Teljesen szubjektív, de az Edit azon női nevek közé tartozik /vö. Aranka, Jolán, Irén/, amelyektől a falra mászok. Valszeg azért nem tetszik, mert ahány Editet ismertem, ismerek, mind tipikus vénkisasszony volt, nem túl vonzó jellemmel. De ez csak szubjektív.
Szerintem érdemes azt is figyelembe venni, hogy a vezetéknév relatíve hosszú, és vegyes hangrendű, inkább magas hangzású. Emellé egy rövid, mély keresztnév illik, pld. Lázár, de ez csak példa. Lényeg, hogy ne legyen Evelin, vagy Benedek, érted...
itt egy történet:
egyszer találkoztunk egy rég nem látott ismerősünkkel, akinek közben gyereke született. Kérdeztük tőle:
- hogy hívják?
- mendi
-?????
- hát mandy ipszilonnal.
- ?????
- Miért, legyen Borbála???
Azt hiszem, ez a nyúlfarknyi írásom illik a témához...
:-)))
Mire megvénültünk…
(Falusi életkép)
- Te gyerek! Hova tetted a vasvellát? Nem megmondtam, hogy ne játssz vele, mert mindig elhagyod?
- Ne rajtam keresse, édesapám! Yvonne néném ganyézza vele a disznókat.
- Akkor szaladj át a Henrietta ángyodhoz, és kérdd kölcsön tőlük!
- Nem lehet, mert Nikoletta körösztanyám elvitte az övékét, szénát gyűjteni…
- Nosza, ugorj hát át a Roland szomszédhoz, és kérdd el szépen holnapig.
- Nincs itthon a Roli bá. Brigitta nénikémhez ment a feleségével, a Lucia mamával, mert megszületett Jennifer, az unokája. De Georgina, a bótos mondta, hogy most lehet kapni…
- Nem veszünk újat, nem herdáljuk a pénzt! Kerítsd elő Norbert ecsémet, hátha ki tud segíteni.
- Nem hiszem, hogy ráérne. Külföldi vendégeik vannak. Tudja, édesapám, a János bácsi és a Julis néni, ha jól tudom azt a fene cifra nevüket…
Az én lányom Borka Dorottya. (Az első kicsit bolondos, a második pedig nagyon szép. Azért adtunk kettőt, hogy majd eldöntheti, melyiket használja - milyen lesz később a személyisége. Az eddigi hat hónapos tapasztalat alapján asszem az elsőt fogja.)
Ha fiú lett volna Domonkos Péter lett volna.
Afffenébe! A valószínűségszámítás mindig gyenge pont volt matematikából épített erődítményem falán.
(Igaz, mivel már vagy 17 éve szigorlatoztam, és azóta a többit se nagyon használom, se mint mérnök egykoron, se mint fordító mostanában, rogyadozik az egész építmény. A négy alapművelet egyjegyű számokkal még tűréshatáron belül szokott sikerülni:-)
Gondolkozzatok el a Hannán is. Én speciel nem szeretem, mert a férjem családjában két gyereket is így hívnak és bosszantott, hogy egymást majmolják a sogornőim. De a Petrovicshoz nem rossz. Meg a Helga se rossz.
Szerintem mind a kettő szép, de az Anna jobban lágyítja a P,t,r,cs-t, nem?
Olyan érdekes, mennyire különböző két embernek tudok elkézelni egy Petrovics Esztert és egy Petrovics Annát. :o)
Válasszatok mellé egy másik szép nevet is.
Az Én babám julius elején fog születni de még nem tudjuk, hogy fiú vagy lány lesz.
Egyenlore a Martina és az Ádám a nyero, de ez még nem 100%.
A vezetéknevünk H betuvel kezdodik és arra is gondoltam, hogy alliteráló keresztnevet kap, de H betuvel nem nagyon találtam normális nevet. A férjem azt mondja, hogy ha fiú akkor legyen Herkules, de ezt biztosan O sem gondolja komolyan.
Az Anita név nekem nagyon tetszik, de mivel engem is így hívnak ezért errol lemondtam. Nem akarom, hogy állandóan becézgessék csak azért, hogy megkülönböztessék az anyjától.
Az Eszter valoban szep nev, de szerintem az Anna jobban passzol a vezeteknevhez. Tudom irtad, hogy mar tobb van a kornyezetedben, de azert en meggondolnam megegyszer.
Hívjátok a gyereket Tács-nak.
Még soha nem hallottam ilyen nevet, de ha például a családnevetek Kar, akkor tök jól fog hangzani, hogy Kar Tács.
Ha nem, akkor meg tök hülye név lesz.