Keresés

Részletes keresés

tracy71 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 771
Előre is hálás köszönet! Most jelenleg vizsgaidőszakom van és a vizsgák miatt ritkán látogatok el a fórumra. Ha végzek a vizsgákkal, jelentkezem, OK?
Előzmény: stiglinc (769)
kertészboy Creative Commons License 2005.05.23 0 0 770
Aki a békéscsabai OBi-ba jár annak nagy szerencséje van. A kert. sztoály vezetője egy szív-lélek lelkiismertes fiatal hölgy. Nagyon szép az a részleg, látszik hogy gondos a főnöke. Félreértés ne essék, nem rokon a hölgy, aki egyébként nagyon csinos is. :-) Novemberben jártam ott, és készségesen segített mindenben. Egy cikláment és egy bimbós amarilliszt vettem ott. Ha olvassa, nagy pusza neki!
Előzmény: Törölt nick (755)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.23 0 0 769
A boglárkacserje-sarjat még akkor cserépbe ültettem, amikor igértem. Mivel még mindig él, feltehető, hogy megmarad, úgyhogy érdemes értejönni. Írj egy mélt!
Előzmény: tracy71 (753)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.21 0 0 768
Ez inkább a GIRLS&BOYS topicba illene, ha van ilyen egyáltalán...:-)
Előzmény: GURIGA (767)
GURIGA Creative Commons License 2005.05.21 0 0 767
Nemazémondom, de ha ez a kép nem illik ebbe a topikba, akkor semmi....

Esö utáni bánatos orgonácskám...
Majnemmontamvalamit.

Áfony Creative Commons License 2005.05.18 0 0 766

Naugye.:)))))

De így is gyönyörűek:)

Előzmény: GURIGA (765)
GURIGA Creative Commons License 2005.05.18 0 0 765
Rájöttem, ha így fényképezem, nem láccik a gaz...
Előzmény: Áfony (764)
Áfony Creative Commons License 2005.05.14 0 0 764
Boldog ember.....csak a kerítés mellett....:))))
Előzmény: GURIGA (760)
Tozatu Creative Commons License 2005.05.13 0 0 763
Jó neked, nálunk a virágok közt is.:)
Előzmény: GURIGA (760)
Tozatu Creative Commons License 2005.05.13 0 0 762

Ültetés után ez normális dolog, akkora éled fel a gyökérzete.A hamisciprus kényesebb, mert savanyú, nedves talajt és párás környezetet szeret.Legyen szerencséd hozzá, már meguntam, leváltottam borókára.

Előzmény: Törölt nick (761)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.10 0 0 761
Én locsolom majd mindennap a fuvel egyutt vagy csak odadobom a slagot a tövéhez. Igazabol minden bokrommal az a tapasztalatom 2-3 evig sinylődik majd megindul mint a barom a növekedésben.
Előzmény: Tozatu (758)
GURIGA Creative Commons License 2005.05.10 0 0 760
Ebben mi a zokogó?

Az, hogy a kerítés mellett még mindig nöl a gaz....

Tozatu Creative Commons License 2005.05.09 0 0 759

És sajnos elpusztul otthon is, ha gyorsan nem veszed kezelésbe.

Előzmény: stiglinc (756)
Tozatu Creative Commons License 2005.05.09 0 0 758
Gondolom szegények a telet itt húzták ki.És erre a földbe, szárazságba nem való a hamisciprus, kínlódhatnak velük, vagy legfeljebb vesznek újra.
Előzmény: Törölt nick (755)
kinszky Creative Commons License 2005.05.09 0 0 757

Nagyon-nagyon kedves Tőled, köszi!

Minden a férjemtől függ, mert ő vezet, én nem. Ha hajlandó a lánykát levinni Gyomára, akkor nekiindulunk. Otthon nem jutottam a nethez, ezért csak most tudom megköszönni kedvességedet, nagyon örülök.

De ha a férj inkább horgászni akar ..... (((: ... akkor nincs mit tenni. Meg aztán, hosszú az út .... no, ez itten a zokogás.

Mindenképpen jelentkezem, kb. a hét közepéig eldől, ha most nem lesz belőle semmi,  visszatérünk!

Előzmény: tracy71 (752)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.09 0 0 756
Engem is mindig felbosszant, hogy ezekben a nem növényekre szakosodott monstrumokban milyen lelketlenül bánnak a virágokkal. Bekerül szép egészségesen, aztán, amelyiknek nincs olyan szerencséje, hogy hamar megveszik, ott szárad el a szemük láttára. Ha kérdezel valami, a vállukat vonogatják. Kellene egy törvény a növénykínzás ellen is!
Előzmény: Tozatu (754)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.08 0 0 755
Én nem szoktam nagyon beszélgetni vagyis erőltetni a kommunikációt az eladokkal igy nem tudom megitélni hogy udvariatlanok-e. Ellenben 1400 forintert 1-1,4m hamisciprusokat lehetett venni a szolnoki OBI-ban es vitték mint a cukrot az emberek.
Előzmény: Tozatu (754)
Tozatu Creative Commons License 2005.05.06 0 0 754
Most visszafogott voltam, csüngő verbénákat, nagy virágú fátyolvirágot , egy rozmaring levelű fűzt vásároltam.:)És az Obiban semmit, mert borzasztó állapotban, nagyon drágán voltak a virágok, udvariatlan eladókkal.
Előzmény: molnarka* (743)
tracy71 Creative Commons License 2005.05.06 0 0 753
Köszönöm előre is. Majd a részleteket megbeszéljük később.
Előzmény: stiglinc (751)
tracy71 Creative Commons License 2005.05.06 0 0 752
Kinszky! Pünköskor itthon leszünk, ha van egy kis időtök szívesen vendégül látunk benneteket, így ismeretlenül is, hiszen ismered a mondást: Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet! Tracy
Előzmény: kinszky (750)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.06 0 0 751
Na, akkor én most elmentek egy darabkát egy műanyag cserépbe, aztán majd megejtünk egy találkát Pesten. (Kőbányán dolgozom) Majd még jelentkezem!
Előzmény: tracy71 (749)
kinszky Creative Commons License 2005.05.06 0 0 750

Köszi, nagyon kedves vagy. Ez így tökéletes, meg fogjuk találni. Legközelebbi autós nekiindulásnál mindenképpen megnézzük legalább az egyiket. Vidékiek általában olcsóbbak, mint pesti kertészetek.

Nem mindig megyünk kocsival, van mikor lányka egyedül vonatozik.

Abonyból még kora tavasszal szegődtek mellé muskátlik meg árvácskák, a legközelebbi látogatásról beszámolok. Két futómuskátli csodálatos színben is, meg fiatal és ugyanakkor nagyon életerős. Nem tudom biztosan, hogy pünkösdölő autós látogatás lesz-e, ha biztosan tudnám, próbálnék a boglárkába besegíteni. De ez teljesen bizonytalan sajnos különféle okok miatt. Csak akkor szeretek ígérni, ha tuti.

Előzmény: tracy71 (746)
tracy71 Creative Commons License 2005.05.06 0 0 749
Hát még Pestre is felutaznék, ha virágról van szó!!!! De sajna nekem a Pilis tényleg kiesik. Pestre szoktam feljárni, ha ott esetleg tudnánk ejteni egy találkát, hát annak örülnék. Köszi a felajánlást! Tracy
Előzmény: stiglinc (748)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.06 0 0 748
Kár, hogy messze vagy, fel akartam ajánlani a boglárkacserjém egy darabját, de azt hiszem, közelebbről is hozzájuthatsz... :-) (De ha jársz pilisvörösvár felé...)
Előzmény: tracy71 (741)
tracy71 Creative Commons License 2005.05.06 0 0 747
Köszi az infót, ha lesz egy szusszanásnyi időm, máris átrobogok...
Előzmény: Tozatu (742)
tracy71 Creative Commons License 2005.05.06 0 0 746
Kedves Kinszky! Szívesen segítek, csak egy kicsit zavarban vagyok: nem tudom mennyire vagytok járatosak Szolnokon. Amennyiben tudod, hová épültek a multi bevásárló áruházak (Cora, Praktiker, Obi) -vagyis a Szandai rét-, úgy onnan már nagyon könnyen megtalálod a Zöldpart kertészetet. A belvárosból az áruházak felé vezető út egy körforgalomba torkollik, onnan Szajol felé kell lekanyarodni (tehát körforgalomban balra) és itt már egy egyenes úton kell haladnod. Mielőtt átmennél a Holt-Tisza felett a parton jobbra van egy kis út, ott le kell kanyarodnod. A lekanyarodás után kb. 50 m és már meg is találtad a kertészetet. A másik kertészet amit előnyben részesítek, az Rákóczi-újfaluban van. Úgy találsz oda leghamarabb, ha Szolnokról elindulsz Martfű felé. Elhagyod Szolnok-Szandaszőlőst, Rákóczifalvát, és ezután következik Rákóczi-újfalu. A település határában közvetlenül az út mentén megtalálod a lerakatot. Remélem segítségedre lehettem. Jó vásárlást! Az abonyi kertészetben még nem jártam. Milyen a "felhozatal"? Tracy
Előzmény: kinszky (745)
kinszky Creative Commons License 2005.05.05 0 0 745

Kedves Tracy!

Megírnád, hogyan lehet eme remek helyeket megközelíteni? (akár e-mailban is)  Leányom drágám fel lesz dobva, ha vázolod, és Gyoma felé hazafelé összevásárolja magát. De lehet, hogy vissza Pest felé is! No, és akkor zokogjak is, mert itt az illő, én meg ezért zokogok, mert ő állandóan virágokat vesz - bár mostanság én is......!

Amúgy Abonyban szokott "tankolni".

zildi Creative Commons License 2005.05.05 0 0 744
én is így tanultam és így szedem fel a tulipánhagymákat, de talán nem kell minden évben, csak ha már nagyon lemegy a földben?!
Előzmény: Kajka (731)
molnarka* Creative Commons License 2005.05.05 0 0 743

Ezek szerint vásároltál is???Megint?

Mit még?Szeretném olvasni,aztán zokoghatok!

Előzmény: Tozatu (742)
Tozatu Creative Commons License 2005.05.04 0 0 742
Fiatal koromban voltam "faludbéli", azóta vidékebbre húzódtam.Ma voltam, bizti van nekik, 600 froncsi és dupla és virágzik.És sajna más is van nekik.:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!