Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4217
elírtam,20ezer.
Előzmény: Törölt nick (4216)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4216
hüvelyt csináltatni sokba kerül (kb 10ezer) de valami másét át lehetne alakítani.olvastam ma,hogy a csehek a 70-es simson dugattyúját is rakják a mustangba ami 45mm-es.ebben csak az az érdekes hogy a mustang hüvelyének a külső átmérője 44mm-es :o
Előzmény: TyerCorp01 (4215)
TyerCorp01 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4215
Ennyi erővel szerintem érdemes lenne új perselyt esztergálni hozzá, esetleg valami fűnyíróét használni, és azon kialakítani új nyílásokat.
Előzmény: Törölt nick (4207)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4214
olvastam valahol hogy robogókat is szoktak így tuningolni.Mondjuk biztos cserélik a hengert is.A csehek könnyen vannak,csinálnak másik hüvelyt a mustanghoz :D
Előzmény: flathead (4212)
TyerCorp01 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4213
Dehogynem, változni fog mindenképp köbcentire is, épp csak a vezérlés nem lesz jó, illetve azt az 1 centit bele kell toldani a hengerbe :)
Előzmény: Kristóf 210 (4205)
flathead Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4212
Igen, ezeket az amerikai szakirodalomban stroker-eknek hívják. Végülis a lényege nem csak annyi, hogy növeled a lökettérfogatot, hanem mivel a főtengelytől nagyobb távolságra lesz a hajtókar alsó forgáspontja, gyakorlatilag nagyobb erőkar lesz, vagyis nagyobb lesz a nyomaték azonos fordulaton, mint egy kisebb löketű motornál.
Előzmény: Törölt nick (4210)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4211
Mondjuk az világos hogy a vezérlés megváltozik,hamarabb nyitnak az ablakok.de lehet azt is ki lehetne játszani.
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4210
így van.a nagy gépeken is sokszor alkalmazzák a STROKE (löket) tuningot.Mivel a fúrás egy idő után nem megoldható.Eleve vékony a henger fala,3mm.ez max 1.5 mm-re lehet elvékonyítani(perverzek 1mm-ig is mehetnek.ha vesszük hogy max 41-esre lehet fúrni a hengert,akkor 58 köbcenti jön ki.Ha növelnénk a löketet 10mm-el,akkor meg pont 70-re.
Előzmény: flathead (4208)
flathead Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4209
Átélem a lelkesedésedet, de szerintem ahhoz képest, hogy mennyit fogsz szívni vele, az eredmény nem lesz nagyon érezhető.
Előzmény: Törölt nick (4207)
flathead Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4208
Már miért ne változna? A lökettérfogatot nem így számoljuk, hogy (hengerátmérő / 2)^2*pi * lökethossz? Ezekszerint ha az átmérő állandó és a löket változik, változik a térfogat is (szorzás!!!).
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4207
saját hengerét.mást nem nagyon lehet a hengercsavarok miatt.de pl egy 210-es babetta hengere még jobb lenne.
Előzmény: TyerCorp01 (4204)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4206
a hengert viszont emelem egy centivel.egy alu talp alátéttel.a vezérlést meg ki lehet variálni.
Kristóf 210 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4205
Hát ha a löketet változtatod, a motor köbcentire nem változik, csak a sűrítés. Szerintem pont negatív hatással lenne a teljesítményre.
Előzmény: Törölt nick (4203)
TyerCorp01 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4204
És az miért is jó? Milyen hengert gondoltál rárakni?
Előzmény: Törölt nick (4203)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4203
azon gondolkozom hogy mégis beépítem a mustangba a 125-ös csepel főtengelyt.A szélessége majdnem egyezik,a tengelyátmérő egyforma.Még a kuplung felőli hossz is egyezik,sőt a hajtókarhossz is egyforma.Viszont kisebb a sonka átmérője,de ez egy forgattyúsházba esztergált gyűrűvel orvosolható.A lyukakat ki lehet tölteni mint a simsonnál a nagyobb vákum érdekében.A löket nem 44 hanem 54mm lenne ami egyből 60 köbcentit eredményez.Ha meg 40-es dugattyút teszek bele akkor meg 67 köbcenti.
Kristóf 210 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4202
Sziasztok Mustangosok!

Ezen a hideg januári napon, a Dakart nézve ötletem támadt, induljunk el a Magyarországi Budapest - Szeged Moped Rallyn lehetőleg Mustanggal, én már 99% hogy megyek, nézzétek meg a tavalyi és tavaly előtti verseny videóit, és ha kedvet kaptatok válaszoljatok!

http://www.mopedrally.hu/
TyerCorp01 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4201
Most szívemből beszéltél, de attól, hogy a bicajra is kelljen kreszvizsga, vagy akármi, mégnagyobb lesz a zűrzavar, mivel pistabácsi ha a 4 házzal arrébb lévő kocsmába megy bicajjal, attól ugyanúgy a forgalom része lesz addig a pár percig.
A Neptun a BMF-en, bocsánat, mostmár Óbudai Egyetem (szerintem elég szar neve lett, namindegy)-en is ugyanakkora hordó fos, de ugyanez volt nekünk a gimiben az elektronikus naplóval is, pedig az egy egyoldalú rendszer... :)
Előzmény: flathead (4200)
flathead Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4200
Ebben igazad van, de ezeket meg szerintem minden normális szülő alapból elmondja a gyerekének.
Nem. Egyszerűen azt szabad(na) csak a forgalomba (nem mellékutcákról beszélek) engedni, aki tisztában van a szabályokkal és azokat képes (és köteles!) alkalmazni.
Az a baj, hogy itt alapvetően nem az autósokkal, nem is a bringásokkal van a baj, hanem ezzel az egész elbaszott kuplerájjal ami az országban megy. Egy csomó pénzt kibasztak gondolom ezekre a módosításokra is és kb. annyit fog érni mint szarnak a pofon. Ez kb. olyan, mint nálunk a Miskolci Egyetemen a Neptun rendszer van, ami egy netről elérhető cucc, ahol lehet intézni a tárgyfelvételt, vizsgajelentkezést stb.. Namost ez mindigis szar volt, erre kitalálták, hogy fel kell újítani az egészet. Oké. Hurrrrá. És akkor az egyetem kifizetett egy cégnek 60 millió Ft fejlesztési pénzt, azok meg is csinálták az "új" neptunt, viszont ez még talán szarabb mint volt. Hozzáértőbb tanárok szerint a régi rendszer hibái 90%-ban ebben is benne vannak. Egyszóval fogtak egy vödör szart (régi neptun), ráöntöttek egy kanna parfümöt, meg becsomagolták valami szép csicsás papírba (ez az új kezelőfelület), és leakasztottak érte 60 millát, neszeneked új rendszer, holott ugyanaz a szar, csak szebb köntösben.

Na mindegy, ez már off, csak azért írtam ezt le, mert kb. minden ugyanígy működik ebben az országban, ilyen a kresz módosítás is, és amíg ezek a liberális fasszopók lesznek hatalmon, addig csak egyre rosszabb lesz.
Előzmény: Taxxi (4198)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4199
elvileg 30 a vége.de elektronikus a fojtása,és azt kiszedik belőle.így megy akár 40-50-el is.
Előzmény: ideal 64 (4196)
Taxxi Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4198
igen, de az alapokat, hogy nem kell sietni meg a járda a gyalogosoké, szerintem beléjük lehet nevelni, meghát vannak társasjátékok amik erről szólnak ésatöbbiésatöbbi :D
Előzmény: flathead (4195)
TyerCorp01 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4197
Nemtudom, nálunk 3-4.ben volt ez a D.A.D.A program, annak egy kis része Kresz volt, annak szerintem volt értelme, és hatása. Más kérdés, hogy mára már a feje tetejére állt az általános iskolákban az oktatás, mindent integrálnak, a bölcsödét a krematóriummal összevonják, a 200 éves multú gimnáziumomban az utóbbi 2 évben már kisegítő osztályt is indítottak... normális ez? Amikor odamentem egy c... se volt, najó 1-2 volt, de az azért ment oda, hogy tanuljon. Szánalmas ez az egész, a mai kölköket már nem tudják normálisan megnevelni. Nameg ugye ez a természetes kiválasztódás: Aki nem akar figyelni órán, azt elcsapják autóval. Ez van.
Ugyancsak Darwin megcáfolása az elektromos bicikli, az idősebbeknek már nem olyan jó a reflexük, hogy 40-el hasítva bukó meg minden nélkül hirtelen meg tudjanak állni, ha bicajjal mennek, mindenbizonnyal gyökkettővel száguldoznak tökéletes f(x)=sinx függvényt leírva az úttesten, azokat nagyívben kikerülik a autósok, és nincs baj. Budapesten meg egyszerűen szar az infrastruktúra, nincsenek kiépített bicikliutak, amiket mondjuk a benzin jövedéki adójából kéne fedezni, a németeknél érthető miért akkora az adó, ott legalább fenntartják az autobahn-okat, amikből van ott bőven, itt hova megy el az a rengeteg lóvé? Sőt, akár az útszéli parkolókat felszámolandó parkolóházakat kéne inkább építeni, és a parkolók helyén leglaább egy kerékpársávot létesíteni, de sok helyen még az sincs...
Járnék én motorral itt Pesten, de nincs 7500-am havonta tárolni egy Simsont a koleszban, kint meg nem hagyom az utcán, szemben velünk "Magyarországi roma parlament" feliratú bérház, néha-néha megáll 1-2 DT XXXX rendszámú Audi a 8. kerületi gettó kellős közepén. Szerintem érthető, miért nem hagynám kint...
Előzmény: flathead (4193)
ideal 64 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4196

Mennyivel mennek ezek a szerkezetek?

Mert úgy tudom annak idején,amikor behozták hozzánk a smkp.-kat akkor még itt azokra sem kellett semmi papir.

Ha olyanok ezek az elektromos cuccok ,elöbb utóbb ezekre is bevezetnek majd valamit.

Mondjuk gyanus,hogy megint csak pénzt akarnak majd lerángatni.

Előzmény: Törölt nick (4194)
flathead Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4195
Próbáld már 8-9 éves gyerekekkel megértetni a kreszt. Egyrészt halálra unnák magukat, ergó nem is tanulnák meg, másrészt agyilag sem állnak még olyan szinten ebben a korban, hogy megértsék, majd ami fontosabb, alkalmazni tudják később a forgalomban.
Előzmény: Taxxi (4191)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4194
nálunk elég sok bicikliút van,ami használható és eddig nem is volt gond.De most hogy az elektromos biciklik egyre nagyobbk,és ülnek rajta ketten-hárman ,ár minden keskeny.meg ugye hajtanak mint az őrült.a főúton még tavaly egy nő akart átmenni a kocsi előtt az elektromos szarral,el is csapták.
Előzmény: flathead (4193)
flathead Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4193
Én azt írtam, hogy annak kelljen kreszvizsgázni, aki biciklivel akar résztvenni a forgalomban. Nyilván nem olyanra gondolok, hogy pistabácsi a faluban elmegy a bótba kenyérér, hanem az olyanokra, akik a főúton meg a 2x2 sávoson bicikliznek. Egyébként meg van járda is. Az máskérdés, hogy illene kiépíteni a bicikliutakat is, de erre egyrészt se hajlandóság nincs, másrészt sokhelyen nem is lehetne biztonságosan kialakítani.
Előzmény: TyerCorp01 (4189)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.02 0 0 4192
ez elég extrém megoldás :D

http://www.jawa-50.cz/clanek/tuning-upravy-rotacni-soupatko.html
Taxxi Creative Commons License 2010.01.01 0 0 4191
pár éve még volt nekünk, persze a városban egyedül nekünk volt és aki ott volt az se figyelt oda, szerintem 1-2. osztályban kellene, esetleg még 3.-ban ott még talán odafigyelnek :D
Előzmény: TyerCorp01 (4189)
Taxxi Creative Commons License 2010.01.01 0 0 4190
én most rakom rendbe a csepel velencém, nincs semmi baja, csak ugyebár ami a természetes öregedés :D
Előzmény: TyerCorp01 (4186)
TyerCorp01 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 4189
Ezt lehetetlen, megint egy bőrt lehúzzanak szegény pistabácsi f...áról?
Én inkább a tantervbe iktatnám be általános iskola első 4 évében heti minimum 1 Kresz órát! Tudom, ez így elég hosszú folyamat lenne, de mégis mit csináljon mondjuk józsika, aki most kapta meg a montenbájkot 6-7 évesen menjen el kresztanfolyamra? :)
Előzmény: flathead (4187)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.01 0 0 4188
Nem ártana ha ismernének pár táblát legalább.
Előzmény: flathead (4187)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!