Keresés

Részletes keresés

Detonátor Creative Commons License 2001.02.01 0 0 124
A banán is ember! Vagy mégsem?
Előzmény: Night Hunter (123)
Night Hunter Creative Commons License 2001.02.01 0 0 123
Mért kéne nevet adni, egy banánnak?
jennifer8 Creative Commons License 2001.02.01 0 0 122
Lívia vagy Ilona, hogy tetszik?
rocher Creative Commons License 2001.02.01 0 0 121
Hát ez a sors fintora lett volna.
Ugyanis előtte lett volna még egy gyerekünk, de 4 hónaposan elveszítettem, és ő már fogantatása előtt Petike volt:-((((

Mindegy, hosszú, már nem akarok erről többet beszélni.

petra

Előzmény: Spanci (119)
Night Hunter Creative Commons License 2001.02.01 0 0 120
Rámás csizmát visel a babám...
Spanci Creative Commons License 2001.02.01 0 0 119
Te írtad, hogy ha fiú lett volna, Péter lett volna.
Előzmény: rocher (118)
rocher Creative Commons License 2001.02.01 0 0 118
Petra névnap a naptárban okt.2.

petra

Előzmény: Spanci (116)
Lujza71 Creative Commons License 2001.02.01 0 0 117
Sziasztok
Köszönöm a sok javaslatott.
Még mondja valaki ,hogy az emberek nem figyelnek egymásra.):-))))))))
Na nálam most az Eszter a nyerő,elötte hogy nem jutott az eszembe.
SZVSZ egy magyar gyereknek legyen olyan neme amit le tud irni és meg tud jegyezni.Az se baj ha van valami elözmény,de ezt sajnos a nagy lányomnál feléltük mert a családban csak a Piri és az Angalka maradt.

Lujzi

Spanci Creative Commons License 2001.02.01 0 0 116
Tetszik a történet.
Szadista és sóher szülőkre vall, ha a születésnapot a névnappal össze akarják kötni:o)))
Előzmény: rocher (109)
Thor Creative Commons License 2001.02.01 0 0 115
De jut eszembe, benne van a Mosó Masa Mosodájában is :)
Előzmény: Thor (114)
Thor Creative Commons License 2001.02.01 0 0 114
Iringó. Nem olvastam, barátnő unokahúgát hívják így.
Előzmény: rocher (112)
aniTA Creative Commons License 2001.02.01 0 0 113
yol, nosza, tessen praxisba lendülni...:o))
Előzmény: yol (110)
rocher Creative Commons License 2001.02.01 0 0 112
Na az az Irigó tényleg egy szép név. Hol olvastad?
Előzmény: Thor (111)
Thor Creative Commons License 2001.02.01 0 0 111
Ezek nem újak, és van belőlük kazalnyi :)
Pl: Boglárka, Iringó és Aranka is az.
Előzmény: yol (110)
yol Creative Commons License 2001.02.01 0 0 110
tetszenek az "új" növény-nevek, a Hanga és a Bodza.
ilyenek vannak? még sose hallottam.. legyen akkor Büdöske, Vízitök, Pöfeteg, Csattanó Maszlag, Széleslevelű Útifű ....
y
Előzmény: aniTA (104)
rocher Creative Commons License 2001.02.01 0 0 109
Az én lányom Petra Erzsébet.

Egyébként síma Erzsébet lett volna, ha anyósom nem kéri ki magának, hogy ne a saját nagyanyám nevére kereszteljük, az "ő" :-) unokáját. Így fölkaptuk a vizet a férjemmel és lett Petra a baba. Soha ilyen nevű nem volt a családban. Aztán amikor elvittük keresztelni, azt kérdezte a plébános, hogy nem lehet valami rendes nevet is adni a gyereknek?

Ebben a pillanatban győzött az igazság és benyőgtem az Erzsébetet. Még azt is mondtam, hogy Árpádházi Szent Erzsébet legyen a védőszentje- pedig nem is vagyok katolikus.

Petra meg azért lett, mert nem tudtuk, hogy fiú vagy lány lesz, június 29-én született, ha fiú lett volna akkor Péter lett volna.
Névnapot pedig Erzsébet-napon tartunk neki, így minden évben méltóképpen megemlékezünk drága nagyanyámról is.

petra

Előzmény: Spanci (107)
aniTA Creative Commons License 2001.02.01 0 0 108
:o)
A kisfiam azért lett Marcel (tulajdonképpen Marcell, de képzeljétek nem engedték egy l-lel anyakönyveztetni, úgyhogy nem lehet olyan sok belőle), mert a Marci tetszik, ám a Márton nem.
Nem titok a vezetéknevünk Balkó, ezzel (nekem legalábbis) szép és komoly név.
Dominika pedig van egy felnőtt ismerősöm, nagyon értelmes kedves nő, biztos azért tetszik a név.
Nem is ismerek gyerek- Dominikát, inkább a Dominik a favorizált mifelénk.
Hát fiúnak így nem tetszik.
Én nem törekedtem arra, hogy magyar neveket osszak, egyszerűen így adódott.
Manapság meg annyi Anita van, mint égen a csillag, amikor születtem még különlegesnek számított.
És sokan mondták már nekem, hogy én olyan "anitás" vagyok.
Milyen sok ember élhet, főleg manapság akire nem illik a neve. :o(
Előzmény: Spanci (107)
Spanci Creative Commons License 2001.02.01 0 0 107
Szerintem az Anita nagyon jó!

Női újságokban vannak ilyen "küldd be gyermeked fotóját" eksőnök. Ha egy oldal tele van a babákkal, és elolvasod a nevüket, sírógörcsöt lehet kapni.
3-4 nagyon magyar (Anna, Petra, Réka, Lilla) és 20-30 külföldies név, főleg lányoknál (ezeket nem sorolnám, morogtak már érte eleget, láttam még veszekedés is volt külön topikon).
Annyira senki sem szereti a nagyon magyar neveket, hogy pl. Erzsébetnek hívná leányát.
És az Annánál sem jut eszükbe, hogy majd le fogják Nusizni.
Ne haragudj, ha a Te kis fiad olyan Marcis, akkor miért nem a Márton nevet adtad neki?
Fiúknál minden 3. Marcell, minden 4. Marcel.
A Dominik és Dominika, azért irritál, mert az egész ilyen gazdag gyermekek esküvője utáni, gazdag nászúton (Dominikán) fogant gyermekre utalt eredetileg. Többektől hallottam, hogy ezért lett a gyerek neve ez, lehetett dicsekedni közben, hogy nekik mire futotta.
Aztán elterjedtek ezek a nevek, és most már szinte az első számú név, pedig lehet, hogy a Bérkocsis utcában fogant.

Előzmény: aniTA (104)
agresszívmalac Creative Commons License 2001.02.01 0 0 106
Az én drága (volt) barátnom azt tervezte, hogy ha lesz gyermekünk és fiú lesz, akkor Zsombor lesz a neve.
Aztán kiment bébit szittelni angliába, ahol aztán férjhez is ment egy indiai származású (egyébként teljesen jó fej) pasashoz.
Az azóta megszületett fiúkat Swaswahramani Zsombornak hívják. Amikor kint jártam náluk a keresztelon, a templom leghátsó részében (igen tiszteletlenül) vinnyogtam a röhögéstol.
rút kiskacsa. Creative Commons License 2001.02.01 0 0 105
Legyen Luca.
Petrovics Luca. Szép és ritka.
aniTA Creative Commons License 2001.02.01 0 0 104
Sziasztok!

Az én gyerekeim Rita Zsófia, Réka Lilla és Marcel Gábor (aki Tamara Kinga lett volna, nomen est omen, micsoda lehetőségei lehettek volna BTK monogrammal...:o) )
Fiúnevekben egyszerűen nincs több ami igazán tetszene, a lánynevek közül még a Dominika kedves is és komoly is, és a Petrovicshoz is dallamos, csak kicsit hosszú talán.
Meg mostanában tetszenek az "új" növény-nevek, a Hanga és a Bodza. Igaz ezek nem passzolnak.
Én valamitől pontosan tudtam mi a nevük a gyerekeimnek még mielőtt megszülettek, és tényleg olyan Ritás, Rékás és Marcis kis egyéniségek. :o)
Mindenesetre ne válassz olyan nevet, amiben nem vagy biztos, hogy mindig is tetszeni fog Neked.

DRT Creative Commons License 2001.02.01 0 0 103
Meg külhonban elég béna lenne a Xilla Petrovix... :)
Előzmény: CsilladaKilla (96)
agresszívmalac Creative Commons License 2001.02.01 0 0 102
Korábban megemlítettem, de a vezetéknév ismeretében most már tényleg komolyan javaslom, a Petrovics Nyeregfelület Alatti Területszámítás-t, mint osi magyar nevet.
SasMadár Creative Commons License 2001.02.01 0 0 101
A ma már felnőtt lányom - szintén babát vár, úgyhogy nekünk is ilyen gondjaink vannak :))) - Márta lett. Ha az lett volna az elsődleges cél, hogy ritka nevet adjunk neki, akkor sem tudtunk volna jobbat választani, soha, sehol, semilyen gyerekközösségben nem volt másik Márta. Úgy tudom szereti a nevét. Az is igaz, hogy engem minden szülői értekezleten Mártáztak, mert meg sem fordult senkinek a fejében, hogy nem családi hagyományból választottuk a nevét.

SasMadár

Aliana Creative Commons License 2001.02.01 0 0 100
Petrovics Lea Kormánnyal,
P. Lea Zarisztokráciával,
P. Lea Környezetszennyezéssel.....
Előzmény: oregmedve (99)
oregmedve Creative Commons License 2001.02.01 0 0 99
Lea?
Aliana Creative Commons License 2001.02.01 0 0 98
Ja, mi ne legyen? Mónika biztos ne! Bocs minden Mónitól, de nagyon rossz tapasztalataim vannak
Aliana Creative Commons License 2001.02.01 0 0 97
Mit szólnál Franciskához? A Szonja nem túl jó a Petrovicshoz. De talán a Tanja vany Tatjana, netán Nadja elég jól lágyítja. Aranyos a Zora vagy Zorka is
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.31 0 0 96
Leginkabb Csillat javasoltam volna, de a Petrovics miatt meg kellett alkudjak a Lillaval..:-)
Előzmény: DRT (95)
DRT Creative Commons License 2001.01.31 0 0 95
Mély megnyugvással hallom, hogy nem Lucy-t, vagy John-t javasolsz :-)))) Csak vicc volt!!! :-)
Előzmény: CsilladaKilla (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!