Keresés

Részletes keresés

Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.07.04 0 0 13338
Ezügyben csak a gyáva zsidóknak mondhacc köszönetet, az Örökkévalót nyugodtan ki is hagyhatod a buliból :-)))
Előzmény: Tzp (13332)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.07.04 0 0 13337
"a zsido nep letezest nem tudnam ilyen hatarozottan allitani de foleg azert mert tul sokfeele. tulsagosan diffuz."

Aha, nem létezik, mert változatos :-))))
Előzmény: alfredoo (13322)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2006.07.04 0 0 13336
Picinyt túllősz a célon.
Előzmény: HitetlenTamaska (13318)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2006.07.04 0 0 13335
T. Állományjavító!

Sok sikert kívánok a további munkátokhoz!
Előzmény: Állományjavító (13314)
pindiy Creative Commons License 2006.07.04 0 0 13333
Mert csak rejtőzködve lehet a magyar palesztinát összehozni.....
Előzmény: Törölt nick (13319)
Tzp Creative Commons License 2006.07.04 -1 0 13332
Hal Istennek!
Előzmény: Törölt nick (13319)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13325

tn (torolt nick)

jo hogy itt voltal velunk. ugyan csak rovid ideig de ennek is minden masodpercet elveztuk.

rip

Előzmény: Törölt nick (13324)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13322

ht

gondolom azt azert eszrevetted hogy a zsido kisebbseg de facto letezik. es ez nem is baj, hogy 'csak' de facto letezik. es az sem baj hogy letezik.

vegul is ha 5000 evig letezett akkor nem lenne szep ha most tunne el...

a zsido nep letezest nem tudnam ilyen hatarozottan allitani de foleg azert mert tul sokfeele. tulsagosan diffuz.

sajnos ilyen esetekben az emberek konnyen koncentralnak a negativumokra.

Előzmény: HitetlenTamaska (13318)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13321

tzp

orulok hogy leirtad igy mindenkeppen vilagosabb. amit felreertettem azert meg elnezest. voltak itt mar az enyemnel patetikusabb szovegek is...

Előzmény: Tzp (13316)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13320

tzp

ezt irtad:

'"Ebben az országban vann igény az antiszemitizmusra."

Mar csak az a kerdes ki igenyli....

"Arról meg, hogy mennyire jó táptalaj, kérdezz meg egy nagyobb populációt, mondjuk a füstbe ment 600 ezret..."

Nezd meg az odaig vezeto utat. Nagyon nem az aminek sokan latni szeretnek.'

ertelek, ertem a magyarazatodat, egy csomo nuansz csak magyarazatod utan vilagosodott meg, de ezek azert nuanszok.

talan a felreertesre ez ad okot...

'az odaaig vezeto ut NAGYON nem az aminek sokan latni szeretnek.'

talan igy kiemelve ertheto. az odavezeto ut KICSIT nem az mint aminek latni szeretnek. nagyjabol es lenyegeben az, mert az odavezeto utat meghatarozza hogy hova vezetettt. nem jogsertesekrol, jogfosztasrol van szo hanem az odavezeto ut a kiirtas utja. ezt semmi nem tudja megmagyarazni. nem magyarazhatja trianon, nem magyarazhatja kulso nyomas.

ha velunk tortenik nem tudnank felfogni. mert fel tudjuk fogni a jogsertest, fel tudjuk fogni a hatterbe szoritast, a (mondjuk) romaniai numerus clausust. de a kiirtas, az elgazositas felfoghatatlan.

amirol te beszelsz az az hogy a filmeken vannak tulzasok. igen vannak. de a lenyeg az lenyegkent ott van. a fustolgo gazkamrak. es ehhez nem is igazabol kellett fustologniok es a fust lehetett fekete vagy sarga.

az ember az ilyen dolgokat akkor tudja igazabol felfogni ha vele tortenik. ha magyar csecsemoket vagdosnak TOMEGESEN es valogatas nelkul a falhoz. akkor valoszinuleg jobban ertenenk a fajdalmat es a felelmet.

Előzmény: Tzp (13316)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13318

off

Benned egy Orbán Viktor veszett el.

Gyüjtögesd csak tovább az egy zaszód alá az egyre fogytkozó táborotokat.

Ez volt a Ti December ötödikétek. 

A mindenoldali józanságok időnként le tudjaák győzni a mindenoldali desperadókat, csak sajnos nem mindíg.

Előzmény: Állományjavító (13314)
Tzp Creative Commons License 2006.07.03 -1 0 13317
"remelem hogy valaszaim nem mennek tul a kozottunk levo (legalabbis altalam erzekelt) korrektsegen"

Igy mar biztosan nem.
Előzmény: alfredoo (13313)
Tzp Creative Commons License 2006.07.03 -1 0 13316
"allitasod nem ez volt. akkor kezdjuk onnan hogy mit allitottal es en mire kerdeztem."

En azt allitottam, hogy a Holokauszt itthoni esemenyeihez (zsidotorvenyek, sarga csillag, deportalasok, Dunaba-loves) nem az az ut vezetett, amit sokan gondolnak. Ez alatt azt ertem, hogy egyreszt nem pusztan az antiszemitizmus vezetett oda, masreszt ami kiserte antiszemitizmus, az onmagaban nem volt olyan eros, mind mondjuk nyugaton, hanem csak kulso okok, illetve nehol segitseg segitsegevel valt katasztrofalissa.

"viszont amit irtal, es az a zsidok szerepere vonatkozott a zsidouldozesekben, arra tovabbra is kivancsi lennek."

Ez az amit nem ertek, hogy hol jon le. Illetve mintha az ut miatti kifogasomnak lehet olyan olvasata, hogy az ut alatt a zsidok utjat ertem. Holott en az antiszemitizmus pusztitasanka utjat ertem hazankban.

Amugy trivialis, hogy a zsido honfitarsaink nem lehett oka akarcsak barminek is. A felelosseg az akkori vezetoinket es meg a nemzetet is erinti.

"a trianoni traumat meg miert nem a magyar uralkodo osztalyokon kellene elverni?"

De. A nemzet felelossegen is elgondolkodtam...

Ennek ellenere cafolhatatlan az a merhetetlen pszihologiai hatas, amit gyakorolt az akkori emberekre. Es ez nem kifogaskent, hanem magyarazatkent szolgalhat bizonyos dolgokra.
Előzmény: alfredoo (13310)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13315

vegul is szep es ervenyes gondolatok.

talan csak egyet nem veszunk eszre hogy a kozosseg es ugyanarrol a kozossegrol beszelunk nem egynemu. tehat egyfajta megnyilvanulasa, manifesztalodasa nem sajatithatja ki masfajta megnyilvanulasat es manifesztalodasat.

talan ezert nem lett meg az alairasok kello szama.

ettol fuggetlenul a kezdemenyezesben is vannak szep, ertelmes es ervenyes dolgok mint ahogyan az ellenzesben is.

mar maga a vita tanulsagos volt. peldaul rengeteg szitokszot es leminosito jelzot lehetett megtanulni... de mast is. gondolkodasokrol, emberekrol.

jo mulatsag, ferfimunka volt. ha maas annyit alakult idoben mint en, akkor annak csak orulni tudok.

Állományjavító Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13314

"A kezdeményezés bukása - véleményem szerint - nem kis  
lehetőségeket rejt magában a magyarországi zsidók számára."

(egy messzire látó és mutató megjegyzés egyikünktől)

Ezt én is így látom. Egyrészt elesik az aljas "etnobiznisz" vád, hiszen nem autentikus aláírásokat,
mondjuk a kabard-balkár kisebbségnek, egy hét alatt is összegyűjthettünk volna. És büszke vagyok a Társaságunkra, hogy nem folyamodott méltatlan eszközökhöz.

Másrészt a zsidók gyávaságának és önsorsrontó közönyének meg asszimiláns hisztériájának is van határa - talán. Ráébredhetnek, mert meg fogjuk mutatni nekik, hogy milyen érvek ("a zsidóság halott és aki élni akar és a zsidó nép részének érezni magát, az hullagyalázó") mellett álltak ki mások identitásának törvény szerinti jogát elvitatva a szaros asszimiláns neurózisuk következtében.

És lsz időnk és módunk művelni magunkat, megszerveződni és megfogalmazni az adott közegben, hogy mit akarunk és hogy abból mi következhet. És adódhatnak politikailag merész akciókra is esélyek: például aláírást gyűjthetünk azért, hogy a Mazsihisz ne képviselje az egész zsidóságot. Ugyanis elég volt belőlük, szerintem. Megfogalmazhatjuk a Slomóékat és Tórához ragaszkodókat vagy az ahhoz közelítőket is magában foglaló jellegét a nemzeti közösségünknek, mely nem az istentelenség értelmében szekuláris, hanem úgy, mint minden érett nemzeti kezdeményezés, tehát vallásos és vallástalan megkülönböztetése fölött álló.

Azonkívül világos és könnyen feldolgozható anyagunk van a kezdeményezés indoklására, éppen az elutasító (és a néhány jelentős támogató) cikkben: van "agendánk" és vannak tematizálható viszonyok, konfrontációk és együttműködések, "barátok" és "ellenségek", "ügyek": így az anyag élvezhetően és szinte kimeríthetetlen mélységben publicisztikailag és politikailag is
érdekfeszítően tálalható lesz.

És így tovább.

Én a magam részéről örömmel és újult erővel folytatom a munkát, ha a társaságunk
tevékenységét kiterjeszti önmaga elméleti alapjainak és társadalmi bázisának a meghatározása és megszervezése irányában is. 

Jó munkát valamennyiünknek!

Békét és áldást Izraelnek, népünknek!

alfredoo Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13313

tzp

remelem hogy valaszaim nem mennek tul a kozottunk levo (legalabbis altalam erzekelt) korrektsegen. tehat egyaltalan nincs hogy sok dologban nem lehetne igazad, en azokat probalom eloszedni ahol ugy latom hogy nezetkulonbseg van/lehet kozottunk.!

Előzmény: Tzp (13308)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13312

or

nem hiszem hogy ez az altalam ertelmezhetetlen faszaragi szarragas lenne a jellemzom.

de szogezzunk le valamit.

ha szeretem az operat akkor hajlando vagyok tobbezer, esetenkent tobb tizezer forintert jegyet venni.

ha zsido vagyok es ez nekem fontos akkor zsido vagyok. es akaar aldozok is ra. penzt vagy eletet.

nem sirankozok hanem zsido vagyok. nem szervezkedek hanem zsido vagyok. akkor is amikor ez jo es akkor is amikor ez jo.

ha meg nincs ezer zsido akkor nem szervezek nemzetiseget. megvarom amig lesz 50000 es akkor nekifogok a feladatnak.

a kerdes itt marad. miert es ki akarta nevetsegesse tenni a zsidosagot?

Előzmény: Törölt nick (13306)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13311

tzp

most mar ketten nem tudunk olvasni? alfredoo nem tud olvasni es a vele szemben szinte sorsszeruen pozicionalt gz sem tud olvasni? hanyan nem tudnak meeg olvasni? esetleg ujraolvasnad amit irtal?

Előzmény: Tzp (13309)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13310

tzp

allitasod nem ez volt. akkor kezdjuk onnan hogy mit allitottal es en mire kerdeztem.

nem akarok a napfeny izevel visszavagni, ahol a magyar hatosagokat a keret parancsnoka kepviselte es jegbefagyasztotta petschauer attilat. ezert kesobb sem kerult bortonbe.

nyilvan ez ugyanolyan egyedi eset mint a pajta ragyujtasa a zsido munkaszolgalatosokra.

amugy nem mindegy ha egy pajta eeg az allami segedlettel vagy anelkul eeg e? jedwabne?

de nem akarok ilyenekkel ervelni, mert nem akarok.

viszont amit irtal, es az a zsidok szerepere vonatkozott a zsidouldozesekben, arra tovabbra is kivancsi lennek.

arra is hogy az 50000 szatocs merhetetlen bunossege miert nem kovetkezhet kerdes feltevese formajaban a te felvetesedbol? miert olyan nagy baj ha a bunosseget buzossegre forditom, amikor a zsidok megnevezese abban az idoben meglehetosen korrelalt a budos zsido axiomajaval.

persze el kell fogadnom hogy sokkal szebb es jobb ha valakit budos zsidonak neveznek (nyakrafore) de ennek ellenere nem gazositanak el.

a trianoni traumat meg miert nem a magyar uralkodo osztalyokon kellene elverni? ha maar a szlovakokon es a romanokon fizikai okok miatt sem lehetett mert ugye inkabb ok vertek el minket. egyelore meeg a roman csizmak kopogtak vegig budapesten es nem forditva. egyszeruen is fel lehet tenni a kerdest. miert volt EROSEBB a roman hadsereg mint a magyar hadsereg. ez nem a magyar uralkodo osztaly feladata hogy eros hadsereggel rendelkezzen?

valamint mukodo haza es nemzetfogalmakkal? a zsidok rossz szerepet ebben nem latom. legfeljebb hogy a szart (sikerrel) rajuk probaltak kenni. es persze pont azok kenteek a szart akik a felelosok voltak a dolgokert... nem rossz... mondana kohn bacsi! illetve azt hogy ogyes.!

Előzmény: Tzp (13308)
Tzp Creative Commons License 2006.07.03 -1 0 13309
"Van abban igazság, amit Tzp ír. Bizony, a zsidók is tehetnek arról, ami történt."

Bizony van igazsag abban, hogy nem tudsz olvasni...
Előzmény: Geőcze Zoárd (13298)
Tzp Creative Commons License 2006.07.03 -1 0 13308

"mondanal nehany jellemzo dolgot ami esetleg megforditja vilaglatasomat?"

- Nem jellemzo, tan nem is tortent, zsido honfitarsaik irtasa Magyarorszagon a hatosagok nelkul. Lasd ellenpeldanak pl Lengyelorszagot.

- Rendkivul mely trauma jellemezte az orszagot Trianon miatt. Ezt sokan fel se fogjak.

- Ilyen rossz helyzetben, a kor kor antiszemita divatja mellett, nem tudott olyan ero onmagatol hatalomra kerulni, mely a zsidok kiirtasat celozta volna meg.

Miert tortent igy? Ha oly nagy lett volna az antiszemitizmus, akkor mas nyoma is lett volna. A valasz valahol ott lehet, hogy ami volt antiszemitizmus, az inkabb volt feluletes, mint melyen gyokeredzo. Emiatt volt elterjedt, de igazan kibontakozni nem volt kepes, csak kulso segitseggel.

"mi a kurva isten nagyon nagy rosszat kovettek el a magyarorszagi szatocsok mondjuk 50000-es serege! mivel beeleltek ki az odavezeto utat."

Hm, ne adj szamba olyat, amit nem mondtam.

Előzmény: alfredoo (13294)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13307

>>Az iszlám egyszerű választást kínál, áttérsz, vagy meghalsz.

Voltak azért gyakorlatiasabb politikai vezetői is a félholdnak, akik inkább az adóztatási vetületét tekintették fontosnak az iszlamizációnak.

Előzmény: Geőcze Zoárd (13289)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13306

Méltányoságból az általános lustasági és közönyösségi faktort egész nyugodtan számítsuk be.

Legyen a nagyvonalú elegancia a zsínormérték és ne a faszarági szőrszálhasogatás.

Előzmény: alfredoo (13305)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13305

nincs meg az 1000 alairas? de igy is beadjak a parlamentnek? kinek a celja hogy nevetsegesse tegye a zsidosagot?

78000 regisztracio van a nemzetisegeknel? milyen a megoszlasuk?

nem kellene atgondolni a nemzetisegi torvenykezest?

egyesuleti alapokon nem lehetne kulturalis es jogi 'vedelmeket' biztositani?

mi lenne AKKOR ha a nemzetisegi regisztracio egyben cenzushoz is kotodne? es/vagy kaucio letetelehez. tehat az allami koltekezes igenyleset egyeni tamogatassal is biztositanak?

barmilyen beruhazasnal (es ez vegul is egy beruhazas a jovoben) feltetelesse teszik az onreszesedestol.

ha megbizok egy jogaszt hogy erdekeimet kepviselje, vastagon meg kell fizetnem. ingyen vacsora nincs. persze lehet a varhato bevetelbol is reszesedest ajanlani. akaar 50%-ot. hiszen egy nemletezo penz megszerzesere inditok jogi eljarast.

alfredoo Creative Commons License 2006.07.02 0 0 13304

he

errol a felvetett kerdesrol mit mond a kanonjog? miert PONT hat nap alatt teremtette? egyaltalan a kanonjog felveti hogy a vilag teremtesenek felvetese onmagaban hulyeseg?

Előzmény: Hayloft Ezekiel (13302)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.02 0 0 13303

he

mintha protestanseknal etkezeseknel biblia felolvasasok lettek volna. mintha a hitelet kulonbozo kerdesei a katolikus csaladokban is szoba kerultek volna.

allaspontomat fenntartom.

esetleg nezd meg hogy a szovegekbol nem jon e ki valamilyen felsobbrenduseg. persze, tudom, haat hogyne, hogy az illeto aki mondja esze agaba sem jut ilyesmire gondolni. csak ugye, mint mondod, mas ceel, mas eszkozrendszer...

es ha az a barom, aki eppen katolikusnak szuletett maskeppen erzi es valahonnan a bogatyara es a futyulos barackra asszocial? hiszen az is csak egy mas cel, mas eszkozrendszer.

vannak akik arra vannak predesztinalva hogy a konyvet bujjak es a vegtelen mibenletet feszegessek, masok meg arra hogy a tragyat lapatoljak. persze ez nem also vagy felsorenduseg hanem mas cel es mas eszkozrendszer.

tudtommal, amugy, ma az iras es olvasasnak az tudasa altalanos kovetelmenyrendszer. tudtommal ma a zsido tomegek meglehetosen elszakadtak a zsido klerustol. tudtommal ma egy zsido bankar meglehetosen sporadikusan bujja a bibliat. tudtommal ma izraelben is jelentos a szekularizaciot kivanok es a teokratikus berendezkedest elvetok araanya.

persze en csak egy szimpla elme vagyok aki tokre jol megvan egyedul.

szerinted hany nap alatt teremtette isten a vilagot? egyaltalan van isten? mi van akkor ha nincs isten es egesz eddigi gondolkodasokrol kiderul hogy eszement baromsagok? elmennek az illetok a mea culpaba?

peldaul ha az ember elo tud allitani ELETET. allitolag ez az a merfoldko amire az embernek keptelennek kell lennie, az eelet szintetikus megteremtesere. es ha megis megteremti? akkor mas lesz a 'hataaar'?

Előzmény: Hayloft Ezekiel (13302)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2006.07.02 0 0 13302
"emelem te nem csak elhiszed azt hogy isten hat nap alatt teremtette a vilagmindenseget hanem meg is erted. tisztara oktondisag lett volna 7 nap alatt teremteni amikor hat nap alatt is meg lehetett teremteni..."

figyi, ott a katolikus kánonjog, elég komoly téma, igen komoly elmék rugóznak rajta, de az egységsugarú hívtől nem várják el, hogy megértse, vagy akár elolvassa a dolgot. zsidóéknál viszont elég alaposan kell ismerni a szóbeli és az írott tant, hogy jó zsidó legyél.
A kereszténységben pont az a nagy éca, hogy nem kell hozzá tudni írni-olvasni (ami amúgy se volt jellemző a széles tömegekre), emészthető, megélhető különösebb, vagy semmilyen képességek nélkül is. Mert van szervezet, rendszer, amely gondoskodik arról, hogy senki ki ne maradjon, jusson ige a legegyszerűbbnek is. Szervezetten.

Nem véletlen, hogy az egyház, igen okosan, kiválogatta a jó képességűeket, tehetségeseket és saját nevelésbe vonta őket.

Ez nem jobb/rosszabb kérdés, más a cél, más módszert igényelt.
Előzmény: alfredoo (13300)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.07.02 0 0 13301
Jól elvagy egyedül
Előzmény: alfredoo (13300)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.02 0 0 13300

gz

tehat rosszul tudom hogy egy zsido csaladfohoz/csaladhoz kerulo szolga szinten zsidonak szamitott? vagy egy feleseg?

remelem te nem csak elhiszed azt hogy isten hat nap alatt teremtette a vilagmindenseget hanem meg is erted. tisztara oktondisag lett volna 7 nap alatt teremteni amikor hat nap alatt is meg lehetett teremteni...

es meeg ram mondod hogy szimpla leelek vagyok..

a zsido felelossegrol irottakat meg ha nem baanod nem kivanom kommentalni! amugy nem felelossegrol irt, hanem 'dolgokrol'.

ja es meeg valaszolnia sem sikerult.

igen azt hiszem igaza van. ezek a zsidok tul sokat tanultak, tul sok egyetemi helyet elfoglaltak, melyen megsertettek a magyar nepet es annak lelket. tehat nem kell csodalkozni hogy korlatozasokat vezetett be a magyar nep.

es meeg sok rosszat csinaltak. kamatot szamoltak fel a hitelre. ahelyett hogy fizettek volna azert hogy penzt adhatnak kolcson... hiba volt. tobb mint hiba, bun.! ja es osszetartottak. meg vedeni probaltak magukat...

ez mar tenyleg elviselhetetlen...

ja es szocdem eszmeket vallottak. a rohattak. nem is tudom hogyan gondoltak.

Előzmény: Geőcze Zoárd (13297)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.07.01 0 0 13299
Azért a lentiek ellenére sem kell azt a következtetést levonni az alábbiakból, hogy a zsidók tehetnek a saját kiirtásukról....
Előzmény: Geőcze Zoárd (13298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!