E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
Hol van az megírva, hogy az Igét mindenki megérti?! Az igazság mindenkié. de nem mindenki fogadja el és érti meg.De mint minden ószövetség történet, nem csupán az adott történelmi kor igazságait tartalmazza, hanem mindegyiknek van szellemi igazságtartalma is, amely minden korban élő ember számára tud aktuális egyéni, ill. közösségi üzeneteket közvetíteni !
1 (Alleluja!) Dicsőítsétek az Úr nevét, ti, az Úr szolgái, dicsérjétek és magasztaljátok őt, 2 akik az Úr házában álltok, Isten házának csarnokaiban. 3 Áldjátok az Urat, mert jó, magasztaljátok fölséges nevét! 4 Mert az Úr kiválasztotta Jákobot, tulajdonába vette Izraelt. 5 Tudom jól, hogy nagy az Úr, a mi Istenünk, nagyobb, mint mind az istenek. 6 Amit az Úr akar, mindent végbevisz, a mennyben és a földön, a tengerben és a vizek mélyén. 7 Ő hoz felhőket a föld határairól, ő küldi a villámot és az esőt, ő indítja el a szelet rejtekéből. 8 Lesújtott az egyiptomiak első szülötteire, kezdve az embertől, le az állatokig. 9 Csodákat és jeleket hozott rád, Egyiptom, a fáraóra és minden szolgájára.
11 Szichont, az amoriták urát, és Ogot, Básán fejedelmét, Kánaán királyait mind.
14 Mert az Úr megőrzi népét, és megkönyörül szolgáin.
16 Van szájuk, de nem beszélnek, van szemük, de nem látnak.
Én fordítva is feltehetném a kérdést feléd !!!!! Ez a Sátánok pénz, Istenét
kérdezd , ne velem kötekedj.
Milyen kérdést akarsz nekem feltenni? A hülye, gonosz teremtőd teremtette az Ebola vírust és a maláriát. Mi közöm van nekem ehhez? :))
Aha, az kötekedés, ha valaki felhívja a figyelmedet az ellentmondásokra? Szerencse, hogy már gyengék vagytok, különben biztos máglyára küldenél az istened nevében. :))
Én se vagyok gazdag, de pl. tavaly 1600 eurót adományoztam, és idén már 800-nál tartok. Csak annyi kettönk között a különbség, hogy én ezért nem várok semmit, te meg a hozzád hasonlók meg jutalmat vártok érte a másvilágon. Mint a boszorkány Teréz anya.
Sajnálom hogy a te földi Sátánok pénz Isten követője vagy. Lapozzál !
Ez meg mit akar jelenteni? Elég furán gondolkozol és írsz magyarul. Igaz, a szent mesekönyvből, anélkül is lehet másolni. :)
Nem hibáztatom Istent. Az én Teremtőm,
Persze, hogy nem, mert félsz től, de megnyugtatlak, nincsenek se istenek, se ördögök. Ezek csak a beteg emberek agyában léteznek.
1 (Egy szenvedő imája, aki nyomorúságában elpanaszolja baját az Úrnak.) 2 Hallgasd meg imámat, Uram, kiáltásom jusson színed elé! 3 Ne rejtsd el előlem arcodat megpróbáltatásom napján! Fordítsd felém füled, ha hozzád kiáltok, hallgasd meg sietve szavam! 4 Mert napjaim tovatűnnek, mint a füst, tagjaim égnek, mint a tűz. 5 Kiaszott, mint a fű, s kiszáradt a szívem, elfelejtettem megenni kenyerem.
7 Hasonlítok a pusztában lakó pelikánhoz, olyan lettem, mint a bagoly a romok közt. 8 Az álom elkerül és panaszkodom, mint elhagyott madár a háztetőn. 10 Kenyerem úgy eszem, mint a hamut, és italom könnyeimmel vegyül. 11 Mert haragszol rám, s megvonod kegyelmed. Magadhoz emeltél, de most újra elvetsz, 12 napjaim olyanok, mint a sűrűsödő árnyék, magam meg elszáradok, mint a fű. 13 Ám te, Uram, örökké megmaradsz, és neved fennmarad minden nemzedéken át.
1 (A karvezetőnek a „Jedutun” szerint – Aszaf zsoltára.)
3 Keresem az Urat a szorongatás napján; éjszaka szüntelen hozzá emelem a kezem, lelkemnek nincs vigasztalása. 4 Istenre gondolok és sóhajtozom, róla elmélkedem, és eleped a lelkem. 5 Szemem nyitva tartod, nyugtalan vagyok, s nem tudok szólni. 6 Régmúlt napokra kell gondolnom, 7 a hajdani évekre emlékezem. Az éj óráiban töprengek szívemben, gondolkodom, fürkészi a lelkem: 8 „Eltaszít az Isten egyszer s mindenkorra? Nem lesz már soha irgalmas? 9 Kegyelme örökre elveszett? Elenyészett a minden nemzedéknek adott ígéret? 10 Isten elfeledte volna a jóságát? Bezárta irgalmát haragjába?” 11 S így szólok: „Az a bánatom, hogy a Magasságbeli jobbja megváltozott.”
18 A felhők bőven öntötték a vizet, a felhők megdördültek, nyilaid szétrepültek. 19 Mennydörgésed visszhangzott a forgószélben, villámaid beragyogták az egész földet, a föld megingott és megremegett.
Nem tudom, mit szólnál, ha egyszer csak Kongóban vagy Eritreában teremnél és lassan zabálna fel az ebola vírus, vagy a malária. Percenként 2 gyerek hal meg maláriában Afrikában. Ezt is a gonosz teremtőd teremtette.
3 Valljanak szégyent és piruljanak gyalázatukban, akik életemre törnek!
4 Szégyenkezve hátráljanak, akik örülnek bajomon! Hátráljanak megszégyenülve, akik így gúnyolnak: „Úgy kell neki!”
5 De ujjongjanak és örüljenek benned mind, akik hűségesen keresnek téged! Hirdessék mindig, hogy nagy az Isten, mindnyájan, kik várják az üdvösségedet!
1 (A karvezetőnek, húros hangszerre – Dávid tanítókölteménye.) 2 Figyelj imádságomra, Uram, ne zárkózz el könyörgésem elől! 3 Fordulj felém és hallgass meg! A félelem hajszol, 4 az ellenség zaja és a gonoszok lármája megzavar. Mert bajt hoznak rám, bőszülten támadnak. 5 A szívem remeg bensőmben, és halálfélelem környékez. 6 Félelem, aggódás kerít hatalmába, és borzalom tölt el. 7 Így szólok: „Bárcsak szárnyam volna, mint a galambnak, akkor elrepülnék és megnyugodnék.”
9 Sietve kerestem vihartól, széltől védett menedéket, 10 Uram, a rohanó ár és nyelvük zaklatása ellen. Hiszen a városban csak viszályt és erőszakot látok.11 Nappal és éjjel körbejárnak a város falain, belül erőszak és gonoszság tanyázik. 12 Belsejében álnokság lakik, az utcákon nem szűnik a zsarolás és csalás.
14 De te voltál az, aki társam vagy, te lettél ellenségem, akiben megbíztam, 15 akivel az Isten házában bensőséges barátságra léptem. Eméssze meg őket a nyugtalanság, 16 lepje meg őket a halál! Élve kerüljenek a sírba, mert ahol ők vannak, ott van a gonoszság házaikban! 17 Én azonban Istenhez kiáltok, az Úr megment engem.
19 Békében menti meg lelkemet azoktól, akik bántanak. Mert sokan vannak ellenem.
23 Bízd gondjaidat az Úrra, ő majd megerősít, nem hagyja, hogy az igaz meginogjon!
3 Először is értsétek meg, hogy az utolsó napokban csúfondáros gúnyolódók fognak fellépni, akik saját vágyaik szerint élnek, 4 és azt mondják: „No, hol van (Krisztus) megígért eljövetele? Amióta atyáink meghaltak, minden marad úgy, ahogy a teremtés kezdetétől volt.”
5 De ezek szándékosan tagadják maguk előtt, hogy az ég ősidőktől fogva volt, és a föld is azóta, hogy Isten szavára a vízből és a víz által létrejött.
11 Mivel így minden elpusztul, minden tekintetben szentül és vallásosan kell élnetek, 12 hiszen várjátok és siettetitek Isten napjának eljövetelét, amikor is az egek lángba borulnak és felbomlanak, az elemek a tűz hevétől megolvadnak.
13 Mi ígérete alapján új eget és új földet várunk, az igazságosság hazáját.
1 Szeretteim, ez már a második levelem, amelyet nektek írok. Arra törekszem, hogy bennük emlékeztesselek benneteket, és így ébren tartsam bennetek a tiszta gondolkodást, 2 hogy jussanak eszetekbe, amiket a szent próféták előre megmondtak; továbbá Urunk és Megváltónk parancsa, amelyet apostolaitok közöltek veletek. 3 Először is értsétek meg, hogy az utolsó napokban csúfondáros gúnyolódók fognak fellépni, akik saját vágyaik szerint élnek, 4 és azt mondják: „No, hol van (Krisztus) megígért eljövetele? Amióta atyáink meghaltak, minden marad úgy, ahogy a teremtés kezdetétől volt.” 5 De ezek szándékosan tagadják maguk előtt, hogy az ég ősidőktől fogva volt, és a föld is azóta, hogy Isten szavára a vízből és a víz által létrejött.
9 Az Úr nem késik ígéretét teljesíteni, ahogy némelyek késedelmeskedésnek tartják, hanem türelemmel viseltetik irántatok, mert nem akarja, hogy valaki is elvesszen, hanem hogy mindenki bűnbánatot tartson.
11 Mivel így minden elpusztul, minden tekintetben szentül és vallásosan kell élnetek, 12 hiszen várjátok és siettetitek Isten napjának eljövetelét, amikor is az egek lángba borulnak és felbomlanak, az elemek a tűz hevétől megolvadnak.
13 Mi ígérete alapján új eget és új földet várunk, az igazságosság hazáját.
1 Akkor a Lélek a pusztába vitte Jézust, hogy az ördög megkísértse. (Zsid 4,15)
3 Odalépett hozzá a kísértő, és így szólt: „Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré.”(1Móz 3,17)
4 Azt felelte: „Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden tanítással is, amely az Isten szájából származik.” (5Móz 8,3)
5 Most a szent városba vitte az ördög, és a templom párkányára állította.(Mát 27,53)
8 Végül egy igen magas hegyre vitte az ördög, s felvonultatta szeme előtt a világ minden országát és dicsőségüket.(Mát 14,31;16,8)
9 „Ezt mind neked adom – mondta –, ha leborulva imádsz engem.” (Ján 5,3)
10 Jézus elutasította: „Távozz, ördög! Meg van írva: Uradat, Istenedet imádd, s csak neki szolgálj!” (5Móz 6,13)
11 Erre otthagyta az ördög és angyalok jöttek a szolgálatára. (Ján 1,51; Zsid 1,6.14)
14 Így beteljesedett Izajás próféta szava:(4Móz 28,9)
17 Ettől fogva Jézus elkezdett tanítani. „Tartsatok bűnbánatot – hirdette –, mert közel van a mennyek országa!” (Mát 3,2; Márk 1,15)
18 Amikor Jézus a Galileai-tó mellett járt, látott két testvért, Simont, másik nevén Pétert és testvérét, Andrást. Halászok voltak, s épp hálót vetettek a tengerbe. (Márk 1,16-18)
19 Megszólította őket: „Gyertek, kövessetek, s én emberek halászává teszlek benneteket!” (Mát 13,47; Ezék 47,10)
25 Csapatostul kísérték, Galileából, Dekapoliszból, Jeruzsálemből, Júdeából és a Jordánon túlról.(Márk 3,7-8; Luk 6,17-19)
1 Idős férfit ne korholj, csak figyelmeztesd, mint apádat, az ifjakat, mint öcsédet, 2 az idős nőt, mint anyádat, a fiatalt, mint húgodat, egészen tiszta érzülettel. 3 Tiszteld az özvegyeket, ha valóban özvegyek.
5 Aki azonban valóban özvegy, és magára maradt, bízzék az Istenben, imádkozzék kitartóan és könyörögjön éjjel-nappal.
7 Kösd hát szívükre, hogy legyenek feddhetetlenek. 8 Aki övéinek, főleg háza népének nem viseli gondját, az megtagadta hitét, és rosszabb a hitetlennél. 9 Az özvegyek sorába csak olyan kerüljön, aki legalább hatvanesztendős, és csak egyszer ment férjhez. 10 Legyen jó a híre: hogy gyermekeket nevelt, gyakorolta a vendégszeretetet, lábukat megmosva szolgálatukra volt a szenteknek, segített a bajba jutottakon, és minden jóban buzgólkodott.
13 Azonkívül rászoknak arra, hogy tétlenül házról házra járjanak, s nemcsak tétlenkednek, hanem pletykálkodnak, haszontalanságokat művelnek, s olyasmit beszélnek, amire semmi szükség nincs.
17 A papok, akik tisztüket jól töltik be, kétszeres megbecsülést érdemelnek, főképpen, ha az evangélium hirdetésében és a tanításban fáradoznak.
23 Ezentúl ne csak vizet igyál, hanem gyomrod és gyakori gyengélkedésed miatt egy kevés bort is.
Bocs, nem iszok alkoholt , de a vizet és kávét igen ! ÁMEN.
2 Jóllehet előzőleg Filippiben szenvedés és bántalom ért bennünket, amint tudjátok, mégis – bízva Istenünkben – vállalni mertük, hogy hirdetjük nektek az Isten evangéliumát, a sok nehézség ellenére is. 3 Buzdításunk nem megtévesztésből, hamis szándékból vagy álnokságból fakad, 4 hanem úgy beszélünk, mint akiket Isten alkalmasnak ítélt az evangélium hirdetésére. Nem is az embereknek igyekszünk tetszeni, hanem az Istennek, aki szívünket megítéli. 5 Mint tudjátok, nem volt szokásunk hízelegni, és kapzsi szándék sem vezetett soha. Isten a tanúnk rá!
7 Bár mint Krisztus apostolai követelményekkel állhattunk volna elő, mégis olyan szelíden viselkedtünk körötökben, mint a gyermekeit dajkáló anya.
9 Emlékezhettek, testvérek, fáradozásunkra és kemény munkánkra. Éjjel-nappal dolgoztunk, hogy senkinek se legyünk terhére. Így hirdettük nektek az Isten evangéliumát. 10 Tanúk vagytok rá, ti és az Isten, milyen szentül, becsületesen és feddhetetlenül éltünk köztetek, amikor hívők lettetek. 11 Azt is tudjátok, hogy mint apa a gyermekeit, egyenként 12 intettünk, buzdítottunk és kértünk benneteket, éljetek méltóan ahhoz az Istenhez, aki meghívott titeket dicsőséges országába.
A hívek buzgósága.
13 Szüntelenül hálát adunk Istennek, hogy amikor az Isten szavát hallottátok tőlünk, nem úgy fogtátok fel, mint emberi tanítást, hanem mint az Isten szavát, ahogy valóban az is. Bennetek is hatékonynak bizonyul, akik hittetek. 14 Mert ti, testvéreim, követői lettetek Isten júdeai egyházainak, amelyek Krisztus Jézusban vannak. Ti ugyanazt szenvedtétek el saját népetektől, amit ők a zsidóktól, 15 akik Urunkat, Jézust és a prófétákat is megölték, minket pedig üldöznek, ezért az Isten előtt nem kedvesek, és az embereknek is ellenségei.
19 Hiszen ki volna reményünk, örömünk és dicsekvésünk tárgya Urunk, Jézus Krisztus előtt, eljövetele napján, ha nem ti?
1 (Alleluja!) Énekeljetek az Úrnak új éneket, dicsérete zengjen a szentek közösségében!)(Zsolt 19,7)
4 Mert az Úr kedvét leli népében, győzelemmel koszorúzza a megalázottakat. (5Móz 28,63;Zsolt 147,6) 5 Akik hűek, vigadjanak dicsőségükben, ujjongjanak nyugvóhelyükön!(Zsolt 134,1.2) 6 Ajkukon legyen az Isten dicsérete, és kétélű kard a kezükben, (2Krón 20,19-23) 7 hogy bosszút álljanak a pogányokon, és megtorolják a népeket; (Zsolt 18,10) 8 hogy királyokat verjenek láncra, fejedelmeket vasbilincsbe;(Zsolt 13,14)9 hogy ítéletet tartsanak fölöttük, ahogy írva van: Dicsőség ez minden szentjének! (5Móz 7,1-6;5Móz 7,12-16)
1 (Alleluja!) Áldjátok az Urat, mert jó neki énekelni, Istenünknek kedves a dicsőítés! (Zsolt 33,1;92,2 ) 2 Az Úr újjáépíti Jeruzsálemet, a szétszórt Izraelt összegyűjti.(Zsolt,147 19.)
4 A csillagokat számon tartja, mindegyiket nevén szólítja. (Ésa 40,26)
5 Nagy az Úr, ereje hatalmas, és bölcsessége mérhetetlen.
7 Énekeljetek az Úrnak és adjatok neki hálát! Játsszatok hárfán Istenünknek, 8 aki az eget felhővel borítja, és esőt juttat a földnek! A hegyeken füvet sarjaszt, és növényeket az emberek javára. (Zsolt 25,13)(Csel 14,17) 9 Ellátja táplálékkal az állatokat, a rikácsoló holló fiakat. (Máté 6,26; Jób 39,3) 10 Nem a ló erejében telik öröme, nem leli tetszését a harcos izmaiban. (Péld 21,31.1Sám;17,47) 11 Azok tetszenek az Úrnak, akik félik őt, akik bíznak jóságában és kegyelmében.(Zsolt 33,18)12 Jeruzsálem, áldd az Urat, Sion, magasztald a te Istenedet!(Jób 27,17
14 Határaidat békében elrendezte, s a búza javával táplált téged.(5Móz 32,13.14)
4 Nyelvük élesítik, mint a kígyó, a vipera mérge van ajkukon.. (Róm 3,13; Jak 3,8)5 Őrizz meg, Uram, az ártók kezétől, védj meg a hatalom emberétől! Arról tanakodnak, hogy ejtsenek tőrbe, 6 a kevélyek titkon hurkot vetnek elém. Lábam elé hálót feszítenek, és utamba csapdát állítanak.(Zsolt 7,16.17)
7 Így szólok az Úrhoz: Istenem vagy, hallgasd meg, Uram, hangos imámat!
8 Uram, Istenem, hatalmas támaszom, te őrzöd fejemet a küzdelem napján.(2Sám 7,9)9 Ne szolgáltass ki, Uram, a gonosz vágyának, ne engedd, hogy terve sikerüljön! (Zsolt 141,5)
12 Az álnok nyelvű embernek nincs maradása a földön, a baj hamar utoléri az erőszak emberét. (Jób 20,7.8) 13 Tudom, hogy az Úr megvédi a gyengének jogát, és igazságot szolgáltat a szegénynek. (Zsolt 9,3)
2 Nagy az Úr, méltó a dicséretre, Istenünk városában. Szent hegye, 3 a nagyszerű magaslat öröme az egész világnak. Sion hegye, „északnak határa” valóban a nagy király városa. 4 Őrtornyaiban az Isten lakik, azért biztos védelemnek látszik. 5 Lám, királyok verődtek össze és együtt ostromolták. 6 Nézték, de megmerevedtek, és megzavarodva megfutottak. 7 Félelem fogta el őket, mint a szülő asszonyt. 8 Éppúgy, ahogy a keletről jövő vihar szétzúzza Tarsis hajóit. 9 Ahogy hallottuk, úgy láttuk is a Seregek Urának városát. Igen, a mi Istenünk városát Isten örökre megalapozta. 10 Istenünk, kegyelmedre emlékezünk templomod szentélyében. 11 Amint a neved, Istenünk, úgy terjed dicsőséged is, a föld határáig. Jobbod telve igazságossággal. 12 Azért hát örüljön Sion hegye, ujjongjanak Júda leányai ítéleteiden!
15 Ilyen nagy az Isten! Igen, ő a mi vezérünk, Istenünk örökkön-örökké!
1 (Zsoltár, templomszentelési ének – Dávidtól.) 2 Dicsőítlek, Uram, mivel megmentettél, nem engedted, hogy ellenségeim ujjongjanak. (2Sám 5,11) 3 Uram, Istenem, hozzád kiáltottam, s te meggyógyítottál, 4 Uram, lelkemet kihoztad a halál országából, megmentettél attól, hogy a sírba szálljak. (Zsolt 116,3.4;18,17-20 )5 Ti, akik szeretitek, dicsőítsétek az Urat, magasztaljátok szent emlékét! (Zsolt 97,12) 6 Mert haragja csak egy pillanatig tart, jósága azonban az egész életen át. Ha este sírás látogat is meg, reggel visszatér az öröm. (Ésa 54,7) 7 Így szóltam magamban bízva: Nem ingok meg soha, 8 mert jóságod, Uram, szilárd hegyre állított. De mikor elrejtetted arcodat, megrendültem. . (2Sám 5,10.12;Zsolt 104,29) 9 Uram, akkor hozzád kiáltottam, Istenemhez könyörögtem irgalomért: 10 Mi haszon származna véremből, hogyha sírba szállnék? Dicsőíthet téged a por, hirdetheti nagy hűségedet? 11 Hallgass meg, Uram, és könyörülj rajtam, légy az én segítőm, Uram. (Jer 49,4) 12 Panaszomat öröménekre változtattad, leoldottad vezeklőruhám és örömmel öveztél körül. (2Sám 15,30; Zsolt 18,44-50)
1 Mivel tehát Krisztus testben szenvedett, ti is ugyanazzal a gondolattal fegyverkezzetek fel, mert aki testben szenvedett, szakított a bűnnel, 2 hogy ne emberi vágyaitokat követve, hanem Isten akarata szerint éljetek földi életetek hátralevő idejében. 3 Épp elég, hogy eddigi időtöket a pogányokhoz hasonlóan töltöttétek el, kicsapongásokban, érzéki gyönyörökben, részegeskedésekben, nagy evés-ivásokat rendezve és bűnös módon bálványokat imádva. 4 Ezért csodálkoznak most rajtatok, hogy nem fetrengtek velük együtt a kicsapongások posványában, és szidnak benneteket. 5 De számot adnak majd annak, aki készen áll rá, hogy ítélkezzék élők s holtak fölött. 6 Mert azért hirdették az evangéliumot a halottaknak is, hogy ha mint emberek testben ítélet alá estek is, lélekben éljenek Isten által.
Különféle intelmek.
7 Közel van mindennek a vége. Legyetek hát okosak és éberek, és imádkozzatok! 8 Mindenekelőtt szeressétek egymást figyelmesen, mert a szeretet befedi a bűnök sokaságát. 10 Aszerint, hogy ki-ki milyen lelki ajándékot kapott, legyetek egymásnak szolgálatára, hogy Isten sokféle kegyelmének jó letéteményesei legyetek.
A szenvedés.
12 Szeretteim, ne lepődjetek meg azokon az égő fájdalmakon, amelyek megpróbáltatásul értek benneteket, mintha valami hallatlan dolog esett volna veletek. 13 Ehelyett inkább örüljetek, hogy részetek lehet Krisztus szenvedéseiben, hogy dicsősége megnyilvánulása napján majd ujjongva örülhessetek.
16 Ha pedig mint kereszténynek kell szenvednie, ne szégyellje, hanem dicsőítse meg Istent ezzel a névvel. 17 Mert itt van az ideje, hogy elkezdődjék az ítélet Isten háza népén. De ha mirajtunk kezdődik, mi lesz a sorsuk azoknak, akik nem hisznek Isten evangéliumában?
19 Ezért azok is, akik Isten akarata szerint szenvednek, ajánlják lelküket a hűséges Teremtőnek azzal is, hogy jót tesznek.
1 Jakab, Istennek és Urunknak, Jézus Krisztusnak szolgája üdvözletet (küld) a szórványokban élő tizenkét törzsnek.
A megpróbáltatások.
2 Testvéreim, tartsátok nagy örömnek, ha különféle megpróbáltatások érnek benneteket. 3 Tudjátok, hogy hitetek próbájának állhatatosság a gyümölcse. 4 Az állhatatosságnak meg tökéletességre kell vezetnie, hogy tökéletesek és feddhetetlenek legyetek, és semmilyen tekintetben ne essetek kifogás alá. 5 Ha valaki közületek bölcsességben szenved hiányt, kérje Istentől, aki szívesen ad mindenkinek, anélkül, hogy a szemére vetné, 6 s meg is kapja, csak hittel kérje, egy csöppet sem kételkedve. Mert aki kételkedik, hasonlít a tenger hullámaihoz, amelyeket felkorbácsol és ide-oda vet a szél. 7 Az ilyen ember ne higgye, hogy bármit is kap az Úrtól, 8 hiszen a lelkében megosztott ember nem tart ki semmiben sem. 9 Az alacsony rangú testvér viszont dicsekedjék felmagasztalásával, 10 a gazdag meg megalázkodásával, mert mint a rét virága, semmivé lesz.
A kísértés.
13 Senki se mondja, aki kísértést szenved: „Isten kísért”, mert Istent nem lehet rosszra csábítani, és ő sem csábít rosszra senkit.
16 Ne legyetek hát tévedésben, szeretett testvéreim. Az igazi jóság.
19 Értsétek meg, kedves testvéreim: Legyen minden ember készen a hallgatásra, de késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra. 20 Mert haragjában az ember nem azt teszi, ami Isten előtt igazságos.
22 A tanítást váltsátok tettekre, ne csak hallgassátok, mert különben magatokat csaljátok meg.
1 Mivel a törvény a jövendő javak árnyéka, de nem a valóságok képe volt, még azokkal az áldozatokkal sem tehette tökéletessé a résztvevőket, amelyeket évről évre megszakítás nélkül bemutattak. 2 Nemde abbahagyták volna az áldozat bemutatását, ha a bemutatók egyszeri megtisztulás után megszabadultak volna a bűntudattól. 3 Ellenkezőleg, éppen ez emlékeztette őket évről évre a bűnre. 4 Lehetetlen ugyanis, hogy a bikák és bakok vére bűnöket töröljön el. 5 Ezért nyilatkozik így, amikor a világba lép: Áldozatot és felajánlást nem kívántál, de testet alkottál nekem. 6 Nem kedves előtted az engesztelő és égőáldozat.
8 Először tehát ezt mondta: „Áldozatot, ajándékot, engesztelő és égőáldozatot nem akartál, és nem telt benne kedved”, jóllehet ezeket a törvény írta elő.9 Azután így folytatta: „Megyek, hogy teljesítsem akaratodat.” Eltörli az elsőt, hogy helyébe állítsa a másodikat. 10 E szerint az akarat szerint Jézus Krisztus testének feláldozása által egyszer s mindenkorra megszentelődünk.
15 Ezt bizonyítja a Szentlélek is, amikor így szól:
18 Ám ahol ezek bocsánatot nyertek, ott nincs szükség bűnért való áldozatra.
IV. HITBELI HŰSÉG
Buzdítás az állhatatosságra.
19 Testvérek, Krisztus véréért megvan tehát a reményünk, hogy beléphetünk a szentélybe.
20 Ezt az élethez vezető új utat a függönyön, vagyis saját testén keresztül nyitotta meg nekünk.
22 Járuljunk hát hozzá igaz szívvel, hitből fakadó bizalommal, hiszen a szívünk megtisztult a rossz lelkiismerettől, és testünket is tiszta víz mosta le.
24 Legyen gondunk rá, hogy szeretetre és jótettekre buzdítsuk egymást.
mondj egyetlen embert aki a te itteni munkásságodat érti és igényli :
2 Teremtő Atya, Jézus, Angyalok, Jefte, Nehémiás 11: fejezetbe vannak benne sok nevek is legalább 15 aki ismer és még sokan mások , azért mert te nem látod ők látnak !
Én többet tettem diófa ültetéstől, már csak azért se ültetettek,
sokan allergiásak a dióra, én is. Én tudom mit kell tennem, nagyon szép emlékeim vannak,
képek, rajzok, levelek, akik megköszönték, engem nem kell oktatni és tanácsot adni, talán sajnálod
a pihenésemet , 10 éves koromban kapáltam már, rám fér a pihenés . Én nem dirigáltam neked ,
és nem teszek megjegyzést, ne olvasd ha nem érdekel ! Jézust is üldözték, mint te engem !
Jelenések könyve22. fejezet:12 Hamarosan eljövök, s velem lesz a jutalmam, hogy mindenkinek megfizessek tettei szerint. 13 Én vagyok az alfa és az ómega, az első és az utolsó, a kezdet és a vég.
Nagyon sok ugynevezett "sugallat " taoasztalhato milliom a számuk de rengeteg a kamu próba isten általi fenyités.Nemcsak próféta de hamis változata is van.Tele a történelem ZAGYVA megfejthetetlen semmi-konkrét jóslatokkal.
Jézus mondta HAMAROSAN ELJÖVÖK eltelt kétezer év :))) stb.
Én mamár sokmindentől szomoru leszek de a jóslatokat UTÁLOM vagy hogy ne tegyek klárt az egészségemben inkább NEVETEK RAJTUK jóizüen.
Asszonyom mondj egyetlen embert aki a te itteni munkásságodat érti és igényli :
3 Minden főpapnak az ugyanis a kötelessége, hogy ajándékot és áldozatot mutasson be, ezért neki is kellett lennie áldozati adományának. 4 Ha a földön élne, nem is volna pap, hiszen itt élnek olyanok, akik a törvény szerint áldozatot mutatnak be.
6 Ő annyival kiválóbb papi szolgálatot kapott, amennyivel magasabb rendű, tökéletesebb ígéreten alapuló szövetségnek közvetítője.
8 Így feddte meg őket ugyanis: Íme, jönnek napok – mondja az Úr –, s új szövetségre lépek Izrael házával és Júda házával.
9 Nem olyan szövetségre, mint amilyet atyáitokkal kötöttem azon a napon, amikor kézen fogtam és kivezettem őket Egyiptom földjéről.
De mivel nem tartották meg a szövetséget, én sem törődöm velük – mondja az Úr.
3 De ő Mózesnél annyival nagyobb dicsőségre volt méltó, amennyivel nagyobb tiszteletet érdemel a ház építője, mint a ház. 4 Minden házat épít valaki, a mindenséget azonban Isten alkotta. 5 Mózes mint szolga volt hűséges Isten egész házában, és jövőbeli kinyilatkoztatásról tett tanúságot. 6 Krisztus azonban mint fiú állt háza élén. Mi vagyunk az ő háza, ha mindvégig rendületlenül kitartunk a bizalomban és a diadalmas reményben.
Buzdítás az állhatatosságra
7 Ezért, mint a Szentlélek mondja: Ma, amikor majd meghalljátok szavát, 8 ne keményítsétek meg a szíveteket, mint a lázadáskor, a kísértés napján a pusztában tettétek. 9 Atyáitok ott próbára tettek, megkísértettek, bár szemükkel látták 10 negyven évig, amiket tettem. E néptől viszolyogtam és azt mondtam: Tévelygő szívűek ezek, utaimat nem ismerték meg.
12 Vigyázzatok, testvérek, hogy ne legyen hitetlenségre hajló, gonosz a szívetek. Senki ne szakadjon el közületek az élő Istentől, 13 ehelyett lelkesítsétek egymást mindennap, amíg a „ma” tart, hogy senkit meg ne keményítsen a csalárd bűn. 14 Hiszen Krisztus részesei vagyunk, de csak úgy, ha kezdeti szilárd hitünkben mindvégig állhatatosan kitartunk.
16 Kik voltak, akik szavának hallatára lázadoztak? Nemde mind olyanok, akik Mózes vezetésével kivonultak Egyiptomból?
19 Látjuk tehát, hogy a hitetlenség következtében nem juthattak el oda.