Hát ez a sors fintora lett volna.
Ugyanis előtte lett volna még egy gyerekünk, de 4 hónaposan elveszítettem, és ő már fogantatása előtt Petike volt:-((((
Mindegy, hosszú, már nem akarok erről többet beszélni.
Sziasztok
Köszönöm a sok javaslatott.
Még mondja valaki ,hogy az emberek nem figyelnek egymásra.):-))))))))
Na nálam most az Eszter a nyerő,elötte hogy nem jutott az eszembe.
SZVSZ egy magyar gyereknek legyen olyan neme amit le tud irni és meg tud jegyezni.Az se baj ha van valami elözmény,de ezt sajnos a nagy lányomnál feléltük mert a családban csak a Piri és az Angalka maradt.
tetszenek az "új" növény-nevek, a Hanga és a Bodza. ilyenek vannak? még sose hallottam.. legyen akkor Büdöske, Vízitök, Pöfeteg, Csattanó Maszlag, Széleslevelű Útifű ....
y
Egyébként síma Erzsébet lett volna, ha anyósom nem kéri ki magának, hogy ne a saját nagyanyám nevére kereszteljük, az "ő" :-) unokáját. Így fölkaptuk a vizet a férjemmel és lett Petra a baba. Soha ilyen nevű nem volt a családban. Aztán amikor elvittük keresztelni, azt kérdezte a plébános, hogy nem lehet valami rendes nevet is adni a gyereknek?
Ebben a pillanatban győzött az igazság és benyőgtem az Erzsébetet. Még azt is mondtam, hogy Árpádházi Szent Erzsébet legyen a védőszentje- pedig nem is vagyok katolikus.
Petra meg azért lett, mert nem tudtuk, hogy fiú vagy lány lesz, június 29-én született, ha fiú lett volna akkor Péter lett volna.
Névnapot pedig Erzsébet-napon tartunk neki, így minden évben méltóképpen megemlékezünk drága nagyanyámról is.
:o)
A kisfiam azért lett Marcel (tulajdonképpen Marcell, de képzeljétek nem engedték egy l-lel anyakönyveztetni, úgyhogy nem lehet olyan sok belőle), mert a Marci tetszik, ám a Márton nem.
Nem titok a vezetéknevünk Balkó, ezzel (nekem legalábbis) szép és komoly név.
Dominika pedig van egy felnőtt ismerősöm, nagyon értelmes kedves nő, biztos azért tetszik a név.
Nem is ismerek gyerek- Dominikát, inkább a Dominik a favorizált mifelénk.
Hát fiúnak így nem tetszik.
Én nem törekedtem arra, hogy magyar neveket osszak, egyszerűen így adódott.
Manapság meg annyi Anita van, mint égen a csillag, amikor születtem még különlegesnek számított.
És sokan mondták már nekem, hogy én olyan "anitás" vagyok.
Milyen sok ember élhet, főleg manapság akire nem illik a neve. :o(
Női újságokban vannak ilyen "küldd be gyermeked fotóját" eksőnök. Ha egy oldal tele van a babákkal, és elolvasod a nevüket, sírógörcsöt lehet kapni.
3-4 nagyon magyar (Anna, Petra, Réka, Lilla) és 20-30 külföldies név, főleg lányoknál (ezeket nem sorolnám, morogtak már érte eleget, láttam még veszekedés is volt külön topikon).
Annyira senki sem szereti a nagyon magyar neveket, hogy pl. Erzsébetnek hívná leányát.
És az Annánál sem jut eszükbe, hogy majd le fogják Nusizni.
Ne haragudj, ha a Te kis fiad olyan Marcis, akkor miért nem a Márton nevet adtad neki?
Fiúknál minden 3. Marcell, minden 4. Marcel.
A Dominik és Dominika, azért irritál, mert az egész ilyen gazdag gyermekek esküvője utáni, gazdag nászúton (Dominikán) fogant gyermekre utalt eredetileg. Többektől hallottam, hogy ezért lett a gyerek neve ez, lehetett dicsekedni közben, hogy nekik mire futotta.
Aztán elterjedtek ezek a nevek, és most már szinte az első számú név, pedig lehet, hogy a Bérkocsis utcában fogant.
Az én drága (volt) barátnom azt tervezte, hogy ha lesz gyermekünk és fiú lesz, akkor Zsombor lesz a neve.
Aztán kiment bébit szittelni angliába, ahol aztán férjhez is ment egy indiai származású (egyébként teljesen jó fej) pasashoz.
Az azóta megszületett fiúkat Swaswahramani Zsombornak hívják. Amikor kint jártam náluk a keresztelon, a templom leghátsó részében (igen tiszteletlenül) vinnyogtam a röhögéstol.
Az én gyerekeim Rita Zsófia, Réka Lilla és Marcel Gábor (aki Tamara Kinga lett volna, nomen est omen, micsoda lehetőségei lehettek volna BTK monogrammal...:o) )
Fiúnevekben egyszerűen nincs több ami igazán tetszene, a lánynevek közül még a Dominika kedves is és komoly is, és a Petrovicshoz is dallamos, csak kicsit hosszú talán.
Meg mostanában tetszenek az "új" növény-nevek, a Hanga és a Bodza. Igaz ezek nem passzolnak.
Én valamitől pontosan tudtam mi a nevük a gyerekeimnek még mielőtt megszülettek, és tényleg olyan Ritás, Rékás és Marcis kis egyéniségek. :o)
Mindenesetre ne válassz olyan nevet, amiben nem vagy biztos, hogy mindig is tetszeni fog Neked.
Korábban megemlítettem, de a vezetéknév ismeretében most már tényleg komolyan javaslom, a Petrovics Nyeregfelület Alatti Területszámítás-t, mint osi magyar nevet.
A ma már felnőtt lányom - szintén babát vár, úgyhogy nekünk is ilyen gondjaink vannak :))) - Márta lett. Ha az lett volna az elsődleges cél, hogy ritka nevet adjunk neki, akkor sem tudtunk volna jobbat választani, soha, sehol, semilyen gyerekközösségben nem volt másik Márta. Úgy tudom szereti a nevét. Az is igaz, hogy engem minden szülői értekezleten Mártáztak, mert meg sem fordult senkinek a fejében, hogy nem családi hagyományból választottuk a nevét.
Mit szólnál Franciskához? A Szonja nem túl jó a Petrovicshoz. De talán a Tanja vany Tatjana, netán Nadja elég jól lágyítja. Aranyos a Zora vagy Zorka is