Keresés

Részletes keresés

döme71 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 840
PPS-ből rögtön El Nidoba mész ? Semmi Sabang ?!

Csatlakozások: mi 3 órával számoltunk, de még a belföldinél is min. a 2 óra. Igaz, hogy volt amikor csak az utolsó órában lehetett becheckolni, de az is igaz, hogy a Cebu Pacific járatai mind a MNL-PPS, mind a USU-MNL szakaszon fél-egy órát késtek. Jegyet szerintem mindenképpen érdemes előre foglalni, a mi esetünkben mindkét belföldi járat fullon volt.
Előzmény: kirika (834)
döme71 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 839
Kirika,

semmi para ! Ahogy én láttam, a hajókimaradás egyes napokon főleg Sabang környékére jellemző. Volt olyan pár is, akik még a Földalatti Folyót sem tudták vizi úton megközelíteni Sabangból, pedig az csak kb. fél óra (sétálni pedig nem akartak, így inkább kihagyták...)Ja, és nincs un. menetrendszerinti vizi járat észak felé, csak privát úton oldható meg a vizi transzfer.
De visszatérve a Te utadra El Nidoból Busuangára: itt több lehetőség is van: mi a Jessabel boat nevü hajóval tettük meg ezt az utat, ami hetente háromszor indul (kedden,pénteken és vasárnap). Ez egy kb. 30 fős hajó, a csomagokat lerakják a hajótestbe és viszonylag kényelmesen (nem lesz az ember még vizes sem) lehet rajta utazni 2200Peso/fő-ért. Az Artcafeban foglaltunk rá helyet előző nap. Láttam egy másik ajánlatot is az utcán, az 1000Pesoért vitt volna fejenként, de miután éjfélkor indult, és nem volt kedvünk az éjszakai hajókázáshoz így inkább az "emberi" időpontban induló Jessabelt választottuk. Van kb. 20Peso kikötői díj, amit a kikötői váróterem emeletén kell befizetni.
Előzmény: kirika (834)
döme71 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 838
Bocs, elcsúsztak a feliratok: az utolsó 5 kép készült a Daylight Hole-nál.
döme71 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 837
Mangrove Tour:

Daylight Hole:
döme71 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 836
Még néhány kép Sabangról és környékéről:

döme71 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 835
1. NAIA III.
2. Sabang
3. Bambuás bungi
4. Jepnee
5. Indulás a Földalatti Folyóhoz
6.,8. Monitor Lizard
7. Bejárat
9.,10.,11.,12., Bent a barlangban
13.,14.,15. Visszafelé Sabangba
kirika Creative Commons License 2009.01.27 0 0 834
Már vártam a beszámolót,,,jók lettek a képek.
Ez most komoly?Nem mindig indulnak a hajók?Akkor én hogy fogok átjutni El Nidoból Busuangára?Egy két nap csúszás az már gáz, ha előre foglalok jegyeket.
Mondjuk még csak PPS ig van meg a jegy, nekem is a Cebu Pacificnél,onnan lenne El Nido busszal, aztán Busu onnan Manila, rögtön egy átszállás és végül Boracay.Csak attól tarok, hogy ha ott veszem a jegyeket jóval drágább lesz.Ja nem tudod véletlen hogy egy csatlakozás között mennyi időt kéne hagyni, egy óra kettő?
Mesélj tovább minden részlet érdekel!!
tovább,,,tovább
Előzmény: döme71 (833)
döme71 Creative Commons License 2009.01.27 0 1 833
A BP-Frankfurt-Taipei-Manila útvonalon közelítettünk, a China Airlines-al. Odafelé a Frankfurt-Manila szakaszt kb. 12 óra alatt tettük meg, ez vissza már több mint egy órával hosszabb volt. Eseménytelen repülés volt, majdnem végigaludtam az egészet, a fennmaradó részben pedig el lehetett nézelődni az üléstámlába épített interaktív monitoron. A kaja kétesélyes: vagy éppen ehető, vagy tuti nem...(én sem gondoltam, hogy majd vmikor még hiányolni fogom a maléves kosztot). Manilából néhány óra múlva repültünk a Cebu Pacificel Puertoba. A NaiaI és III. között (meg sztem a többi manilai reptér között is )van ingyenes shuttle járat. A Cebu Pacifices jegyet itthonról vettem, 2 főre, helyválasztással, 2*20 kg súlykerettel (a free 15kg/fő) 6760 Pesoért. Puertóban már a reptéren várt a Bambua Nature Resort sofőre és néhány óra alatt elértünk Sabangba. A transzfer benne foglaltatott a 3 napos programcsomagban az ellátással együtt + volt még 2 éjszakánk csak reggelivel. A szállás rendben volt, korrekt bungik voltak szép környezetben,bár voltak azért kisebb "érdekességek" pl. két főre egy db. szimpla takaró, két db. enyhén szólva is megviselt törülköző 5 nap alatt, reggelinél felbontott és megfelezett tejpor és kv.(na jó ez csak első nap fordult elő), stb...A három napos programcsomagot letudtuk két nap alatt (Földalatti-folyó, Mangróve, Daylight Hole) korrekt volt a szervezés, de Sabangon elég lett volna az 5 éj helyett csak 3. Ja és a part, szinte festői a látvány, viszont akkora hullámok voltak, hogy igencsak meg kellett küzdeni a be- és kijutásért. Snorkellezésre semmi esély...Az hőmérséklet nap közben 30 C körül, éjszaka pedig kb. 25-26 C körül járt. A Nap elég kevestet sütött és szinte minden délutánra borítékolva volt egy jó kis (nagy) eső. A páratartalom olyan magas volt (igaz mi nem a parton laktunk, hanem tőle 45 percnyire, bent az erdőben), hogy a délután száradni kitett strandtörülköző másnap reggelre még vizesebb lett...
Kaja: nekünk a 3 napos csomagban teljes ellátás ígértetett a Bambuanál, de miután nem igazán sikeredett elfogadható minőségű ételt produkálniuk (a leggyakoribb fogás -legalább 4* kaptuk-vmi rétestészta-szerűbe csomagolt szárított halféleség volt...brrr...) így a parton próbálkoztunk kajálni. Volt kellemes és kevésbé kellemes tapasztalat is, az ételek fogyaszthatóak voltak, bár nem sok kulináris élvezetet jelentettek. Kivételt képez ez alól a part egyetlen nívósabb resortjának, a Daluyonnak a koktél-kínálata. Kihagyhatatlan ! De a kaja náluk sem nagy szám.
Összességében véve Sabang nagy élmény volt, de legközelebb talán inkább Port Bartont választamám szálláshelyül és csak a "kötelező" fakultatívok miatt látogatnék Sabangra. Bár miután az erős hullámzás miatt a hajók nem mindig közlekednek és az erdei utak sem mindíg járhatóak (nekünk a land-transzfer San Vincente-ig kb 5 órába telt) talán érdemes egy-két napos csúszásra is számítani.
Sztem néhány éven belül talán jobb lesz a helyzet, miután épülget a betonút a kisebb települések között is, a helyiek nagy örömére- kiválóan tudják szárítani a rizst az egyik sávon.
Folyt.köv. de most mennem kell melózni...
Előzmény: naish73 (832)
naish73 Creative Commons License 2009.01.27 0 0 832
Már majdnem 3 éve, hogy arrafelé jártam, de még mindig nagyon bejön.

Kis rövid összefoglalót is légyszi: útvonal, repülés kivel mennyiért, stb.
Előzmény: döme71 (827)
döme71 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 831
Taipei:
döme71 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 830
Sangat Island:
döme71 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 829
Busuanga-Coron:

döme71 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 828
Manila:
döme71 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 827
El Nido:
döme71 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 826
Corong Corong:
döme71 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 825
Port Barton:
döme71 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 824
Sajnos letelt...

SabangSabang
jdny Creative Commons License 2008.12.23 0 0 823
boracayon az arak kicsit huzosabbak mint mashol de neked azert minden olcso esz.pl en 5000 php fizetek egy jol berendezet garzonert havonta .arak:sor a parton 30-70 php,palackos viz 0.5 17-20 php.rum cola 70 php,coctel 120-140 php,kaja all you can eat:200-300 php,egy kaja kis adag 45-60 php,rendes adag 100-200 php,fagyi 5 -150 php,grill chirke egesz 160-180 php.

most 1 euro =63 php itt de erdemes valahol mashol valtani mert itt a legrosszab a valtas meg a bankba is .erdemes valamelyik nagy varosba bpi bank vagy valamelyik utcai valto hely.erdemes korulnezni.

szallasba is tudok segiteni!
Előzmény: kirika (820)
döme71 Creative Commons License 2008.12.12 0 0 822
A következő árajánlatot kaptam a Greenviews (Port Barton ill. Corong-Corong (El Nido mellett)) tulajától az Island Hoppingra:

El Nido
A Price P550 per person min 4 If less than 4 P2000 includes lunch
Miniloc, bis/small/secret lagoons, Shiiza Is, 7 Commando Beach
B. Price P600 per person includes lunch or P2000 if less than 4
Pangalusian, snake is, cudugnon cave, cathedral cave, lagen is, ellis is
C Cost P700 per person min 4 If less than 4 P2500
Secret beach, shrine is, star beach, palido beach,colusa beach, cagbantang
beach
Port Barton
Island hopping costs P1000 up to 2 or P1300 upto 4
Can go to twin rock and Aquarium for very good coral
Nice beach, snorkel also at Exotica and Paradise Is.

Mintha hasonló árakat olvastam volna a svájci csaj honlapján is, bár ha jól emlékszem ott nem voltak a létszámra vonatkozó adatok...
Előzmény: naish73 (817)
naish73 Creative Commons License 2008.12.11 0 0 821
El Nido - Rico's cottages - leírás 262. hozzászólás utolsó bekezdés, fotó 263. hozzászólás utolsó fotó.
Sabang - csak a képet láttad? Az lehet, hogy impozáns, de olvasd el a leírást is. Valószínűleg az egyik legszarabb még lakható bungalló volt Sabangban.
Előzmény: kirika (819)
kirika Creative Commons License 2008.12.11 0 0 820
jdny
az árakról írhatnál pár szót az érdekelne.pl kaja,pia
igaz hogy sokkal drágább minden mint az országban bárhol máshol?
Előzmény: jdny (815)
kirika Creative Commons License 2008.12.11 0 0 819
hol is laktatok el nidoban,,,?
meg visszanéztem és láttam a sabangi szállásod is jópofa volt, lehet hogy az is érdekelne,mert ha nem megy repülő el nidóba akkor puertón keresztül közelítünk és akkor útba esik sabang is.....hmm legalábbis aszem
bár még semmi nem biztos,még formálódik csak az útiterv a fejemben
Előzmény: naish73 (817)
aynan Creative Commons License 2008.12.11 0 0 818
Sziasztok!
Cebu-ra mennenk jan 16-tol kb 2 hetre... Akkor milyen az idojaras? Probaltam rakeresni a neten, vhol azt irja hogy a a legszarazabb, vhol hogy a legtobb csapadek pont januarban van... szal ha van bennfentes infoja vkinek, azt megkozonnem :)
Ezen kivul ha tudtok szep, tiszta, tengerparton levo, nem baj ha kicsit draga (4* v. 5*) szallodat/bungalow-kat, legyszi irjatok meg :) Lattam egy olyat hogy Plantation Bay... az milyen? Valami hasonlot keresek...
Koszi!
naish73 Creative Commons License 2008.12.10 0 0 817
Ha ott lesztek, island hoppingokat se nála foglaljatok szerintem. Ahol mi laktunk ott is volt lehetőség és olcsóbb. Ő kicsit nagyüzem és lehúzós.
Előzmény: kirika (816)
kirika Creative Commons License 2008.12.10 0 0 816
én írtam az artcafe-s csajnak,és válasznak leírta a légitársaságok címeit és a többi alternatívát,hogy hogy lehet eljutni el nidoba és onnan tovább.....szóval azt mondta foglalj magadnak jegyet akinél és ahol akarsz,,csak nem ilyen csúnyán.
jdny Creative Commons License 2008.12.04 0 0 815
itt lakok boracay szigeten.ha valaki boracay szigetre keszul nyaralni szivesen adok infokat.
Előzmény: döme71 (791)
döme71 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 814
Én sem akartam elhinni az elsőre a seaires dolgot... Írtam a légitársaságnak, hogy küldjenek egy aktuális menetrendet Puerto és El Nido ill. El Nido és Busuanga viszonylatra. Erre kaptam két menetrendet Manila és Puerto ill. Manila és Busuanga járatokra. Gondoltam, csak figyelmetlenek voltak, de a második emilre már nem is válaszoltak...

Felnéztem az említett svájci csaj honlapjára is, ott az szerepel, hogy a seaires jegyek forgalmazását felfüggesztették, csak az ITI jegyek foglalhatóak.
Az A,B,C túrák árai valóban jók, de az általam megkérdezett két szállásadó is hasonló árakat adott meg.

Még mindíg nem akartam hinni a szememnek, ezért megkérdeztem a Sangat Islandról a fickót,- akivel már előzőleg leveleztem szállás ügyben- és ő is azt írta, hogy valóban nincs légi járat El Nido és Busuanga között...csak vizi úton kb. 5 óra alatt. De bárcsak ne így lenne !

Az Open Water Diver tanfolyam tényleg nem rossz ötlet...
Előzmény: R-U-D (813)
R-U-D Creative Commons License 2008.12.02 0 0 813
el nidoba sabangbol el lehet jutni bancaval. ez normalis esetben 8 oras ut. nekem 24 ora lett... utkozben elromlott a motor es egy helyi halaszfaluban meg kellett szallni. elmeny volt.

az tokmindegy, hogy mt pinatubo vagy banaue, az utazas igy is min fel napos program. banaueba egy picit tobb. a banaue karika berelt autoval es kellemesen 4 nap alatt abszolvalhato ugy, hogy 2 napot vagy a rizsteraszoknal, kirandulsz batadba stb.

de neked van igazad. a te nyaralasod es erezd ugy magad ahogyan te szeretned.

ha nyaralasrol van szo es valasztani kellene luzon es palawan kozott akkor en is utobbira szavaznek.

nehez viszont elhinni, hogy seair nem repul el nidoba. szerintem irjal az art boutique-os csajnak el nidoban (http://www.elnidoboutiqueandartcafe.com/about.html) o szerintem rogton megmondja mi a helyzet. Ezen a honlapon arakat is talalsz szerintem az island hoppingra.

a tervezett utvonal szerintem tok jo. (Manila - PP - Sabang - El Nido - Busuanga - Manila). Szerintem ha Sangatra mentek sok napra, akkor egy Open Water Diver tanfolyam boven beleferne idilli kornyezetben....
Előzmény: döme71 (812)
döme71 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 812
naish73, R-U-D tuti igazatok van abban, hogy talán sok a 4-5 nap Sabangon és Sangat Islandon is. Viszont Észak Luzon már egy kicsit soknak tűnik...nem szeretnék végíg rohanni, kellene egy pár nyugis nap is. Másfelől szinte vétek elmenni a sok fantasztikus uticél mellett...Szóval vívódom...talán egy Manilához azért Batadnál közelebb lévő célpont-pl.a Mount Pinatubo-még beleférhet. Tudtok valamit esetleg a megközelíthetőségéről ?
Előzmény: naish73 (806)
döme71 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 811
Több helyről is azt az infót kaptam, hogy a Seair jelenleg nem repüli a Manila-El Nido ill. a Puerto-El Nido útvonalat sem. Manilából így marad az ITI, olyan 8300 Peso körüli áron. Vagy esetleg Manilából repülővel Busuangára, a reptérről vmivel Coron kikötőig és onnan vizi úton El Nidoig.(ez sztem min.6 órás út). Vagy még egy variáció: Manilából Puertóig repülő onnan pedig szárazföldön privát vagy tömegközlekedési eszközzel eljutni El Nidoig (ha jól olvastam ez is kb 8. órás út).
Előzmény: Ricsi_Pecs (808)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!