Itt okoskodsz, aztán nem te voltál az, aki májusban kis betűvel (és nagyon apró betűvel) írtad le Váradi és a Falco nevét?
"váradi megsérült a Cakarun ütközésben, azért nem lép pályára két meccse? Szerencse, hogy volt aki helyettesítse... az a kopaszodó srác elég jó, csak nem értjük miért nem veszi le a kék melegítő polóját, mikor a pályára lép. A falco nem sárga-fekete?"
Hooker 2020. márciusáig (amikor a pandémiás helyzet miatt véget ért a bajnokság) volt a Falco játékosa. Vagyis tavaly nyártól kezdve - az akkori átigazolási időszaktól - hivatkozhattam rá, tehát három éve biztosan nem tettem, és szerintem 4-5 alkalomnál többször nem említettem. A Hooker-jelenséget ha értenéd (a Falco szurkolók igen), akkor már nem csodálkoznál annyira azon, ha megemlítem a nevét akkor, amikor Váradi esetleges maradása esetén egy légióst keresünk majd mögé. Viszont a hírek szerint a jelenlegi állás alapján arra van nagyobb esély, hogy egy minőségi kezdő irányítót kell találnunk (BL-szinten is), és ez még nem elég, mert vezéregyéniségnek is kellene lennie.
Igazán nem akarok beleszólni, de azért az naiv feltételezés, hogy az eladó csapat olyan kitételt tudna adni a vevőnek, hogy ne úgy járjon el a játékossal, ahogy akar.
ui. Ha már ide hozzászólok: számolja valaki, hogy Circo hányszor hivatkozott már Hookerre az elmúlt három évben, amikor szóba jött az irányító poszt? :-)
Szerintem a DEAC úgy nem adja el, hogy kölcsön adhassa Magyarországra az új csapata. Egy, az európai kupában jól szereplő spanyol csapatba mehet , ahol szeretne megragadni. Szerintem sokkal többet hisz magáról , mint amennyit tud.
Ez nem így működik. Édesapám mindig a türelemre nevelt engem (ami sajnos nem mindig sikerült nekem), és most ebben a helyzetben is ez a legfontosabb. Amúgy sem úgy működik egy csapatépítés, hogy függetlenül attól bárki megy vagy marad, akkor is igazoljunk addig. Attól még, hogy nagy eséllyel mindenképpen kell légiós irányító nem mindegy, hogy melyik eset lép érvénybe. Ha Beni távozik, akkor olyan kezdő légiós kell, aki korábbi csapataiban is volt már vezér, ha viszont Beni marad, akkor pedig egy olyan irányító kell mögé (ha nem lesz megoldva magyar játékossal), aki soha nem volt korábbi csapataiban vezér, és el tudja fogadni azt, hogy a sorban előtte van egy játékosunk. Egy amolyan Hooker-szerű légiósra gondolok. Szóval attól még , hogy posztra igazolunk nem mindegy, hogy milyen személyiségű játékos kell majd. A csapatépítés is egy sakkjátszma, amit jól átgondolva, higgadtan és türelmesen kell véghez vinni. Ne legyünk attól boldogabbak, ha mondjuk július 14-én lesz már 4 légiósunk, mintha ez csak mondjuk július 29-én fog bekövetkezni. Nyilván én is tudom, hogy a piac szűkül, de azért július közepén nem fog végleg "bezárulni", és lesznek még kedvező lehetőségeink. Sok mindent megtanultunk az elmúlt években, ebben is legyen előrelépésünk, ami nem más, mint a türelem.
Nem egy ideális helyzet,de hidd el a BL-indulás és a stabil szakmai koncepció garantálja,hogy ne a "selejtből" kelljen válogatni. Amúgy sem 31-én éjfélkor állunk majd neki adott esetben légióst keresgélni. A nevek már ott vannak a kalapban,az ajánlatok meg kint. Van A-B és C-terv. Augusztus 2-ára komplettnek kell lennie a keretnek.
Ugyanakkor véleményem szerint Beni megérdemli,hogy várjunk rá. Az évek során igazi vezérré nőtte ki magát. Hozhatsz légióst hasonló játéktudással,de efféle habitust/játékintelligenciát nem akasztasz le a polcról csak úgy.
Tulajdonképpen én sem értem mire várunk…mármint Benire és Szilire azt tudom,de ettől még ugyanúgy kellenének a jó igazolások,ha mindkettő marad akkor is kellene hozni,ha csak az egyik főleg..csak nehogy az legyen,hogy mire eldöntik mit akarnak,addigra már csak a ”selejt” marad a piacon..Most van a legnagyobb esélyünk a BL továbbjutásra,mindenképp kell a minőség..
OFF: Tudom tudom. Turista vagyok csak itt de most megkövetem szhely11 kollégát. Messze nem olyan arrogáns és pöffeszkedő mint ez a helyi vállalkozó félistenetek. Amit Aurora Boeralis c művelt itt a napokban az egy színpadi monodráma és a Mónika show legszebb részeinek szerelemgyereke lehetne....
Komolyan elkezdett érdekelni hogy ki ez a világi nagy vállalkozó, akinek ezzel kell házalnia egy kosárlabda csoportban de elmondása szerint minimum Bill Gates szintjén van...
Csoda, hogy a CEU vagy a Corvinus még nem hívta meg vendégelőadónak... Vagy lehet volt már ilyen?
OFF vége:
Benke szerintem marad nálatok mert az ő pozícióján a nemzetközi piacon is rengeteg (akár fiatalabb) tehetség van, akik megcsinálják azt amit Szilárd de még a plafonjuk előtt vannak. Benkében nem látom hol az upside.. Ellentétben Váradival akit szapultam én orrba-szájba, de az ő méretei és játékstílusa egyedibb mint Benkéé.. benne láthat fegyvert egy nemzetköziben is releváns ny-európai középcsapat. Viszont az pont érdekes lenne, ha a fizikális-pörgős francia bajnokságban gondolná ezt egy klub. Valahogy a Bundesligában könnyebben képzelném el őt. Aztán majd kiderül mit sikerül a menedzserének alakítania.
Ha külföldre szerződik, könnyebb lesz neki szorítani, mint sárga-feketében. Ennyi biztos.
Azért itt kihozni hogy Veled kotekednek az már tenyleg egy szint. Te erkezel ide beleokoskodni bármibe és kotekedni majd ha kapsz egy ripostot, áldozatnak állítod be magad... Ez van ilyen vilagot élünk... Ti tudtok hangosak lenni a provokáció után mint akit bántottak. Majd elmúlik ez is...
Abszólút nem vagyok magasan,sőt.... Van egy stílusom,ami sokaknak nem tetszik,de legalább nem kötök bele mindenkibe mint te.... Fájdalmat dehogy akarok okozni,büntet téged az élet.... A polc pedig nálad magas kicsit,de hát ennyi idősen már nem változik az ember....
Ugyanezt írtam én is a múltkor - amikor még nem tudtam, hogy a Dijon képben van, csak annyit, hogy valamelyik volt BL-ellenfélnél köthet ki -, hogy az ő játékstílusuk végett nehezen tudnám elképzelni ott Benedeket, de ezek szerint mégis látnak benne fantáziát (már amennyire valósak egyesek infói).
Elvileg van szerződése Debrecenben. Hivatalosan nincs csapat nélkül. Csak pletykálják, hogy egy spanyol csapat kivásárolta, egy évre kölcsönjátékosként szeretnénk mi megszerezni.
Szerintem légiós irányítót már most is nyugodtan igazolhatnánk, mivel egy vérbeli irányító mindenképp jól jönne, aki jól lát a pályán, netán jól is dob. Megnéznék egy ilyen csapatot. Meg a BL-továbbjutáshoz is eléggé fontos lenne. Ha meg marad Beni, akkor utána is befér a csapatba. Mondjuk ő szerintem semmiképp sem akar maradni, csak próbálja kiválasztani hogy hova is menjen.
Csereirányító pedig nyilván Zozó lesz, meg néha Benke, ahogy az elmúlt szezonban is. Ilyet nem fognak egy ifire bízni. Maximum ha Somogyi ideigazol, nem tudom neki mik a tervei, hogyhogy még nincs csapata. Lehet hogy vele is van egy szóbeli megállapodás, hogy ha nem talál megfelelő külföldi csapatot, akkor Falcóhoz jön.
A Dijont sokan mondtak, de ha Beninek van olyan bajnoksag ahova biztosan rossz uzlet menni az a francia sztem. Iszonyatosan fizikális, gyors esz nélküli kosárlabda ami ott megy és azért Beninek nem elsősorban a sebessége az erőssége.
Ami számomra érdekes, hogy viszonylag régóta lehetett hallani ezt a Dijon témát de bejelentés mégsem volt. Talán abból mégsem lesz semmi? Vagy esetleg csak azért lett elhintve ez az infó néhány embernek, hogy Beni jobb pozícióban tudjon tárgyalni a Falcoval? Neki is alapvetően az az érdeke, hogy a számára legjobb szerződést kapja. Azt nem hiszem, hogy közli a Falcoval hogy fix időpontig várjanak aztán igazoljanak mást, mert ezzel csak a saját lehetőségeit szűkíti.
Biztos vagyok benne, hogy Benivel megbeszeltek egy idopontot a vegso valaszra. Helyi srac es neki is fontos annyira a Falco mint a Falconak a Beni.
Irod, hogy varsz egy 4-es extrat. Magyaran ugy tervezel, hogy U23-as Kovacs Beni minimum 10 perc jatekido, Barac,Clark, extra 4-es es Keller magas posztra. Magyaran ha Beni es Szili is elmegy akkor alacsony posztra 2 legiost tudunk hozni a Szili-Beni-Kyan trio helyett plusz Kellernek nem lesz center csereje egy esetleges serules kovetkezteben?
Már csak azért sem lehet nemet mondani neki, mert ha esetleg mégsem jönne össze neki a külföld, akkor - nyilván nem örömében - kénytelen lenne más magyar klubhoz igazolni. ezt meg nyilván senki nem akarná. De neki valóban nincsen határideje, hiszen lejárt a szerződése és már nem a Falco játékosa. Azt azonban el tudom képzelni - sőt biztos vagyok benne -, hogy a klubunk azért mégis meginterjúvolta, hogy melyik az a dátum, amíg ad magának esélyt egy külföldi szerződésre. Biztos, hogy a vezetők és edzők nem a bizonytalanban tengetik mindennapjukat. A piac nyilván hétről-hétre szűkül, de szerintem július utolsó hetében azért még tudunk szerződtetni minőségi légiós irányítót.
Nekem inkább a következők a nagy kérdések. Ha valóban úgy lesz, ahogy írtad, hogy nem érkezik már magyar játékos (én ezt egyébként szinte kizártnak tartom), akkor milyen posztokra érkezik majd még a három légiós? Illetve milyen fiatalokkal tudunk megfelelni a hülye szabálynak? Eddig van Kovács B. és Sövegjártó, ki lesz a harmadik? Nagyon úgy néz ki, hogy előbbi lesz az első számú játékosunk a szabályt illetően, így viszont simán lehet, hogy nem érkezik 4-re valami "szupersztár", hanem mégis Keller mellé jön majd egy komolyabb center. Ha Beni távozik , akkor kik lesznek az irányítók? Két légiós érkezik oda, vagy légiós+Dancsecs (ha marad), vagy légiós+Somogyi? Gondolom ezek a verziók vannak a lehetőségek között.
Sajnos nagyjából annyira vannak képben, mint mi. Mind a két játékos várja a külföldi megkereséseket, Benke esetben ugye annyival egyszerűbb a helyzet, hogy van egy fix időpont, ameddig ha nem talal csapatot, akkor maradni fog nálunk.
Beni viszont -ahogy régebben írtam- simán kivárhat akár augusztus közepéig is, mivel neki nincs szerződése már jövőre. Ahogy kivárt anno Zoli 2017-ben, úgy Beni is megteheti ezt, a különbség annyi, hogy most nem fogunk addig hozni senkit, amíg el nem dőlnek ezek a dolgok. Ugye Zolika esetében már akkor kész volt a mezőnysorunk, mikor érkezett. Beninek pedig úgysem fogunk nemet mondani, ezt ő is nagyon jól tudja, így gyakorlatilag nyomás sincs rajta mikor írjon alá hozzánk, ha nem talal külföldi csapatot.
Te nagyon magas polcra helyezed magad de tudod jol hogy senkit nem erdekel a velemenyed. itt csak szemelyeskedni próbálsz de sem stílusod sem tudásod nincs ahhoz hogy fájdalmat okozz... életemben van max 5 ember akinek a véleménye számít, na ők mind más ligában jatszanak mint Te. Elszorakozom rajtad aztán úgyis megunod ahogy sok ostoba tarsad tette már...
Milos mai nyilatkozata alapján nem valószínű, hogy a következő napokban eldől Benke és Beni sorsa. Előbbinek nagyjából két hét múlva mindenképpen maradnia kell, ha nem talál magának megfelelő ajánlatot külföldről, így legalább el indulhatunk majd valamilyen irányba a további igazolások terén. Persze lekésve abszolút nem vagyunk semmiről, de azért szép lassan szűkül majd a piac.
Egyebkent az már szinte biztosan eldőlt, hogy magyar jatekos már nem fog érkezni.
Tudod van aki dolgozik,és nem lopja a napot mint te. A válasz lehet gyenge,de igaz,és ez fáj neked. Titeket nem kell égetni(bár hozzáteszem,én csak neked jelzek,nem a többieknek....),te minden kommenteddel mutatod hogy a legalja vagy.
Nahát, nahát... a napokban aztán tényleg kijutott a "színvonalból" itt, de mintha az ellen nem keltél volna így ki magadból, pedig ha jól rémlik, neked nem az számít, hogy valaki szombathelyi, körmendi, fehérvári, szolnoki vagy bármi más.
Valóban volt itt égés, nem is kicsi, de az mintha más személyhez kötődött volna. Érdekes módon, azzal kapcsolatosan nem fejtetted ki a véleményed és nem ítélkeztél. Arra azért ne hivatkozz, hogy nem akartál belefolyni, mert minden más szarba is belefolysz.
Szóval ha szerinted nem más miatt kellene lesütni a szemeteket, akkor az az év vicce. Inkább felülsz egy provokátornak.
Ennyi ideig tartott egy ilyen gyenge valasz? Sokkal butább vagy, mint amit itt mutatsz... Fel sem fogod ahogy még a körülötted levők is szomorúan lesutik a szemüket miattad... Ez jutott neked, de minket ne egess az itteni színvonaltalan irasaiddal...