A Guszti az én ismereteim szerint sem az Ágoston beceneve, hanem a Gusztávé.
Eltöprengtem azon, hogy mitől tetszik nekem egy név vagy sem, és rájöttem, hogy a neveknek számomra színe van :) Pl. az Eszter azért tetszik, mert valami egészen finom ezüstös színű nekem :) Van még valaki így ezzel, vagy tartsam saját találmánynak?
ArOmo,
én még sosem hallottam egy Ágostonra, hogy "Guszti"! :-O :-O Szerintem nyugodtan legyen Ágoston, jó név az, és kellőképpen hosszú és ritka is a vezetéknevetekhez.
Lujzi,
és mi van Veletek? (Hogy így elterelődött a szó Rólad....) Mi a jelenlegi favorit? És mikorra is várod a babát?
Mámi!
Azért mondtam, hogy ne keress magyarázatot, mert ez egy megmagyarázhatatlan, nem feltétlenül ésszerű, racionális döntés volt részemről, inkább valamiféle makacs elhatározás, sokkal-sokkal inkább emócionális kérdés! :-)
Mit szólnál olyan hagyományos nevekhez ,mint András,János esetleg Márton .
Szvsz mindenki tömegnévnek hiszi az Esztert,Sárát de nagyon kevés születik.
Lujzi
Koszi a neveket,
Iceberg, en meg remenykedem,hogy nalunk majd pont forditva tortenik: "Gratulalok,anyuka, kislany..."
A Nagy Lajos-t(:)))))) en is javasoltam, de apanak semmi nem jo:) , a Bendeguz szinten altala megvetozva
Benedek nagyon szep(megjegyezve), de oly sok Bence van, (Benőnek csak nem hivhatjuk)
Benjamin,Boldizsar nekem kicsit idegen
Par hete vercukor vizsgalat miatt korhazban (szuleszet) voltam 4 napig, ezen ido alatt kb 5 Daniel szuletett(Sara es Eszter egy sem)
Az en lanyomat Lucanak hivjak, tudom manapsag ez sem ritka, de en imadom a nevét(persze a kiscsajt megjobban), annyira illik hozza, O A LUCA A masodik neve egyebkent Sara :)
(Remelem Csinnnka nem emelyeg :)))))
Most varjuk a masodik csemetet, aki bar "Lucababa kishuga" neven vonult be a koztudatba, valszeg kisfiu lesz, de sajna nevet meg nem talaltunk neki
A vezeteknev a leheto leggyakoribb (de errol nem tehetunk :))))))) "NAGY") a keresztnevre otleteket varunk
Nekem nagyon tetszik az Agoston nev, de nagyon nem csipnem,ha a fiamat legusztiznak
csinnKA, lemaradt a jókívánság: legyen mihamarabb angyalarcú Szimonettád. Bár szerintem, ha valami véletlen folytán Eszter vagySára lesz belőle, akkor is ő lesz a legtündérebb és legszebb számodra:)
csinnKa, nem hátsó szándékot + belemagyarázást kerestem a szavaid mögött, inkább értelmet, miután továbbra is tény, hogy a Sára, Eszter zsidó eredetű név. (a listádhoz kétség nem fér) No jó, nem piszkállak többet ezzel.
Jól bekavartál a Szimonettáddal, fellendült a topik forgalma:)
Én a Dani, Dáviddal nem vagyok kibékülve, nem a teccetőssége miatt, hanem mert a nagyobbik gyerekem korosztályában minden második kisfiú Dani vagy Dávid. (6 éves)
Kedves Joo!
Azt írtad, hogy majdnem ua.-t írtam csinnKának a Szimonettáról, mint Te nekem a Bendegúzról. De azért van egy kis különbség. Mégpedig az, hogy nekem nincs Bendegúz nevet viselő ismerősöm, tehát nem azért tetszik, mert vkit ismerek. Na persze az Indul a bakterház lehet mérvadó, de úgy érzem mégis más a motivációm, mint csinnKának.
De én is nagyon szurkolok, Hogy csinnKa minél hamarabb egy tündéri Szimonetta anyukája legyen.:-))
Ami azt illeti, nekem is nagyon tetszik az Eszter + a Zsófi, de most már minden második gyereket így hívják, ami elvette a kedvemet az Eszter és Zsófi névtől. :-/
Én Eszteres vagyok. :-) Kicsi korom óta. A második keresztnevem ugyanis Eszter, és mindig is jobban tetszett, mint az első (ami na, mi lehet?). Szóval engem nem a divat hajt, hanem egyszerűen tetszik. :-)) És ha ezt a nevet adom a lányomnak, akkor kicsit családi hagyományt folytatok, mert a családban volt már néhány Eszter. (Nem Anyukám, nem Nagymamám. :-)) Azt én sem csípem, ha a szülő nevét kapja a gyerek.) Bár állítólag mikor nekem az Esztert választották a szülők, meg se fordult a fejükben a családi hagyomány. :-)))
Thor,...DDDDD,azért nem bántam volna,ha legalább a _nemedet_eltalálom,de sebaj...:))
Hanem kicsi a világ,....annak a szülésznőnek a kislányát hívták/hívják ugyanígy,akinél a fiam született..:))
És az a kislány - micsoda véletlenek sorozata....:)) - a szülés után 10 nappal éppen a kisebbik lányommal együtt kezdte meg az első osztályt...:))
Iceberg!
Ha Kleinfeller vagy Biedermayer vagy ilyesmi hosszúságú lenne jövendőbeli Szimonettánk családi neve, akkor bizti nagyon hülyén hangozna a neve. Csakhogy a családi neve magyar és nagyon rövid (mondjuk azért nem Kis vagy Nagy), tehát itt megint az játszik, hogy mihez kapcsolod hozzá. Egy rövid magyar névhez jól passzol... hidd el, pont a hosszával semmi gond nincs. Becézése egyébként Netti lesz vagy -a Thor által is említett- Mimi vagy ilyesmi (a Szimó szerintem egyszerűen béna).
A drukkot pedig köszönettel bezsebelem, a magunk részéről idén mindent elkövetünk, hogy Szimonetta jövőre megszülethessen! Úgy legyen, ámen! :-)
Gabeszka!
Revideálom álláspontomat, tényleg vannak "magyarabb" nevek is ennél, de fenntartom hozzászólásom azon részét, hogy egy taxatív felsorolást tudnék adni...
csinnnKa-minnnKa, azért ugye nem attól szép vagy nem szép egy név mert fideszes vagy nem fideszes?
Szerintem szép a Sára is meg az Eszter is, de azt hiszem én sem adnám ezeket a gyerekeimnek, épp azért mert sok van belőlük mostanában. De attól még szépnek szépek.
Szimonetta: nekem általában nems zoktak tetszeni az ilyen bonyolult "külföldiül" nevek, bár leginkább azokat utálom, aminek van hagyományos magyar változata mégis idegent hazsnálnak, pl. Martin meg ilyenek, na de azt akarom mondani, hogy pont a szimonettáról nekem is vannagyon kedves élményem, egy olasz csajszi, magával ragadó temperamentummal. Mi siminek hivtuk, nem Sz-szel hanem s-sel, örült neki. A barátja meg Miminek hivta. Az is aranyos nem?
Thor,ezek után nagy valószínűséggel meg merném tippelni a keresztnevedet...:))
A Réka név nekem is nagyon tetszik,de miután ma reggel a kamaszkorú viselőjével újfent összerúgtam a port...:((,most inkább nem ragoznám a témát.
Szimonetta.
Alapjában véve 1 gondom van vele.Az,hogy hosszú.
A magyar nyelv márpedig rövidít,így lesz a Veronikából Vera,az Antóniából Toncsi vagy Netti,az Alexanderből Alex vagy pl.Lexi,de mondhatnám a Viktória-Vikit párosítást is.
És persze sorolhatnám.
Na,csak azt akartam ebből kihozni,hogy bármennyire jól hangzik/tetszik ez a név,nem fogja negúszni a becéző rövidítést.
A minap éppen a játszótéren állt fel a szőr a hátamon,amikor a Szimonetta névre hallgató kislány mamája ötödszörre üvöltötte a lány után,hogy Szimóóóóóóóóóóóóóóó.....:((
Szvsz így nagyon csúnya lesz ez a név.
Azért csinnka,nagyon drukkolok,Szimonetta vagy Simon...:)),csak jöjjön már...:))
Fidesz-közeli, mégsem Fideszes? Akkor annyira közeli nem lehetsz! (csak semmi politika)
Szerintem sem mondható ál-ős-magyar névnek az Eszter és Sára, hanem az alább említett Csenge, Hanga, Emese stb, és ha valaki oly nagyon akar magyarkodni, hát szerintem ilyesmit ad (meg Koppányt, Vazult stb.), bár nem kell nagy magyarnak lenni, hogy ezek tessenek, mert nekem ez mind tetszik, de nem virít nemzeti lobogó az autóm antennáján...
Köszi :) de azért ne hidd, hogy iskolában könnyű dolgom volt vele, sőt, mai napig sem.
Én is felvállalom, hogy nekem nagyon nem tetszenek az idegen hangzású nevek. Tudom, hogy hülyeség, végtére is valaha az Eszter vagy az Anna is idegen volt, egyik sem eredeti magyar név, de már annyi történelem kapcsolódik hozzájuk, hogy van nekik egy magyar-nagyasszonyos hangzásuk. Az én eredeti elképzelésem saját lánygyermek nevéről, ebben a szellemben Orsolya Borbála lett volna (aztán az Orsolyából undok ismerősök folytán kiszerettem), de az Eszter is játszik. Nagyon tetszik még néhány igazi "ősmagyar" név is, úgy mint: Réka, Csenge, vagy a virágnevek, mint: Boróka, Boglárka, Iringó.
Amúgy meg semmi sem áll tőlem messzebb, mint a konzervatív nép-nemzeti érzület.
Thor! :-*
De rég taláxtunk! :-)
Szerintem neked nagyon-nagyon szép neved van. Hidd el, hogy sokkal jobban jártál vele, mintha Bözsi lettél volna vagy Zsuzsa vagy Éva vagy Mária! Az az igazság, hogy én felvállalom, ha tetszik valami, még akkor is, ha nehezen fér be a nagy társadalmi elvárások (korlátok?) közé. Szerintem nagyon is vagányak voltak a szüleid, amiért ezt a nevet adták neked. Nekem speckó nagyon tetszik a neved! :-)
Egyébként a másik kedvenc nevem a Bianka, ami még névadás-ügyben szóba jöhet, s ez ugyanúgy olaszos származású név. Bocsi, de az én lányom akkor sem lesz Sára vagy Eszter, ha a fél világ megvet érte.
Mellesleg ha fiúnak születik, Dániel lesz a neve (és nem Simon). ;-D
csinnnKa!
Szerintem, ha ilyen névvel fenyegeted, ne lepődj meg, ha a gyerkőc inkább fiúnak születik! :)
(nem bántlak na, tudod, hogy nekem micsoda nevem van:)