Elútazott nyaralni a kisfőnök és nagyfőnök, úgyhogy kellemes 12 nap vár ránk. Esztike hozott társasjátékot, Frici pedig új számitógépjátékot telepít fel. Csilluka műkörmösnél van, Endre meg csak dél körül van, mert úszni vitte a gyereket. Nagyon kellemes napunk lesz. Jolán már lefőzött príma minőségű kávét és ebédig csak ez lesz az elfoglaltság. Gondoltam elmwgyek venni Fülest, ám olyan jól érzem magam, hogy nincs is hozzá kedvem, hogy kimenjek. Nándi jelezte, hogy ő ma legalább 6-ig bent lesz, hogy versenyezzen számítógépjáttékkal. Hozott uzsonnát is. Tisztára klubhangulat van és megy a klima is.
Bornai Tibor: Az idegenek kamerái
Állítsunk valami merészet és képtelent, aztán keressünk hozzá bizonyítékokat. Ne ijedjünk meg, ha találunk.
Azt állítom, hogy a macskák az UFO-k által a Földre telepített, szaporodásra is képes kamerák, amelyek segítségével az idegen lények szemmel tartanak bennünket.
Nézzük. A macska már az egyiptomiaknál szent állat volt, ami bizonyos „felsőbb” kapcsolatokra utal. A középkorban is furcsa, misztikus szerepben láthatjuk őket, boszorkányok oldalán tűnnek fel, babonák keletkeznek velük kapcsolatban. Mellesleg jegyzem meg, hogy a boszorkányok tüzes seprűnyélen való röpködése és az UFO-k között szépen megfigyelhetjük a rokonságot.
Vegyük sorra a macskák alaptulajdonságait.
Mindig talpra esnek. Már láttam olyan macskát, amelyik sérülés nélkül úszta meg az esést a negyedik emeletről. Nagyon előnyös tulajdonsága ez egy kamerának, saját videokameránkkal ugyanezt ne próbáljuk ki. A macska mozgása, mint kameramozgatási technika, a filmgyártásban a stadie-cam megjelenésével lett legpontosabban leutánozva, de még így is rendesen lemaradt a huszadik századi tudomány. A macskamera szinte mindenhová befér. Írisze fantasztikus, a sötétben is lát. Lassan bandukoló technikai fejlődésünk még csak mostanában jutott el az éjszaka is látó infra-kamerákig. A macska éjszakai vonzalma a háztetőkhöz azzal magyarázható, hogy ilyenkor „leadnak”, azaz a felvett anyagot felsugározzák az UFO-knak. Az a kis szerkezet, amely ezt a feladatot végzi, időnként feltöltésre szorul. Ezt a macska úgy oldja meg, hogy simogattatja magát általunk. Szőrének simogatása elektromos áramot indukál. A dorombolás magának a feltöltődésnek a zaja. Mikor a szerkezet feltöltődött, a macska – látszólag minden ok nélkül – faképnél hagy bennünket. A történelem során nem szelídültek meg, mint a kutyák. Önálló, nehezen befolyásolható, saját programmal rendelkező titokzatos lények.
Egyébként is, nézzük meg jól az arcát. Kicsi áll, gyorsan szélesedő fej, vágott, ferdén ülő nagy szemek, széles homlok.
Tisztára, mint egy ufonauta.
Az enyém volt, igen, csak a szívószál iránt hatalmas kultiválási szituáció alakult ki, Így azután azt a macskahölgyeknek adtam. Nyilván Citromka is kedveli a szívószálat. Úgy tapasztaltam, a cicák rajonganak érte. Egyszerű, frappáns és olcsó játék.
Máriám! Először aszittem, rántott parizer. Utána gondoltam, inkább vékonyra szelt zsemle bundáskenyér gyanánt, paradicsommal. De hogy zabfalatok, arra az életem árán sem c jöttem volna rája.
Nállunk ha a reggeli maradékát ennék vacsorára, az már minőségileg kifogásolható lenne ebben a celziuszban. Vacsorára új kaja dukál. De tény, hogy ha én eszem (bármikor), az független az övékétől. Akkor én vagyok a Lánchíd, ők meg a két kőoroszlán a tányérom mellett. Mert kívánósság vagy mifene.
Citromka olyan okos, hogy el sem hiszem. Péládul tegnap vettem észre, hogy mindig akkor vacsorázik amikor én. Vagyis ha én vacsorázni kezdek, akkor ő is. Pedig ő már reggel megkapja a kiváló minőségű cicaeledelt. Ám úgy osztja be, hogy vacsoraidőbre is maradjon. Ma megfigyelem, hogy szintén akkor jön-e vacsorázni. Úgy tervezem, 6.10-kor vacsorázok. Nagyon kiváncsi vagyok miként működik a kisérlet.
Én is egy véleményen vagyok Bélával, nem igazán érdekel a Forma 1. Ma viszont láttam, hogy Sumaher eléggé sportszerűtlen volt amikor előzték, és a másik versenyző személyt majdnem nekinyomta a betonfalnak. Saccperkábé 5 centivel kerülte el a katasztrófa lehetőségét.