Ha CDRWint használnál, akkor nem pánikolnál, mert az kiirja, hogy ez milyen hosszu lemez (percben). Ha megnézed a cue filet, akkor abban azt fogod látni, hogy MODE1 Track / 2352 tehát RAW szektoros image. Ez biza ráfér egy 74perces lemezre
Én új írót vennék, hacsak nem szinte íngyen van a használt.
Ezeket az elektronikus kütyüket ugy gyártják, hogy a hülye felhasználó ugyis vesz egy másikat egy éven belül. Garancianélküli javitás drágább, mint zsírújjat venni.
Formailag igen, de nem érdemes. Lesz egy MP3 minőségű zenéd az MP3 fájlméret-előnye nélkül.....(Az MP3 sajnos veszteséges tömörítés, nem állítható belőle vissza az eredeti anyag. Ha egyszer egy zene MP3-ba kerül, abból már csak legfeljebb MP3 minőség marad, akármit is csinálsz vele.)
Eljárás: egy valamilyen MP3 dekóderrel csinálsz belőle VAW-ot, aztán valamilyen író progival CD-re írod. Ennyi.
Keresgéltem egy kicsit a forumban, de természetesen nem olvastam vissza a végtelenségig...
A problémám a következő:
Van egy írom LG4082B... 4 hónapja hibátlanul tökéletesen és kifogástalanul működik, de pár napja ha 4x esen írok, 10 esetből 7X-8X write errort dob...
Visszamentem a boltba, kértrem egy másikat, egy napig tökéletesen működött az is, de tegnap megint elkezdte a hibaüzenetet dobálni... write error... a lemezt nem szúrja el, rögtön az elején szól... nem tudjátok, hogy miért van ez?
Ha 2X esen írok, akkor nem ad hibát, de akkor az 27 perc/lemez ellenben a 14 el...
Nero 6. os a progi...
Ha van vmi használható ötletetek lécci osszátok meg velem...
Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet beszerezni olyan kis bigyót, amivel a cd-t egy kiadvány hátlapjához lehet rögzíteni? Nem tasakot, hanem egy olyan kis bizgentyűt, mint ami a cd ill. dvd tartók közepén van, csak ezt egy ragasztós résszel külön fel lehet applikálni vmi felületre.
Segítséget kérnék!Masoltam magamnak 1 játék CDt az eredetit visszavittem a könyvtárba de a másolatot nem tudom beindítani.Azt mondták, hogy krekelni kell vagy mi.én ehez nem értek és a géphez is tök amatőr vagyok.Van Total Commanderem azt mondták azzal kell csinálni.Légyszi ha valakinek van ideje szájbarágósan magyarázza el nekem.KÖSZI!
Írtam egy SCVD-t, és 2X-nél nagyobb sebességgel nem hajlandó "pörgetni" se az asztali DVD-lejátszó, se a PC-s DVD-lejátszó progik. Az asztalival nem is lehet egy bizonyos időpontra ugrani vele.
Pergessen már le nekem vki 1 oktatófilmet, hogy hogyan kell jpg-ket úgy felirni neroval cd-re, hogy ugy tudjam lejátszani mintha video lenne.
Régebbi verzioval ugy csináltam mintha video lenne csak nem filemt hanem jpg ket huztam be és raktam kozéjuk 5 mp szunetet és egyszerüen pergett mint a film.
Sziasztok, Lehet, hogy volt már róla szó, de túl vaskos kötet ez a topic. :-))) Lezáratlan sima CD maradt a meghajtóba és ráírtam még néhány file-t. Látszik mindkét sáv, de csak a másodjára ráírt adatokat látom. Elő lehet valahogy varázsolni az elsőt?
Az a gondom, hogy -legújabb Nero van felrakva- írás (most már szimuláció) közben elfogy a "Felhasznált olvasás tároló", majd a "Tároló Szint" is lemegy nullára és hiba...
Néróval elkezdtem írni egy CD-R-t az egyik nap, Eész pontosan Nero Expresszel. Aztán ma folytatni akartam, hozzáírni. Betettem a CD-t, megmondtam neki, hogy data CD-t akarok. Ezután kiírta, hogy ez nem a Neróval lett írva, de mivel hülyeségnek tartottam (hiszen azzal írtam(, leokéztam. Aztán addoltam, amit írni akartam, erre lenn a csík 200 MB-ra ugrott. Elkezdtem írni. 20%-nál leállt, Write errror, majd nem adta ki a CD-t, és pici égett szag is befigyelt a CD-író felől. Sajna késében voltam, így hirtelen kikapcsoltam az egészet és otthagytam. Mi a szar volt ez? Van miért aggódnom?
Még jó, hogy nem vagy a tudora, mert "tudoroktól" sajnos sokszor kap az ember olyan választ, hogy az értelmezéséhez is tudorok kellenek.
Pedig ahogy egy számítástechnikus ismerősöm mondta, lehet a számítástechnika kérdéseit elmisztifikálni és lehet úgy elmagyarázni, hogy egy pici műszaki intelligenciával megáldott ember megértse.
No, ez azért akad nálam, lévén műszaki végzettségű ember vagyok.
Azóta újra próbálkoztam és megint semmi probléma nem akadt az írással.
Digi-fényképezőgépemen van lehetőség rövid video felvételre. (avi) CD-re akartam a felvett anyagot kiirni, a computeren irás előtt megnéztem, és azt tapasztaltam, hogy a kép "fekvő" helyzetben van, mivel a gépet függőlegesen tartottam felvételkor. A felvett anyag számomra nagyon fontos, kérdezem, valamilyen progival meg lehet forditani a képekhez hasonlóan az avi-filét?
1. Minden CD-nel megvan az a kockazat, hogy eppen selejtet fogtal ki...
2. Mert a cd csak egyszer irhato volt, es ha mondjuk elkezdte irni, akkor azt meg egyszer nem tudja megirni... Merthogy a cd-re nem csak az altalad kijelolt file-ok kerulnek, hanem mas adatok is, amik a cd gep altali azonositasahoz es olvasasahoz szuksegesek...
Ha azonnal kilokte, es nem kezdte el, akkor meg kaki a lemez...
De egy egyszer irhatot is irhatsz akar majd tobb reszletben, csak olyankor meg kell mondani az iroproginak, hogy ne zarja le a cd-t, mert tobbmenetes iras lesz...
3. Idonkent... Nekem pl. Traxdata-bol - amit igyekszem NEM venni - 10-bol 1 tuti szar selejt... A markat annyira nem erdemes nezni, mert a MARKAK nagy resze csak cimke rajta, a cd nyersanyagot valojaban masok es mashol gyartjak... :-)
Idezem Macimedve Urat:"Ne a Tescóban vegyél üres lemezt 20 Ft-ért, hanem kockáztass meg valami tisztességes márkát. A márka még nem garancia, a nagyok sokszor csak átcimkézik a taiwani, indiai lemezeket. Az ATIP kódban viszont benne van, hogy hol gyártották a cuccot. Egy Tayo Yuden pl. általában jó, cimkétől függetlenül."
4. Normalis anyagra irj, ne max. sebesseggel, es ne hidd azt, hogy igy is minden iras sikeres lehet...
Bocs, hogy en valaszoltam, kozel sem vagyok nagy tudora, de szvsz... :-)