogy nem volt meg ra a fedezet), mert a nep egybol termeszetesnek vette. Es a kovetkezo evben mar jajgatott, hogy de szarul el, mert akkor mar csak valami 5% emeles volt.

Előzmény: alfredoo (855)
HangyaTS Creative Commons License 2006.02.07 0 0 856
Látod, itt is megragadható a probléma: egy (gyors?) internet-hozzáférésre egyesek itthon még mindig luxusként tekintenek.

Hiába, visszavonhatatlanul bekövetkezett a jóléti rendszerváltás, akárhogy is tagadják. :)
Előzmény: geszthi (854)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.07 0 0 855

geszthi

lehet hogy a feluletrol itelsz. en peldaul azert nezek vissza vissza hogy megtudjam anyabanya kenyerreceptjet.

megbeszetuk mar a plazmateleviziokat is es szigetelesben is elorehaladtunk. sot meeg annak penzugyi vonatkozasairol es onkormanyzati vetuleteirol is sikerult szot ejteni.

van meeg tartalekban az idojarasnak, ennek a kurva hideg idojarasnak a megvitatasa.

Előzmény: geszthi (854)
geszthi Creative Commons License 2006.02.07 0 0 854
Erdekes osszehasonlitas

Rosszabbul elek topik = 851 hozzaszolas
Jobban elek topik = 80 hozzaszolas

Csak azt nem ertem, hogy ha ennyire rossz a helyzet, nemzetvesz hiszen rosszabbul elnek eitt egyesek, akkor nem inkabb a gyereknek kellene kajat adni es nem INTERNETEZESRE kolteni ? :-))))))
HangyaTS Creative Commons License 2006.02.07 0 0 852
A topicnyitóhoz:

A 2004. év elejei Draskovics-csomag egyenes következményeként a műszaki főiskolán, ahova jártam, a 2001. szeptemberben induló 5 (öt) szakirányból 2004. szeptemberben már 2-t (kettőt) indítottak csak el.

Mivel részemről nagyra értékelem, ha egy kormány az egész életemről dönt azzal, hogy nem szakosodhatom és diplomázhatom abból, amit szeretek és érdekel, így azóta végképp lelkes kormánypárti szavazóként számíthatnak rám.
zorki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 851

Itt Nyíregyházán már 1000 lakást megcsinálták. Ugyanennyit elkezdtek, és még háromezer megkapta, most sorolják be ezeket, hogy 2007-ig el is kezdjék. Az önkormányzat bajban volt, mert a saját részt nem nagyon tudta volna ilyen ütemben fizetni.

A lakszöv például ezért felvett kedvezményes hitelt és abból fizeti a város részét a vállalkozónak. A város meg törleszti a hitelt 5-7 év alatt.

Van ahol (alacsonyabb házaknál) az önrészt úgy fizetik, hogy a lapostetőre tetőteret épít a válllakozó és cserébe az önrészt kifizeti a lakók helyett, és megcsinál plusz munkákat is, kicserélik a csöveket pl.

Ha ez nem megy (tízemeletesnél nem is fedezné) önrészre  lakástakarék számla nyitással kedvezményes hitelt lehet felvenni.

Csak azért adom közre, mert érdemes az önkormányzatokat rávenni.

Előzmény: tuutuu (850)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.06 0 0 850
Nagyszerű, ennél bölcsebb dolgot nem is tehettetek volna. Gratula. Ezt kellene nyomatni mindenkinek!
Előzmény: zorki (848)
zorki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 849

Ami a béremet illeti, az nem egy konstans, mint írtam. Ez amúgy is egyénenként megítélhető.

Nekem 98-ban megszúnt a kedvelt munkahelyem, és persze ott is önvállalkozó voltam, így nem kaptam semmi segélyt, mondjuk valszeg el se mentem volna a hivatalba. Akkor inkább reggel újságot hordtam volna, csináltam már főállás mellett, mikor fiatal voltam és kellett a pénz a lakásra. (Igaz akkor (84-ben) jobban kerestem vele, mint a munkahelyemen.:D)

Azért akkor nagyon pipa voltam, mert mindig azt mondták a nagyokosok, hogy azok nem dolgoznak, akik nem akarnak!

Mostanra meg, ugyanazon főokosok azt mondják, hogy a kormány miatt nem dolgozhatnék.

Azt mondták, hogy védik a magyar vállalkozót, azóta meg ellenzékben még jobban védik, oszt én pont egy magyar vállalkozónál dolgoztam, aki eladta a piacát egy külföldinek, mi meg mehettünk világgá. A szegény magyar vállalkozó így egészen jól járt, mi nem annyira.

zorki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 848

Hát megmondom neked nem méregettem, de biztos, hogy több két centinél, szerintem ötnél is, legyen hat, meg állítólag, amit rákentek az is nagyon szigetel.:D 

De eddig is elég jól szigetelt a fal, így is nyertünk harminc százalékot, de ebből a legtöbbet az ablak, meg erkélyajtók hozzák, mer már negyvennégy éves a ház, és ott szökött a meleg.

Előzmény: tuutuu (846)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.06 0 0 847

Az biztos, hogy ebben a qrva országban a tényleges viszonyokról senkinek halovány segédfogalma sincs.

Lehet, hogy összedőlt az ország, de a mi itt karácsony környékén volt.. meg az utakon a tenger sok akármilyen autó..

Én nem bánom, nyünyörögjön mindenki kedvére, de mutassa be a konkrét számokat.

Előzmény: alfredoo (843)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.06 0 0 846
Jövedelmed mennyivel több? Hány centis a hőszigetelés? mert ha hülyék voltatok, akkor 2 centis.
Előzmény: zorki (841)
zorki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 845

Geo

Kevesebb, de kevesebbet is fogyasztunk mióta "beszigeteltek".:De az én jövedelmen nem mérvadó, mer önvállalkozó vaok, és van mikor több is vót a jöv. meg kevesebb ezalatt az idő alatt.:)

Ha a hivatalos bérátlagot nézzük, akkor biztos alatta marad a szigetelés miatt.

Előzmény: Törölt nick (842)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.06 0 0 844
Valahol a kettő között vagyok, megállapítom , hogy megint hazudtak egy nagyot, szomorú leszek, hogy ennyire primitívek, végül röhögök rajta, hogy nem sikerült hülyét csinálni belőlem . Ilyen egyszerű.
Előzmény: alfredoo (838)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.06 0 0 843

tutu

biztos sokaknak sokkal rosszab es mar irtam is. az eu csatlakozas egy csomo jol meno szakmat megrenditett.

peldaul a vamosoknak szerintem cca felere ment vissza a jovedelme. a munkajuk is kevesebb, a hivatalos fizetesuk nagyobb de osszjovedelmuk lenyegesen lecsokkent.

amugy nekem mindig eger doktor 800000 forintos fizetesi igenye jar a fejemben amikor a magyar valosagrol beszelunk. ha csak 600000 forint netto marad utana akkor is eleeg jo.

es konkretan egy videki kororvos ilyen jovedelemkiesesrol beszelt.

nagyon is rendet kellene rakni a fejekben es a bankfiokokban...

Előzmény: tuutuu (836)
zorki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 841
Én a múltkor valamelyik topikba kiszámoltam, nekem 20 százalékkal drágább a gáz (bruttón), mint 2002. tavaszán. Ráadásul állami támogatással szigeteltek mineket.
Előzmény: tuutuu (833)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.02.06 0 0 839
 Egyébként anno a Fütyesz azzal érvelt, hogy ha adókedvezmény helyett nagyobb családi pótlékot adunk, akkor azzal visszavetjük a munkavállalási kedvet. Ergo feltételezte, hogy a lusta prolik eléldegélnek majd a családi pótlékból, ahelyett, hogy dolgoznának. Míg a diadalmas középosztály majd lázasan gyerekcsinálásba kezd, látva, hogy dől a lé az adókedvezményből (nem mintha a megemelt családi pótlék nem dőlne, de ez most részletkérdés). Hát ennyit a fütyesz szociális gondolkodásáról...
Előzmény: sajtoskenyér (834)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.06 0 0 838

tutu

egy ilyen plakataradat laattaan egy egyszeru, mondjuk alfredohoz hasonlito, ember siman elhiszi hogy minden rossz. es akkor ez mar meghatarozza velemenyeit hangulatat es a gaazaarra is kivetiti a rosszat. hiszen ha be kell osztani a lettaat, akkor a gazaar kifizetese is kellemetlen. meg a villanye meg mindene.

nekem meglatom munkanelkulink bus kepet egyszeruen elmegy az eletkedvem. mondjuk a kedvesem meg rohogogorcsot szok kapni.

nem vagyunk egyformak...

Előzmény: tuutuu (833)
zorki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 837

Geo

Hát sajna ebben neked tökéletesen igazad van!

Magam ellen beszélek, mer a kétszobás lakás -még frissen hőszigetelt- hatvan valamennyi négyzetméter gázzal fűtése teljesen beleesik a legjobban támogatott kategóriába, de nyilván van aki jobban rászorulna erre a pénzre.

Ugyanakkor a legutóbbi orosz-ukrán gázos ügy is pontosan megmutatta, hogy nem szabadna támogatni alapból a gázfogyasztást, mert a takarékosságot kellene preferálni. Én meg ha nagyon ha nagyon akarom, akár huszonöt fokot is csinálhatok és még benne vagyok a legjobban támogatottban. Mondjuk én utálom ha húsz foknál (hőmérsékletben) melegebb van.

Előzmény: Törölt nick (824)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.06 0 0 836

Én is tudok gyerekkori élményeket, dehát szerencsére kinőttük..:}}

Ez egy másik topic. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy kinek mitől, és miért lett úgy rosszabb, hogy észre is vegye. Mert ha jobb lett, azt biztosan nem fogja észrevenni..:}}

Szerencsére.

Előzmény: alfredoo (831)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.02.06 0 0 834
 A mindenkinek, még a gazdagnak is járó, megemelt családi pótlék szvsz azért jobb az adókedvezménynél, mivel egyrészt az adókedvezmény nem használható ki mindenki számára egyenlő mértékben, másrészt a családi pótlék, bár jár a gazdagnak is, de mivel gazdagból jóval kevesebb van, ezért nem okoz akkora költségvetési terhet. Másrészt nem kötelező felvenni. Bár ezt már korábban kifejtettem.
tuutuu Creative Commons License 2006.02.06 0 0 833

Én amiatt háborgok, hogy Macisajt is, anyabanya is a rettenetes gázszámláról beszélt.

Itt , ugye arról lenne szó, rosszabb-e, és mi miatt.

Azt meg alá kellene támasztani.

Nem kedvencem semmilyen kormány, de a hülye, hazudós dumákból elegem van. Ha nekem valami nem tetszik, elmondom, és számokat teszek mellé.

Ezt vártam csak.

Előzmény: alfredoo (831)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.06 0 0 832

ab

hogy sutod a kenyeret?

Előzmény: anyabanya (820)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.06 0 0 831

tutu

nem tom mire mesz ki, elkepzelheto ha nem figyel az ember oda nagyobb a gazszamla. azert meg kell nezni hogy az osszkiadas mekkora resze a gazszamla.

akinek ez faj az valoszinuleg oda tud figyelni.

perspektivikusan a gazszamla mindenkeppen magas lesz, a franc tudja mi a megoldas. talan megint visszaterunk a fatuzelesre.

gyerekkoromban csak az egyik szobaban volt futes, ott voltunk. reggelre meg az egesz lakas hideg volt.

Előzmény: tuutuu (828)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.06 0 0 830
Alapvetően az a bajom, hogy a fidesz visít, mint a malac, akit ölni visznek, ha faragnak a jómódúak juttatásaiból. Gusztustalan, és bunkó dolognak tartom , hogy eközben a templomban meg ájtatos manóként a keresztényi szeretetről ugatnak.
Előzmény: alfredoo (827)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!