Van egy nem hivatalos honlapom keszuloben. Meg csak a Cook Szigetek es Costa Rica vannak rajta, de van egy par erdekes repteri epulet rajta:
http://bolond0.tripod.com (a "0" a boland utan zero)
Kattints a Cook Szigeti zaszlora (elso zaszlo):
Page 1: masodik sor elso kep: Atiu repter,
Page 2: negyedik sor elso kep: Mitiaro repter,
otodik sor utolso kep: Aitutaki repter
Page 3: otodik sor negyedik kep: Rarotonga International Airport, helyi jarat beszallo kapuja, nem vicc. Ird meg ha tetszettek. BOLOND
Budapest Ferihegy
Bécs Schwechat
Prague Ruzyne
Frankfurt am Main
Stuttgart Echterdingen
Hamburg Fuhlsbuttel
Hannover Langenhagen
Düsseldorf Int.
Zürich Kloten
Luxembourg Findel
Milan Malpensa
Copenhagen Kastrup
Paris CDG
Amsterdam Schiphol
London Heathrow
Curitiba Alfonso Pena
Sao Paulo Guarulhos
Rio de Janeiro Santos Dumont
Ha már arrafele jártam, bekukkantottam Maastricht (-Aachen) kicsinyke repülőterére. A tipikusan regionális reptér közvetlenül az autópálya mellett terül el, ugyanazon a szinten egymás mellett van az indulási és az érkezési rész. Egy futópálya van - párhuzamos az autópályával - és négy parkoló a repcsiknek, közvetlenül az utasforgalmi terminál előtt. (Viszont a gépből kiszállókat még azon az 50 méteren is busszal (asszem kettő is van a reptéren) szállítják.
Van egy szuper kilátó a terminál mellett, gyakorlatilag az egész repteret, a futópályát (talán 150 méterre van) nagyon klasszul be lehet látni, spottereknek ideális. Ráadásul a kilátó alatt, majdnem ugyanolyan jó rálátással a futópályára és az egyszem gurulóútra van egy kiülős étterem/kávézó is.
Amíg ott voltam, jött egy Ryanair és egy Transavia B738-as, utóbbi mintegy 40 utassal, valamint érkezett az Iberworld Airbusa is, meg néhány kisebb gép. A Ryan tényleg 25 perc alatt fordult.
A reptér első szintjén van egy kávézó-étterem is.
Az egész építmény kissé elavultnak (néhol funérlemez elválasztók vannak), viszont praktikusnak hat. Ja, természetesen még e kis regionális reptér mellett - közvetlenül a terminál mellett - van egy szálloda. (Ami Ferihegy szégyene. Mármint, hogy ott nincs.)
Budapest
Bécs
München
Frankfurt
Tbiliszi
Kiev
Isztambul
Boston-Logan
Utóbbin állati jó a B és Cterminálokat összekötő folyosó (egy hete voltam) teljesen közel van az ember a gépekhez lehet nézelődni, sőt hintaszékek vannak kitéve, szóval el lehet lenni...
Nem az a lényeg, hogy hány helyen jártál. Én ismerek olyan emberkét, akinek van egy tuti helye, ott nagyon jól érzi magát, ennek következményében mindig oda utazik.
Doba (Balaton-felvidék, a reptéravatóra mentünk egy Wilgával)
egy kis reptér Prágától kb 30 km-re, Beroun és Karltejn között - volt egy pár érdekes dolog, Blaňik-hegyek, ismeretlen cseh teljesítményvitorlák, szétszedett turbó Čmelákok, meg egy olyan Jak 40, aminek az orrára egy légcsavar volt applikálva. Kinézetre kb 15 éve lehet repülésképtelen, benne lakott egy faszi. Ja, meg a reptér szélén egy Il 14-es is volt.
Netaji Subhash Chandra Bose International Airport, Calcutta
Vishakhapatnam (Andhra Pradesh)
Indira Gandhi International Airport, Delhi
Chhatrapati Shivaji International Airport, Mumbai
Chennai Airport
Ben-Gurion Airport
Kuwait International Airport
Dubai International Airport
Bahrain International Airport
Jinnah International Airport, Karachi
Eilat
Nairobi
sziasztok!
én egy éve ültem először repülőn,úgyhogy nem nagy a választék:-)
Ferihegy2
Monastir
Bécs(Schwechat)
Madrid(Barajas)
Buenos Aires(EZE)
és remélem július 1.-én bővül Houmt Souk-kal!