Topictalálkozók szervezése,hirdetése,élménybeszámolók egy helyen;mindenki számára közérthetően és könnyen hozzáférhetően.
Tessék bátran hirdetni e topic létrejöttét a vasutas fórumokon!
Látom, Te 10.52-re vagy Csabán. Én a Pannoniával 11.18-ra érek oda. Most mai állapot szerint megyek, 99%, hogy nem jön közbe semmi. Akkor a Pannoniát figyeld, és utána bemegyünk a fűtőházba. Talán Peti is tud jönni, és még egy embernek szóltam, talán Ő is ráér.
Igen, 14-e hétfő. Nekem is munkanap este 10-től, mivel éjszakás leszek, de ezt a túrát mindenképpen meg kell csinálnom, mert a 18000-es vonat csak menetrendváltásig közlekedik, a 8909-es pedig a menetrendváltást követően, ha minden igaz MD helyett Csörgős lesz és MD-vel mindenképpen ki akarom próbálni.
Zalaegerszeget is bele akartam venni a túrába, de sajnos úgy kicsit neccesen érnék vissza Hódmezővásárhelyre. Este 10-re meg mennem kell dolgozni. Nem baj, ami késik nem múlik. :-)
A fenébe, hiába szerkesztettem meg a szöveget, ez a szemét index összezagyvált, mindegy ettől függetlenül ki lehet logikázni az útvonalat. Üdv, M41 2202
"...sokan azért nem tudnak elmenni a Bp-ről induló túrákra,mert túl korai az indulás."
EZZEL ÉN IS EGYETÉRTEK!
Én pl. hódmezővásárhelyi vagyok.
Az optimális indulási idő számomra Budapestről induló túráknál 9:40 körüli időpont lenne, mint ahogy az esztergomi/szobi nosztalgiavonatok indulnak. Korábbi indulási időpont lehet még esetleg 8:30 körül.
A 7727/IC 709 kombinációval Bp. Nyugati é.: 8:58 vagy 7229/7207 kombinációval Bp. Nyugati é.: 9:10.
Korábbi indulás is szóba jöhet, pl. Szeged - Bp.Nyugati 719-es gyors é.: 8:02.
Az optimális érkezési idő Budapestre nálam pl. 18:00 körüli időpontra datálható.
Az utolsó vonat, amivel még haza tudok jutni az IC 708-as Bp. Nyugati i.: 18:35.
Mivel én is jeleztem részvételi szándékomat a Bbmot-os túrára a fennti észrevételeimet be lehetne majd kalkulálni ennek a vonatnak az indulási és érkezési idejébe?
Egyébként jó lenne, ha más nosztalgiavonatok indulási és érkezési idejét kicsit összébb lehetne hangolni a legkorábbi érkezési és legkésőbbi indulási idejű távolsági gyors/IC vonatok menetrendjével, csatlakozás biztosítása érdekében is.
Kérném, hogy ezzel a kérdéssel kapcsolatban más, nem budapesti is kifejthetné itt a véleményét.
Ha konkretizálódik a túraterv,be tudom vállalni,hogy pár "plakátot" kiteszek róla a sulimban.A többit mailban!Biztos lenne pár érdeklődő,főleg,ha ennek következményeként megy lentebb az a max ár.
A másik építő szándékú javaslatom:sokan azért nem tudnak elmenni a Bp-ről induló túrákra,mert túl korai az indulás.
Sziasztok!
Egy újabb lehetőség topictalira:
Farsangi különvonat a Bbmot-tal!
Páran, vasútbarátok, 2006. február 11-ére különvonatos utazást tervezünk a ritkán közlekedő, most 50 éves Bbmot motorkocsival. A jármű egy kedvezményes árakkal üzemelő étkezőkocsit vontatva fog közlekedni, a tervek szerint a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét-Lakitelek-Szolnok (fűtőház látogatás)-Budapest útvonalon. A részvételi díj max. 6500 Ft. Jelentkezni és további részletek iránt érdeklődni nálam lehet az adataimnál szereplő e-mail címen. A különvonat elindításának feltétele a megfelelő számú résztvevő!
Remélem minél többen leszünk, mindenki hozzon álarcot vagy farsangi jelmezt! :-)
Akkor majd én kérlek meg, hogy hozzál nekünk kolbit, mert arra akkor nem lesz idő. Megbeszéljük majd. Én a héten lebeszélem Vésztőt, hogy legyen ott valaki, aki megengedi a fotózást, esetleg kijönnének a géppel az állomásra.