Semmi spéci, teljesen gyári festés. Ami nem is lenne baj, szép ez így, ahogy van, de nem tudom, mennyire fog passzolni a kék mezhez. Mondjuk nem divatbemutató...
Ami pedig az átigazolási híreket illeti, duplanullás Gabdullin kartárs sikeresen kiszedte a szövetségből, hogy a Davis tesókkal bezárt a bazár. Nincs több igazolás, így a Herrerot illető pletykák is pletykák maradnak.
Chechu kissé meg van zavarodva, névügyileg még teljes a homály, de már asztúriaiul tanítaná, és a pelenkázás tudománya terén is továbbképzésre szorul. (csak akad egy kellően képzett csapattárs, aki korrepetálja. :-) )
Viszont a gyerekszoba projekt már haladgat, Laura is jól van, március végére várják picit.
Igen az alábbi cikk szerint már a Kazakok is megerősítették a két Davis érkezését, sőt álítolag már a Tour Down Underen is részt vesznek az Astana színeiben.
Martinellinek és Bontenpinek köszönhető e leigazolása. A Flandriai körön szeretne indulni egyébként megy Vinokurov bal keze lesz. A VB-hez álláspontja szerint még túl fiatal, de egyszer felvenné az Azzurri mezt.
Az alternatív lehetőség, hogy hazaszerződik a tesója mellé a Fly V Australia-ba. Bár nem tudom, mennyire reális az, hogy Davis itt hagyja Európát, nagyon belakta magát Baszkföldön.
Elhalványul? Hát csak remélni lehet. Szerintem sok helyre csak úgy mehet majd a csapat, ha Vino nem megy. Legalább is ezt hajtogatják.
"Az idősebb (30+) versenyzőket már nem nagyon motiválja, ha
kissebb versenyeken győzhetnek. Azzal a gondolattal viszont már talán
megbékéltek, hogy belőlük már nem lesz giro, vuelta, tdf győztes."
Ki tudja?
Mielőtt leteszik a lantot, bebiztosítják nyugdíjas éveiket, plusz egy all stars-nak titulált csapatból vonulnak vissza. Szerintem nem rossz, aláírnám. :)
Ha én vagyok Klöden, Liváj vagy Horner meg a többi, akkor én is Láncossal mentem volna. Pusztán józan paraszti ésszel gondolkodva. Biztosat a bizonytalanért én sem adnék fel. A RS-nek több pénze és támogatója van. Szerintem ezt nem kellene ennyit magyarázni, de hát ha neked szükséged van rá, legyen. ;)
Csupán 1-2 embernél vagyok bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy miért így határoztak. Nem tagadom, csalódást okoztak. Név szerint, Zubi és Paulinho. Chechu-t azért értem meg, mert ő végigélte az életét LA-vel, hosszú évekig hű fegyverhordozója volt. De attól még szomorú vagyok, és hiányozni fog.
2011-ben visszavonul az LA, s addig is gyakorlatilag csak a Touron indul. Tehát, a többi versenyen lehet villogni, illetőleg utána még inkább. A Shack egy befolyásos csapat (lesz), mindenféle "rossz" előélet nélkül. Minden klappol, mindenki klappol. Glory, glory hallelujah.
December 16-án van Kazahsztánban a függetlenség kikiáltásának évfordulója és ünnepe, ezen apropóból Contador vendégségben járt a Madridi nagykövetségen:
Mi van, nem érted? A fél Astana a régi Discovery csapatból való, vagy pedig Armstrong/Bruyneel ezeréves cimborája. Egyedül Muravyev, Rast, Klöden és Zubeldia lóg ki a sorból. Utóbbi nem mondta ki, de erőteljesen célzott rá, hogy neki ott lenne a legjobb (na vajon miért?), Muravyevnek a kis kazahnak az, hogy hívja egy 7x Tour győztes az életben egyszer van. Rast nem tudom miért ment oda. Klödent szintén nem értem, de mivel őneki lejárt a szerződése, az Astananál pedig akkor épp az sem volt biztos, hogy jövőre lesz-e csapat ezért elég világos. Contador esete pedig teljesen más, neki először is a szerződését kellett volna felbontani, ami nem lett volna a legegyszerűbb procedúra, bármennyire is mehetett volna, neki az volt a legegyszerűbb, ha jövőre még marad az Astanaban.
A legfontosabb Contador maga. Ő garancia a győzelemre, és mint tudható a győzelmipénz az igazi nagy kasza. Tehát az aranytojást tojó tyúkot hagyták ott egy öregedő, lefelémenő ágban lévő versenyzőért. Miért?
Erre meg csak annyit, hogy mire vártak volna, mikor kb decemberben derült ki, hogy Contador egyáltalán marad az Astanaban? Mert gondold el, hogy mondjuk a fél csapat ott marad Contador miatt, de ő mondjuk elmegy a Caisse-ba. Megfelel a válasz?
Először is, nem csak Vino bukott meg akkor, nem csak miatta volt tabu 2008-ban az Astana a Touron. Másodszor a fél csapat a régi Discoveryből jött át, vagy pedig Armstrong pajtása. Inkább ebbe kéne belegondolni, nem hamis következtetésekre építkezni. Harmadrészt a pénz is nagyban közrejátszhatott néhány embernél.