Keresés

Részletes keresés

markusjud Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1994

Konyhai papírtörlővel törölgettem, aztán dörzsölgettem, aztán fújkáltam, és szállt a morzsa, közben hisztiztem :((( A második adag megsülésével a maradék morzsák is kijöttek!

Hát, a túróban a gríz az tényleg tud ropogni...

A túrós cuccokba mostanság South Beach módra zabkorpát szoktam tenni gríz helyett, és tök jó! Kicsit drágább sajnos. Ja, és azzal is állnia kell.

Igen, az Apfelmussal csináltam. Jó, de erőteljesen utóízesíteni kell még (citrom, fahéj). Kicsit túl édes, kevesebb cukor (nálam édesítő) kell a muflitésztába.

A két minimuflitepsibe (48 db) fél üveg trutyi kellett, a többi a hűtőben vár :)

Előzmény: Zitka (1992)
ribizli Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1993
A massza állagához számítsuk ám a zsiradékot is, mármint hogy kell bele az is, különben fűrészpor-szerű lesz.
ribizli
Zitka Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1992

ilyenkor, mikor két menetet sütsz egymás után, közben kisuvickolod a tepsit? Vagy úgy ahogy van, morzsásan beleteszed a következő adagot?

Az épp-hogy-csak összeforgatást én se szoktam egyébként komolyan venni. Ha a fakanállal hárommal többet keverek, már rendesen is összekeverődik. :-)  Ezeknél a magos/korpás sütiknél szerintem is előny, ha állnak egy picit. A múltkor vmi 1xű túrósat sütöttem (nem muffin), abba gríz kellett. Hát meg kell mondjam, eléggé ropogtak a gríz-szemek a fogunk alatt. :-( Mert ezt is csak összedobtam, és már sütöttem is.

ezt az almásat már az osztrák üveges almával csináltad?

Előzmény: markusjud (1988)
shane1 Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1991

Én is azért szeretek muffint sütni, mert nem kell vele bajlódni. (Nem szeretem azt a receptet, amelyik úgy kezdődik, hogy vegyük elő a robotgépet, és külön verjük fel a fehérjét...:-) )

Van egy keverő tálam, egy "mérőkancsóm"  a mérőbe belemérem a szárazanyagokat, abban is keverem ki, a keverőtálban kis habverővel (amivel mindent kavarok, rántottát, mártást stb) kavarok kettőt a tojáson, bele a tej meg az olvasztott margarin. Utána én is csak annyira keverem meg, hogy azért nagyon csomós ne legyen, és megy a tepsibe :-)

 

Fél óra múlva már enni lehet, és a konyhában is rend van.

 

 

Várjuk a receptet, ha sikerült evőkanálra átkonvertálnod :-)

 

Az almás receptért igazán nincs mit, nem én találtam ki, sokan ismerik itt is :) de kétségkívül az egyik legfinomabb recept amit eddig kipróbáltam :-)

Előzmény: szamoca_1 (1990)
szamoca_1 Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1990

nekem is altalaban ilyen az allaga, azaz mint egy suru galuskateszta. A vajat azert kevertem eloszor a liszthez, mert lusta voltam meg egy talat elovenni, de amiben olvasztottam, abba nem fert volna bele a tojas meg meg a tej is :-) Ja, es en nem szoktam nagyon kikeverni, adok neki ket nagy keverest aztan szevasz.

 

van egy nagyon jo alapreceptem, a Jamie Oliver honlapjarol, US cup-ban vannak megadva a hozzavalok, most elhataroztam, hogy amikor legkozelebb megcsinalom, akkor lemerem, hogy hany kanalnak felelnek meg a cuccok. (szerintem az evokanal a legjobb, azt a legkonnyebb mosogatni, meg elo- es visszapakolni :-))

 

de az almas receptet meg egyszer koszi.

Előzmény: shane1 (1984)
Nerdy Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1989

ez nagyon finom lehet

és szépen kijött a formából

a felső képen már a megsültet látni????

Előzmény: nettomazsola (1987)
markusjud Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1988
Na most képzeld! Megcsináltam megint a régi zabpihés-almásodat, dupla adagot, az első eresztés morzsásan beragadt a tepsibe, ugyanabban megsütöttem a másik adagot is, ami már állt + fél órát, és a második nem ragadt morzsásan, pottyanva kijött, és sokkal-sokkal finomabb, zaftosabb lett. Ezzel megdőlt a "csak forgasd össze"- elmélet, ez úgy lett jó, hogy állt, és átnedvesedett a pihe meg a korpa benne! :)
Előzmény: Zitka (1982)
nettomazsola Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1987
abbol ami hirtelen volt itthon;
csoki - darabos dio- alma (korpa mindig)

Előzmény: Nerdy (1978)
nettomazsola Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1986
" mikor megfelelő állagú a tészta."

ez az egyetlen ami fontos.

en "hagyomanyosan" csinalom ... vaj + cukor nagggyon kikever, bele 2 egesz tojas, 400g liszt sutoporral + amit meg gondolok es a tejet fokozatosan adom hozza.
pontosan olyannak kell lenni amit itt lejjebb irtak, h a kanalrol beleplattyanjon a formaba.
nem folyik, hanem ugy toccccs.

szerintem kamu ez a szaraz - nedves kulon ... semmi koze ahhoz, h milyen lesz a muffin.

egyszer rontottam el egy makos-csokis muffint az nagyon hig lett ... finom volt csak iszonyu ronda.
Előzmény: shane1 (1984)
Zitka Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1985
Akkor viszont nem a belekeverés sorrendjével, hanem a tészta állagával lehetett baj. Ahogy shane is írta, ki kell tapasztalni. HAjszálra ugyanolyan mennyiségű folyadék és liszt esetén is iszonyatos különbségek adódhatnak - pl. a liszt minőségétől függően... De a tojások is időnként akár 2x-es különbséget tudnak produkálni.
Előzmény: medvemacs (1983)
shane1 Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1984

Én pl a zamatos almásat mindig úgy csinálom, hogy tojás+olvasztott margarin+tej+alma a szárazakat külön (list, cukor, fűszer stb) és a végén a kettőt gyorsan összeforgatom.

Ezek alapján tényleg tök mindegy a sorrend :-)

 

Én arra jöttem rá, hogy az nem mindegy milyen a tészta állaga.

Félig folyósnak kell lennie (hasonlíthatjuk a galuska tésztához, de azért nem teljesen olyan)

Önteni nem lehet, de azért a kanálról "folyik"

 

Ha neked a palacsinta tészta és a galuska tészta között volt, akkor túl híg lehetett.

Ez függ a liszttől is.

Az én lisztemhez (mármint amit használok) általában kevés a receptekben megadott tejmennyiség, mindig pótolni kell, mert különben nagyon sűrű lesz.

 

Azt próbáld meg kitapasztalni, hogy mikor megfelelő állagú a tészta.

Előzmény: medvemacs (1983)
medvemacs Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1983

Á, nincs itt semmi misztifika, csak épp a 7végi végeredmény elmaradt az elképzeléseimtől, és mivel a recepicét dicséritek, hát gondoltam, én barkácsoltam el valamit.

Az összekutty sorrendjének igenis van jelentősége - ld. a különféle tésztafajták készítési menetét. Az enyém átmenet lett a palacsinta és a galuska között (úgyhogy a konyhai baklövések topikban lenne on) - nodemajdmost! :)

Előzmény: Zitka (1982)
Zitka Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1982

Semmit nem szabad túlmisztifikálni (copyright by Thor :-) ) a konyhában, de a muffinkészítést főleg nem. :-) Ahogy szamoca is írta, nedves hozzávalók - száraz hozzávalók és aztán a kettőt egybe. Tök mindegy,  milyen sorrendben teszed a reszelt almához a tojást, vajat, stb... Avagy a lisztbe a sütőport, fűszereket...

Előzmény: medvemacs (1979)
medvemacs Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1981
Mondom, hogy nem mindegy, mit mivel... :)) Kipróbálom így is :) És köszi!
Előzmény: szamoca_1 (1980)
szamoca_1 Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1980
azt a zamatos almast? en mult heten csinaltam meg, szerintem nagyon finom volt! az almat osszekevertem a szaraz hozzavalokkal (cukor, liszt, fahej, szerecsendio, sutopor), hozzaontottem a mikroban megolvasztott es kihutott vajat, majd kulon folvertem a tojast a tejjel, aztan ezt hozzaontottem az almas keverekhez. (kb. csak mert nincs elottem a recept). Nagyon fincsi lett, szerintem ma is csinalok :-)
Előzmény: medvemacs (1979)
medvemacs Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1979

No, akkor további debugging következik...

Minő sorrendben kutyulod az almás hozzávalóit?

(csináltam egyet és nem voltam vele elégedett, hát keresem, mit szúrhattam el...)

Előzmény: Zitka (1964)
Nerdy Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1978

na, akkor jól van!!!

a másikból kijönni kijön, de marad benne egy vékony réteg és azt kell vakarni, na azt utálom!!!!!

 

milyet csináltál????????

Előzmény: nettomazsola (1977)
nettomazsola Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1977
kiolajozva mukodik! (de ugy jo nekem a nem szilikonos is) ez a tetu index nem enged kepet berakni bizonyiteknak. majd legkozelebb.
Előzmény: Nerdy (1976)
Nerdy Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1976
nem fog beleragadni, meglátod!!!!
Előzmény: nettomazsola (1975)
nettomazsola Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1975
na megyek megnezem mi van itthon oszt osszedobok valamit en is.
ha beleragad akkor marad konyhadisz.
Előzmény: Nerdy (1974)
Nerdy Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1974
egy étolajosszalvétával végigmaszatoltam a likakat, és úgy tettem bele a masszát
Előzmény: nettomazsola (1973)
nettomazsola Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1973
se kenes, se szoras, se semmi?

"felhuztal" ... mindjart sutok en is egyet ujra. mar ki lehet birni, h be van kacsolva a suto.
Előzmény: Nerdy (1970)
Nerdy Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1972

köszi!!!!

jaj, nagyon megkönnyebbültem, mert olvasva ma a hsz-t féltem, hogy hátha ebből sem jön ki rendesen, mint abból a narancssárgából és akkor......

de szerencsémre simán kijött

Előzmény: kemese (1971)
kemese Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1971
Szuper! Jó étvágyat! ha van még belőle :o)
Előzmény: Nerdy (1970)
Nerdy Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1970

sikerült!!!!!!

képzeljétek simán kijött a formából!!!!!!!!

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 

 

 egyet direkt felfordítottam, ott látható, hogy nem ragadt le

 

Nerdy Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1969

juj

 

na szépen sül, szag semmi, mármint büdös

 

Előzmény: Zitka (1967)
nettomazsola Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1968
a szilikonosom? fogalmam sincs ... kidobtam a papirjat. az biztos, h iszonyu draga volt.
Előzmény: Nerdy (1960)
Zitka Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1967
OFF: régi fajta bakelitfülű alumínium teáskannát odaégettél már? :-) Legalább 10 éve nincs már ilyenem, de a szaga még mindig az orromban van. :-)) BRRRRRR......  És azóta az emlékezet-helyzet csak rosszabbodott. ON
Előzmény: Nerdy (1966)
Nerdy Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1966

jaj én is így szoktam, mert ott flejtek ám mindet ha kiteszem a lábam a konyhából

:-))))

Előzmény: Zitka (1964)
Nerdy Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1965

hú, köszi, de most az este vettünk akikában 12 lyukut 3290.-

na, ha előbb látom a beírást......

már sül benne a sajtos, nagyon reménykedem, hogy kijön belőle, meghogy jó lesz

:-))))

Előzmény: kemese (1963)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!