Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Az meg törvénytelen. Ha elkapnak* akár sittes lehetsz (sőt a mostani terrorveszély időszakban lehet hogy eltelik pár hónap mire kiderül hogy nincs közöd ilyesmihez), de erkölcsi bizonyítványt nem kaphatsz egy jódarabig.
*A rendőrök Tetrás szolgálati rádiójában is van gps, és ha feltünik nekik hogy az autód közelében ez nem működik, akkor neked annyi..
Ha valaki* betesz a kocsidba egy GPS Loggert (csomagtartóba, ülés alá, stb) azt semmivel nem találod meg. Másnap-harmadnap kiveszi és megnézi merre jártál a kocsival. A gps logger az csak egy vevő, nem sugároz semmit sehova, amit te linkeltél az egy mobiltelefon adását tudja (elvileg) megtalálni ha odateszed mellé (de akkor meg már minek..:)
* pl a feleséged akarja megtudni hol él a szeretőd...
Céges kocsiknál mostanában mindenhol beépítenek ilyen nyomkövetőket, de arról kötelesek téged értesíteni, és az be van építve, nemcsak bedobva az ülés alá..
A PNA-k annyira egyformák..... kivéve a Garminokat.:-)
A kérdés ott kezdődik, hogy van-e benne az árában megfizetett navigációs szoftver. Anélkül csak jogpiszkos megoldások léteznek, mely esetben nincs számonkérhető támogatás, kivéve a legtriviálisabb hardver hibákat:-(
Én az MM-ben tegnap is láttam Navont, de mióta létezik, nem a megbizható hinterlandjáról volt híres, pedig amúgy a paramétereben mindig tetszetős volt.
Az az érdekes, hogy volt a dakota, mint érintős. Közben megjött az etrex 20..., ami hasonló hozzá, csak joystick-os. Most lett az etrex touch, ami kb ugyan az mint a dakota. Agyon variálja már a garmin.
Egyébként a dakota nekem teljesen bevált. Geocaching, bringázás, végszükségben autó is. Biztos jó az etrex touch is.
Ennek igen egyszerű optikai oka van, a nagyításhoz távolság kell.
Olyan kb 2x-es nagyítóeszközt lehet kapni, ahol egy tartó egyik oldalához lehet felfogni a telefont, a másik végén van a nagyító. Mivel reggelizés közben a konyhaasztalon szoktam a Samu3 telefonon nézni Horizon Go programmal a hiradót, fogok is ilyet venni, ha összefutok vele boltban. Csomagküldős portálon láttam, ott a szállítási kôltség megduplázza az árat.
Ugyanez használható pl. a kocsiban a műszerfal tetejére téve navigációhoz is.
Mindig arra és olyan konstellációban elhelyezve kell átnevezni, ahogy az eredeti rendszerben is van. Mobilenavigator egy bizonyos ilyen elterjedt buheráló szoftverben {Systeminformation?) a megszokott név, eredetiként még nem láttam. (Attól még lehet, hogy valami ősmasinától örökölték.)
A hasonló korú szintén német Becker 7934-ben a belső flashtárolóban levő NaviCE (?) könyvtárban van a navigáció (most lusta vagyok megkeresni, pedig nekem is van ilyen). Ott azt a könyvtárat kellett lecserélni az általam kivánt szoftverre. De oda pl. az iGO nem fért be, az ingyenes Navitel viszont igen.
Ezekbe a múzeumszökevény navikba PC-ről az Activesync programmal be lehet nézni,, a könyvtárstruktúrájuk áttekinthető. De pl. a múltkor egy itt is tudakozódó próbálkozó a Windows főkönyvtárat is kitörölte, attól kezdve a gép semmilyen életjelet nem mutatott.
Úgy érzem (ne vegyétek kötöszködésnek) kissé macerás lenne pl. utcai körülmények között megkeresni a Bkk futár-ral x utca elérését y helyről ezzel a nagyítós módszerrel. Nem lehetetlen meg tudom kompromisszum..............
Én megmutattam neki hogy az általad javasolt 6" készülék (150%) helyett fillérekért van 200% nagyítással fólia, és aktív készülék is. Ezután ő guglizza az árakat, kinézetet, szineket ami kedvére van. Az a lényeg hogy van alternatíva amit kért, bő a választék...
De tudom hogy az embereknek előítéletük van a nagyítókkal szemben, ha nem akarsz 600 Ft-ot költeni ilyesmire, költsél inkább nyugodtan 80000 Ft-ot egy komplett új gps-re..