Úgy éreztem, szükség van még itt egy új fórumra amely egyik legkedveltebb gyümölcsünkkel a nemes és még nagyobb hírnévre hivatott igazi Magyar csemegeszőlővel foglalkozik.
:) Tényleg szép fajta ez a Dani,szeretnék belőle,nálam a beszerzendők között szerepel....sok más fajtával egyetemben... :)
Hihetetlen,hogy tőlünk karnyújtásnyira(Ukrajna) micsoda elképesztő világszínvonalú fajtaválaszték állna rendelkezésre,ha hivatalosan is be lehetne szerezni... :) Ráadásul elképesztően megfizethető árakon....
Na mindegy... lehetetlenség nincs csak tehetetlenség!! Meg amúgy is Mutyiországban vagyunk.... :)
Mielőtt még nagyon belelkesednétek a beszerzésben,a magyar hatóságok (NÉBIH) nem engedélyezi az Ukrajnából való behozatalt növény egészségi veszélyre hivatkozva. Sem postán,sem a határon. Nemrég megszigorították a határvizsgálatot, így most már baksisért is rizikós. Persze vannak "bejáratott" csatornák, de arról mi nem tudunk. A kinti oltványosok nem is vállalják a küldést emiatt.
Nekem ílyen módszerrel még egyszer sem sikerült, tudtommal napfényre van szüsége a gyökerezéshez, az meg ugye nem tudni mikor lesz, viszont a pohárba gyökereztetés, vagy csak úgy nejlonzacskóban a szekrény tetején nálam sokkal sikeresebbek. Nehezebb viszont a felnevelése.
Biztos sikerül,én kétszer is bepróbálkoztam Decemberi gyökereztetéssel.Tejfölös pohár,víz szekrény teteje sokkal gyorsabban gyökeresedett mint tavasszal,mire eszembe jutott hogy meg kéne nézni már gyökere is volt!