Alighanem szükségük van erre - de lehet az egész sportágnak is hasznára válik, mert ahhoz képest, h ubiszezon kellős közepén járunk, VAN téma, amire ugrik, harap, reagál a NÉP :) - részint rengeteget számít a média, a folyamatos reflektorfény nemcsak Armstrongnak tesz jót, figyelik, lesik a másik oldalt is, sztem a TDU-tól kezdve nagyobb publicitást kap jövőre minden verseny, mint az elmúlt években bármikor.
A nyilatkozat "háborút" meg azért nem kell olyan komolyan venni, ld. anno az Arm vs Ulle rivalizálásokat, v Gibo kihívásait(2003, kalapácsos story, aztán 3 hegy után kapott egy órát, Sipi: "Most nézegetheti mennyi az idő" :)
Szóval ne kapd fel a vízet feleslegesen, sztem. Az erőviszonyok úgyis adottak, az ébrentartott érdeklődés még mindíg sokkal jobb, mint ha hetekig aludna mindenki, és velünk együtt esetleg Berci is lustálkodna, elpunnyadna - mert Lance már két hete elkezdte "szokásos" nyolchónapos felkészülését, de szvsz most nem teszik meg neki azt a szívességet, amit Ulle elkövetett évről-évre ... :)
Valaki noname ember, aki GT-t nyert Pantanival, Cunegoval, Simonival :) Amúgy úgy felhúz néha, amikor CN-t olvasok és Bruyneel nyilatkozik Contadorral kapcsolatban. Olyan szintű képmutatást érzek irányából, hogy az hihetetlen, és ezzel vált most már ő is és Armstrong is baromi unszimpatikussá. Az lenne a legjobb, ha csendben maradnának és a csapatukkal foglalkoznának. (utóbbi bekezdés miatt bocs, de most hogy írtam egyet ez kikívánkozott)
Hm., milyen nagyszerű (látványos+hatásos) 5let a kondíciók gyors visszaállítására :)
Kicsit csapkodott a fantáziám a két dolog párosításából kifolyólag :)
... képzeljétek, ahogy a torony mellett(alatt?) egy mesterséges(rövid de naon meredek) emelkedőre terelik fel a ridereket, 50 kg-os hátizsákkal, ólommellényben és vascipőben, és mikor felnéz, azt látja h dől rá azaz izé, pár méter a megváltó lejtő ..... egy délután 3X10 mászás, két nap alatt majdnem Tour forma :))))
Nohát, csak sikerült megegyezni. Akármi is volt ez, a kellő felhajtás megvolt, most már az is tudja, hogy Pisaban táboroznak a fijjug, akiket nem is érdekelt. :-)
Azt mondja a naptár, hogy (többek között) a következő dolgok történtek ma:
- megkoronázzák I. Bélát (1060.) - megszületik Bercsényi Miklós (1665.) - a magyar vízilabda-válogatott 4-0 arányban legyőzi a szovjetet (1956.) - Spanyolországban elfogadják az új alkotmányt (1978.)
És szintén az ibéririai fővárosban megszületik egy gyermek, akiből 27 éves korára nótorius trikógyűjtő válik. :-)
Kívánom, hogy Albertonak jó egészséget és sok örömöt hozzon a következő év és a gyűjteménye is gazdagodjon!
Abból, amit Oscar elmond úgy tűnik, hogy az Astana becsapta a gallégot. November 12-én előzetesen írásban is megegyeztek, de nem kötötték meg vele végleges szerződést. Az Astana nem akarta megadni azt az összeget, amit kért, a caisse-nál elért fizetésének harmad, negyed részét kínálták neki. Oscar ezt nem fogadta el, mivel az idő eltelt, és le is van kötve az Astanánál, vissza akar vonulni.
Az első hírből kiderül az is, hogy az Astana végül is, a Footon-Servetto katalán sprinterét, Josep Jufrét szerződtette le a helyére.
- A Nalini rálicitált az F-Trechre és nyert. Állítólag a kedvezőbb ár mellett az döntött, hogy komoly mennyiségű ruházatot kapnak ingyen a versenyzők. Felteszem különféle kiegészítőket, aláöltözeteket illetve "civil" ruhát kapnak majd a fijjug. Ergo, szponzorilag is belépnek, nem csak, mint szállító. Megjegyzem, hogy a Nalini egyébként is nevesebb gyártó, mint az F-Tech, a fél PT mezőnyt ők szolgálják ki.
Lemaradt az a nem kevvésséfontos információ, hogy a bankgarancia ügyén még dolgoznak a csinovnyikok.
Közben a jó Proszkurin pajtás már meg is cáfolta saját magát, ugyanis került kép az új mezről:
Namármost én ezen egy darab F-tech lógót se látok, ellenberger a Nalini ottan világlik a fejlécben. Persze lehet, hogy ez ugyana' a cég, de akkor jól titkolják. :-)
Szépnek viszont tényleg szép, semmi fölös csicsa. Ha elég széles lesz az aranyszín rész, messziről ki lehet majd szúrni a bolyban.
- a csapat neve Астана, azaz Astana vagy Asztana (ízlés szerint). Ez az elnökbácsi döntése, fellebbezést benyújtani nem tanácsos. :-)
- a Самрук, azaz Samruk vagy Szamruk (szintúgy ízlés alapján) lesz a sponzor.
- A ruhát az F-Tech nevezetű Olasz(?) cég szállítja. Ők varrják a Kazah válogatott mezeit is, tehát nem meglepő a döntés. A rucin 1 azaz egy darab szponzor lesz, a Самрук / Samruk / Szamruk.
- Officiális bemutató december 9-én (10-től edzőtábor Olaszországban), de állítólag marha szép.
Azért volt rá szükség, h ne járjanak úgy, mint mi :(
Ott legalább odafigyelnek fentről, h ne síboljanak el mindent ész nélkül, nyilván kordában tartják a különböző kiskirályokat .... régebben volt egy olyan hülye poénom, h nem vóna rossz kazah gyarmatnak lenni - lehet nem is volt annyira .. izé? :))
Tudtommal egyiknek sincs semmi jelentése, mindkettő fantázianév. Azért ilyen kétnevű az szervezet, mert két állami vállalatcsoport összevonásával jött létre.
Az alap célja és létének értelme elvileg a gazdaság stabilizálása. Gyakorlatilag szerintem sokkal inkább arra szolgál, hogy arra hivatott személyek állami pénzeket síbolhassanak, miközben más síbolókat távolt tart a husis fazéktól.
Más értelmét nem nagyon látom, hogy mi végre volna értelme az összes állami tulajdonú bank (közte a nemzeti bank) az összes állami pénzalap (beleértve a TB) valamint posta, telekom, vasút, hajózás, a komplett gáz- és villamosenergia ipar meg még Allah tudja hány kisebb-nagyobb (de inkább nagyobb) állami cég összevonásai egy nagy katymazba.