Keresés

Részletes keresés

Sziki91 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 2865
Köszi szépen a segítséget, akkor tápot váltok, és reméljük, hogy minden oké lesz :)
macipofa Creative Commons License 2010.05.12 0 0 2864
Igen biztos, hogy kaja allergia. cserélj tápot,pl bárányos rizsesre. Vegyél a gyogyszertárba calcimuskot, és mivel injekció, fecskendővel tű nélkül ,ad be a szájába, hogy lenyelje. különben ledobhatja az egész bundáját.
Előzmény: Sziki91 (2859)
Sziszka03 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 2863

Szia Dadly70!

Sajnos az enyém is mindenevő. Nem csak a sörösdobozt szereti, hanem ami benne van. Múltkor elcsent egy palackot és mire megláttam már bőszen lefetyelte a sört. De a kislányom játék motorját, bicikli pedált, műanyag vödör, homokozó játék, paradicsom palánta zacskóval együtt... szóval bármi ami elérhető. Ja és olyan, mint Z a hangya, az igazi csemege a kuka, amit rendszeresen ellenőriz.

Előzmény: dadly70 (2858)
Sziszka03 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 2862

Szia!

Nem lehet, hogy tápallergia? Lehet, hogy most hülyeséget mondok, de anno Mephinek a hasán is voltak pattanásszerű valamik. Azután tápot váltottam meg rendbe tettem az emésztését és ahogy jöttek úgy el is múltak.

Előzmény: Sziki91 (2859)
Sziszka03 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 2861

Profi fotók és persze nagyon szép a pofija. Nekem is van a telefonomba egy hasonló kép, mint az alsó. Múltkor takarítottam az üvegajtót és pont így nyomta magát az üveghez az én Mephim is.

Előzmény: kornél88 (2860)
kornél88 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 2860

Sziasztok!

Így estére hoztam 1-2 képet a "kiskutyámról" :)

üdv:)

Sziki91 Creative Commons License 2010.05.11 0 0 2859
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne,hogy tapasztaltatok e már pattanásra emlékeztető kiütést a kutyán?AZ enyémnek a hasán van és elég érdekes,mostanában elég gyakran vakarózik is, de nem hinném, hogy bolhás lenne, mert tettem rá abból a cseppentős bolha és kullancsírtóból nemrégen.Szerintetek hívjak hozzá dokit, vagy elmúlik magától?
dadly70 Creative Commons License 2010.05.11 0 0 2858
Hello !
Nem kell izgulnod Dadly rendszeresen eszik görög dinnyét a héját is, felmászik a létrára fügét lopni a fáról, imádja a cseresznyét magostul eszi.
Eddig még nem volt semmi baja.
De vannak károsabb szenvedélyei is mindent megrág és lenyel elneveztem "pléh-bendőnek" ,eddig hála istennek nem volt vele komolyabb baj. Például egy másik kutyustól elcsórt kb 30 centis gumibékát a Dunában nyelte le, mert tudta,hogy oda nem tudok utána menni, 4 hét múlva teljesen felpuhulva egyben kihányta. A négy hét alatt rendesen volt étvágya, rendesen kakált is, semmi jele nem volt, hogy rosszul van.
Persze a történtek után azonnal e vittem orvoshoz, de semmit nem csinált vele, a röntgen sem mutatott semmit, meg akarta műteni, még jó hogy nem hagytam!
Itt egy sörös dobozt rág, persze még időben elvettem tőle. www.tar.hu/dadly
Előzmény: -Lolly- (2856)
szeremilaci Creative Commons License 2010.05.11 0 0 2857
Szia Brix!

1. A csonthártyagyulladás-panostitis-nem csak egy végtagon jelentkezik, "vándorló" fájdalom, hol ez fáj, hol az. A kutya bágyadtabbá válik, gyakran lázas is. A csonthártyára gyakorolt nyomás fájdalmas. Fiatal, hirtelen nagyra növő-pl újfoundlandi-fajtákra jellemző, nagy energiatartalmú tápok ad libitum etetése, nem megfelelő kálciumellátás miatt. A túl nagy súly csak tovább rontja a helyzetet, bár nem írtad, hogy a kutyád mekkora.

2. "Lehet hogy dysplasiás?"-csak a röntgen látja, vannak rtg nélküli vizsgálati módszerek, de teljesen kizárni vagy megerősíteni csak rtg-nel lehet! Meg kell nézni, mert nem mindegy a kezelés! Nem írtad, hogy elülső vagy hátulsó lábára sántít, van könyök-és van csípőizületi dysplasia is.

3. Ha a hátulsó lába, nagytestűeknél ennyi idősen gyakori az elülső kereszteződő szalag szakadása,részleges vagy teljes.
Előzmény: Brix6 (2853)
-Lolly- Creative Commons License 2010.05.11 0 0 2856
Sziasztok

A dinnye árt a kutyusoknak? Mert Léda és Öcsi lelopták az asztalról a dinnyét, és megették. Vagyis dinnye szeletet, nem egy egészet, egy negyedet, de cakkumpakk bekebelezték, vagyis a héjját is. Lehet tőle bajuk? Ha nem, akkor esetleg máskor lehet ezzel kínálni őket nasi gyanánt? Zöldséget, gyümölcsöt szoktak kapni, de dinnyét még nem ettek, főleg nem így...viszont úgy látszott ízlik nekik, de gondoltam jobb megkérdezni egyáltalán ehetik-e. Gondolom a piros részét gond nélkül, engem a zöld héj aggaszt.
Sziszka03 Creative Commons License 2010.05.11 0 0 2855

Szia Brix6!

Biztos jönnek a hozzászólások... Én annyit tudok segíteni, hogy leírom az enyém most mennyi. Azt hiszem nekünk majdnem egyidősek a kutyusaink. Az enyém 39 hetes 36 kg.

macipofa Creative Commons License 2010.05.10 0 0 2854

Szia.

Mi ugyanezt végigcsináltuk Daddal. A csodagyógyszer a kutya fogyasztása. Azért csámpásodik be,mert nem bírja a súlyát. Fekete Panda szavaival élve: soványság fél siker. Nekünk is mindig csonthártya gyulladásunk volt. Meg lehet nézni diszpláziára. Mi ezeken már túl vagyunk. Folyamatos fájdalomcsillapitón élt a kutya, már voltunk vele Kaposváron gerinc MRI-n. Minden orvos kimondta, csak nem hallottam meg, hogy ha nem fogy le a kutya akkor vége. Az MRI-n többedszerre elmondták, hogy ha nem fogy le a kutya, akkor fél éven belül elkell altatni. Ez akkora pofon volt, hogy számot vetettem. Inkább éhezen a kutya pár hétig, minthogy fájdalmakkal éljen rövid ideig. 4 hete barnarízs diétán van.Az első héten  lement 5 kiló. Utánna megállt, de nem hizik hetek óta. Tartja az 55 kilót. Ez még sok , de már az 5 kilótól is olyan szintű a változás.... abbahagyta a sántikálást, nem szed orvoságot a fájdalomra.

Injekciót soha nem kaptunk. Remélem jobban lesz a kutyusod.....irj mi van veletek

Brix6 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 2853
Sziasztok!
Légyszíves segítsetek, mert nagy a baj!
A kutyunk nyolc hónapos, szépen fejlődött de 2 hete elkezdett sántítani.Kihívtam az állatorvost ő inekciózta 5 napon keresztül.Pár napig nem sántított de tegnap reggel megint elkezdett és délutánra még jobban!!!
Felállni nem nagyon szeret,ha meglát egy macsekot akkor szalad,ha játszani kell akkor nem mutatja annyira,hogy fájna neki!De úgy járkál,hogy a farka lecsapva,a bal lábára sántít és befelé fordítja(olyan mintha csámpás lenne)
Elvittük ma állatkórházba,ott kapott inekciót meg pár bogyót.Most csonthártya gyulladással kezelik de azt mondták hogy diszplázia is lehet.
Szerintetek????
Azt lehet gyógyítani?
kornél88 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 2852

Sziasztok!:)

Jönnek azok a képek majd:) Mindig van valami jó pillanat, csak még a gépet nem nagyon tudom használni...De türelem jó képet teremt:)

Akkor jól gondoltam, hogy jó vérvonal is kell a nagy bundához:) és jó sok fésülés:)

Sziszka az én kutyusom is ezt csinálja...elkezd esni az eső ő akkor indul csatangolni!!! Ami után már rongyá ázott akkor ő feljön a teraszra majd alszik egy nagyot, közben pedig megszárad:)

üdv

kornél

Előzmény: feketepanda (2850)
Sziszka03 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 2851

... a szőr témához szeretnék hozzászólni.

Én elég lelkes gazdi vagyok. Szinte minden nap fésülöm Mephit. Végre eljutottunk addig, hogy már csak a fenekén, mellkasán meg a fején van kölyök szőr. A többi már gyönyörű szép felnőtt szőr. Szombaton megfésültem, nagyon szép lett. Olyan, mint amilyennek leírtad kedves Feketepanda, hogy amikor szaladt, szépen ide-oda ringatózott a szőr a hátán. Aztán elkezdett esni, majd szakadni az eső. Még ilyennek nem láttuk Mephit. Először csak kiállt az esőre, majd igazi fundivá változott. Ide-oda szaladgált a két esőcsatorna között és élvezte, hogy a fejére, hátára zúdul a víz. Harapta a vizet, kuccsolta a nyílást, dúrta az orrával a pocsolyát. Mikor csurom vizes lett, beszaladt a garázsba, mintha megakarta volna mutatni hogy néz ki, majd megrázta magát, mondván, hogy én is élvezzem amit ő. Ja…. és a friss vetésű gyep se maradt ki. A végére az egész kutya, de főleg a feje egy adta sár, pocsolya lett. A nagy játék után elheveredett közöttünk és egy nagyon durmolt.

feketepanda Creative Commons License 2010.05.10 0 0 2850
kornél:)

Annyira jó képeket tudsz kiállításokon is csinálni...tudom, hiszen sokat küldtél, hogy ezerrel gyakorolj:)) Lopd el nekünk Boby nagy pillanatait!

Szőr...rengeteg dolog és körülmény befolyásolja, de végül is két emberen múlik:) Elsősorban a tenyésztőn, másodsorban a gazdán. Egy jó adottságú kutya egy jó gazda kezében fejedelmi kabátban sétálgat.
Befolyásolja a kaja, évszakok, egészségi állapot. Átmeneti gondjai lehetnek csak szőr ügyileg, de a fajta alapvető szőrtípusát mindig mutatja.

Előzmény: kornél88 (2846)
Sziki91 Creative Commons License 2010.05.09 0 0 2849
Pici Molly:)

Sziki91 Creative Commons License 2010.05.09 0 0 2848
Sziki91 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2847
Örültem amikor megtaláltam ezt az oldalt,mert jó olvasgatni,hogy a többi kis fundinak is ugyanazok a szokásai,mint az enyémnek:) [imahttp://imgfrm.index.hu/imgfrm/1/0/0/8/THM_0007551008.jpgge1]
kornél88 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2846

Sziasztok!

Én is üdvözöllek Sziki a fórumon!

Ma vettem egy új fényképezőgépet és a "felavató fotót" megosztom veletek:) Íme Boby aki igen kócosan néz ki:) Holnap lesz vele dolgom, mert most kezdett el igazán hullani a téli bundája!

Képzeljétek megfigyeltük azt ha egész nap nem vagyunk otthon akkor ő nem eszik addig amíg haza nem érünk! Anyu adott neki reggelit mielött elmentünk itthonról és nem ette meg addig amíg haza nem értünk! Hazaértünk és nekiállt megenni! Ezt már többször is eljátszotta. Mi lesz vele a nyáron ha elmegyünk nyaralni a Balcsira és nem tudjuk magunkkal vinni.... :S!

Mitől függ, hogy mekkora bundusa van a fundiknak?

üdv: Kornél

feketepanda Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2845
Üdv. a fórumon sziki:)

Aranyos a kutyusod és szép neve van:) Érezd jól magad köztünk és hozz sok-sok képet Molly babáról.

pussza:)
Előzmény: Sziki91 (2839)
macipofa Creative Commons License 2010.05.07 0 0 2844
Szia. Nem vizsgázunk,mert a diéta miatt abbamaradt a suli. A vizsgán viszont ott leszünk, videózzuk a többieket. Május 15.-én újra kezdjük, persze lazábban , mert sokat tudunk már. Szinte csak vizsgázni kell. Igy sajnos nem látlak titeket. Majd a suliba találkozunk, vagy az oviba.
Előzmény: kutyimaci (2843)
kutyimaci Creative Commons License 2010.05.07 0 0 2843

Szia.

Köszi, megfogadom. A lányok tényleg kedvesek és ügyesek. Fergeteges volt a hangulat. Mostantól csak hozzájuk megyünk.

Kikukkantotok Salgótarjánba vasárnap, vagy ti levizsgáztok? Valószínűleg végig ott leszünk.

Puszi E.

Előzmény: macipofa (2838)
feketepanda Creative Commons License 2010.05.07 0 0 2842
...na, Baby ma fotogén kedvében volt:) Felcuccolt az asztalra és adott 10 percet, hogy gyorsan elhozzam nektek:)) Oszt lemászott és visszabújt a barlangjába.

Többi képe itt: Baby képei
Sziki91 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 2841
[imaghttp://imgfrm.index.hu/imgfrm/3/9/8/6/THM_0007543986.jpge1]
Sziki91 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 2840
Ő
Sziki91 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 2839
Sziasztok!
Ő Molly és 5hónapos.
Hát nem ari?:)
macipofa Creative Commons License 2010.05.07 0 0 2838
A fülét töröld ki kozmetikus után, mert nálunk Dadnak a fehéritő sampon benne maradt és kimarta a fülét....
Előzmény: kutyimaci (2836)
kornél88 Creative Commons License 2010.05.06 0 0 2837

Szia Kutyimaci:)

" Még órákig tudnék róluk regélni " én meg a fórumot olvasni :)

Ám én is gondolkodom rajta már, hogy elviszem a Bobyt szépülni, bár nem hiszem, hogy még szebb lehet:) ,  de majd csak a nyáron lesz rá időm! Kiváncsi vagyok hogy nézne ki megnyírva:)

pusz mindenkinek!

Kornél

Előzmény: kutyimaci (2836)
kutyimaci Creative Commons License 2010.05.06 0 0 2836

Szia Lorka!

Igen, mind a két kuttyom Fekete Panda gyerek.

Te hová viszed kozmetikába őket? Nekem sokáig tartott találni egyet aki elvállal fundit, és annál is jól ráfáztam. Szegény Borcsám fejét vizslásra nyírták. Tenyésszemlén elment, de ott is megkérdezte a bíró, hogy ki csinálta a kutyát, mert elég furcsa lett. De azért így is cuki.

Holnap Pestre viszem Joy-t, ha tuti lesz máskor is oda megyünk. Egészségügyi kozmetikát megcsináltatok 10km-es körzrtben is. (fürdés, megigazítás itt-ott)

Én is féltem a fehér részektől, de elég könnyen tisztul a bundája alapos fésülés után szinte új kutyám van. A fekete is tud látványosan koszos lenni.  :)  Legalábbis az enyémek nagyon malacok. Mindenbe belemásznak, és imádnak a pocsolyába dagonyázni.

Még órákig tudnék róluk regélni....

E.

Előzmény: Lorka* (2835)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!