Nem is, mert fél 6-kor már kávézok és újságot olvasok!!!! Csak én korán kezdek dógozni!!!!!! Itthon meg vagy a férjemtől kunyizom el a laptopot vagy a gyerekeimtől kérek engedélyt a gép használathoz.
Hooppaaa! Én is eztetet akartam mondani, ez így nem ér!!!!!!! :-))) Annyi a különbség, hogy nekünk voltak talonban nevek az elhozatal előtt, de mi is megnéztük a törzskönyvi nevet. A fekhely belseje legyen bélelt (mert rövidszőrű és könnyen kifekszi a hajlatokat), de ha nyálazós, akkor könnyen cserélhető és mosható.
Kaját azt vegyél egy zacsival amit a tenyésztőnél evett, aztán fokozatosan át lehet térni arra, amit szeretnél neki adni. :-)))))
A kosarunkban levehető huzatú műszálas belsejű párna van, mosható, nem rágódott szét. Mi lesz a törzskönyvi neve? Mi mindkettőnek meghagytuk a törzskönyvi nevét. Volt valami mulatságos abban, hogy az előző kuttynak oda tudtunk szólni, hogy: Artúr, kérem, jöjjön! :))) Ne adj neki nevet előre, ismerd meg, és majd lesz neve egy-két napon belül! Az a név jó, szerintem, aminek hangsúlyos az eleje (behivás, parancs), azzal meg ne törődj, hogy hivnak-e már úgy kuttyot. Biztos. És aztán? A Jaffar nekem pl. teccik :)))) Vááááááár ezeregy éééééééééj :)))))
Drágáim, köszi a kutyis tanácsokat, sokat segítenek, ne hagyjátok abba! Bár a millió kérés úgyis 1 hónap múlva fog Rátok zúdulni! Ma voltam Fressnapfban, sok csudijó dolog van :)) szimpi nyakörvet nem láttam, de fekhelyet igen, csak nem műanyag, hanem szövet-szerű. De ha inkább a műanyag jó... mondjuk bennem is megfordult, hogy a ruhaanyagost szétrágja, elfekszi, stb.
A nagy kérdés az, hogy MI LEGYEN A NEVE?? Tegnap nézegettem a kutyanévnaptárt, háááát.... nem lesz egyszerű!! Valami vagány név kéne, nem az a tipikus Blöki, Bolhás, Frakk, Folti, stb., hanem ami illik egy 60 kilós robosztus, de mégis kedves lelkű kutyihoz. A Jaffar pl. tetszik, de ez már létező kutyinév, nem akarom "ellopni". Van egy "Aka" név is, az se rossz. Komoly, nem gyakori, és nem hosszú (max. 2 szótag) név kellene. Ötletek?
Mi is Gyes-en voltunk, szerintem is szükséges!!! :-)))
Etető edénynek eleinte jó a műanyag, később érdemes a fémbe beruházni. Kajcsi kiegészítésként csonterősítésre a kálcium-hidrogén-foszforikum port adjuk (gyógyszertárban kapható) és zöldkagyló tablettát, de ez a jutalomfalat.
Kell még egy fekhely. Azt mondják akiknek van (mert nálunk a Bora a földön alszik), hogy a műanyag (kádszerű) a jó. Érdemes megkérni a tenyésztőt, hogy mielőtt elhoznátok a kutyit, akkor tegyen be egy rongydarabot az alomba, hogy érezze a kutyi az alom szagát. Na folyt köv....
Ja, mikor hazahoztuk, egy hétig gyesen voltam vele, amig beszokott az új rendbe. Sokat játszottunk labdával, meg csináltam pamutból gombolyagot, aminek volt egy hosszú farka, amivel mozgattam, nagy vadászatok voltak :)) Sokat fog aludni, játszani és enni. Tiszta kisbaba :)))
Ok, jöhetnek :) Adhatsz a nyakában kis kendőt, hogy szokja a nyakörvet, ezt pl már akkor is lehet, amikor hazahozod. Okos kutya úgyis leszedi. Amig nem viheted sétálni, bent a lakásban - udvaron adhatsz rá kis műszálas szövött nyakörvet, állithatót vegyél, az elég néhány hétig, még a Te picikédre is. Ott próbálkozhatsz a pórázzal is már. Kajcsi: mi Hens Juniort etetünk, jó, nem lettek tőle izületi problémái a kuttynak. Kell Pet-Phos 2 (kalcium-foszfor) és zöldkagyló kivonat kapszula (izületekre jó, heti egy kell belőle, kezdettől fogva)
Olajos halacska, gyümölcs, répa rágcsálni, kefir (sima tejet több, mint valószinű, hogy nem fogja birni).
Egyenlőre kb ennyi.
Olyan nagy alátét van, ami lefedi az egész asztalt, olyan egérpad-anyagból? Lehet, megnézem majd! :) Tiszta kutyus lázban égtem ma, a kinyomtatott fotóját mutogattam mindenkinek :))
Majd foglak ám Benneteket zaklatni mindenféle kérdéssel: tápok, calcium, edény, fekvőhely, stb. Holnap lehet, h benézek a Fressnapfba, de félek, hogy mindent felvásárolnék! :)
Nyakörvet érdemes venni kis korában (mikor lehet pórázhoz szoktatni?), vagy elég az, ami szülőknél van egyszerűbb bőr, és amikor már elég nagy lesz, akkor venno rendes fém nyakőrvet, olyan kis vagányat? :))