Igen voltam tavaly nyáron. Ez egy hihetetlen hosszú partszakasz, hullámtörőkkel kiépítve. Mivel nagyon nagy kiterjedésű a part , értelem szerűen nem jártam végig az egészet, mivel nem kocsival voltunk, ezért viszonylag az elején, közel a városhoz telepedtünk le, ott nem láttam értékmegőrzőt.
De nem is nagyon van rá szükség szerintem.
- Elég biztonságos környék, nem láttam még csak egy ittas embert sem
- fel van osztva, el van kerítve egységekre, mint egy parkoló a bevásárlóközpontban, megjelölve, ki hol ver tanyát
-minden ilyen szakaszon, vizimentők pásztáznak, figyelnek
-egymással felosztva, váltva hagyjátok ott az értékesebb cuccot
- én a vizimentő srácnak aki egyben a strand kölcsönzős is, adtam némi Eurót, így kaptam a hotel ágyaiból, meg biztonságosabbnak is éreztem a dolgot
Nem tudsz annyira bemenni a vízbe, hogy ne érj ki hamar, mert nagyon hamar mélyül, a hazai tavakhoz képest legalább is!
Lisszabonban leszünk és szeretnék 1 teljes strandolós napot, de most ahogy írjátok Cascais nem a legjobb hely, mert nagyon zsúfolt. Costa de Caparica úgy látom jóval nagyobb stranddal rendelkezik. Gondolom Te voltál már itt. Értékmegőrző itt sincs?
Mi még nagyon gyerek cipőben járunk, egyébként is nemrég érkeztünk haza egy hosszabb út után. De látván, hogy a repjegyek igencsak fogynak, hát belevágtunk semmi tapasztalat után Portugáliába. Nagyon várjuk, nagyon érdeklődők vagyunk, és ha nemsokára magunkhoz térünk, hát tényleg belecsapunk a lecsóba. Útikönyvünk már van, internet is, csak pici idő kellene még, mert hogy te bizonyára nem tudod, hogy a nyugdíjas emberek a legelfoglaltabbak a világon:))
Mi is szeretünk mindent kényelmes tempóban megnézni. Ami belefér, az annyi, legfeljebb az ember megismétli, de rohanni, idegeskedni nem szeretünk.
Mindkét gyerekünk odavan Portugáliáért, lányunk júniusban megy harmadszor, tehát most már mi is kíváncsian várjuk. Persze van egy kis feldolgozni valónk. Mikor, hová, merre és mivel. De nem nagy ügy, ezt már eljátszŰottuk pár országnál és sikerrel. Remélem ez is jó lesz:))
Még kellene egy kis segítség. Ha jól olvasom,minden járat az 1-es terminálra érkezik. Hazafelé a Wizz air a 2.terminálról indul. Az egyes és kettes között jár egy ingyenes busz,amire időt kell szánni,ha metróval vagy busszal érkezünk,mivel azok egyesről indulnak és érkeznek.
okinayabkukacgmailpontcom Írj rám most,elküldöm a telószámom is,ha te is akkor lehet egyeztetni. Nehogy egymástól 50 méterre sétáljunk el véletlen,anélkül,hogy tapasztalatot cserélhetnénk:)
össze :) Bár programilag kicsit elkerüljük egymást, mert nekünk csütörtök lesz Belém (viszont utána majd mi is a városban kavargunk), péntek meg Sintra.
Ezek szerint még össze is futhatunk valahol csütörtökön vagy pénteken:) Szerdán tervezzük a sintrai menetet,csüt.péntek Lisszabonban tekergés lesz. Kivéve,ha nem sikerül összehozni egyben Sintrát és Cabot,meg Cascaist. Péntek este meg repülünk haza.
Erre rákerestem. 2015-ben fel lehetett menni, gondolom most is lehet. 2,50 Euro (Arco da Rua Augusta).
Az esti programnak valamelyik kinti borozgatós, sörözgetős terasszal elátott kilátót én is vonzó opciónak látom, de gondolom, eléggé tele lehetnek, de a hangulat nagyon kalssz lehet.
igen, mert csüt. reggel 9-kor csak útnak indulunk, ha nem előbb, így vasárnap délelőttre már sehogy sem maradna belőle.
okinayab: örülök, h egyre gondoltunk :) Mi szerintem csak sétafikálunk majd első este a rua augustán, ki a térre, megnézzük a Tejo-t, eszünk, ilyesmi. Egyébként fedjük egymást, ti hétfőn érkeztek, mi szerdán :)
Mi még 2011 májusában voltunk Portugáliában, 8 éjszakára. Először úgy gondoltuk, hogy mivel kis ország, meg tudjuk nézni egyetlen utazás alatt. De hamar kiderült, hogy annyira mégsem kicsi. Maradtunk a déli résznél, az északit majd később, Észak- Spanyolországgal összekötve akarjuk megnézni. Mi az átlagnál lassabbak, kényelmesebbek voltunk, akkor elég részletesen írtam róla. ( Nem olyan részletesen, mint az olaszországi utazásokról szoktam) A portugálok nagyon barátságosak, segítőkészek, sokan beszélnek angolul. Jó tervezgetést!!
Javaslat: írjátok össze, mit szeretnétek megnézni, és úgy alakítsátok a programot, majd ha van konkrét kérdés, akkor segítünk. Így ez nagyon képlékeny, mert mindenki mást kedvel.
Én csak most ismerkedek a témával, mert hogy szeptemberben megyünk. Repülőjegyünk már van( szept.9-23), Most már csak a programot alakítjuk. Nem akarunk semmit se elkapkodni, szóval ha kell, akkor elosztjuk, hogy 2x megyünk. 1x észak, 1x dél. A gyerekeink imádják, és most akkor már mi is kíváncsiak lettünk. Mindenféle javaslatnak nagyon örülnék:))
Én úgy gondolom, hogy arra figyelj ne legyen sok örömlány az utcán, mert vannak negyedek ahol sok van ebből. Lisszabon biztonságos város máskülönben, kivéve a zsebeseket a villamoson.
igen, az szerda este lesz, és így kb szombat este 8-kor jár le. Vasárnapra kell majd még egy napijegy, vagy zapping.
Akkor sem nyernénk sokat, ha csak csütörtök reggel avatnánk fel, mert akkor vasárnap reggel járna le...és akkor is kéne plusz egy napijegy aznapra, meg a szerda esti metrózásra is egy valami. De nem? :)
nem vettem :) írtam nekik, válaszoltak pikpakk, hogy éjfélig meg lehet vásárolni.
Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha első este felcsavarognátok a Sao Pedro de Alcantara-ra, és onnan lenéznétek az esti városra romantikusan? :) Tök jó program lehetne így barátkozásilag, és azt olvastam, hogy ott este még szebb a látvány, mint nappal...