Az FM90.90 Jazzy rádiót próbáltad már? Egyébként teljesen egyet értek veled! Szegény Hofi mondta jól: a tévében, és a rádióban már csak csatornák vannak.... mert ennyi szar, csak ott tud kifolyni!:-))
Lehet hogy csak nekem érdekesség. A beatles felvételeken Preston rengeteget dolgozott ez köztudott, de példul én nem tudtam hogy a roadfönök Mal Evans is
aktivan Hammond orgonázott .
Mal Evans a nagydarab szemüveges aki a hangfalra könyököl.Billy meg a Rhodes suitcase elött könyököl. Már akkor is ez egy "könyöklös" szakma volt.
pl: You Won't See Me, If I Needed Someone felvételeken hallható ,és állitólag ezen az orgonán tötént a nagy esemény
Mivel annyi hulladékot hallottam különböző kereskedelmi médiában, ezért olyat egyáltalán nem hallgatok. A legkommerszebb ami még belefér, talán a Sláger rádió, de az sem tovább egy negyedóránál, főleg ha addig nem szólal meg a Hammond. Így kénytelen-kelleten kihagyok egypár új tehetséget az igaz, és elvagyok a jó öregek, meg a mostani periféria zenéjével. Sokat nem veszthetek, mert eddig minden új No.1 felfedezés kiváltotta nálam az ásítást. Azt a kis "veszteséget" meg túlélem valahogy :-)
Rhoda azon a 2000-es felvételen XB3-mal játszik. Sajnos jól hallani is, pedig az aktívbox csöves hozzá. Nallacival, Laurenssel volt szerencsénk élőben is hallani ezt az összeállítást. Végülis jól játszottak, csak az egyiknek XB, a másiknak az a Hóner, hiányzott az az igazi B3/122 sound.
Hamiskás "vigyor"már tizévesen megvolt Prestonnak, ami egész életében végig kisérte . "Öregkori" megszólalása tényleg az igazi vér profi. Nekem mondjuk a huszonéves korában készitett felvételei jönnek be http://www.youtube.com/watch?v=DpexAJTQWfk&feature=related De nekem azért is szimpatikus mert ez a felvétel az emberiség azon korszakában készült , amikor menetelünk elöre nincs elöttünk semmi ami megállit image volt a jellemző . Ellentétben a jelenlegi globális "elhülyitéssel "mely az apokalipszis most image-t nyomatja,ami szerintem rohadt nagy üzlet.
Más Beyoncé Giselle Knowles 1981. szeptember 4-én született Houston városában. Már hét éves korában színpadra lépett, akár a tánciskola növendékeként, akár a templomi kórus tagjaként. Unokatestvérével, Kelly Rowlanddal közösen a kórusban ismerték meg későbbi zenésztársaikat, Latavia Roberson és Letoya Luckett személyében. Tudásom szerint kapott billentyüs kiképzést is , csak a "látványtervezöknek" akiknek a produkcio érdekessé tétele a feladatuk , nem engedhetik a billentyüshangszert mert nagy a takarása, és ez
elfedi a lényeget hogy a hölgy ne hordjon fehérnemüt , és ezt "véletlenül" láthatóvá is tegye...
A kísértés két szólamban megvan dvd-n ha érdekel vkit közületek! Jó kis Tony Monaco oktató videoért csere-berélhetünk! :)
Tube! Beyonce-t nem kell lenézni csak mert popos, fiatal sztár leányka! Nagyon is ott van a csaj énektudásilag is és mozgását tekintve is. Zenész család sarja, fél-feka, tehát érthető a műszer a torkában. Mellesleg egy bombázó külsőt is kapott a Teremtőtől. Sokak szemében az értéktelenség egy-egy alapból tehetséges emberrel szemben az öt körülvevő gátlástalan marketing hiénáknak és a cukormáztól csillogó giccses puccnak köszönhető. (mondjuk itt nem a "britniszpírsz" jelenséget értem mint önmagát "túlragyogó" nimbusz) Lefogadom, ha Beyonce kezébe nem mikrofont nyomnak hanem egy Hammondot, más lenne róla a kép!
Rhoda Scott: Most digitalizáltam be a tavalyi A38-as koncertjét, amit követni fog a Barbara Dennerleines párbaj egy régebbi 3sat által sugárzott jazz fesztivál anyagról. Utóbbit szándékszom feltenni a honlapomra is. Szerintem kár volt Rhoda néninek ezt a Julie Saury-t dobosnak fogadnia. Nekem teljesen lapos amit a kis csaj ütöget és nem azért mert nő, de nekem Daniel Humair vagy Felix Simtaine (nem tom melyik a férje) sokkal színesebb a produkciókban.
Amúgy ha már koncert, a holnapi, azaz most már mai Michael Brecker emlékkoncertre megy közülünk vki a művészetek palotájába? (este fel nyolctól)
Jujjjj de erzi a Hammond-ot a Billy bacsi meg a nyolcvanas evekben is!!! Ezt az "elavult" hangzast:-))) Mintha az 50-es evek-ben jarnank...hiaba a feketek...Imadom
Sajnos mar egyikuk sem el, de ezt a kis videot megnezven, ismet rajottem, hogy mekkora tehetsegek voltak! Billy Preston 10 évesen a Hammond B3 mogott, es a zsenialis zongorista , majd kesobb enekes Nat "King"Cole egyutt a szep idokben! Nezze meg aki teheti...zsenialis
különben annyi gond van vele, hogy van a "sustain" csúszka, és az úgy tűnik, szart se csinál. van a "long" kapcsoló, az csinál nagy szasztéjnt, de ha be van kapcsolva, ha nem, a "sustain" csúszka hol-állása nem változtat a zengés hosszán.
Elkzedtem Revalver nevű realtime-erőlködőszimulátorral használni tegnap este, sok wah meg tremoló meg ilyesmi és kifejezetten faszán szól úgy. a saját, natúr hangja azért elég gyökér, mindegy, egy tizest meg kis vonatozást megért. Lehet h hamarosan veszek fel vele valami szamplét.
Nekem volt! Annak idején (kb. 10 éve) azon játszottam a Riders On The Storm-ot koncerteken. Akkor még Vermona orgonát használtam (Formation 2, mai napig megvan.) Én szerettem a Piano-Strings kissé Rhodes-szerű hangját, egyetlen bajom az volt vele, hogy nem dinamikus billentésű. Mindmáig megtartottam volna, de sajnos egyszer csúnya balesetet szenvedett, így alkatrész lett belőle... Ha valami kérdésed van vele kapcsolatban, segítek, ha tudok.
Vettem egy Vermona Piano-Strings-t, tudom hogy off, de csak félig, hátha használt itt valaki már ilyet. Mit lehet egy ilyennel kezdeni? Modnjuk megszokni h melyik pillentyű hol van, gondolom, leginkább ezért vettem(merthogy gitáros vagyok, nem billentős), meg mert olcsó volt. Felvéve különben egész vicces hangja van, bár alapvetően elég beteg. Pár vst-effekten, csőszimulátoron átkergetve egész jó.
Lehet-e majd ülni a koncerten, mert állni NEM akarok. Azon kívül lehet-e valamit tudni a jegyárakról? A múltkori Rhoda koncert (8500,-FT/db + ÁLLNI kellett) nagyon rossz ár/érték arányt tudott felmutatni. Maximum a zene kárpótolt, de majdnem botrány lett belőle...
Kár hogy lemaradtam a dzsemrő' :-) Jó választás volt. Saved.
Mindjárt egy '69-es McGriff lemezt föl is tettem: Electric Funk
Kaltenecker Zsolt is küldött egy érdekes Hammond B3 felvételt Bécsből.
Ezek az amerikaiak nagyon le tudnak menni állatba ha zenéről van szó. Soha nem érdekelt volna Beyoncé (mert láttam sok helyen a nevét), de így utána fogok nézni a film után.
Szeged, Városi Mozi a belváros közepén. James Taylor is Quartetjével frenetikus koncertet csapott ott. Kb. olyan MOM méretű. Akkora színpaddal is.
Ismét végigélvezhetjük a Rhoda Scott, Sarah Morrow, Julie Saury, női trió anyagát fix és nagyszámú ülőalkalmatosságokról mozi lévén, lentről vagy erkélyről. Nem megyek üres kézzel: B3+2×122+komplett elsősegélycsomag,szerszámos
Március 20-án Szegeden a Belvárosi Moziban lép fel a Hammond Orgona Királynője, Rhoda Scott a nálunk is jól ismert triójával, amiben az ex-Ray Charles Orchestra tag, Sarah Morrow játszik pozanon.
Nekem ilyen szempontból a Blues Brothers is kellemes meglepetés volt (A régi, de csak most láttam).
A múlt pénteki Triton koncert teljes hanganyagát feltettem a honlapomra kedvcsinálónak: Videók is lesznek, ha elmentem tehtube-hoz. gyors belehallgatásra javaslom a 4., 9., 11. számokat.
Sziasztok! Ki látta tegnap este 22:00-től a TV2-ön a "Kísértés két szólamban" c. filmet? Ragyogó Hammond és Hammond zene tűnt fel többször is a filmben. Esetleg valaki felvette videóra?