Helló! Milyen a torta, fini? Ismered a Daubnert? Eredetileg onnan akartunk rendelni, na ott csúcsszuper torták vannak, ugye nem fog kiderülni a nagyközönség számára, hogy nem daubneres a torta?:)
Gratulálok előre is!Viszont ha nagyon félsz a cukor miatt akkor csináltassatok cukormentes tortát!Nem vicc!Vendégek észre sem fogják venni a különbséget,Te meg nem parázol feleslegesen!Cukrászda címet küldhetem ha akarod!
Köszi, most egy kicsit megnyugodtam.:) Képzeljétek, most lesz az esküvőm is, ősszel, nem semmi, hogy még az esküvői tortából sem ehetek majd.:( Sőt, egyáltalán örülök majd, ha nem leszek éppen kórházban az esküvőm napján (ti. pluszban még magas vérnyomásom is van).
Én inzulinoztam magam a terhességem utoldó 3 hónapjában és nem,nem maradtam inzulinfüggő!Teljesen rendben vagyok cukorilag.Már a szülés napján sem kellett szúrnom magam!De nem biztos egyáltalán,hogy inzulinra lesz szükséged!
Végigolvastam a topikot, és még anno én is írtam, mikor bizonyos mérési értékekről érdeklődtem, hogy így jó-e a cukrom, nem tudom, emlékeztek-e páran rám. Szóval jön a második baba! Az elsőnél terhességi cukrom volt (21. heti mérés, glukózszirupos, 9,2-es érték), de 150 gr-os CH-diétával megúsztam a dolgot (igaz, lett egy nagyon-nagyon súlyos koraszülés a vége). Namármost a doki már most, az 5. héten 160 gr-os diétára fogott. EGyelőre annyira jól bírom, hogy nem is gondoltam volna, folyton az az érzésem, hogy teleettem magam. Lányok, szerintetek ha a terhesség végére inzulint kapok, végleg inzulinfüggő maradok? Persze mint mindenki más, én is ettől félek piszkosul.
Most egy kicsit megijesztettél azzal, amit írtál a kórházról. Eddig csupa jókat hallottam mindenkitől, és most elgondolkoztam, h tényleg jó ötlet-e ott szülni. Remélem, h a másik kórházban minden OK, és jól vagytok. :o)
Mindenhol összefutunk?:-) Sajna a szokásos nevem foglalt volt, így Nadin nevét vettem kölcsön.:-) Hogy profi lennék? Nem hiszem. Hiszen csak 3,5 év van mögöttem inzulinnal.
Whiteye: miért váltottam kórházat? hát az nagyon hosszú lenne. ami biztos, egy kicsi mellett nem lehet a terhesség elején és végén heteket bent feküdni, főleg, ha nincsenek nagymamák a szomszédban.
és miért kell egy cukros anyuka babája a PIC-re kerüljön, ha nincs rá ok? /nálunk volt, de akkor sem tartom jó eljárásnak a dolgot/
és az ottani gyerekorvosok és a PIC-es nővérek többsége inkább ne kerüljön még egyszer a szemem elé, mert levizsgáztak rendesen... az a kisebbik baj, hogy egyáltalán nem kommunikálnak a szülőkkel, hetekkel később derülnek ki gondok. ha kiderülnek. mert nálunk valahogy nem vettek észre egy idegrendszeri sérülést....
összefoglalva, bár Végh dokit imádom, abba a kórházba nem teszem be a lábam többet!!!!!!
Gondoltam, hogy Te vagy, de akkor találd ki, hogy én ki vagyok:) Na jó, neked könnyű dolgod van:)
Azért én sem vagyok teljesen off, mert anno ( 15,5 hósak a fiúk ) 10,2 lett a terheléses cukrom, így előszőr diéta, majd inzulin következett. Ha van kérdés, csak bátran, szívesen válaszolok, bár úgy tűnik profi segítségetek is van Nadin04 személyében:)
Nekem Végh volt a dokim, imádom őt! iszonyatosan jó orvos, alapos, de laza, nagyon jó ember! miatta sajnálom, hogy kórházat kellett váltanom!
Kollina: Rigót válaszottam volna, de kicsit zűrösen alakult a kapcsolatunk az elején, nem jött össze a találkozás, bár ez inkább a kórház hibája, de övé is.
na mindegy, ajánlottak mást, hozzá mentem, majd kiderül, hogy hosszútávon kijövünk-e.
Végül is Rigó dokit választottad? Ha jól emlékszem korábban mintha őt mondtad volna. Róla ódákat zengenek. Pusztai doktort nem ismerem. Nekem egyszer kellett csak a belgyógyászatra menni, amikor először megnézték a nőgyógyászaton mért cukor eredményeimet és tanácsot adott, meg kaptunk tőle receptet a belövőtoll (nem tudom mi a rendes neve) ingyenes kiváltásához, meg az inzulinhoz. Sajnos a doki nevére nem emlékszem.
Befekvés-cukorbetegség: Az a helyzet, hogy én csak a terhességi cukorbetegekre írtam, hogy nem fektetik be. Nem tudom mi van azokkal, akik egyébként is cukorbetegek már a terhesség előtt. Valószínű a profil vizsgálat náluk is ugyanúgy megy, tehát ambuláns, nem fekszenek be, de a terhesség alatt valószínűleg jobban odafigyelnek rájuk, és nem tudom milyen egyéb vizsgálaton, megfigyelésen kell még és hányszor kell résztvenniük. A dokid biztos meg fogja mondani.
Bocsi, de csak most jutottam gép közelbe. Napok óta csak rohangálok. A szabolcsban elvileg a Végh dokihoz járok, de mivel az utóbbi időben nem volt elérhető, ezért a Zsirai fektetett be.
Nem, én a SOTE I-be járok a Baross u-ba. Ott profilnál nem fektetnek be, csak az inzulin beállítás miatt, meg a szülés előtt a 38. héten. De ahogy írtam, egyik esetben sem volt semmi értelme.
Mi is csodálkoztunk rajta rendesen. Kaptam enni, diétás kaját. Szóval valahogy egy kicsit olyan volt az egész, mint amit "túllihegnek". De legalább már itthon vagyok. :)
Azért ezek az értékek nem olyan rosszak! Érdekes, hogy Téged befektettek a profil miatt. Ők adták a kaját? Amikor az első terhességnél nekem csinálták, ambuláns vizsgálat volt, és mind a 6 étkezést magamnak kellett biztosítani.
Amikor meg az inzulin miatt pár napra be kellett feküdnöm, a saját vércukor mérőmmel mértem a cukrom magamnak, a kutya nem ellenőrizte. Sőt még a kaját sem úgy kaptam, mint aki cukros. Csak reggelit, ebédet és vacsit adtak (de ez sem cukros diétás volt), a tízórait uzsonnát, meg utóvacsit magamnak kellett biztosítani. Ez bentfekvés alatt elég izgalmas dolog. Szegény férjem állandóan nagy pakkokkal járt be a kórházba, hozta a gyümölcsöket, kefírt, stb. Szerintem az egésznek semmi értelme nem volt, de azért végig kellett csinálni.
A cukor miatt már a 38. hét elején be kellett volna feküdnöm, csak az mentett meg, hogy tömve volt a kórház és nem volt hely. Így a 38. hét végén feküdtem csak be, és a 39. hét közepén meglett a baba. Persze császárral, mert állítólag a fájások is emelik a vércukrot. Ja, és az inzulint már a szülés napján nem is kellett beadnom és utána sem.
Tiszta vicces volt. A csütörtöki 6,9 lett, hétfőn 6,8. Szerdán be is fektetett a doki a Szabolcsba, profil vizsgálatra. Most értem haza, végre :-))) Délután annyit mondott a nővér, h jók lettek az eredmények, úgyhogy jöhetek haza. Majd a hétfői stix után megkapom a zárójelentést, abban lesznek az eredmények. Viszont legalább megnyugodtam én is, h annyira nem lehet vészes a helyzet, ha hazaengedtek. :o)
Örülök, h a te leleteid ennyire jók lettek. Mostmár biztos így is marad. :o)
Megvolt a terheléses cukorvizsgálatom. Megint negatív lett, éhgyomri 5,04, 120 perces 6,26. Most sem kell diétázni, azt mondták teljesen negatív. :))) Ennek örülök nagyon, mert féltem, hogy most a második terhességnél még rosszabb lesz, de szerencsére nem lett az. Még van 10 hetem, ez alatt még bármi lehet, de remélem már megúszom a terhességi diabéteszt.
Én teljes nyugalommal eszem a csokit (nem diétást is), persze nem táblaszámra, csak szépen beosztva.
Lányok, egyetek csokit, 1-1 kockát, ha nagyon kívánjátok! és ne diabetikusat!!!!!!!!
a szabolcs utcai dietetikus is azt mondta, hogy minvel a szénhidrátban különség majdnem hogy 0 a két csoki közt, csak a diétás teli van nyomva természetellenes cuccokkal, így ha azt ennénk, akor igazit. ha megnézed, egy tábla csoki kb 45 Ch. osszátok le egy kocskára. szóval nyugodtan. de a mértékre figyeljetek oda!
Mióta van a babóca, ált. korán ébredek. De ma nagyon sokáig aludtam, mert csak 5-kor ébresztett fel (3 v. 4 óra helyett) :o)
1600 kal / 150 g szénhidrát naponta
Most még elég rendesen szenvedek tőle, főleg h időre kell enni 7 órától 4 óránként. Eddig sem voltam egy rendszeresen hamizó, akkor ettem, ha éhes voltam. Na most ez ugrott. A csoki miatt teljesen megértelek, én is elég sok csokit meg tudnék enni. Viszont megnéztem a diabetikus csokik árát, és el is ment az étvágyam tőle (min. 400 Ft egy kis tábla csoki).
Biztos nem lesz gáz, ha egy kicsit odafigyelsz a csokira. :) legalábbis nekem ezt mondta a diétetikus, h a második babánál majd oda kell figyelni a cukorra, és nem törvényszerű, h újra kijön.
Most rohanok, mert le kell érnem a körzetihez, h kiírjon.
Nekem az első terhességemnél a 75 gr-os terhelés után két órával 7,71 lett. 180 gr szénhidrát és inzulin lett előírva. Ez utóbbi, mint aztán kiderült, csak túlzott óvatosság volt a Klinikán (SOTE I.). Máshol ezzel az értékkel nem is nagyon foglalkoznak, csak 7,8 felett. De nekem azt mondták, hogy nagyon közel van a felső határhoz.
Most már az elejétől kezdve figyelek az étkezésre, de nem mindig sikerül visszafognom magam. Hihetetlen módon kívánom a csokoládét. Mást nem, csak ezt, a cukor, süti nem érdekel, de a csoki az nagyon izgatja a fantáziámat, és nem mindig tudok ellenállni. Most a 20. héten csináltak egy terhelést, az 6,1 lett. A doki azt mondta normális, még diétát sem írt elő. Kiváncsi vagyok mi lesz 3-án. Én szoktam mérni étkezés után az értékeket, sajnos én is látom, hogy magasabb lett, mint korábban.
A terheléses cukor elég rossz lett, a 120 perces 8,9. Tegnap voltam a Szabolcs utcában, rögtön diétára fogtak. A következőt pedig csütörtökön nézik meg. Aztán hetente ellenőrzés. Egyenlőre ennyit mondott a doki.