Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.28 0 0 225
Eddig csak olvasgattam itt, de a Manóról eszembe jutott, hogy 1994-ben, amikor a lányom született, volt egy fiúbaba az osztályon, akit Panicsán Manónak hívtak. Eléggé furcsállottam, persze én ne szóljak egy szót sem, a lányomé sem "kismiska".
Blan
Előzmény: Yoo (224)
Yoo Creative Commons License 2001.02.27 0 0 224
Ha neked tetszik, akkor tetszik. Akkor ne törődj az ellendrukkerekkel.:) Szerintem azért nem árt, ha látod, általában mi a vélemény.

A Márk és a Martin tényleg sűrűn előfordul, de mostanában a Dominik is. Csak úgy eszembe jutott.:))

Gondolj bele abba is, mi van, ha a fiad az elvárásaid ellenére nem lesz vagány, nem fogja a coffokat huzigálni, hanem esetleg egy könyvmoly, komoly, mintagyerek lesz.:) A gyerekek szoktak meglepetést okozni.:)

Én biztosan adnék második nevet is, hogy felnőtt korában, ha nem akar Bendegúzként mondjuk bankigazgató lenni, tudjon választani.:))

Üdv, Yoo

ps.: egyszer láttam egy filmet, nevekről volt szó. Egy kisfiú a Manó nevet kapta a szüleitől. Nagyon aranyos, de már 5 évesen utálta a kiskölyök a saját nevét, és ki nem állhatta, ha meg kellett mondania valakinek.:)

Előzmény: PUMUKLI (223)
PUMUKLI Creative Commons License 2001.02.27 0 0 223
Megkérdezhetem, hogy hívják a babádat?
A lányom Bogi, de ez is legalább 6-7 éve tetszik. És nem is tudom, mennyire felkapott.
Habár, ha már itt tartunk, szerintem az Anna, Rozi, Bori, Sára , Márk, Martin, Patrik sokkal inkább divatos nevek.
Előzmény: Andrea-r (220)
PUMUKLI Creative Commons License 2001.02.27 0 0 222
Hát itt is inkább a Bendegúz ellenzők vannak többségben:-((
Számomra nagyon meglepő, hogy felkapott név, hiszen- mint ahogy a Ti példáitok is bizonyítják- általában nem szeretik ezt a nevet. Én sem rajongok a divatos nevekért, de mentségemre legyen mondva, nekem már az előző házasságomban is a Bendegúz volt a nyerő ( 7 éve). (Ott nem született baba).
trancsiloz Creative Commons License 2001.02.27 0 0 221
Szabó Bendegúz, hazánk berlini nagykövete közölte... :)

vagy
Szabó Bendegúz, az igazgatótanács elnöke a sajtótájékoztatón..

Nem is olyan rossz!

Előzmény: Andrea-r (220)
Andrea-r Creative Commons License 2001.02.26 0 0 220
Pumukli!

Két hetes múlt a kisfiam, s mi is sokat vacakoltunk a névvel, de eszünkbe sem jutottak a mai divatos, flancos nevek. Ami a Bendegúzt illeti: éppen a napokban született egy ismerősömnek Bendegúz nevű babája. Én a magam részéről nem pártolom. Egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy Bendegúz = gézengúz, másrészt pedig a fiad akkor is Bendegúz marad, ha már kinőtt a huncut, copfhuzogatós korból. Egy felnőttnek a Bendegúz nem túl szerencsés, de a nevét egy életen át viselnie kell. Szerintem a névválasztásnál ezt is figyelembe kell venni.

Andrea

csicsolina Creative Commons License 2001.02.25 0 0 219
Hááát, én megkímélném a gyerekemet. Még szerencse, hogy a törvény lehetőséget ad névmodósításra:-)

csicsóka

Előzmény: PUMUKLI (214)
zöld agyar Creative Commons License 2001.02.25 0 0 218
Nézzétek meg az Indul a bakterházat!
Yoo Creative Commons License 2001.02.24 0 0 217
Szerintem nem árt figyelembe venni, mennyire felkapott éppen egy név. Mostanában minden harmadik kisfiú Bendegúz, még a családunkban is van egy. Pár éve csupa Patrik és Patrícia született. Mostanában sok a Lili is. De nem újkeletű dolog divatból nevet választani, jóanyám szerint amikor az öcsémet szülte, csak Krisztina volt a kórházban, az öcsém megúszta, mert fiú lett, de még az orvos is felkiáltott, hogy hál' isten fiú, annyi Krisztina van már, hogy Dunát lehet rekeszteni velük.

Persze ha valakit nem zavar, hogy a suliban 15 gyereknek lesz ugyanaz a neve az osztályban, ne hagyja magát befolyásolni.

PUMUKLI Creative Commons License 2001.02.24 0 0 216
A vezetéknév négy betűs és kétszótagos, magánhangzóra végződik, tehát azzal nem lenne gond.
Én is gondolkodtam a 2. néven, de most vagy Bendegúznak szólítjuk vagy nem. És, ha van első neve, akkor " vagy nem" lesz belőle.
Előzmény: Lujza71 (215)
Lujza71 Creative Commons License 2001.02.24 0 0 215
Vezeték név?
Második névnek se?
Lujzi
PUMUKLI Creative Commons License 2001.02.24 0 0 214
Bevallom, nem olvastam végig a topicot, ezért bocsánat, ha már volt róla szó.
Szerintetek, hogyan győzzem meg a férjemet, hogy a majdan születendő fiunk neve Bendegúz legyen? Nekem annyira tetszik!
És én hiszek abban, hogy a név bizonyos fokig alakítja a viselőjét. És imádnék egy huncut, copfhúzogatós , de okos Bendegúzt magamnak! ( Persze a Jóskát is imádnám, de nem a nevét, hanem, mert a fiam:-)).
Szóval azt mondja a férjem, hogy csúfolnák a gyereket. De miért? Szerintem semmivel sem ad több okot acsúfolásra, mint nagyon sok más név.
Mi a véleményetek?
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.18 0 0 213
Egyébként akkor Csipa se legyen, mert az is cs-vel kezdődik...
Lujza71 Creative Commons License 2001.02.18 0 0 212
Egyetértünk

Lujzi

Előzmény: snoepjes (210)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 211
Hogy a Panka milllyen ronda név!!!
snoepjes Creative Commons License 2001.02.12 0 0 210
Eszter, Nóra, Dóra, Réka, Kata,
szerintem ne legyen hosszú név, és semmiképp ne kezdődjön Cs-vel / pl. Petrovicscsilla nem hangzik túl jól, bár nem vagyok nyelvész /
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.12 0 0 209
Hi agresszív malac!

Talán jó lenne, ha erről a jelenlegi barátnődet (már ha van) is tájékoztatnád, nehogy meglepetés érjen a szülőszoba előtt. (Lehet hogy minden út Zsomborhoz vezet?)

Előzmény: agresszívmalac (106)
Lujza71 Creative Commons License 2001.02.12 0 0 208
Nem igazán érzem szlávnak a férjemet akinek egyébként a apai dédapja származott Horvát országból.

Lujzi

Előzmény: user_af (207)
user_af Creative Commons License 2001.02.12 0 0 207
Ez az Ajna, az szerintem Ajnó. Ősi magyar (finnugor) név, Álmos felesége (vagy szerelme csak, aztán mást vett el, már nem emlékszem, régen volt). A finneknél most is fut még (Aino formában). De így nevezik az Észak-Japánt lakó népet is (ajnó vagy ajnu). Szerintem is szép név, bár a Petroviccsal együtt nem az igazi. A Bojana már inkább (két szláv név).
Előzmény: Aliana (193)
Tomboló Hold Creative Commons License 2001.02.11 0 0 206
Adina, Alba Alda, Alida, Alina, Enid, Enna, Panka, Kinga.
Ypszi Creative Commons License 2001.02.11 0 0 205
Nem olvastam végig, ha nem baj.. de xerintem Orália ne legyen.. :)

Szerintem olyan nevet kéne egyébként választani, ami becézve aranyos, de ha esetleg felnő, és nem egy törékeny picike lány lesz belőle, akkor a nembecézett változat elég komoly hozzá.. más ötletet nemtok adni..

Lujza71 Creative Commons License 2001.02.11 0 0 204
Pont ezért nyitott a topik.
Olvasd el az elsö részt.

Lujzi

Előzmény: hihetetlen (203)
hihetetlen Creative Commons License 2001.02.10 0 0 203
Nagyon okosat nem tudok neked ajánlani.
Azt azért mindenképpen jól gondold végig: ha majd nagyobb lesz a baba, mit szólnak majd hozzá a társai?
Mert van nekem -igaz fiú- ismerősöm- akit Kocsárd-nak hívnak. Már nem fiatal, de a mai napig gúnyolják érte. Pedig ő nem is tehet róla, de a szüleit már ezerszer elátkozta a neve miatt.
Rengeteg gyönyörű lánynév van. Vedd meg a "Magyar utónevek" című könyvet, biztosan nagyon sok neked is tetszőt fogsz találni benne.
Előzmény: Lujza71 (190)
Aliana Creative Commons License 2001.02.10 0 0 202
Hat koszonom, megint tanultam valami ujat:))))Sok idiota, tajjelegu szot ismerek, sot, gyujtom is oket, de ezzel meg nem talalkoztam
Előzmény: trancsiloz (201)
trancsiloz Creative Commons License 2001.02.10 0 0 201
A havasi birkapásztor-lakot nevezik esztenának, legalábbis mi mindig arra használtuk (pl. Na mennyé' fiam az esztenához egy kis ordáért! sat.).
Ha egy kicsit románosabban akarjuk ejteni, akkor persze lehet eszténa is. :)
Előzmény: Aliana (199)
Tomboló Hold Creative Commons License 2001.02.10 0 0 200
Panna?
Aliana Creative Commons License 2001.02.10 0 0 199
Nem ertlek jo lovag. Egyebkent Eszte'na, csak nincs itten ekezetem
Előzmény: trancsiloz (197)
Tomboló Hold Creative Commons License 2001.02.10 0 0 198
Róza, Sára? Már csak a Kata miatt.
trancsiloz Creative Commons License 2001.02.10 0 0 197
Ez az Esztena, hehe, tulajdonképpen jól hangzik, nekem nagyon tetszik, de ezen az alapon lehetne akár Orda is, vagy esetleg Birka. :)
Előzmény: Aliana (193)
Tomboló Hold Creative Commons License 2001.02.10 0 0 196
Az Anna jól illene hozzá, de talán a Petrasovics
(ha egyáltalán így írják) miatt nem lenne igazán nyerő. Bár...
Edit sem rossz, Nóra, Dóra?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!