Keresés

Részletes keresés

repedtsarkú Creative Commons License 2005.06.19 0 0 318
Helló! Milyen a torta, fini? Ismered a Daubnert? Eredetileg onnan akartunk rendelni, na ott csúcsszuper torták vannak, ugye nem fog kiderülni a nagyközönség számára, hogy nem daubneres a torta?:)
Előzmény: somanya (317)
somanya Creative Commons License 2005.06.19 0 0 317
Gratulálok előre is!Viszont ha nagyon félsz a cukor miatt akkor csináltassatok cukormentes tortát!Nem vicc!Vendégek észre sem fogják venni  a különbséget,Te meg nem parázol feleslegesen!Cukrászda címet küldhetem ha akarod!
Előzmény: repedtsarkú (316)
repedtsarkú Creative Commons License 2005.06.19 0 0 316
Köszi, most egy kicsit megnyugodtam.:)
Képzeljétek, most lesz az esküvőm is, ősszel, nem semmi, hogy még az esküvői tortából sem ehetek majd.:( Sőt, egyáltalán örülök majd, ha nem leszek éppen kórházban az esküvőm napján (ti. pluszban még magas vérnyomásom is van).
Előzmény: somanya (315)
somanya Creative Commons License 2005.06.18 0 0 315

Repedtsarkú!

Én inzulinoztam magam a terhességem utoldó 3 hónapjában és nem,nem maradtam inzulinfüggő!Teljesen rendben vagyok cukorilag.Már a szülés napján sem kellett szúrnom magam!De nem biztos egyáltalán,hogy inzulinra lesz szükséged!

Előzmény: repedtsarkú (314)
repedtsarkú Creative Commons License 2005.06.18 0 0 314
Sziasztok!

Végigolvastam a topikot, és még anno én is írtam, mikor bizonyos mérési értékekről érdeklődtem, hogy így jó-e a cukrom, nem tudom, emlékeztek-e páran rám.
Szóval jön a második baba! Az elsőnél terhességi cukrom volt (21. heti mérés, glukózszirupos, 9,2-es érték), de 150 gr-os CH-diétával megúsztam a dolgot (igaz, lett egy nagyon-nagyon súlyos koraszülés a vége).
Namármost a doki már most, az 5. héten 160 gr-os diétára fogott. EGyelőre annyira jól bírom, hogy nem is gondoltam volna, folyton az az érzésem, hogy teleettem magam.
Lányok, szerintetek ha a terhesség végére inzulint kapok, végleg inzulinfüggő maradok? Persze mint mindenki más, én is ettől félek piszkosul.
whiteye Creative Commons License 2005.06.14 0 0 313
Szia Nadin!

Technikai probléma miatt nem tudtam eddig jelentkezni. :(
H van a cukrod? Belekeztetek már a bébi "gyártásba"?

Előzmény: Nadin04 (312)
Nadin04 Creative Commons License 2005.06.06 0 0 312

sziasztok, midnenki eltűnt?

ma voltam vérvételen, a héten megyek diabhoz. nagyon vacakak a a cukraim, grr.

ma 15,8cal ébredtem 3 plusz egység és alig vmi reggeli. 1 km séta után mérés és még mindig 15,8. azt hittem odahalok. és ezt vette le a labor.

így hogyan ekzdjünk bele a béni gyártsába?:-(((

Nadin04 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 311

ha megijeszteni akarlak, akkor sokkal részletesebben írok, így csak tényeket írtam le.

a nem cukrosoktól és azoktól, akiknek a babája nem került PICre én is jókat hallottam.

Előzmény: whiteye (310)
whiteye Creative Commons License 2005.05.16 0 0 310
Szió Nadin!

Most egy kicsit megijesztettél azzal, amit írtál a kórházról. Eddig csupa jókat hallottam mindenkitől, és most elgondolkoztam, h tényleg jó ötlet-e ott szülni.
Remélem, h a másik kórházban minden OK, és jól vagytok. :o)
Előzmény: Nadin04 (309)
Nadin04 Creative Commons License 2005.05.15 0 0 309

Mindenhol összefutunk?:-) Sajna a szokásos nevem foglalt volt, így Nadin nevét vettem kölcsön.:-) Hogy profi lennék? Nem hiszem. Hiszen csak 3,5 év van mögöttem inzulinnal.

Whiteye: miért váltottam kórházat? hát az nagyon hosszú lenne. ami biztos, egy kicsi mellett nem lehet a terhesség elején és végén heteket bent feküdni, főleg, ha nincsenek nagymamák a szomszédban.

és miért kell egy cukros anyuka babája a PIC-re kerüljön, ha nincs rá ok? /nálunk volt, de akkor sem tartom jó eljárásnak a dolgot/

és az ottani gyerekorvosok és a PIC-es nővérek többsége inkább ne kerüljön még egyszer a szemem elé, mert levizsgáztak rendesen... az a kisebbik baj, hogy egyáltalán nem kommunikálnak a szülőkkel, hetekkel később derülnek ki gondok. ha kiderülnek. mert nálunk valahogy nem vettek észre egy idegrendszeri sérülést....

összefoglalva, bár Végh dokit imádom, abba a kórházba nem teszem be a lábam többet!!!!!!

Előzmény: MentátNé (308)
MentátNé Creative Commons License 2005.05.12 0 0 308

Szia!

Gondoltam, hogy Te vagy, de akkor találd ki, hogy én ki vagyok:) Na jó, neked könnyű dolgod van:)

Azért én sem vagyok teljesen off, mert anno ( 15,5 hósak a fiúk ) 10,2 lett a terheléses cukrom, így előszőr diéta, majd inzulin következett. Ha van kérdés, csak bátran, szívesen válaszolok, bár úgy tűnik profi segítségetek is van Nadin04 személyében:)

Előzmény: Nadin04 (302)
whiteye Creative Commons License 2005.05.12 0 0 307
Nadin!

Miért kellett kórházat váltanod?
Előzmény: Nadin04 (306)
Nadin04 Creative Commons License 2005.05.12 0 0 306

Nekem Végh volt a dokim, imádom őt! iszonyatosan jó orvos, alapos, de laza, nagyon jó ember! miatta sajnálom, hogy kórházat kellett váltanom!

Kollina: Rigót válaszottam volna, de kicsit zűrösen alakult a kapcsolatunk az elején, nem jött össze a találkozás, bár ez inkább a kórház hibája, de övé is.

na mindegy, ajánlottak mást, hozzá mentem, majd kiderül, hogy hosszútávon kijövünk-e.

ő Demeter doktor úr.

Előzmény: whiteye (304)
kollina Creative Commons License 2005.05.11 0 0 305
Végül is Rigó dokit választottad? Ha jól emlékszem korábban mintha őt mondtad volna. Róla ódákat zengenek. Pusztai doktort nem ismerem. Nekem egyszer kellett csak a belgyógyászatra menni, amikor először megnézték a nőgyógyászaton mért cukor eredményeimet és tanácsot adott, meg kaptunk tőle receptet a belövőtoll (nem tudom mi a rendes neve) ingyenes kiváltásához, meg az inzulinhoz. Sajnos a doki nevére nem emlékszem.

Befekvés-cukorbetegség:
Az a helyzet, hogy én csak a terhességi cukorbetegekre írtam, hogy nem fektetik be. Nem tudom mi van azokkal, akik egyébként is cukorbetegek már a terhesség előtt. Valószínű a profil vizsgálat náluk is ugyanúgy megy, tehát ambuláns, nem fekszenek be, de a terhesség alatt valószínűleg jobban odafigyelnek rájuk, és nem tudom milyen egyéb vizsgálaton, megfigyelésen kell még és hányszor kell résztvenniük. A dokid biztos meg fogja mondani.

Kistesó projekthez hajrá!!!
whiteye Creative Commons License 2005.05.11 0 0 304
Bocsi, de csak most jutottam gép közelbe. Napok óta csak rohangálok. A szabolcsban elvileg a Végh dokihoz járok, de mivel az utóbbi időben nem volt elérhető, ezért a Zsirai fektetett be.
Előzmény: Nadin04 (300)
kollina Creative Commons License 2005.05.10 0 0 303
Belics doktor a nőgyógyászom.
Nadin04 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 302

ki a dokid? én is oda kezdtem el járni, most már van nőgyógyim is, mert a belre már dec. óta járok Pusztai doktor úrhoz.

múlt héten levették a spirálomat és a köv. ciklus után belevágunk a kistesóba.:-)))

jó tudni, hogy csaka szülés előtt fektetnek be.:-)

Előzmény: kollina (301)
kollina Creative Commons License 2005.05.08 0 0 301
Nem, én a SOTE I-be járok a Baross u-ba. Ott profilnál nem fektetnek be, csak az inzulin beállítás miatt, meg a szülés előtt a 38. héten. De ahogy írtam, egyik esetben sem volt semmi értelme.
Előzmény: Nadin04 (300)
Nadin04 Creative Commons License 2005.05.08 0 0 300

Te is Szabolcsos vagy? Mert ott természetes a bent fekvés, nagyon komolyan veszik a profilt.

Whiteye ki a dokid?

Előzmény: kollina (298)
whiteye Creative Commons License 2005.05.05 0 0 299
Mi is csodálkoztunk rajta rendesen. Kaptam enni, diétás kaját. Szóval valahogy egy kicsit olyan volt az egész, mint amit "túllihegnek". De legalább már itthon vagyok. :)
Előzmény: kollina (298)
kollina Creative Commons License 2005.05.05 0 0 298
Azért ezek az értékek nem olyan rosszak! Érdekes, hogy Téged befektettek a profil miatt. Ők adták a kaját? Amikor az első terhességnél nekem csinálták, ambuláns vizsgálat volt, és mind a 6 étkezést magamnak kellett biztosítani.

Amikor meg az inzulin miatt pár napra be kellett feküdnöm, a saját vércukor mérőmmel mértem a cukrom magamnak, a kutya nem ellenőrizte. Sőt még a kaját sem úgy kaptam, mint aki cukros. Csak reggelit, ebédet és vacsit adtak (de ez sem cukros diétás volt), a tízórait uzsonnát, meg utóvacsit magamnak kellett biztosítani. Ez bentfekvés alatt elég izgalmas dolog. Szegény férjem állandóan nagy pakkokkal járt be a kórházba, hozta a gyümölcsöket, kefírt, stb. Szerintem az egésznek semmi értelme nem volt, de azért végig kellett csinálni.

A cukor miatt már a 38. hét elején be kellett volna feküdnöm, csak az mentett meg, hogy tömve volt a kórház és nem volt hely. Így a 38. hét végén feküdtem csak be, és a 39. hét közepén meglett a baba. Persze császárral, mert állítólag a fájások is emelik a vércukrot. Ja, és az inzulint már a szülés napján nem is kellett beadnom és utána sem.
Előzmény: whiteye (297)
whiteye Creative Commons License 2005.05.05 0 0 297
Tiszta vicces volt. A csütörtöki 6,9 lett, hétfőn 6,8. Szerdán be is fektetett a doki a Szabolcsba, profil vizsgálatra. Most értem haza, végre :-)))
Délután annyit mondott a nővér, h jók lettek az eredmények, úgyhogy jöhetek haza. Majd a hétfői stix után megkapom a zárójelentést, abban lesznek az eredmények. Viszont legalább megnyugodtam én is, h annyira nem lehet vészes a helyzet, ha hazaengedtek. :o)

Örülök, h a te leleteid ennyire jók lettek. Mostmár biztos így is marad. :o)
Előzmény: kollina (296)
kollina Creative Commons License 2005.05.04 0 0 296
Mi lett az eredménye a múlt csütörtöki vizsgálatodnak?
Előzmény: whiteye (291)
kollina Creative Commons License 2005.05.04 0 0 295
Megvolt a terheléses cukorvizsgálatom. Megint negatív lett, éhgyomri 5,04, 120 perces 6,26. Most sem kell diétázni, azt mondták teljesen negatív. :))) Ennek örülök nagyon, mert féltem, hogy most a második terhességnél még rosszabb lesz, de szerencsére nem lett az. Még van 10 hetem, ez alatt még bármi lehet, de remélem már megúszom a terhességi diabéteszt.

Én teljes nyugalommal eszem a csokit (nem diétást is), persze nem táblaszámra, csak szépen beosztva.
Nadin04 Creative Commons License 2005.05.04 0 0 294

Lányok, egyetek csokit, 1-1 kockát, ha nagyon kívánjátok! és ne diabetikusat!!!!!!!!

a szabolcs utcai dietetikus is azt mondta, hogy minvel a szénhidrátban különség majdnem hogy 0 a két csoki közt, csak a diétás teli van nyomva természetellenes cuccokkal, így ha azt ennénk, akor igazit. ha megnézed, egy tábla csoki kb 45 Ch. osszátok le egy kocskára. szóval nyugodtan. de a mértékre figyeljetek oda!

Előzmény: whiteye (293)
whiteye Creative Commons License 2005.04.26 0 0 293
Mióta van a babóca, ált. korán ébredek. De ma nagyon sokáig aludtam, mert csak 5-kor ébresztett fel (3 v. 4 óra helyett) :o)

1600 kal / 150 g szénhidrát naponta

Most még elég rendesen szenvedek tőle, főleg h időre kell enni 7 órától 4 óránként. Eddig sem voltam egy rendszeresen hamizó, akkor ettem, ha éhes voltam. Na most ez ugrott. A csoki miatt teljesen megértelek, én is elég sok csokit meg tudnék enni. Viszont megnéztem a diabetikus csokik árát, és el is ment az étvágyam tőle (min. 400 Ft egy kis tábla csoki).

Biztos nem lesz gáz, ha egy kicsit odafigyelsz a csokira. :) legalábbis nekem ezt mondta a diétetikus, h a második babánál majd oda kell figyelni a cukorra, és nem törvényszerű, h újra kijön.

Most rohanok, mert le kell érnem a körzetihez, h kiírjon.

Szió
Előzmény: kollina (292)
kollina Creative Commons License 2005.04.26 0 0 292
Hú, de korán felkeltél!!

Nekem az első terhességemnél a 75 gr-os terhelés után két órával 7,71 lett. 180 gr szénhidrát és inzulin lett előírva. Ez utóbbi, mint aztán kiderült, csak túlzott óvatosság volt a Klinikán (SOTE I.). Máshol ezzel az értékkel nem is nagyon foglalkoznak, csak 7,8 felett. De nekem azt mondták, hogy nagyon közel van a felső határhoz.

Most már az elejétől kezdve figyelek az étkezésre, de nem mindig sikerül visszafognom magam. Hihetetlen módon kívánom a csokoládét. Mást nem, csak ezt, a cukor, süti nem érdekel, de a csoki az nagyon izgatja a fantáziámat, és nem mindig tudok ellenállni. Most a 20. héten csináltak egy terhelést, az 6,1 lett. A doki azt mondta normális, még diétát sem írt elő. Kiváncsi vagyok mi lesz 3-án. Én szoktam mérni étkezés után az értékeket, sajnos én is látom, hogy magasabb lett, mint korábban.

Mennyi diétát írtak elő?

Előzmény: whiteye (291)
whiteye Creative Commons License 2005.04.26 0 0 291
Szia!

A terheléses cukor elég rossz lett, a 120 perces 8,9. Tegnap voltam a Szabolcs utcában, rögtön diétára fogtak. A következőt pedig csütörtökön nézik meg. Aztán hetente ellenőrzés. Egyenlőre ennyit mondott a doki.

Nálad mi a helyzet?
Előzmény: kollina (290)
kollina Creative Commons License 2005.04.25 0 0 290
Szia!

Én majd május 3-án megyek újabb cukorterhelésre, utána biztos jövök.

Neked mennyi a cukrod?
Előzmény: whiteye (288)
somanya Creative Commons License 2005.04.25 0 0 289

Szia!

Itt vagyok de nekem már elmúlt!:)

Előzmény: whiteye (288)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!